Bazılarının sık sık, bazılarının nadiren karşılaştığı bir problem. Böyle bir durumda yapmanız gerekenleri biliyor musunuz? Tansiyonunuz düştüğünde uzanın, ayaklarınızın altına yastık koyabilirsiniz, yüksekte olması gerekiyor. Tuz; tansiyonu yükseltir. Limon; tansiyonu düşürür. Siz tansiyon sorunu yaşadığınızda neler yapıyorsunuz?
Tansiyonunuz düştüğünde/yükseldiğinde neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
@TylerDurden_FC 'i gördüğümde tansiyonum yükseliyor, ilacım gene Tyler, ah Tyler canim Tyler 😍😍 kızlar o benim he, biz birbirimize deli gibi asigiz 😂😍😍😘😘 bu arada teşekkür ederim DenizArin tansiyon sorunum yok ama ailemde herkesin tansiyon sorunu var, o yüzden biliyorum ailemde devamlı aynı problemi yaşadığım için. Ama bilmeyenler de olabilir, o yuzden faydalı bilgin için teşekkür ederizzz💓💕👍👏
Yüksek tansiyonda yapacak birsey yok, yüksek tansiyon varsa doktor kontrolü altinda tansiyonun ilacla dengelenmesi lazim. Yani gercek yüksek tansiyon bir limonlu su iceyim düserle , düsmez..
Düsük tansiyon, normalde günlük hayatta fazla bir engel degil, eger cok engel oluyorsa biraz hareket, bir bardak cay, kahve tekrar canlandirir..
Sürekli tekrarlayan veya çok yükselen tansiyonda bir zahmet doktora gitmek gerekiyor zaten. Onun dışında hafif yükselmelerde limon iyi geliyor. Tansiyon düşmesinde de tuz ve dediğim şekilde yatmak ideal
Hafif yükselen tansiyon kendiligindende tekrar düser, limon sadece placebo!
Düsük tansiyonda tuzluya kendini alistirmak düsük tansiyondan cok cok daha tehlikeli, önerdiginiz seylere dikkat edin, fazla tuz vücudu kurutur vucütta damar sertligine yol acabilir. Düsük tansiyon bayilacak seklide degilse, hicbir zarari yok, müdahale gerektirmez.
Ben müdahale gerektiren düşük tansiyondan bahsediyorum. Kendisi geçenlerde hafif olanlarda zaten kişi nerdeyse fark etmez bile. Sürekli kullanında demiyorum. Biraz önceki yorumumda söyledim sürekli olanlarda doktora gitmek zorunda.
Ben sorumda sürekli tekrarlayan tansiyon diye bir şey yazmış gibi mi duruyorum? Polemik yaratmaya yer arıyorsunuz sana ilk yorumda cevabımı verdim hala diğer yorumunda benim cevabımı anlamayıp aynı şeyi söyledin. Neyse tartışmaya gerek yok ben söylediklerimden eminim.
Ilk cevabimda ne yanlis gördün? Polemik yapip tartsimayi baslatiyorsun, ondan sonra polemik ypama diyorsun. Madem konu actin, maksat dogruyu bulmak, fikirlerede saygi göster, önce dogrumu diye arastir.. " Tuz; tansiyonu yükseltir. Limon; tansiyonu düşürür. " Bunu okuyan saf, tehlikeli yüksek tansiyonunu limonla düsürmeye kalkacak, düsük tansiyonu olanda , hic gerek yokken, tuzla damarlari tikayacak. Yanlis bilgiyle Milleti pirince giderken evdeki bulgurdan edeceksin haberin yok..
Yazdıklarımı bir daha oku cevabını yazdım. Hala aynı şeyi söylüyorsun. Zaten sürekli tekrarlayan bir durumsa hastaneyi gitmeyi akıl edemeyecek kadar cahil değildir heralde kimse.
Bana vermis oldugun cevaplarin sadece tartisma, polemik... Amacin dogruyu bulmak, önermek degil, hakli cikmak.. Tekrarlaiyorum, Yüksek tansiyon varsa doktora gideceksin, ilacini alip kullanacaksin, limon yüksek tansiyonu düsürmez. Düsük tansiyonun % 99 tedavi gerektirmez, tuzla falan damarlara zarar verip hic yoktan saglikliyken sagliginla oynamak yersiz. SEN bu yazdiklarimi anladiysan yeterli...
Yüz kere aynı şeyi söyledin zaten farklı bir cümlen yok 😂 Dediklerimin hiçbirine cevap vermeyip kendi aklındaki yazıp duruyorsun uğraşamıcam sen öyle yaparsın.
İşimin stresli olduğu zamanlar, tansiyonum ara ara yükseliyordu. En yakın acilde ölçtürüp, dil altı hapı veriliyordu. Sonra kendime güzel bir elektronik tansiyon aleti acilde verilen haptan da bir kutu aldım. Mesele kalmadı. Gerçi şükür uzun zamandır yükselmiyor tansiyonum ama tedarikliyim artık.
sen sağlıkçıydin değil mi? ya benim burnumda birkaç gündür oynama oluyor küçük küçük kendi kendine bu neyden oluyor tik mi oldu acaba 😃 doktorluk bir durum var mı anlar mısın
En İyi Cevaplar