Öyle bir söylenti duydum. Aşırı derece demir eksikliğim var. Kullanan kilo alan var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılGeçmiş olsun kansızlık için
1-Tüm fasulye çeşitleri, demir açısından zengin yiyeceklerdir. Ancak fasulyeyi pişirmeden önce bazı işlemleri doğru yapmak gerekir.
Bir gece öncesinden fasulyeyi ılık suya ıslatırsanız, içerdiği fitik asit miktarını düşürebilirsiniz.
Soya fasulyesi, en fazla demir içeren fasulye çeşididir. Bir fincan haşlanmış soya fasulyesi yemek, günlük ihtiyacınız olan mineralin yarısını karşılar
2. Tam Tahıllı Ekmek
Tam tahıllı ekmek, vücudun kansızlık ile savaşmasını sağlayan demir kaynaklarından biridir
3. Yulaf ezmesi
Yulaf; demir oranı yüksek bir besindir. Ancak demir emilimini engelleyen fitik asit de içerir.
Demir ile zenginleştirilmiş Yulaf ezmesi satın alarak, tüketebilirsiniz
4. Kırmızı Et
Kırmızı et, vücut tarafından daha kolay emilebilen demir içerir. Dana karaciğeri gibi sakatatlar yemek ise, vücudunuza daha fazla demir ve B vitamini girmesini sağlar ve kansızlık sorununa iyi gelir.
Dana ciğerinde günlük ihtiyaç duyulan demir ve B-12 vitamininden çok daha fazlası vardır
5. Yumurta
Yumurta; antioksidan ve protein kaynağı gıdalardan biridir ve kansızlık sorunu olan kişilerde vitamin kaybını önler. Az kalorili bir yiyecek olması nedeniyle, gönül rahatlığıyla tüketilebilir
6. Fıstık Ezmesi
7. Ispanak ve kabuğu soyulmuş kereviz kaynatılarak sabah aç karnına akşama yemekten önce yrımşar litre suyunu içiniz.
Yarım fincan ıspanak yemek, günlük ihtiyacınız olan demirin 3.2 mg'lık kısmını karşılar.
Zayıf bir bünyeye sahipseniz; marul, Kereviz , brokoli, çemen otu, Su teresi gibi yeşil yapraklı sebzeler de yiyebilirsiniz
8. Domates
9. Nar
10. Pancar
Pancar yemek, kansızlık ile mücadele etmenin en doğal yollarından biridir. Ayrıca taze pancar suyu içerek de
kansızlık sorunuyla başa çıkabilirsiniz.
UZAK DURULACAK
Çay ve kahve gibi kafeinli içecekler, demir emilimini zorlaştırır. Uzmanlar, kansızlık teşhisi konulan kişilerin bu içeceklerden uzak durmasını önermektedir12 Yorumla- +1 yıl
şifalar olsun.
En İyi Cevaplar
+1 yılbendede vardı demir eksikliği baş dönmesi yapıyordu ıspanak ye kiraz vişne tarzı kan yapan şeyler yiyeceksin düzelir.
127 Yorumla- +1 yıl
yok ben zaten çok fazla yiyorum birde boya orantılı zayıflamaya dikkat et örneğin ben 1.80 74 kiloyum aşağısına inersem kansizlik başlar başım döner boy kilo oratina kesinle dikkat et günde 2 öğün yiyorsan bunu 3 cikar
- +1 yıl
Allah şimdiden şifa versin. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin şimdiden.
- +1 yıl
en az 60 kilo olsan iyidi çok zayıfsın bence biraz yemen lazım.
- +1 yıl
birden koltuktan felan kalkınca basın dönüyor mu?
- +1 yıl
çok az yiyorsun bendede vardı onlar ne zaman yedim güzelce kilo aldım onlar geçti biraz kendine dikkat et kendini yerken biraz zorla sonra alisirsin yemek yemeye
- +1 yıl
bir şey değil umarım en kısa zamanda kendini toparlarsın :)
- +1 yıl
sana bir tavsiyem olucak ama yemeği yerken doydun sonra bir lokma ekmek ye tam doyduğun halde sonra alıştın mı 2 ye çıkar bunu ben böyle yaptım sonra yemek yemeye alıştım umarım işine yarar bu tavsiye
- +1 yıl
yok ya olmasınız çok zayıflık iyi değildir zaten boyun 1.70 63 kiloya kadar hiç bir sıkıntınız olmaz ondan sonrasını tamam mı devam mı diye sizin kararınız olucak 🙈🙈🙈
- +1 yıl
Allah kolaylık versin kendinize dikkat edin ve obez olmazsınız nasıl yemek yeme başladıysanız yemek yemeyi öyle azaltırsınız kendinize iyi bakın :)
- +1 yıl
bir şey değil.
- +1 yıl
en iyi görüş seçtiğin için teşekkür ederim seddd4 hanım :)
- +1 yıl
her zaman yemenize içmenize dikkat edin sonra benim gibi feci şekilde başınız dönmesin ben düzenli yemek yedikten sonra birazda kilo aldıktan sonra geçmişti.:)
- +1 yıl
kırmızı ette ye pilâvda kilo aldırır bunuda dene :)
- +1 yıl
63 kilo olana kadar hatırlıyorsam 1.70 demiştin boyum 63 kilo olduktan sonra 2 öğün yemek ye o kilonu sabit tutar
- +1 yıl
sporda fazla yapma zaten yemekten sonra iyi değildir spor yapmak :)
Hayır aldırmaz..
Yalnız şunlarıda belirtmek isterim ; Kan ve demir ilaçları kan ve demir değerlerindeki eksikliği gidermek için kullanılan bir tedavi yöntemidir sadece..
Yani kan ve demir ilaçlarının doğrudan kilo almaya yönelik bir özelliği bulunmuyor..
Lakin kansızlık ve demir eksikliği tedavisinde kullanılan ilaçlar kişilerin kan değerlerinde bazı değişiklikler yaratması sonucunda kişide iştah artışı görülmesine neden olabildiği için , bu durumda kişi normalden fazla ve daha sık yiyeceği için kilo alabilir..
Heee bir dee bu kişiden kişiye değişebiliyor , meselaa ben senelerce kullandım hiç bir gram dahi almadım..
Alsa idim güzel olurdu ama.. 😊57 Yorumla
+1 yılKesinlikle evet. Kendini durduramıyosn aniden acıkmalar yemezsen düşer bayılırmışsn hissi çok oldu bende. Bünyeden bünye ye fark eder. Ama önce sağlık tabi. İlaçlarını kullan. Spor yapmayı ihmal etme derim ben 😊
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
28Cevap
+1 yılFerittin değerlerin kaç arasında? Aşırı derecede deyince büyük problem yani bu.. İç organlarında yağlanmaya kadar gidebiliyor.
Aslında gıda takviyesi olarak bahsettiğin ilaçları almadan önce besinlerle günlük dozuda alabiliriz en önemli besin olan ıspanak mesala.. Eğer bu ilaçlar önerildiyse tabikide alıp kullanmalısın.
Vücüt değerlerini normale döndürmesi adına iştah açma durumu var. Buda senin tok da olsan dahi yemek yemene zorlayabilir. Kilo alsan dahi daha sonrasında verebilirsin burada en önemlisi metabolizma durumun. Eğer hızlı yakan bir metabolizman varsa ne kadar yesende onu hızlı bir şekilde yakacaktır. Spor ile de dengeyelebilirsin.
Geçmiş olsun.21 YorumlaKilo aldırmaz halsizliği ve güçsüzlüğü gideriz canlı hissettirir 😊
21 YorumlaKiloyu birak demir eksigini kapat lan demir eksilligi sac kaybina en onemlisi zihin kaybina neden olur be😯
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkansizligin zayif olmayla alakasi yok biri demis ben sismanim mesela ama ben de kansizlik demir eksikligi var kafeinli iceceklerden uzak durmak lazim. hapı da tok karnina icersen kilo aldırmaz
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben sabahları kahvaltıdan sonra demir hapi aksam yemekten sonra da b12 vitamin hapı içiyorum. sen yine doktorun dediğini uygula zaten öyle fazla bir kilo almazsin saglikli beslen yeter
+1 yılBağırsaklardaki emilimi arttırdığı için bir kaç kilo fark ediyosun ilk kullandığında. Ama uzun vadede demir eksikliğinden kaynaklı iştah kesildiği için daha normal porsiyonlarda yiyip tatlı krizlerine girmediğin için zayıflarsın.
20 YorumlaSelam Boncuklu Şaziye,
Hiç bilmiyorum prospektüsünü okumak lazım
Side Effect olabilir21 Yorumla
+1 yılKesinlikle aldırıyo iştah açıcı olduğundan yeme isteğin olur sürekli asıl neden bu
12 Yorumla- +1 yıl
yok eşimde de aynı sorunu yaşadım
Demirin kilo aldırıcı özelliği yok ama yorulduktan sonra enerjini daha çabuk kazanırsın. Mutlaka doktor kontrolünde kullanman gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılBen kullanıyorum istediğin soruları sorabilirsin canım
14 Yorumla- +1 yıl
Özelden yazıyım istersen kilo mevzularini :D
- +1 yıl
Ama sana mesaj atilmiyor
+1 yılDirekt etkisi yoktur. İştah açar. Dolaylı olarak kilo aldırır.
10 Yorumla
+1 yılben demir serumu yedim 3 tane. diyet yapmama rağmen bugün itibariyle ocak ayından itibaren 13 kg aldım. ve o kadar spor yürüyüş yapmama rağmen 1 gr bile veremiyorum. bence fena kilo aldırıyor
troidlerime de baktırdım, dr normal d3di
ben nasıl kilo verebilirim birileri bana destek olabilir mi10 Yorumla
+1 yılYaklaşık 2 aydır kullanıyorum kilo olarak dolaylı yoldan bir etkisi yok ama iştah çok açıyor kullandığımdan beri 2 kilo aldım
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu ilaç kilo aldırır yan etkilerini bulabilirsin adın dan
10 Yorumla devletin sgk verdikleri kan yapıcı ve kilo yapar bitkisdel destelerden kullan
11 Yorumla
+1 yıliştah açar biliyorum ama konuyu bir doktora falan sorsana
20 Yorumla
+1 yıl8 aydır kullanıyorum hiç kilo sorunu yaşamadım.
21 Yorumla
+1 yılyani dolaylı olarak iştahını artıracağı için etkisi olur.
00 Yorumla
+1 yılHayır bende kullanıyorum kilo yapmaz o sadece söylenti
10 Yorumla
+1 yılben kullandım ve almadım
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
Sağlık konusunda 4,6b cevap paylaştı. Aldırır diye biliyorum:)
11 Yorumlakilo alsan daha iyi olur belki de
11 YorumlaSağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sen zayıfsın kansızlık olması doğal
114 Yorumla- +1 yıl
zayıflıkla kanın ilgisi yok bende zayıfım ama kan değerlerini ölçtüğümüzde gayet normal kiloyla kanı birbrine bağlamayın
- +1 yıl
evet anlatmak istediğim tam da buydu. kiloyla ilgisi yok yani bu durumun dediğiniz gibi kilolu bireyin de kansızlık problemi yaşadığı görülüyor.
Ben yaklaşık 2.5 aydır kullanıyorum ve 4 kilo aldım aşırı iştah açıyor ama sporla bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yıliğne olanlar aldırır uzun süre kullanılırsa
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum. Doktora sorabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılHayır Demir kilo yapmaz
10 YorumlaNe alaka ya nasıl bir cahillik bu
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDemir kanı etkiler diye biliyom sadece sedd :/
16 Yorumla- +1 yıl
Cici bebe ye baby 👻
- +1 yıl
Bende seniii 👻
- +1 yıl
Öpüldün sedcim 👻
Asırı kılo yapıyo dıye bılıyorum
10 Yorumla
+1 yılYok 4 yil düzenli kullaniyorum hic kilo almadim
10 YorumlaGenelleme yapamam ama birkaç tanıdığım kilo aldı
10 Yorumlakan ilaçları iştah açıyor
00 Yorumla
+1 yılkilo aldırmaz ama güçlü tutar
10 Yorumlahemde nasil çok fazla aldriyo
10 YorumlaFerrozinc mi kullanıyorsun
00 YorumlaKilo verimi olabilir
12 Yorumla- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAldırıyor diye biliyorum.
10 Yorumla bilemiyorum söylentiyi bende duydum ama
00 Yorumla
+1 yılaldırmaz
10 Yorumla
+1 yılHayir
10 Yorumla
+1 yılsöylentiler söylentiler...
00 YorumlaAynı söylentiyi duymuştum, sanırım aldırıyor.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılİştah açar.
10 Yorumla
+1 yılYok bee
10 YorumlaSağlık konusunda 2b cevap paylaştı. Bir çoğu aldırıyor
10 Yorumla
+1 yılBana aldırmadı
10 YorumlaHayır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok yawrum yanlis duymussn
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum
10 Yorumla