Konusurken cumle kurmarta zorlaniyorum...kopuk kopuk cumleler kuruyorum...sonunu zor getiriyorum cumlenin

arkadaslar , kendimi konusurken ifade etmekte zolraniyorum,kelime haznem yok gibi hissediyorum, aklima gelmiyor kelimelerin cogu...ayni zmnda anlamaktata zorlaniyorum okudugum bazi tekstleri...konsantrasyon desek oda bozuk...sizce bu neden olabilir?ne yapmam gerekiyor?psikologa mi gitmeliyim?kendimi iyi idafe edebilmek istiyorum , cumlelerim kopuk kopuk...malesef aklima kelimeler gelmedigi icin konusurken utaniyorum ve mumkun oldukca konusmamaya ozen gosteriyorum..zaten konuskan biri degldim bide bu basima gelince iyice susar oldum...anlamaktata zorlaniyorum bazi tekstleri ( ornegin edebiyatla ilgili yorumlar kritikler veya genel kultur icin wikipediadan bazen bir akim hakkinda sayfa acinca okuyunca hem anlamak zor geliyor hemde kafamda tutamiyorum bu bilgiyi, kendi cumlelerimle kendime anlatmaya calisiyorum oda olmuyor:((napmam lazim yardim edin..kendimi gerizekali hissediyorum aptal:((ben iyi konusmak guzel konusmak istiyorum...okudugum veya duydugum biseyi birine iyi bir sekilde aktarmak isterim ama yapamiyorum :((konusmak istiyorum kendimi iyi ifade edebilmek istiyorum :((
Konusurken cumle kurmarta zorlaniyorum...kopuk kopuk cumleler kuruyorum...sonunu zor getiriyorum cumlenin