Google'de araştırdım, bulamadım. Alerji testi olmak istiyorum, hangi bölümden randevu almak gerek? Alerji testi hangi bölümde yapılıyor? Bilen var mı?Alerji
Alerji, ileri tetkik gerektiren bir hastalıktır. Devlet hastanelerinde bölümü olmaz ancak göğüs ve kulak burun boğaz uzmanları basit test kitleri kullanırlar. Bu sadece alerjik semptomları geçici olarak çözmek içindir. İleri tetkikler sadece eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılır. Bu bölüm içinde randevu verilmez. Mhrs'nin sitesinde de yazar. Randevusuz olarak müracaat etmen gerekir. Geçmiş olsun.
Ben dahiliye bölümüne gittim oradan da test yaptırmaya gönderildim. Alerji deyip geçmemek lazım, hayati riskler taşıyabiliyor düzenli alerji testi yaptırmak lazım çünkü bir günden bir güne yeni bir alerjimiz çıkabiliyor. Ailecek çok hassas ve alerjen bir bünyemiz var ve neredeyse alerjimizin olmadığı şey yok neyse ki gerekli önemleri alıyoruz, bu halimize de şükür.
testi dahiliye mi yaptı yoksa sizi immünoloji bölümüne mi sevk etti ve alerji testi yaptırmak ne kadar sürüyor sonucu ne kadar sürede çıkıyor şimdiden teşekkürler 😊
önemli hastanelerde kendi başına alerji diye bir bölüm var dermatoloji sadece derideki semptomlar için diye biliyorum ama genel olarak alerjiye onlar da bakıyor olabilir bazı hastanelerde.