'' Bağırsaklarda yer edinen, bağırsak mantarı özellikle vücutta çok fazla şişkinliğe sebep olmaktadır. Bağırsak mantarı taşıyan kişinin bir diğer belirtisi de tatlıya olan aşırı düşkünlüğüdür. Bağırsaklarda yaşanabilecek enva i çeşit rahatsızlık mevcuttur. Ancak her biri için doğa bize şifalarını sunmuştur.
Anason çayı, bira mayası, ardıç, lavanta ve melisa bağırsak gazlarına iyi gelirken, biberiye çayı, ısırgan, kimyon, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı koruyucu etki sağlar.
Nohut ve armut bağırsakları yumuşatır ve kabızlığa karşı birebirdir.
Bir diğer mucizevi besin de tarçındır. Tarçın her türlü mide ağrısı ve bulantısına iyi gelirken ayrıca bağırsaklarıda düzene sokar.
Bir diğer mucizevi besin ise saleptir. Sıcak tüketilen ve birçok derde deva olan salep, ömzellikle bağırsak kurtlarından kurtulmada muazzam bir rol oynar. Keza sarımsak ta bağırsak rahatsızlıklarına karşı vücutta adeta bir koruyucu kalkan vazifesi yapmaktadır.
Bu besinleri düzenli bir şekilde tüketen biri, önemli, başka bir sağlık sorunu yok ise, bağırsaklarının düzenli çalışmasını, böylelikle, şişkinlik, hazımsızlık, kramp gibi sorunları ortadan kaldırmayı sağlayabilir.
Erik, portakal, çilek, brokoli, lahana adeta bağırsak dostu yiyeceklerdir.
İncir, fıstık, badem, esmer pirinç, keten tohumu, bağırsak problemi yaşayan kişilerin mutfaklarında muhakkak olması gereken besinler arasındadır.
Bağırsaklara iyi gelen yiyecekler, bağırsak florasını bozmayan, bağırsakları çalıştıran, düzene sokan yiyeceklerdir.
Bağırsak rahatsızlıklarından uzak durabilmenin bir diğer ve önemli yolu bağırsaktaki iyi bakterileri arttıran besinlere yönelmektir. Probiyotik bakımdan zengin olan süt ürünleri, bağırsaklardaki iyi bakteriler açısından son derece yararlıdır. En az probiyotikler kadar bağırsaklara gerekli olan prebiyotikler ise, keten tohumu, sarımsak, çilek ve bal gibi kıymetli besinlerde mevcuttur. '' Alıntıdır.
Ek olarak, düzenli uyku periyodu ve mümkün mertebe daha az stresli bir hayat kardeşim.. ;)13 Yorumla- +1 yıl
kardeş güzel yazmışsın da bunları tüketebilmek için önce candida varlığına son vermek lazım. bu saydıklarının çoğu karbonhidrat kategorisinde besinler ve şeker içeriyo bazıları.
- +1 yıl
bak son 3-4 gündür özellikle dikkat ettim sebze ve yumurta, et gibi hayvansal besin ağırlıklı besleniyom, kulağımdaki evvelki kuruyan deri ve döküntüler resmen yok oldu olacak seviyeye geldi. kulak içim hiç yağlanmazdı hep kuruydu ve deri dermatit yüzünden dökülüyodu şimdi yağlanmaya başladı. özellikle gözlemledim bunu. bize kulak pası pis diye öğretilmiş ama alakası bile yok. kulak kiri dediğimiz şey deriyi mantarlardan koruyan bir madde. protein ve sebze ağırlıklı beslenmek bağırsaklardaki sindirilemeyen karbonhidratların ortaya çıkardığı toksik maddelerden beslenen mantarların üremesini azaltıyor amaç zaten bu. bağırsaklar tedavi tamamlandıktan sonra iyileşince artık yasaklı olan herşeyi yemeye başlıyosun ama doğal olmak şartıyla tabi.
şu sayfayı mutlaka oku bağırsak sağlığıyla ilgili çok güzel bilgiler veriyor:
www.gaps-destek.com/bagirsak-sagligi-ve-onemi.html
En İyi Cevaplar
"karbonhidrat ve şekerleri, meyve şekeri dahil mutlaka hayatınızdan çıkartın " Meyvesiz hiç olur mu? Bilhakis vücudu duzenleyen bğaırsaklarda dahl duzene sokan meyveler var. Bu kanıya nerden ulastın kaynak nedır?
Bende proteın dıyetı yapmaya çalısıyorum ozellıkle proteın agırlılı beslenıyorum ben 2 kaşın ortasından kaşlarn yarısına kadar var, ozlelıkle yıkanınca alan kışları kuruyo. Su tuketımı arttırınca bıle dkkat edıyorum cok azalıyo. Yaz boyu yoktu hatta son gınlerde baktım yıne çıkmıs. Şampuanlarda bozuyo ama bu da bır gerçek.17 Yorumla- +1 yıl
dostum candida şekerle besleniyor bu da bir gerçek. bozulan bağırsak florası dengesinde candida kontrolden çıkar sayısı artar. meyvesiz evet olmaz ama bundan kurtulmak için ödün verceksin, multi-vitamin takviyeler kullancaksın tedavi sürecinde. bu mantarın besin kaynağı karbonhidratlar ve özellikle şekerin her türlüsüdür. Enerji kaynağını kesersen ancak zayıflayabilir.
- +1 yıl
Spor yapıyorum nabıcam? Zaten şeker kullanmıyorum bır de meyvede yemezsem? Asidi zaten bırakalı seneler olcak içersem senede 1-2 lite o da kışın balıklan gidiyor.
Multivitamin takvıyeler dedıgın nedır? Ve mantarlar bakterıler faydalı olanlardan mı yoksa zararlılar mı yanı azalmaları mı lazım yok olmaları mı nasıl bı dengesızlık durumu olusuyor acep bılgın va mı? - +1 yıl
spor yapıyosan ara verecen başka çaren yok.
bak şimdi sağlıklı bir insan bağırsağındaki florada %80 faydalı, %20 zararlı bakteri bulunur. Bu denge antibiyotik ve çeşitli zararlı besinlerin etkisiyle bozuluyor ve iyi bakterilerine gelen zararla birlikte kötü mantar/bakterilerin sayısı kontrolden çıkarak iyice artıyor ve vücut bunlarla baş edemez duruma geliyor. Haliyle bağışıklık sistemin de zayıflıyor. Sonuç bu tip saçmasapan hastalıklar... Doktorlar bağırsaklara 2. beyin diyorlar. Burda yaşanan en ufak problem hastalığın ana kaynakları arasında yer alıyor. - +1 yıl
kardeş evet sarımsak etkili ancak aşırı kontrolden çıkmış bir mantarı önce azaltacak işlemler yapmak gerek. bu da çok sevdiği şeker ve şekerin her türlüsü. ayrıca karbonhidratlar. önce mantarın varlığı azalsın yoksa bu saydıklarının hiçbiri işe yaramıyor bağışıklık kazanmış mantar. probiyotik besinleri resmen yem olarak kullanıyor.
- +1 yıl
dostum 3-4 gündür yumurta ve et gibi hayvansal gıdalar ve yanında sadece organik sebzelerle besleniyom, kulağımdaki dermatitten kaynaklanan kepekler ve kurumuş deri kalıntısı yok olma derecesine geldi diyebilirim sana. kurumuş döküntülü kulak derisinin yüzeyini resmen yağlı kulak pası aldı bunu gözlemledim. kulak pası dediğimiz şey aslında deriyi mantarlardan koruyan bişey bilmem duydun mu. bize pis diye öğretmişler ama alakası yok. kesinlikle bağırsak florasından kaynaklanıyo bu sorun stresle falan ilgisi yok bu işin doktorların dediği gibi değil...
şu sayfada bağırsak florasının önemini ve nelere yol açabileceğini çok güzel anlatmışlar bir oku:
+1 yılTeşhisi, hekim tahlil sonucu mu koydu? Bende bu belirtiler var fakat tahlil neticesinde doktorlar anlamadı, alternatif tıp yöntemi ile buğday ve gluten alerjim olduğunu öğrendim. Bir yıldır unu, şekeri, hazır gıdaları çıkardım yaşamımdan, mamafih belirtiler de kayboldu.
00 Yorumla
Bilgilendirdigin icin sagol sanada gecmis olsun
onemli bilgiler bak boyle birseyin oldugunu bilmiyordum bile23 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler. Amacım ona dikkat çektirmekti zaten. bu sektör batsın bitsin ölsün gebersinler hepsi. çünkü para için insan sağlığını hiçe sayıyolar.
- +1 yıl
Bunu idrak edebildiysen ne mutlu sana. bir çok insan anlamıyo bunu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Süper olmuş bu konu... bende bu soruna 16 yaşındayken kapıldım şu an 24 yaşındayım senede 3-4 sefer çekiyorum oda son doktorun sayesinde yoksa her hafta başıma belaydı bu illet. Özellikle kortizonlu kremlerin deriyi incelttiği damarlanmaya sebep olduğuda bir gerçek. Bunun için ağır lazer tedavileri olarak düzelttim.
Diyeti denemedim ama deneyeceğim zaten dünyanın parasını şampuanından sabununa bayılıyorum. Protein diyeti ile çözülecekse başım üstüne hemen başlıyorum...12 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun sen biraz erken tanışmışsın ama emin ol vücudun bağırsak dengesinin bozulmaları bu ve bir çok hastalığın ana sebebi.
GAPS diyetini mutlaka araştır. Ünlü yabancı bir nörolog otistik oğlunu bu diyetle iyileştiriyor. ve tedavisi yok denilen otizm ve daha bir çok hastalığın kökeni bağırsak florasının alt üst olmasından kaynaklanıyor.
Bu konu protein diyeti olarak geçmiyor fakat temelinde protein ağırlıklı beslenip karbonhidratları azaltmaktan geçiyor. GAPS diyetini mutlaka araştır. - +1 yıl
bak son 3-4 gündür özellikle dikkat ettim sebze ve yumurta, et gibi hayvansal besin ağırlıklı besleniyom, kulağımdaki evvelki kuruyan deri ve döküntüler resmen yok oldu olacak seviyeye geldi. kulak içim hiç yağlanmazdı hep kuruydu ve deri dermatit yüzünden dökülüyodu şimdi yağlanmaya başladı. özellikle gözlemledim bunu. bize kulak pası pis diye öğretilmiş ama alakası bile yok. kulak kiri dediğimiz şey deriyi mantarlardan koruyan bir madde. protein ve sebze ağırlıklı beslenmek bağırsaklardaki sindirilemeyen karbonhidratların ortaya çıkardığı toksik maddelerden beslenen mantarların üremesini azaltıyor amaç zaten bu. bağırsaklar tedavi tamamlandıktan sonra iyileşince artık yasaklı olan herşeyi yemeye başlıyosun ama doğal olmak şartıyla tabi.
Sağlık konusunda 374 cevap paylaştı. Geçmiş olsun.. Rahat bir 10 senedir kola içmiyorum. Geçende içtim tadı acayip şekerli geldi.. Gerçekten şekere olan bağımlılığımızı azaltınca çok daha rahat ediyor insan. Önerim sadece protein diyeti değil de yanında güçlü vitaminler kullanmanız. Tabiiki doğal olmalı.. yoksa vücüda kimyasal atık depolamaktan başka hiçbir işe yaramıyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler hocam. aynen yanında vitamin takviyesi yapılmalı dediğin gibi.
+1 yılBenim genital bölgedede kaşınma oluyor acaba bu sebepten mi oluyor bağırsakta da düzensizlik var tuvalete çıkışlarım düzensiz bazen kabız bazen ishal oluyorum.
Doktora muayene oldum bir şeyin yok dedi dümbük herif 15 yılda toplasan 50 etmez bana çok masturbasyon yapma ondan olur dedi çok fazla kolada içmedim yani son iki sene biraz artırdım hamur işi ve tatlı alışkanlığımda yok ondan olabilir mi acaba bu penis ucundaki ve çevresindeki kaşınma sende mi aynı şikayetlerden muzdaripsin112 Yorumla- +1 yıl
yok reis bende kaşlarda kepeklenme ve kulakta kabuk bağlanma oluyor. tırnağımla soyuyom ölü hücreleri ertesi gün yeniden kabuk bağlıyor. bir de kızarıyor. kişiden kişiye değişiyor bölge olarak.
- +1 yıl
Hmm anladım bendede onlar yok böyle ara sıra genital bölgede içten böyle bir kaşıntı oluyor sonra geçiyor
- +1 yıl
deride döküntü/kabuklanma ve derinin soyulmasından kaynaklı kızarıklık kesin olur bu hastalıkta. bulaşıcı bir hastalık değil ama sinir bozucu bişey işte. yaşayan bilir. Seninki farklı bişey olabilir.
- +1 yıl
Farklı olabilir diyorsun..
Anladım..
Hastanedede sonuçlarda bir şey çıkmadı - +1 yıl
Zaten olsa çıkardı herhalde
- +1 yıl
valla hiç bilemiyom be reis, yardımcı olamadım ama ben sadece kendi hastalığımın çaresini arıyordum ve çeşitli gözlem ve deneyimlerime dayanarak yaptığım araştırmalar sonucu bu hastalığın kaynağının candida mantarı olduğunu saptadım. Bazen insanın kendi kendinin doktoru olması gerekebiliyor.
- +1 yıl
Aynen bende öyIe yapıyorum doktorlardan hayır yok yıllardır geçmeyen öksürüğüm vardı gitmediğim doktor kalmadı en iyisi kendi kendinin doktoru olcam dedim kolları sıvadım
- +1 yıl
Probiyotik iyi geliyormuş Candidaya
- +1 yıl
evet aynen fakat sayısı artmış candida'da probiyotikler de fayda etmiyor hatta besin kaynağı olarak kullanıyor bu lanet mantar probiyetikleri :D
bak bende aynen tıpa tıp şu şekilde oluyo 3 farklı bölgede:
www.seboreikdermatit.net/.../...oreik-dermatit.jpg
4.bp.blogspot.com/.../...ermatit%2Bbelirtileri.jpg
www.sifamarket.com/.../...boreik-dermatit-5148.jpg - +1 yıl
Eeee nasıl geçecek peki o zaman hem içerden hemde dışardan tedavi gerekiyor o zaman dahiliye ve cildiyeye görünmek gerekiyor...
- +1 yıl
www.gaps-destek.com/bagirsak-sagligi-ve-onemi.html - +1 yıl
Kesinlikle 👍 özellikle lifli gıdalar sindirim ve boşaltım sistemi için çok yararlı ve gerekli besinler
Sağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bakteri diyince akla hep kötü şeyler gelir. Fakat vucuddaki özelllikle de bağırsakta yaşayan bu bakteriler aslında bizi aykata tutuyor çoğumuz bunun farkında değiliz. Bu bakterilerin dengesi bozulduğunda sindirim ve boşaltım sistemleri başta olmak üzere birçok hastalığa sebep oluyor. Bunları düzeltmek için dengeli beslenme ve spor şart
15 Yorumla- +1 yıl
aynen reis. dengeli beslenmek evet önemli fakat bundan ziyade doğal olmayan yiyecekler ve çeşitli antibiyotikler bu floranın bozulmasında en büyük faktörler. bozulan florada kontrolden çıkıp aşırı üreyen mantarların yaşam kaynağı karbonhidrat ve şekerlerler.
- +1 yıl
millet sanıyor ki stresle beraber bu sıkıntı artıyor azalıyor. ama birşeyi hesap etmek lazım stres bağışıklık sistemini de düşürüyor. Bunun etkisiyle mantarlar yine kontrolden çıkıyor.
- +1 yıl
Stres, insana verilmiş doğal birşey bunda bir sıkıntı yok hormonlar salgılıyor.
Tek sıkıntı stresle beraber bu bozuk floradan ileri gelen zayıf bağışıklık sisteminin stresin etkisiyle daha da zayıflaması. - +1 yıl
kardeş bak son son 3-4 gündür özellikle dikkat ettim sebze ve yumurta et gibi hayvansal besin ağırlıklı besleniyom, kulağımdaki evvelki kuruyan deri ve döküntüler resmen yok oldu olacak seviyeye geldi. kulak içim hiç yağlanmazdı hep kuruydu ve deri dökülüyodu dermatit yüzünden şimdi yağlanmaya başladı. özellikle gözlemledim bunu. bize kulak pası pis diye öğretilmiş ama alakası bile yok. kulak kiri dediğimiz şey deriyi mantarlardan koruyan bir madde. protein ağırlıklı beslenmek bağırsaklardaki sindirilemeyen karbonhidratların ortaya çıkardığı toksik maddelerden beslenen mantarların üremesini azaltıyor amaç zaten bu.
şu sayfayı mutlaka oku:
+1 yılBu hastalıkta genellikle bir halt bilmeyen doktorlar kortizon içeren ilaçlar kremler şampuanlar verir.
Şu cümleyi görünce okumayı bıraktım.
Belki cümle doğru olabilir ama giriş kısımda öyle bir cümle yanlış olmuş gibi.
Emeğine sağlık.11 Yorumla- +1 yıl
yapcak bişey yok kendilerini geliştirsinler öyleyse.
Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı. gercekten cok cok sagol emegıne saglık bu sıtede boyle egıtıcı bılgılendırıcı paylasım yapmıssın okudum ben yararlı oldu benım ıcın emegıne saglık tekrar
23 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler kardeş. umarım çevrene bu gerçeklerden bahsedersin.
- +1 yıl
- Sağlık konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılkafamda bar boyun bölgemde zaman zaman hortluyor saç diplerimde abzen şaırsam çoğalıyor saç losyonları ayzdı doktor tatlı kaşıntısı var meretin kaşınıyo
12 Yorumla- +1 yıl
dışardan hiçbişey sürme sorun içten.
- +1 yıl
gecen gitim daha etkili losyon ayz dedim doktora psovate denen losyonu yazdı onu kullanıyrum iştee
- Sağlık konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılHahaha manyak mısın sen davet edip durma kendi sorumla karıştırdım
43 Yorumla- +1 yıl
hahaha :-D
- +1 yıl
ben de diyom bu kız ne ayak benim görüşlere cevap yazmış jeton sonradan düştü tabi :)
Süpersin yine araştırma konusunda zirve yapmışsın :)
33 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ettim. Doktorlar çare olmayınca kendi kendimin doktoru oldum, napalım.
- +1 yıl
rica ederim.
+1 yılne cok hastaslik var su dunyada be off.. hangisinden kurtulak?
34 Yorumla- +1 yıl
bir çok hastalığın kaynağı bence bağışıklık sistemindeki zayıflamalar. Buna sebep olan da yediğimiz doğal olmayan besinler.
- +1 yıl
Yani orası kesin de istediğimizi yiyemiceksek canımız çektiğinde onu nasıl ikna etcez 😥
- +1 yıl
Uzundur heralde okumam.. abi zaten sen istediğin kadar bilgilendir sağol da ben yine bildiğimi yaparım işte :/
Bir iki resim ekleseydin bu kepeklenme olayi tam olarak nasil oluyor örnek oyle kırmızı kırmızı mı oluyor?
18 Yorumla- +1 yıl
Bende aynen şu resimlerde gördüğün gibi oluyo:
www.seboreikdermatit.net/.../...oreik-dermatit.jpg
4.bp.blogspot.com/.../...ermatit%2Bbelirtileri.jpg
www.sifamarket.com/.../...boreik-dermatit-5148.jpg - +1 yıl
yok bana ait değil ama benim kulak içi de böyle olmuştu bir aralar şu an yine azaldı. henüz diyete grmedim kışı bekliyom başlamak için. bir ara yaptım bu diyeti iyice belirtileri azalmıştı hatta durma noktasına geldi sonra diyeti bozdum yazın meyve bolluğu yüzünden.
- +1 yıl
yok dostum hazır fruktoz şurubuyla tatlandırılmış meyve sularını eve bile sokmam. beleş verseler yine almam. meyvelerin çoğu biliyorsun şeker barındırıyor onu kastetmiştim.
Allah herkese acil şifalar versin bunun gibi benim burnumun yanlarındada kızarma var ama böyle değil kaşıntısı oluyor üzücü bir durum
13 Yorumla- +1 yıl
Amin.
dermatit olabilir bir tanı koydurt istersen. - +1 yıl
+1 yılben son 2 senedir bol bol kola meyve suyu tüketiyorum 1 oturuşta 1 lt felan içiyorum =D sanırım böyle devam edersem senin gibi olucam
12 Yorumla- +1 yıl
intihara sürüklüyon vücudunu. kıymetini bil benim gibi olma. ibret olsun halim sana.
- +1 yıl
valla şu an bile sıkıntılarını cekiyorum bol bol sivilce ve dişlerim mahvoldu mesela yaşım 19 ağzımdaki ön 6 diş porselen işte şu an azaltmaya çalışıyorum da çok sıkıntılı yani sigarayı da bıraktım baya abur cubura saldırdım =(
+1 yılTeşekkürler, her gün yeni bir bilgi 😊 Sağlıklı beslenmenin önemi 💪
21 Yorumla- +1 yıl
Amacım ona dikkat çektirmekti zaten. bu sektör batsın bitsin ölsün gebersinler hepsi.
Öğrendiğimiz iyi oldu. Artık yediklerimize daha çok dikkat ederiz umarım..
21 Yorumla- +1 yıl
Amacım ona dikkat çektirmekti zaten. bu sektör batsın bitsin ölsün gebersinler hepsi.
Erk kardeşimin de göğüs ve genital bölgesinde kaşınma vardı kaç sene önce, ilaçla geçti. Demek sebebi buymuş teşekkür
12 Yorumla- +1 yıl
dermatit deildir bence. dermatit olsa geçmezdi ilaçla falan. bulaşıcı değil ama sürekli nükseden bir hastalıktır. cildi kurutur, döker, kaşındırır.
- +1 yıl
Bizim doktor sağlam başıma gelirse o anlatır o yüzeen okumuyorum yoksa sen uzun yazdın diye değil karşim
11 Yorumla- +1 yıl
peki
+1 yılhocam bu sorunlar bendede var fakat hiçbi şekilde tam olarak kurtulamıyorum sende durum nedir ve resimdeki bölgelerin hepsinde var onun dışında hiçbir yerimde yok bagırsakla ugrastıgım zaman düzelmeler oluyor sonra tekrar geriye geliyor 2 ay diyet vs yapıyorum ama ne kadar dogru ne kadar yanlıs yapıyorum ama diyeti cookkkkk zor ve hayatı bırakmak zorunda kalıyorum. diyeti bırakıp hayata döndüğümde geri geliyor ama daha az geliyor. tamamen geçirebildiniz mi ve sizde vücudunuzun neresinde oldu ve bu resmi nereden buldunuz?
00 YorumlaBende ketoral diye bir sampuan kullandim hicbir ise yaramiyor bazen kepek oluyor bazen olmuyor ne kadar iyi yikarsaniz yikayin cok uyuz bisey kalip kalip kepekler olusabiliyor
11 Yorumla- +1 yıl
sorun içerden kardeş. dışardan müdahaleyle hiçbi fayda alamazsınız.
bağışıklık sistemi iyiyse kendimizi her türlü hastalığa karşı savunacak kadar mükemmel bir vücudumuz var. candida mantarı bağışıklık sistemini zayıflatıyo. tek sorun bu.
+1 yılbenımde 1 2 yıldır gogus kıllarım kaşınıyor ve 2 3 kılo verdım metapolzma da hızlı şahzende cok hızlı bırıyım bu benı kapsıyormu hem kaşınıyor hem dokuluyor
14 Yorumla- +1 yıl
bende de öyle başlamıştı şu an göpüs kıllarının olduğu yerde kaşıntı geçti kulak içinde kabuk bağlama olayı başladı bir de kaşlarda kepeklenme. ha bir de sakallarda kepeklenme oluyo. göğsünde kaşıntı olurken muhtemelen deride kanama kızarıklık vs oluşuyodur sende
- +1 yıl
kanama yokta okurken gobek ve kaş şu an ayaklarda kaşınıyor
- +1 yıl
kanama derken tam kanama sayılmaz. böyle kızarıklıkla karışık yağlı bişey ortaya çıkıyo kaşıdıkça. deri bildiğin soyuluyo içine giriyon derinin.
- +1 yıl
yok kepeklenme var sacta kaşım da dokuluyor sacımda gogus kıllarıda
+1 yılÇok güzel bir bilgilendirme ben bunlara birde Çörekotu yağı ve propolis'i eklemek isterim.. Bağışıklık sistemi için etkili olacaktır.. Ayrıca bağırsak florası için Kefir tüketmek faydalı olacaktır.
12 Yorumla- +1 yıl
aynen. detay alsaydı ekliycem bunları da. bence yazmadım çünkü davet olayı yoktu. Teşekkürler eklediğin için.
- +1 yıl
+1 yılGüzel paylaşım 🤘 A dan Z ye hepsi doğrudur ve katıllıyorum 🍬🐞
18 Yorumla- +1 yıl
araştırdın mı sen de yoksa?
- +1 yıl
Candida ile aram pek iyi değildi 😬😬
Belgesel izliyorum ben çok, bazen yağlı yemek yediğiniz zaman vücut değişir saçlar dökülmeye başlar sivilce çıkar vs vs. Çünkü vücudu başka alışkanlıktan diğer bir alışkanlığa geçirmede evrim değişikliği gibi birşey geçiriyor. Ben sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunun bilincindeyim. Maalesef çok yanlış besleniyoruz ister istemez. - +1 yıl
maalesef öyle.
sağlıklı beslenmek çok önemli. ben marketlerde satılan o paketlenmiş hiçbi besini tüketmiyom beleş verseler de almam. biraz geç kaldık ama geç olsun güç olmasın. şimdi candidadan kurtulmaya boğuşuyorum. - +1 yıl
Hicbiezaman gec kalmiyorsun, aslinda kansere bile care var :-)
6 ayda vücudu bütün pisliklerden arindiranilirsin.. ama yapmiyoruz ister istemez giriyo eve o sagliksiz ürünler. - +1 yıl
bana özelden mesaj atar mısın? sana özelden bununla ilgili bir kaç sorum olcak
- +1 yıl
yalnız ben mesaj atamıyom gitmiyo :)
- +1 yıl
Attim ama cevap gelmedi senden
- +1 yıl
burda deildim bida yazar mısın
+1 yıldeğişik olmuş ama doktorlara güvenmeliyiz lütfen böyle deme
13 Yorumla- +1 yıl
ben güvenmiyom kim güveniyosa güvensin.
- +1 yıl
istisnalar hariç tabi. onlar da çok az.
- +1 yıl
+1 yılTesekkurler ama bence olsa daha iyiydi sanki. Emegine saglik
11 Yorumla- +1 yıl
sebebini yukarda bir kaç görüşte yazdım.
Elimiz de ürünler var belki faydası olur..
Özelden link atayım sana.12 Yorumla- +1 yıl
yok reis saolasın ticari olarak satılan hiçbişeye güvenmiyorum.
Allah başımıza vermesin, olanlara da şifa versin. (Amin)
12 Yorumla- +1 yıl
amin karşim.
+1 yılAbi Allah yardımcın olsun bu hastalıgı çekenlerin hepsine yardımcı olsun
11 Yorumla- +1 yıl
saolasın amin cümlemize.
+1 yılGecmis olsun.
Allah sifa versin.. tesekkurler bilgi icin17 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Kime neye?😂
- +1 yıl
Bende Rica ederim :-D
- +1 yıl
teşekkürler amin. rica ederim.
- +1 yıl
Ne oluyor len banada soyleyin😂
- +1 yıl
Olanlar olacakların teminatıdır :-D 😎
bende yok olmayacagınında bir garantisi yok bilgi için teşekkürler ;)
14 Yorumla- +1 yıl
neden ki
- +1 yıl
dalgınlık galiba
Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş. Teşekkürler :)
13 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Candida için bir diğer teşhis yolu var suyun içine tükürmek ve sonra iplik şeklinde salgıların olup olmadığına bakmak suda (Kalktığın anda hiçbir şey yemeden hatta ağzını dahi çalkalamadan bir bardak suya tükrük atılır ve sarkma olup olmadığına bakılır iplik şeklinde suda) İğrenç bir yöntem tabi orası ayrı :D
- +1 yıl
rica ederim okuduğun için. çevreni de bilgilendirmeyi unutma. Tıptaki sahtekarlıkları ve gerçekleri herkes görsün/bilsin.
Evet o yöntemi biliyorum ama her zaman güvenilir olmayabilir.
detay alsaydı belirtecektim bu sadece özet geçilmiş hali. - +1 yıl
+1 yılGeçmiş olsun umarım bir an önce geçer peki bende birşey sormak istiyorum sayın filozofum 😄
14 Yorumla- +1 yıl
Saolasın.
Tabi buyur sor bayan rose hanım. - +1 yıl
Çok güzel anlatmışsın mutlaka okucam bende denicem teşekkürler
- +1 yıl
rica
Sen bunu soru değilde bence olarak yayınla kardeşim
11 Yorumla- +1 yıl
Bro engellemeyi sevmedigim icin 2 yillik hesabinda 3 4 kişi engelli sadece. Bu yuzden ya engelle beni ya da bana davet yollama artik
12 Yorumla- +1 yıl
artık davet gelmeyecek not aldım.
Elinize sağlık güzel yazmışsınız.
Ama protein diyeti bir ay sonrasında sıkıntı yaratır, 2 sene çok uzun zaman.
Bunun ince bir şekilde ayarlanması gerekir.12 Yorumla- +1 yıl
karbonhidratlar minimize edilcek işte.
candida'nın yaşam kaynağı karbonhidrat ve özellikle şekerler.
Normal bir bağırsak florası %80 iyi bakteri, %20 kötü bakteriden oluşur. bu denge bozuldu mu candida coşuyor. - +1 yıl
+1 yılGerçekten faydalı olmuş benim kuzenimde de vardı, ilettim bu yazıyı teşekkür ederim
13 Yorumla- +1 yıl
Ricalar.
- +1 yıl
bak son 3-4 gündür özellikle dikkat ettim sebze ve yumurta et gibi hayvansal besin ağırlıklı besleniyom, kulağımdaki evvelki kuruyan deri ve döküntüler resmen yok oldu olacak seviyeye geldi. kulak içim hiç yağlanmazdı hep kuruydu ve deri dökülüyodu dermatit yüzünden şimdi yağlanmaya başladı. özellikle gözlemledim bunu. bize kulak pası pis diye öğretilmiş ama alakası bile yok. kulak kiri dediğimiz şey deriyi mantarlardan koruyan bir madde. protein ağırlıklı beslenmek bağırsaklardaki sindirilemeyen karbonhidratların ortaya çıkardığı toksik maddelerden beslenen mantarların üremesini azaltıyor amaç zaten bu.
şu sayfayı mutlaka oku:
tamamdır teşekkür ederim
+1 yılSoruya davetlerinden niye şikayet ediyorlar anlamıyorum. Soruda bile didaktik bir insansın. Helal olsun 👏
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah psiko :)
+1 yılYaa bide bu cikti. bu soruya yanit vereceksem girer yorumumu birakirim zaten. ks su ise bir son ver artik kssssseeeee.
20 YorumlaEmeğine sağlık çık faydalı bir yazı 👍 çook geçmiş olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ettim.
+1 yılBurdaki en aydınlatıcı bence eline sağlık geçmiş olsun kardey
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler hocam.
- +1 yıl
Bende çektim hala çekiyorum 2 senedir var şu an sadece göğüs bölgesinde olup duruyor, yazı için teşekkürler uygulayalım herşeyi denedik zaten
14 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun.
işte o herşeyi denedik zaten demişin ya, ne paralar kaldırıyo bu sektör senin benim denemelerim sayesinde. sorun içerden dıştan değil unutma vücut mükemmel bir sisteme sahip eğer bağışıklık sistemin zayıf değilse herşeye karşı kendini savunabilecek kadar yetenekli. - +1 yıl
Yok zayıf değil şükür, işte dediğin gibi sektör kazanıyor zaten acı çeksem de ilaçları bıraktım vücudu ona alıştırmak istemiyorum psikolojik durumu da var bunun ama seninki gibi Seboreik değildi tam bu bölgelerde de oldu, Kontakt benimki kozmetikte çalıştım o yüzden çıktı ama senin dediklerinin de etkisi var tabi
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılBütün doktorların a me ke, gerçek olan bir sen varsın kanka
14 Yorumla- +1 yıl
tanıyorum seni çık gizliden. :)
Cevap sahibi+1 yılyoo çıkamam sövdüm çünkü :)
- +1 yıl
farkındayım şeyma :)
Cevap sahibi+1 yılbir sen tanısan yeterdi yani zaten tanıyacağına güvenerek gizli oldum 😏
+1 yılyeter arkadaşım artık rüyalarıma girmeye başladın davet etme..
222 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
@yendimkızbaşıma adam asosyal diye bizim hayatımızı mahvetti.
- +1 yıl
Allah'im ya, gulmekten agliyorum :-D!!!
- +1 yıl
@HistoireNaturelle 😂😂bende gulmene guldum
- +1 yıl
@yendimkızbaşıma gulmeme mi guldun? :)
- +1 yıl
@HistoireNaturelle hii😉
- +1 yıl
gülmek iyidir gülelim de bu ne abicim sıkıldım iyice.. :D
- +1 yıl
:)) ama artik davet yollamicakmis, hadi kurtuldun, ruyalarina girmez
- +1 yıl
@HistoireNaturelle adam sitenin bir açığını buldu herhalde anlamadım davet olayını..
- +1 yıl
yok yaa, aslinda yeni bir sistem bu galiba , mesela Şu an profiline girdim istesem bende sana sordugum soruya davet yollaya bilirim!! hani sag ust tarafta engelle diye ikon var ya orada "soruma davet" diye ikon var!!
- +1 yıl
@HistoireNaturelle hmmm anladım , yollama sakın.. :)
- +1 yıl
iki kişiyi kaldıramam rüyamda..
- +1 yıl
hahaha, yollacagim yollacagim :D !!! ama benden o kadar korkmazsin sanirim, kotu ruya gormezsin herhalde :-p
- +1 yıl
@HistoireNaturelle olabilir senin profil resmin hiç değilse asosyal adamın profil resminden iyi :D
- +1 yıl
aa kaldırmış asosyal adam resmini.
- +1 yıl
haha evet yeni farkettim :) !!! "hiç degilse" ; "iyi" aman Allah'imm , :-o yahu kiyaslanamaz :-p !!!
- +1 yıl
Hahaha
- +1 yıl
ben en iyisi kahve içeyim.. :)
- +1 yıl
@yendimkızbaşıma :-D
- +1 yıl
Bence de git hemen iç kahveni :) uykusuz kal ki ruya gorme
- +1 yıl
youtubeden güzel müzikler dinliyorum, bu gece olanları kafamdan atıp uyumam gerek.. :)
- +1 yıl
:))
Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı. Burnumun kenarlarında oluyor bazenleri kola çok içiyorum sebebi bumu
11 Yorumla- +1 yıl
kişiden kişiye değişiyor belirtileri. bende kulak içinde kabuklanma ve kaşlarda kepeklenme yapıyor. deride kızarılık bazen. içme kardeşim hepsi hastalıkların ana kaynağı. doğada olmayan hiçbişeyi midene götürme !
+1 yılAltarnetif tıp yani aktarla aran nasil bilmem denemede fayda var
10 Yorumlatüm yazdıklarından 3 cilt biyoloji kitabı çıkar :D kesin
10 YorumlaBunları biliyordum fakat yazıp tekrar hatırlattıgın icin teşekkürler
10 YorumlaGeçmiş olsun. Bence yazdaydin keske soru yerine ama faydali olmus yinede ;)
20 Yorumla
+1 yılTakipleşmediğimiz halde nasıl beni davet edebiliyon aga?
#Vesselam12 Yorumla- +1 yıl
davet edeceklerim arasından çıkarabilirim istiyosan?
- +1 yıl
Sen bilirsin
Allah aşkına usenmeden uzun uzun nasıl yazıyorsun? ?
39 Yorumlahastalanana kadar ilgilenmiycem geçmiş olsun hastalara
10 Yorumla
+1 yılHepsini okumadım ama bilgilendirici bir yazı olmuş...
10 Yorumla- Sağlık konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılFaydalı bir paylaşım.
12 Yorumla- +1 yıl
Böyle bir şikayetim yok ama yine de teşekkürler :)
+1 yılSen yapdın mı bu diyeti reis?
16 Yorumla- +1 yıl
uyguluyorum ve devam ediyorum hala. evet sabır istiyo sadece. azalmaları gördüm.
- +1 yıl
Valla diyeti ver bende yapayım 10 sene oldu
- +1 yıl
gaps diyeti diye araştır. internette yazıyor.
10 sene kaybetmişin herşeyi denemişin çare olmamış bunu deneyip 2 sene kaybetsek nolcak dimi - +1 yıl
Sen ne kadardır devam ediyosun ben yaparım da kesin sonuç verir mi bir de 8 ay olsa tamam da 2 yıl diyosun
- +1 yıl
kardeş ben karbonhidrat ve candidanın sevdiği besinleri azaltınca, sebaroik dermatit de bariz azalıyor. hatta durma noktasına geliyor. ama diyeti bozunca yeniden nüksediyor. ben şu an kışı bekliyom başlamak için diyete. full protein ve yağ ağırlıklı beslencem. karbonhidratları iyice azaltacam hatta kendime günlük bir kota koycam 20 gr kadar.
Detaylı bilgi için:
www.endogalhakkiniz.com/.../ - +1 yıl
kardeş bak son son 3-4 gündür özellikle dikkat ettim sebze ve yumurta et gibi hayvansal besin ağırlıklı besleniyom, kulağımdaki evvelki kuruyan deri ve döküntüler resmen yok oldu olacak seviyeye geldi. kulak içim hiç yağlanmazdı hep kuruydu ve deri dökülüyodu dermatit yüzünden şimdi yağlanmaya başladı. özellikle gözlemledim bunu. bize kulak pası pis diye öğretilmiş ama alakası bile yok. kulak kiri dediğimiz şey deriyi mantarlardan koruyan bir madde. protein ağırlıklı beslenmek bağırsaklardaki sindirilemeyen karbonhidratların ortaya çıkardığı toksik maddelerden beslenen mantarların üremesini azaltıyor amaç zaten bu.
şu sayfayı mutlaka oku:
- Sağlık konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yıletme kardeşim davet falan sktr ol işine bak yahu !! , bu yorumu atınca bildirim geldi diye sevinirsin artık
00 Yorumla - Sağlık konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılBilgilendirdigin icin tesekkurler:))
13 Yorumla- +1 yıl
rica.
- +1 yıl
Yeniden tesekkur ederim
Bilgilendirme için teşekkürler ☺️
13 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim bunun karşılığı görüş rica etsem
- +1 yıl
ricalar
- +1 yıl
Bende bir görüş istiyorum :-D
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa size birşey sormak istiyorum tam olarak nelerle ve nasıl besleniyorsunuz?
00 Yorumlakilda kersmet olsa anuste cikmazmis zaten
37 Yorumla- +1 yıl
@Since1995 hahaha 😂😂😂
- +1 yıl
@JonqueRKartaliX yakaladın sen beni 😉 😂😂
- +1 yıl
@Since1995 birader güldürdün yaa 😀😀😀
- +1 yıl
@JonqueRKartaliX ne mutlu bana o halde ☺️
Soru degil bu bence;))
12 Yorumla- +1 yıl
olsun görüş paylaş belki bildiğin bişeyler vardır :P
Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. benim bir arkadaşta vardı bir sürü şey kulanıyordu
14 Yorumla- +1 yıl
kullanmasın. sorun içten. önce tamir etsin bağışıklık sistemini.
- +1 yıl
evet kesinlikle. kanser dahil bir çok hastalığın asıl sebebi bağırsaklar. bağırsak düzelince vücut kendi kendine herşeyi tamir edebiliyor öyle bir yeteneği var ama önce florayı bol fermente besinlerle iyileştirmek lazım.
şurda ünlü bir nörolog'un anlattıkları var:
www.gaps-destek.com/...asha-campbell-mcbride-.html
kendisi nörolog ve çoğu hastalığın bağrısaklar yüzünden vücudu bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu ortaya çıktığını belirtmiş.
- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat