brans olarak dahiliyeyi mi cerrahiyimi secmeliyim kararsiz kadim cevremdekiler dahiliye diyo annemle bababm cerrahi diyo bide pedidonti diyenlerde var ama ben kararsizim
Cevabın nedir?
+1 yılSadece ismini duymuş kişiler cevap vermiş olmak için yazıp durmuşlar. Dahiliyeyi seçersen çok yorulursun. Çünkü bir hastaneye gelen hastaların çoğunun şikayeti dahiliye içeriklidir. Cerrahiyi seçersen o kadar yorulmazsın başlangıç ve bitiş saatin bellidir. Sadece icapçı olduğunda ama o zamanda çok ağır hasta gelmediği sürece rahatsın. Hastaların bellidir Genelde inguinal herni, apendektomi, malign ve benign neoplazmlar, hidrosel, akciğer(pnömoni) karaciğer hastalıkları ki şimdilik aklıma gelenler bu yazdıklarım hastaların olacaktır. Çocuk cerrahisi seçersen senin için daha uygun olur.
00 Yorumla
+1 yılillahi sorulur mu ne kadar fazlalik zararli sey varsa aliyorsun tabiiki CERRAHI .unutma cerrah oldugunda ellerin senin herseyin olacak onlari korumak zorundasin ellerine zarar verecek sporlardan uzak durmak durumundasin mesela tenis birde karakter olarak sakin bir mizacli olmalisin ve sana cerrahin bir alt dali olan cocuk cerrahisini tavsiye ederim hatasiz olmak zorundasin cocuk cerrahisi diyorum...
06 Yorumla- +1 yıl
sakinimde cocuklara kiyamam :)
- +1 yıl
sakin olmanizi ozellikle sordum iki acidan onemli genel cerrahi yogun sekilde acil mudahale gerektirebilir ve cocuk cerrahisinde sakin olmak onemlidir
- +1 yıl
sakinimde ben bir cocuga igne bile yapamam onu nasil ameliyat etcem hic kiyamam :)
- +1 yıl
tamam o zaman normal cerrahi veya acil vakalardan hoslanmiyorsaniz dahiliye diyerim siz kendinizi bilirsiniz ayrica cok ama cok insancil ve yufka yureklisiniz ne mutlu bu topluma ki INSANLARI SEVEN sizin gibi bir doktor kazanmis ve ilerliyorsunuz...
- +1 yıl
tesekkür ederim :)
- +1 yıl
rica ederim.
+1 yılPedidonti mi? (Pedodonti?) Sen tıp mı okuyorsun diş hekimliği mi önce ona karar ver.
05 Yorumla- +1 yıl
dis hekimliginde degil canim pedidonti cene cerrahi demek genel cerrahliktan secim yapabiliyosun yani dis hekimligi okumama gerek yok !
- +1 yıl
Çene cerrahisi diş hekimliğinin uzmanlık alanıdır plastigi diyorsan o ayrı :)
- +1 yıl
hadi ya demekki yillardir bizim cerrahi yanlis biliyomus :)
- +1 yıl
Dalga mı geçiyorsun sen? Şimdi sen çene cerrahisinin diş hekimliğinde olmadığını mı iddia ediyorsun?
- +1 yıl
Ayrıca arkadaşım pedodonti de çene cerrahisi demek değildir çocuk diş hekimligidir araştır bari biraz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılliste yap artilar eksiler sonra kalbinin sesini dinle oyle karar ver & bol sans
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkürler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
Ona sen karar vereceksin. Ben ne desem boş olur. Sonuç olarak hergün odana gelip giden sıkıntılı insanları sen göreceksin. Ne kadar soğuk kanlısın buna karar ver önce. Fazlasıyla diyorsan git cerrah ol. 1 saniye daha düşünme derim...
01 Yorumla- +1 yıl
fazlasininda fazlasi soguk kanliyim bu konularda :)
tus a gir de sonra karar verirsin gidebileceksen :D ama girdin süper puan aldın diyelim, doktorluk öncelikle insanlık için yapılan bir meslek. o yuzden içinden hangisini yapmayı en çok istiyorsan onu tercih et paraya falan bakma.
01 Yorumla- +1 yıl
tus garanti sinava girip asistan olmaya hak kazandim simdi bölüm icin gircem iste :)
cerrahlar iyi para alıyorlar, ama çok çalışıyorlar, bir günde birsürü operasyon yapıyorlar
seçim senin
bence bir kadın cerrah olmasa daha iyi olur, gerek yok kendini o kadar çok yormasına01 Yorumla- +1 yıl
encok hemotologlar aliyo para yönünden bakarsan :)
hiç uğraşma hematoloji falan seç..insanlarla daha az muhatap olursun..
02 Yorumla- +1 yıl
insanlarla icice olmayi seviyorum o önemli degil
+1 yılcerrrahlık cok zor el becerın varsa bide soğukkanlıysan cerrahlık secıceksın kolay değil valla kes bıc dık zor ıs yaw ama tabı sen bılırsın ıcınden ne gelırse onu yap senın hayatın senın tercıhın
00 Yorumla
+1 yılSen karar ver. Fakat cerrahiyi kaldırır mısın bilmiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
Daha çok çalışacaksın. Sürekli yaralı insanlar vs göreceksin. Belirli bir düzenin zor olur. Karar senin, hayat senin.
para diyosan cerrahi yok daha rahat çalışıyım diyorsan dahiliye
03 Yorumla- +1 yıl
oo dahiliyeciler 1 dkka oturamiyo adamlar gün icinde yetisemeyip bide 5 den 8 e kadar calisiyolar aksam :)
- +1 yıl
tesekkürler :)
cerrahi çok zor. ablam plastik cerrahiden istifa etti cerrah olmak istemiyorum diyor. dahiliye seç
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 664 cevap paylaştı. yüreğinin götürdüğü yere git
01 Yorumla- +1 yıl
o da güzel :)
yani diyo ki doktor olcam:)
14 Yorumla- +1 yıl
aa nasilda anladin yaa :)
- +1 yıl
aferim sana yildizli pek iyi :)
dahiliye olsun
01 Yorumla- +1 yıl
peki :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz