Ellerim coğunlukla spordan sonra böyle oluyor. Vücut geliştirme yapıyorum ama son 1 haftadır böyle olmaya başladı durduk yere kanıyor pıhtılaşıyor. En cok olan elimi cektim. Diğerindede var biraz ama az.

hocam ağırlık eldiveni kullanıyormusun? bazı insanları dokusu serttir, bazılarının derisi ince ve hassastır gerilme zorlamayla bu pıhtılar oluşabilir kaliteli olanından birtane edin derim "fit training gloves man" diye ararsan biraz daha aydınlanırsın ben aliexpressten dunlop'un bir ürününü almıştım modeli tam aklımda değil, bendede oluyordu bu sorun kesildi, ağırlığı biraz düşür, vazelin ve eldiven kullan ellerin için, karbo ağırlıklı beslen biraz vicut kendini toplasın, kış dönemine giriyoruz şu an karbonhidrat ağırlıklı beslenmen lazım bulk dönemi ya da low carbo definasyon vb.. işlemleri için en ters zaman şu an, bol bol c vitaminide al..
Bütün tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Benim cildim cidden hassas kolay kızarır dokunsan kızarıyor :/ o eldiveni bu olaydan sonra düşünmüştüm şu an kesin alıcam. Bu arada c vitamini en rahat hangi besinden alabilirim?
şu an tamda mevsimi olan mandarin ve greyfurt hocam, aradada sabahları 1 tane şekersiz limonlu ıhlamur çayı iyi gider ayrıca spordan sonrada içebilirsin tansiyonu dengeler, cardio yaparken daha stabil çalışmanı sağlar :) meyveden yana sıkıntımız yok istediğin kadar ara öğün olarak ye sorun olmaz (şekerliler hariç elma vs..) eldiven önemli hocam, bunun dışındada tenin hassas ise benim gibi vazelin ya da krem kullanmayı ihmal etme hocam, motivasyonunu yüksek tut gerisi gelir zaten :)
Av box set, kullanmanı tavsiye ederim. Sorunun cozumune yardımcı olacaktır. Profilimde link var.
Oraya tıklayıp görsellere bakabilirsin..
Gogildan da mutlaka araştır, görsellere bak, yorumları oku.
İlgini çekerse yardımcı olurum.
Özelden de yazabilirsin.
Geçmiş olsun.
Bende de oluyo ama soğuktan. spordan cikinca ısınıyorsun, o sıcak ellerle de dışarı çıkınca çatlıyor haliyle..
Bu da bir ihtimal cünkü havalar son zamanlarda soğuk ve rüzgar var. Ellerimde dışarda bıraktığım için olma ihtimali yüksek.
Bence en yüksek ihtimal bu kardeş😄 egzema felan demişler hic abartma bence😄 spordan cikinca sür kremini, tak eldivenini, bak bakalim çatlıyor mu😄
Yok ya egzemayı düşünmüyorum acıkcası cünkü egzema olsa bütün elimde belirti vermesi gerekirdi benim tam parmaklara geciş yerinde ismini söyleyemedim orada var.
Soğuktan dedik işte yaa. Git krem sür😂
benim catladigi icin oluyo aynisi ama seni bilemedim Şu an
Cevap
5Cevap
Damar çeperlerinde çatlama olmuş. Büyük olasılıkla fazla zorlanma ve sağlıksız beslenmeye dayalı olarak magnezyum eksikliği.
Sağlıksız beslendiğimi pek düşünmüyorum abur cubur tüketmiyorum desem yeridir. Haftada yeterince tahin-pekmez ve bal-kaymak , peynir gibi gıdaları tüketiyorum. Sütte iciyorum. Fazla zorlanma olmuş olabilir haklısın daha dikkatli olayım bundan sonra.
İyi bir nemlendirici ve hücre yenileyici bitkisel içerikli krem kullanırsan problemin hallolur.
Vahit Dağ
Sağlıklı Yaşam Uzmanı
facebook. com/vht. dag
sen vücut geliştirmeye başlamadan önce doktora gitmedin mi uygun muyum diye?
Acıkcası başladıktan öncede sonrada baya bir kan filan vermem gerekti o yüzden özel olarak spor icin baktırmaya gitmedim.
aga bütün spor salonlarında bu vardır sana sözleşme imzalatıyolar muayene olduğuna dair de işte :D rapor falan koymadan
Tam hatırlayamadım ama benden öyle bir rapor istemediler. Sözleşme imzaladığımızı hatırlamıyorum ama büyük ihtimal imzalamışımdır. Bu arada daha gecen gün dahiliye gittim kan testlere baktı. Birşey cıkmadı sadece t3 yüksek cıktı.
Adamlarda hic rapor istemeden direk yazdırıyorlar ya :)
bir doktora git hele
Protein tozunu kullanmayı bırak
Tutmadı protein tozu kullanmıyorum :/
Aferin o zaman :) Blöf yapmıştım zaten :)
egzama olabilir cildiyeye görün derim
Kuruluktan olabilir. Nemlendirici bir krem kullan
Çatlıyor olabilir. Krem sürdün mü?
Soguktan oluyodu bende
Soğuktan olabilir ama cildiyeye git sen
Soğuktan olur
soğuktan çatlıyordur
egzamaya benziyor
krem sür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar