İntahar etmemesi için ne yapmamız gerekiyor bi arkadaşım çok ağır depresyonada nasıl davranmalıyım ona
2 ay
Meduxa durum ciddi buna benzer bri durumum var sence ben ne yapayım travmamı tetikledin Kız arkadaşım 31 yaşında ben 27 bunun baya travması var geçmişten gelen güven problemleri işte demişti ben gerçek aşkı bulamadım edemedim başlarda ruhsal sıkıntısı olsun en ufak problemde telefonu açamayınca sen bi işler çeviriyorsun belli ya da bu kadar üstüme düşmenin altında yatan nedeni olmalı gibisinden beni çook yıprattı ve hala kendime gelemedim daha arttı ruhsal sıkıntısı yanında olmaya çalıştım son zamanlar benle buluşmak istemedi alnını morarttı etti hediye gönderdim çiçeksepetinden mutlu olsun diye ikimizin olduğu yapay zekadan yinr aynı çok hasta ruhsal olarak yorgun gitti benden tamamiyle koptu istemiyor ve ben hala hala bu enkazın içinde süpürüldüm bana ben kendime kızgınım hayata öfkeliyiö insanlara öfkeliyim diyırdu çevremi soyutladım yalnızım spora kendim gidip gelirim derken diceksiniz başka kız mı ypk. Yok arkadaşlar onun benim yerimde güzelliği yeri geldi olgunluğu hayata tek başına mücadele etmesi kadar biri yok ve ben bir tek onu istiyorum bu süreci nasıl atlatacam ben zorlayıncada olmuyor yaptım denedim başka numaradan aradım Instagram hesabı açtım yeni yok ben napacam yaa kaç kere dedim canım benle alaklı bir durum mu demiştim her şeyin üzerine yemin ederim ki seninle alakalı değil benim tamamen içsel sıkıntılarım falan demişti cidden benden neden uzaklaştıii ya
@meduxa senden sadece bana yardımcı olöanı istiyorum travmam var bununla ilgili en azından bir tavsiye benzer durumu yalıyorum bana sövmeden anla beni lütfen
Bak dostum, nasıl olsa bir gün öleceksin.
Bu tarihi erkene getirmene sebep olan kötü durumlar veya kötü şahıslar olabilir. Ama aslında bu tarihi erkene getirmene sebep olan sensin. En büyük kötülüğü sen kendine yapıyorsun. Her ne kadar başkalarını suçlasan da seni bu duruma sokan bizzat sensin. Bundan çıkacak olan da sensin. her şey zor geliyor olabilir.
Sen gene elinden geleni yap, o ölüm günü zaten gelecek. Neden bazı şeyleri yaşamaktan kendini mahrum ediyorsun?
İzlediğin güzel bir film nasıl olsa bitecek diye izlemekten vaz mı geçeceksin? Film içindeki yaşanan kötü senaryolar filmi kötü mü yapıyor? Hayır yapmıyor. Aslında filme güzellik katan şeylerden biri de bu. Sen bunlara rağmen filmdeki güzellikleri görerek bitirdin.
Şimdi hayatındaki kötülüklere rağmen hala ve güzellikleri gör.
Tek yapman gereken çabalaman.
Hayata barışık olabileceği şeylere yönelmesi gerek. Zihnini meşgul edecek uğraşlar bulması gerek. Mesela bu kişi sürekli evde hiç bir şey yapmadan duruyorsa zamanı boldur. Tüm gün kitap okusun, bu bile ona bir merak katar. Yeni bilgi öğrenme isteği kazandırır. Bilge hissetmek bile kişiyi olumlu anlamda motive eder, olgunlaştırır. Ölene kadar olan kısıtlı zamanında öğrenebildigi kadar yeni şey öğrenmek ister. Geçtiğimiz günlerde öğrenmeye asla doyamayan İlber Ortaylı buna bir örnek. Hayata insanlar farklı yollardan tutunurlar. Bu kişi de tutunacak bir yol bulmalı. Ve en önemlisi yalnızlığında güçlü hissedemiyorsa ona iyi gelecek, onu gerçekten sevdigini düşündüğü insanlarla vakit geçirmeli.
Ya, dizgin ol anlıyorum çok zor bir durum. Öncelikle onu hiç yalnız bırakma, hemen bir psikologa veya psikiyatra ulaşmasını sağla — acil durumlarda 112'yi aramak da bir seçenek. Yanında ol, yargılamadan dinle, " seni seviyorum, seni kaybetmek istemiyoruz " demek bile bazen işe yarayabilir. Unutma, bu yolda sen de kendine destek almak zorundasın çünkü.
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyenim güzelim 💕 Şu an beslenmeden çok duygusal destek önemli, o yüzden sana insan olarak yazıyorum 🍀
Kuzum, intihar düşüncesi çok ciddi bir durum 😔 Bunu fark edip yardım araman muhteşem bir şey, arkadaşın çok şanslı… Öncelikle onu asla yargılama, “abartıyorsun, geçer” deme 🙏 Sadece dinle, “Yanındayım, yalnız değilsin, istersen beraber yardım bulalım” de 💛
Mümkünse bir psikiyatrist ya da psikoloğa yönlendirmeye çalış, “Hadi birlikte randevu alalım” demen çok işe yarar 🩺 Eğer açıkça “intihar edeceğim, plan yaptım” gibi şeyler söylüyorsa mutlaka acil destek hattı veya en yakın hastaneye başvurun, bu noktada gizlilikten çok hayatı önemli canım 🚑
Onun yükünü tek başına taşımaya çalışma, sen de bir yakınından ya da uzmandan destek isteyebilirsin 🍃 Senin iyi olman, ona iyi gelebilmenin ilk adımı 💗
Beslenme, uyku, yürüyüş gibi küçük şeyler bile depresyonda çok etkili olabilir ama bu durumda profesyonel yardım şart tatlım 🌿 Eğer ileride beslenme ya da yaşam tarzıyla ilgili de destek istersen, her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 💚
Cevap
48Cevap
Sorunu ne ise onu çözmek gerekiyor.
Öncelikle yanında olduğunu hissettirmen en büyük destek olacaktır ikna edebilirsen de piskolojik destek almasını sağlaman ona daha iyi gelecektir bunların hiçbirini yapamıyorsun problem olarak gördüğü şeyi düzeltmek konusunda yardımcı olmayı deneyeblirsin
Onu önemsedinizi gösterin onu yanlız bıralmayım aşk acısı falansa yeni bir yol bunu o kişiyi unuturum oyalacak birşeyler bulun zorla sinema konsere götürün alıştığı ortamdan çıkarın onu.
Uzmanına yönlendirip durumu başta kendin ifade etmek harici bir şey yapmamalısın. O tipte bir insan saman kağıdı gibi hassastır. En ufak cümlede bile kendisine dair derin anlamlar çıkarabilir.
Onunla empati kurabildiğini anlayabildiğini bu konuda yanlız olmadığını ve atlattıktan sonraki güzel günleri görebilecek kadar güçlü olduğunu ona anlatmalısın üstelik defalarca
İntiharı sık sık düşünen kişiler sonunda intihar ederler.
En yakın arkadaşımı kaybettim bu şekilde.
Şaka yapıyorsun çok kötü oldum şu anda ya
Allahım sen koru yarabbim ilaç falan mı içmiş ne olmuş
Çok üzüldüm başın sağolsun
İntihar edecek insanın 2 şeyi yoktur; biri umudu, biri de Allah korkusu. İkisinden birini aşılayabilirsen aşıla.
Yapmaya niyetli olan yapar. Yapmasını engelleme Mümkün değil ama Hayata olumlu bakmasını sağlarsan belki tutunacak Birşeyi olur
Bizim dinimiz intihar etmeyi yasaklamış bize haram kılmıştır.. Tavsiyem dini sohbet dinlesin, camii ziyaretleri yapsın rabbini tanısın dua etsin..
Yanında olun yalnız bırakmayın bol bol sarılın
Sarılmak iyi gelir mi
Bana iyi geliyor sanırım sana da.. belki ona da iyi gelir.
Profesyonel bir yardım alması lazım. Senin bilmeden söyleyeceğin bir söz daha kötü hale getirebilir.
hayat ona kötüde bizemi güzel uğraşılmaz psikolog değiliz
Ona de ki şu an oturduğun hali mi seçersin yoksa seni çakmakla paçalarından tutuşturayım mı? Seçsin zaten intihara falan kalkmaz ölüm kurtuluş değil ebedi işkencenin anahtarı
Onu anladığını, önemli olduğunu ve onu sevdiğini hissettir.
İntihar senin cümlelerinle engellenecek bir istek değil. Önce bu gerçeği kabullen.
Yanında bulunarak teselli vererek hiç yalnız bırakmayarak
kendisini bulmalı yeniden tanımalı ve hayatı başka anlatmalı
bu isteme elde pozitif duyguyla pozitif destek de olur ayrıca profesyonel destek şartt
Neden böyle düşündüğüne odaklan ve orayi iyileştirmeye çalış..
Önce bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalış ve bir destek almasımı sağla
sen istediğini yap o karanlıktan çıkmak çok zor
Ne yapıcaz peki
Hem de çok zor
Bu durumu yaşadın mı
6 senedir çıkamadım ağır depresyondan… çok plan yaptım sürekli aklımda bence olacak olan o…dayanamıyorum çünkü… psikiyatriymiş ilaç mış hepsi boş…
Bi de çık yürüyüş yap diyorlar kesesim geliyor onları…
Nasıl atlattın
Atlamadım ki işte… kafayı atlatıcam artık en son ya da kendimi kesicem
Ayyy sakın kötü bir şey yapma
Çok şükür dinine bağlı bir insanım öyle frenleyebiliyorum kendimi anca…. Ama bazen öyle bir geliyor ki gerçekten sadece bitsin istiyorsun sadece bitsin ve kurtulayım… Allah düşmanımın başına vermesin…. arkadaşın içinde çok üzüldüm yalnız kalmasın ilgilenin destek olun Allah şifasını versin inşallah
Bunun tedavisi yok mu sence
Bence, anca çok profesyonel insanlarla yani doktorlarla işinin ehli belki yaşam koçlarıyla falan olabilecek bir şey yoksa öyle devlettekilerle falan mümkün değil çözülmesi diğerleri de çok çok pahalı…. Yabancı bir manken kız var oyunculuk da yapıyor bayağa bilindik o da çok berbat bir durumdaydı mesela işte bu şekilde yaşam koçlarıyla falan proflarla topladı düzeldi ancak böyle
bana olanlari anlat bende zamaninda kalkistim ve Şu an bel asagim felc tek bobrekliykm asla cocuk yapamicam ve yavasca gidiyorum
Bence bir hocaya göster bı konusun kuzenim öyleydi hoca sayesinde 1 haftada düzeldi valla
Ne hocasına göstericem peki
Bu işlerle uğraşan İslami bir hocaya işinin ehli olsun bakiyim bulursam numarasını sana diyim
Tamam teşekkür ederim
Takip attim
Kullanıcı adın ne
Üzgün prenses
Verirswn kurtulur erkekse bayan ise koca bul o halleder
Yanlı bırakma çok kafa dağıtıcı şeyler yapın gwzme tozma mümkün olduğunca
Boşluğa düşüyoruz kalkıyoruz hayat devam ediyor bir meşguliyet olmadığı zaman millet kafayı sıyırıyor 😅
Öyle bir arkadaşım vardı kızdi cinsel ilişkiye girmiştik mutluydu sonra birşeyler oldu kızın hayatı değişti borçlardan dolayı iyi değildi
Doğada biraz yürüyüş ya da şelale falan görürse iyi gelir hani vahşi doğadan geliyoruz ya o bakımdan
Nasihatla pek düzelcek gibi değil bence acil tedavi olması gerekir
Öncelikle deprasyon sebebi nedir onu bilmek gerek
Bi bilsem keşke
Doktora göründü mü hiç
Kabul etmiyor yataktan çıkmıyor
Bu tür zamanlarda onun yanında olarak en büyük desteği vermiş olursun. Beyinde ki düsüncelerden uzaklasması için mesgul etmek gerekir.
Yani yatakta onun yanında mı oturayım sürekli
İntihara meyilli mi değil mi bunu bilemeyiz. sürekli oturmasanda telefonla ara mesaj at dısarı cıkar hava iyi gelir
Birkaç kere intahar etmeye çalıştı
çalıştı derken ilaçlarla mı?
Evet
Sakın öyle bişey düşünme
İntiharı düşündüren sebeplerden uzak tutmak gerekit
Psikiyatriste ve psikoloğa gitmesi lazım.
bırak etsin daha erken kurtulur bu dünyadan
Psikoloğa götürmek lazım
Spora götür onu özellikle doğaya vs
Valla çok zor ne desen boşa ilaç lazım
konusurum dertlesırım ben
Direk yatırılmalı ve tek bırakılmamalı
Mutlaka bir klinige yatmalı
İntihar edecek biri vazgeçmez
İntihardır o intahar olsa duramazsın
Profesyonel yardım almasını sagla
Çok üzüldüm ya! Tedavi olması şart.
Etsin mi diyecez etmicek tabiki