Çok sık görülen bir semptomdur. Aniden biri yanınızda bayılsa ne yaparsınız? Bu videoyu izleyip bilgilenelim.
#Gloster_
#Gloster_
Kan yeterli miktarda beyne gitmediği için bayılma oluyor. Beyinden çekilmesi. Pilotlar fazla G kuvvetine maruz kalınca bunu çok yaşıyor, kan ayaklara doğru ilerliyor.
Eskiden sağlık kitaplarında kolonya ve amonyak gibi kokuların koklatılması gerektiği yazardı ama bunun işe yaramadığı sonradan açılandı. Neticede durum kanın beyne yeti miktarda gitmemesi. Baş aşağıya kaldırılmalı. Bazıları bacakları kaldırıyor ama ben komple baş aşağıya kaldırılmalı. Kaldırılırken vücut serbest bırakılmamalı, aşağıdan birisi tutmalı. Serbest bırakılırsa kaslarını kullanmış olur. Rahat olması lazım.
Başucuna gelip dans ederim.
Güzel bir Daft Punk parçası açarım.
Aldığı enerjiyle 40 yıl daha gider..
media.giphy.com/media/2CQIdd05vnmmY/giphy.gif
Diline bakarim direkt.
Sonra uygun yatis pozisyonu sağlar. Ayaklarini başından biraz yukarı kaldiririm. biraz su serperim yüzüne 😄 videoyu izlemedim ama yanlislarim olabilir
Önce bir bakarım yaşıyor mu diye 😄
Sırt üstü yatırır ayak tarafını biraz yukarıda tutarım.
Cevap
33Cevap
Yan cevirir dilinin geriye kacmasini onlerim dilini bayilma aninda disleriyle koparmasin die spatula tarzi bir tahta yerlestirirm agiz icine alkollu pamk koklatirim kendime gelmiosa koma pozisyonu veririm eger kendine geldiyse sok pozisyonu verir ayaklarini havaya kaldirio o sekil durmasini bekler ve 112 ararim
Uzmanın dediği gibi oksijen gitmeli evvela. Mağlum sıcaklar geliyor bol su tüketmenin zamanı ve herkes kendine dikkat etsin bizi uğraştırmayın rica ediyorum bu kargaşada.
bir tokat çekerin kulak dibine valla yeniden doğmuş gibi olur :D
https://gifgalaksi.com/upload/re.gif
İlk olarak sakince yanına giderim ve başını dizime koyarım su varsa suyla yüzünü yıkarım boynuna felan su çalarım sonra seslenirim ona iyi olup olmadığını sorarım. Eğer geçicek gibiyse onu beklerim yardımcı olurum geçmeyecek gibiyse ambulans ı ararım geç olmadan
"Asura-Kardeş kardeş kardeş kardeş kardeş aloo hacı şşş uyansana şşş kardeş kardeş kardeş kardeş kardeş kalk yolun ortasında yatıyosun kardeş şşş bilader aloooo kardeş bak paranı çalıcam bak çalıyorum bak çaldı çaldı ÇAAALL Bak çalıyorum ona göre kalk ya da çalıyorum kardeşş iyi peki sen bilirsin güzel cüzdanın varmış onuda alı-
Bayılmış adam- Tamam kardeşim kalktım kalktım ver cüzdanı
Asura- Al kardeşim
(DENENDİ İŞE YARIYOR)
Önce bir kitlenirim ne yapcamı şaşırırdım sonra kendime gelip birini seçip hemen ambulansı aramasını söylerdim. Sonra hastaya bakardım yanımda su varsa yüzüne dökerdim sonra telefonundan bir yakınını arardım
Ayaklar kanın kalbe ve beyne gitmesi için yaklaşık 30 cm yukarı kaldırılır, sıkan giysileri varsa gevşetilir, dili geriye kaçmasın diye baş hafif yana çevrilir.
bir kadın bayılsa herkes yardıma koşar ben bayılsam kaldırır çöpe atarlar hani kadın erkek eşitti?
hehehe bilmesem de inansam buna keşke
Bir ilkyardımcı olarak onaylıyorum... Bayılana soğan koklatmak isteyen vatandaşa da tekme tokat dalasım geliyor ayrıca..
Disarda bayildigimda, gozlerimi tekrar actigimda bir bayanin ayaklarimi havaya kaldirdigini hatirliyorum..
ters çevirip baş aşagı sallasak kan daha iyi gider mi : ) video için sagol
ilk önce bilmediği halde bilmiş bilmiş elemanın etrafına toplanan kalabalığı dağıtırım. d
Hastayım yatırıp ayaklarımı yukarı kaldırırım beynine kan gider ayilir zaten
Hadi ama şaka yapmanın sırası değil der yoklarım ilk önce şaka değilse çevredeki vatandaşlara seslenirim ilk yardım bilen biri plsssss?
Suni teneffüs yaparım.. Şaka bir yana bilmiyorum. Bilinçlenmek lazım.
Gerçi bizim ülkemizde herkes bilir kişi, bize sıra gelene kadar..
düz yatırıp dizime başını koyup yanımda su varsa yüzünü yıkarım
Kursta yeterince gördüm zaten. Kalp masajı ve yaralı taşıma eğitimi de almıştım. Fakat bilmeme rağmen uğraşmam sapık damgası yememek için.
Gazoz iyi gelir.
www.kuraldisi.com/wp-content/uploads/nuri-alco.jpg
Suudi tenefüs yaparim sonracığıma söyliyim kanaması versa kanayan yeri dağlarım ondan sonra bir kalp majajı turp gibi olur.
panik olurum ambulansı ararım yanlış birşey yapmak isteme
bazıları numaradan bayılmış gibi yapıyor ilaç alamadım ondan bayıldım diyor para istiyor :D
tokatların gücü adına diyip başlarım şamarlamaya elbet bir ara kendine gelir 😅😅😛
Boyle bir durumla karsilasmadim guzel paylasim tesekkurler
Kırmızı elbiseli kız kadar güzelse alır eve götürürüm asdjklm...
aslında kolay bir kova suyu yüzüne dök bak nasıl ayılır baktın olmadı şöyle okkalı bir tokat at kendne gelir
Tesekkürler bu bilgilendirici paylasim icin..
Cok faydali bir icerik olmus
Ağzına kalem koyarım yan ceviririm
Tokat atardım heralde
Fotodaki gibiyse suni tenefüs, değilse 112
Sonra izlesem?
Suni teneffüs yaparım
resimdeki karıysa ilk yardım belli. d
bu nasil bir zihniyettir?
ilk başta ambulansı ararım sonra kadının kafasını yüksekfe tutmaya gayret ederim sonra baktım hala aynı alırım kafasına taşla vururum tabi ahh diye bağırır sonda ne bağırıyon lan diyip karıyı pıçaklarım
çok fesatsınıx
Kari demen de cok kaba
bizde ortam böyle :)
Suni Teneffüs herşeyi çözer
Yok mu bı kova su ustune bosaltın ayılsın
bu kızı ben görsem bende bayılırım :D
112 yi ararim
112 arardım direk
süni tenefus yaparım
Tokatlayarak ayarim
Suratına Su Çalarım
izlicem