Gıda alerjisi testi için bazı meyveleri götürmemi söyledi doktor, yarın gideceğim ama nasıl yapılacağını merak ediyorum. İnternette pek bir şey bulamadım. Daha önce yaptıran varsa anlatabilir mi?
Alerji testi yaptırdınız mı daha önce, nasıl yapılıyor?
Kolunun iç tarafından her meyvenin ilacın çiçeğin vs. özünü damlatıyorlar ve minik bir iğne yardımıyla batırıp çekiyolar koluna. 15 -20 dk bekliyorsun şişen kızaran yerlerin olursa ordakilere alerjin olmuş oluyor. Bana ilaç alerjisi testi yaptılar ve bütün hepsine alerjim çıktı. Sadece 4 tane kullanabiliyorum onlarda mg si düşük ağrı kesiciler.
Alerji testi yaptırmıştim. Deri uzerine Tek seferde 20 den fazla alerjen ugulanabiliyor. Önce bir damla bu bölgeye uygulanır ve daha sonra burası deri tarafından içeri alınması için bir iğne yardımıyla deliyorlardı. Farklı alerji testleri de var yalnız. Benimkisi bu dediğim deri epic testiydi
Bunu lateks alerjisini anlamak için yaptılar bana. Ama gıda alerjisinin testini de mi aynı şekilde yapıyorlar? Götürdüğüm meyveleri koluma sürmeyecektir herhalde. Yani, yapmaz herhalde :)
Götürdüğün meyveleri koluna sürmüyecektir.😊Bu yöntem uygulayabilir. Doktorun tercihine göre koluna veya sırtına aromaları damlatip, küçük iğneleri batirip geri cekiyorlar. Sonra 15 dk bekletiyorlar. Orada şişme falan varsa asıl alerjim olduğu belli oluyor. Bu yöntemi yapacaktır muhtemelen. Dikkaf etmen gereken küçük bir broşür de vermiştir
bak şimdi kardeşim ben yaptırdım ilk önce bir doktora git o seni sevk edecek hastanede beni göğüs doktoru sevketmişti yoksa olmaz doktor seni alerji ve ümminoloji polikliniğine sevketsin onlar orada kan alırlar ve gereken işlemi yaparlar sana
Küçük iğneler oluyo çilek aromasımı ne her özel aromadan kolunuza batırıyorlar 15 dakika bekliyosunuz o bölgelerde şişme olursa çilek yumurta vs gibi belli oluyo yani
Benim sırtıma bir bant yapıştılarak yapılmıştı. Belli bir süre sonra o bant belli noktalarda renk vermiş ve neye alerjim olduğu anlaşılmıştı ama bu testler de çeşitli galiba
En İyi Cevaplar