sevgili arkadaşım oldukça güzel açıklamış bazı konuları... yazdıkları oldukça doğru... lakin yaşlanma sadece telomer ile açıklanamaz... yaşlanma ve hücre ölümünde apopitozis denilen hücre ölümününde oldukça etkisi vardır.. buna progranlanmış hücre ölümü denilirki bu durum ile ilişkili birçok gen tanımlanmıştır... bunların başında P53 geni gelir. apopitozisi indükleyen bir çok etken vardır ( bunlar çevresel faktörler, inflamasyon, bazı enfeksiyon ajanları, genetik indüksiyon, hormonal indiksiyon... vb liste uzar gider...) . bunların yanında insanda yaşlanmanın en önemli nedenlerinden birisi insanın psikolojik faktörlerdir ki bu biyolojik yaşlanmanın en önemli nedenlerinden birisidir... kronolojik yaşlanma değiştirilemez... ancak biyolojik yaşlanma azaltılabilir... sözün kısası; 1- içinizdeki yaşama sevincini öldürmeyin, stresi azaltın 2- dengeli ve düzenli beslenin.. 3- bazı engellenebilir çevresel faktörleri azaltın... herdaim mutluluklar dileğiyle sevgili kardeşim...
37 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel açıklamışın hocam. bilmediğim şeyleri de öğrenmiş oldum sayende. EIG senindir :D
- +1 yıl
ama dediğim gibi ve senin de dediğin gibi stres en önemli etken oluyor doğru dimi?
- +1 yıl
teşekkür ederim kardeşim... bilinecek okadar çok şey varki bu konuda... mesela apopitozisin organ ve doku şekillerine kadar etki ettiğini belirtmek isterim... herorganın anatomik şekillerine, yüz ve fiziksel özelliklerimize kadar... ayrıca apopitozis kansere karşı vücudu koruyan bir tür emniyet mekanizmasıdır ayrıca...
- +1 yıl
peki hocam dehidrasyon konusunda bilgin var mı? seni yakalamışken sorayım dedim, sanırım ya doktorsun ya da sağlık sektöründe çalışan biri.
bende sanırım bu dehidrasyon oldu son 2 senede.
birşeyleri kafaya taktım ve tam 1 haftada ayna başında yüzümdeki değişimi gün gün izleyerek gözlemledim. Göz altlarımdaki yağ dokusunda çökme yaşandığını söyledi dermatoloji doktoru. hatta eliyle cildimin elastikiyetini ölçen bir kaç test yaptı ve geri toparlanma süresinden cildin hala genç olduğunu belirtmişti. Ve enteresan olan ise bu çökmüş göz altı yağ dokusu yüzünden oluşan göz altı çukurluğunu vücut düzeltemiyor. yaşım 30 fakat yaşıtlarıma göre yüzümde daha öncesinde çok genç ifade varken bu çökmeden sonra abi çekmeye başlayanların sayısı arttı. Ben zaten bu olaydan sonra bu tür şeylere ilgi duyup araştırdım. Bir yabancı forumda bununla ilgili soru sordum dehidrasyona işaret ettiğini söylediler yani vücut su kaybetmiş olabilir dediler. bol su içip tuz alımını düşür ve uyu düzelir dendi bana. - +1 yıl
öncelikle şunu belirtmekte fayda var... senin yaşadığın olay sanırım kilokaybıyla alakalı gibi duruyor.. izole yağ dokusu kaybı pek rastlanmaz... gözlatı dokusunda yağ dokusu kaybı genelde hızlı kilo verme süreçlerinde yaşanır... sağlıklı bir böbrek ve KC sistemine sahip kişilerde dehidratasyon gözlenmez... eğer bahsettiğim sistemlerinde sorun yoksa sıvı alımı ile su kaybı sorunu genellikle çözülür... başka sistemlerinde sıvı eletrolit dengesinde önemli rolleri vardır... bu konuyu pek kafana takmamanı öneririm... birkaç kilo alman sorunu çözecektir... bazen yaşlanma ile beraber doğal yağ dokusu değişimi gözlenebilir... EİG için teşekkür ederim...
- +1 yıl
hocam bir kaç dermatologla görüştüm yağ kaybı dediler ve onlar da aynı böyle hızlı kilo kaybı olup olmadığını sordular ama ben çok iyi hatırlıyorum o esnada kilom tamamen aynı seyretmişti bu durum yaşanana kadar. bir de şunu fark ettim yanak derisi aniden volume kaybetti kurudu. yani 1 hafta öncesiyle 1 hafta sonrası arasında dağlar kadar fark vardı ve en yakın arkadaşım beni gördüğünde bu durumu o da fark etti nolmuş sana dedi. şimdi ben dehidrasyon olabilme ihtimaline karşı bol bol sıvı alıyorum fakat benim anlamadığım nokta sıvı sürekli idrarla atılıyorsa vücut bu eksikliği nasıl yerine koyabiliyor? o kadar su içiyorum göz altındaki çukurlaşma bir türlü gitmedi aylardır.
Rica ederim ne demek.
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 303 cevap paylaştı. Telomerler için yapılacak bir şey yok, bunu bir kere yazalım bir kenara. Keşke olsaydı... Ayrıca enflamasyon ile telomer boyunun kısalması arasında ciddi bir korelasyon olduğunu sanmıyorum.
Enflamasyon özellikle büyükşehir hayatında bulunanlar için büyük bir sorun ve pek çok sağlık sorununun da kaynağıdır.
Engellemek için yapılacak en iyi şey stresten uzak durmak, düzenli spor yapmak, mümkün olduğunca doğal beslenip kimyasallardan uzak durmak ve özellikle de basit şekerlerden ölesiye kaçmaktır. Bu arada çok yemek yemek enflamasyona sebep olmaz, düzgün bir bağırsak florasına sahip değilseniz eninde sonunda başınıza bu sorunlar bela olur.22 Yorumla- +1 yıl
Verdiğin bilgiler için teşekkürler. 2. bir EIG hakkı keşke verilseydi de seni de seçseydim diğer bir arkadaş daha kapsamlı anlattı bu olayı.
özellikle "Enflamasyon özellikle büyükşehir hayatında bulunanlar için büyük bir sorun ve pek çok sağlık sorununun da kaynağıdır." kısmını çok sevdim. Ben bunun etkisini kimseye anlatamıyorum. Evet bağırsak florasının bozuk olması mantarların anormal artışıyla enflamasyona sebep olacağını ben de tahmin etmiştim. Aslında herşey bağırsaklardaki düzenle sağlanır.
Ayrıca güncellemede yazdığım olayı duymuş muydun peki?
ben bunları yapabilmem için evleneceğim hatunun da bana uyum sağlaması gerek önce. öyle bir hatun bulamayacağıma göre işim zor. herkes bana deli diyor ama ben gerçekleri söylüyorum.
şu sorduğum soruda bana umarım hak verirsin:
www.kizlarsoruyor.com/.../q5790777-ince-fikirli-dusunen-bir-kiz-bulma-sansim-bu-ulkede-var-mi-acaba - +1 yıl
Evet, güncellemede bahsettiğin mevzuyu biliyorum. Delilik ile alakalı değil, biraz araştırma ile mevzu rahatlıkla öğrenilebilir. Hatun mevzunu çok takma, eğer bu mevzudan dolayı takıyorsan belirli bir entellektüel altyapıya sahip hatunların sayısı da az değil. Yani en azından mevcut. :D
Yaşlanmanın birçok mekanizması var, evet bunlardan biri telomer kısalması ama apopitoz yani programlanmış hücre ölümünden sorumlu p53 geni ve bununla birlikte bazı oksidatif mekanizmalar etken.. biyokimya alanında telomerlerin kısalmasını geciktirici bazı çalışmalar mevcut, ama şu an elimize geçen bir sonuç yok.. eğer bu çalışmalar sonuçlanırsa şu bilimkurgu filmleri gerçek olur ve gerçekten yaşlılığın önüne geçilebilir.
19 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler bilgi için.
hemen hemen seçilmiş EIG ile aynı görüş. - +1 yıl
aynen. güzel açıkladın sen de.
- +1 yıl
yaşlanmadaki en önemli faktörlerden biri drno77'in dediği gibi pskilojik faktörler olduğuna katılıyor musun?
- +1 yıl
aynen ama elde olmuyor bazen.
- +1 yıl
hmm bak bu güzeldi. teşekkürler :)
+1 yılTabi ki yaşlanmak insanlara ölüm olgusunu hatırlatır bu yüzden toplumlar bir genç görünme eğilimine sahip. Beden yaşlanması da oksidasyon ile alakalı vücudun yanıp paslanıp eskimesi demek. Alkali diyetler asit seviyesini azaltır ve bu süreci yavaşlatır, genç kalmak isteyenler çok tercih Ediyor.
110 Yorumla- +1 yıl
aynen. zaten asidik ortamında mantarların üremesi coşuyor. ben yaşlanmada mantarların vücudu ele geçirmesinin de etkili olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Ben de bilimsel şeylere bayılırım biliyor musun
- +1 yıl
aynen ben de son yıllarda ilgim arttı. burada bir çok kişi ilgilenmiyor ama ben seviyorum.
bu arada ORAC standardını hiç duydun mu? - +1 yıl
Yok duymadım
- +1 yıl
güncelleme geçtim.
- +1 yıl
- +1 yıl
Okudum bu sitede böyle kişiler olduğunu bilmek süper
- +1 yıl
Eig için minnettarın
- +1 yıl
aynen !
- +1 yıl
rica ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
119Cevap
Kronolojik yaşın, biyolojik yaştan fazla olması kişiye avantaj sağlar.
Bu hem sağlığı korumak, hem de genç gözükmek açısından önemli.
Diğer nokta ise sağlam vücudun, aslında sağlam kafada bulunması.
Bu yüzden doğal beslenmenin yanında stresten de kaçınmak gerek.
Ne yazık ki, günümüz koşullarında bunu sağlayabilmek biraz güç.11 Yorumla- +1 yıl
Güzel görüş, teşekkürler.
Lan oğlum en iyi görüşleri seçmişsin yorum paylaşmaya çağırıyorsun valla alırım aklını he :P Şaka bir yana kronolojik yaşını göstermeyen adamlar sınıfındayım sanırım, bu yönümü seviyorum en azından. Peki sana bir soru, enflamasyona sebep olan basit karbonhidrat ağırlıklı beslenmeme rağmen neden yaşlanma karşıtı bir tenim ve yüzüm var? Diğerlerinden daha yavaş yaşlanmama sebep olan ve anti enflamasyon sağlayan özelliğim ne olabilir?
115 Yorumla- +1 yıl
resmine baktım da yaşına göre cildin nemli ve yaşlı durmuyor. benden iyisin ben de aynı yaştayım senle. bağırsaklardaki bakteri flora dengen iyi olabilir diye tahmin ediyorum. bir de stres yani kafaya bişeyleri takmak aşırı enflamasyon yapıyor. kafa genelde rahatsa ve beslenmene suyuna dikkat ediyosan yaşlılık sende o yüzden başlamamıştır. yoksa 25 e kadar vücut sürekli onarmak için çabalar ama 25-26 yaş sonrası bu durum tam tersine döner. Bir de şehir hayatının pis havası çok enflamasyon yapıyor. Temiz havalı bir yerde mi yaşıyosun acaba? yani tek faktöre bağlamak saçma olur. birden çok faktör var.
- +1 yıl
Normal şartlarda yaşlanmamın başlamış olması gerekiyor ama hani 22-23 yaşında neysem hala oyum, 31'e de ramak kaldı, şehir hayatı var İstanbuldayım doğduğum günden beri çevre kirliliği trafik yoğun iş temposu vs. ezelden beri hayatımda yani, beslenme olarak pek özen göstermiyorum sebze meyve hayatımda yeri pek olmayan şeyler ama spor yapıyorum olabildiğince çocuklugumdan beri onunda mutlaka katkısı vardır, fazla karbonhidrat tüketmesemde ( ekmek vs. tüketmiyorum ) protein ağırlıklı besleniyorum spor nedeni ile ilginç geliyor yine de genetik bir faktör muhtemelen
- +1 yıl
evet sende genetik olması muhtemel. ama bu dediklerine daha genç yaşlarda dikkat etmiş olsaydın şu an çok daha iyi bir görünüme sahip olabilirdin bu da bir gerçek.
- +1 yıl
Zaten senin yazını okuduktan sonra o zihnimde tekrar uyanan bir gerçek ama olsun buna da şükür :) Dediğim gibi çevresel faktörler hep hayatımda sigara kullanıyorum ama yine de tüm bunlara rağmen şanslıyım... Muhtemelen bundan sonra daha dikkatli olacagım icin olabilecek en az hasarla 50'li yaşlara ulaşırım
- +1 yıl
aman dikat et. genç görünmek herkesin hayali.
yaş öyle ya da böyle geçiyor zaten durduramıyoz.
bir de sen bağırsak florasını bozabilecek hareketler hiç yaptın mı mesela çok antibiyotik kullanmak gibi? çünkü bağırsak florası bozuk olan adamlarda bağışıklık sistemi düşüyor ve hastalıklara karşı direnci olmuyo kişinin. özellikle candida gibi bir mantar bozuk bağırsak florasıyla tüm vücuda yayılıyor. ben bunun da kişinin yaşlanmasını hızlandırdığını düşünüyorum. bunlar da enflamasyona sebep oluyor sonuçta. vücut bunlarla başetmek için hep uğraşıyor. - +1 yıl
Ben ilaç kullanan bir adam değilim yani çoğu kişi bağ ağrısı için ağrı kesici, herhangi bir rahatsızlık geçirdiğinde de antibiyotiğe sarılır ama benim ilaç kullanmamak gibi bir huyum var o yüzden yaşam tarzımın bağırsak florasını bozacak bir etki göstereceğini sanmıyorum. Zorunlu olmadıkça yapay gıdalardan uzak duruyorum bir işte sigaram var belki cilt yapısını bozabilecek birde basit karbonhidrat olarak bir dönem yogun tükettiğim coca cola vardı, bu sıralar hepsinden uzağım sigara haricinde
- +1 yıl
işte bu ilaç mevzusu da çok önemli.
valla vücudun dengesi bozulmasın yeter ki her türlü sorunu sıkıntıyı düzeltebilecek mükemmellikte vücut. ama insanlarımızın çoğu hapa ilaca sarılıyor bilinçli/bilinçsiz. bağırsak florasını mahvediyor antibiyotikler ve geri düzelmesi çok zor olan durumlara sebep oluyor. - +1 yıl
Ben yarardan cok zarar getirdiğini düşünüyorum. Bağışıklık sistemine etkisini de düşünerek kendime göre yanlış bulduğumdan çok çok önemli bir yaralanma vs. olmadan antibiyotik kullanmamak gerektiğini düşünüyor ve kullanmıyorum bu yüzden ama işte bizde en ufak rahatsızlığa antibiyotik reçete eden doktorlar var malum, o yüzden insanlar da güvenerek kullanıyor
- +1 yıl
farkındayım aynen.
aslında kapitalist sistemin getirdiği bişey bu.
hastalıkları ilaçlarla azdırıyorlar ve bu sektör yeni oluşacak hastalıklar sayesinde daha çok canlanıp para kazanıyor. halbuki insanların doğada yaşamaktan başka ihtiyacı olan bişey yok. zevkler istekler artınca insan sağlığı da bozuluyor işte. çünkü modern yaşamak istiyor parayı bulan. hepsinin kökenine paraya dayanıyor. doğada herşey beleş ve ücretsiz. Allah herşeyi insanoğluna sunmuş, ihtiyacın olan bir tek tohum ve ekilecek arazi ve seni soğuktan koruyacak bir ev. - +1 yıl
Valla şöyle 3-5 sene sonra ben İstanbul'un içinden karadeniz kıyılarına göç etmeyi en azından İstanbul'da kalmak zorunluluğum bile olsa Şile taraflarında yaşamayı hedefliyorum, dediğin gibi o sektörün hastalıkların azması konusunda etkisi zaten büyük, her yıl enteresan bir şekilde değişen virüsler bile zaten bunun göstergesi, eskiden bildiğimiz grip vardı, zamanla deli dana, domuz gribi, kuş gribi diye türevleri ortaya çıkmadı, bu da gösteriyor ki sektör ve sektöre bağlı insanlar bir şekilde virüsleri mutasyona uğratıp tekrar tekrar insan üzerinde etken olmasını sağlıyor. Daha çok ilaç, daha çok hastalık, daha erken ölümler
- +1 yıl
yapabiliyosan hemen yap. babam çatalca taraftan 10 sene evvel arsa almıştı. hem temiz hava hem bildiğin köy havası. tavuk vs yetiştiriyor orda şu an. ama gdolu besinlere dikkat etme konusunda bir türlü laf anlatamıyom eski kafa. gdolu mısır buğday veriyo tavuğa. ondan çıkacak yumurtayı da organik sanıyo. gdo en büyük zehir ve her tarafa yayılmış durumda. ben her zaman diyom kendin ekicen kendin biçecen ve kendine göre yetiştirecen. parayla olmuyor bu işler kimseye güvenemezsin. devletler bu konuda kontrolü istese de sağlayamazlar. insan önce kendini ahlaklı ve diğer insanlara saygılı şekilde yetiştirmesi gerek bunun olabilmesi için. yoksa şu an günümüzdeki gibi herkes ticarette üçkağıda kaçar. şu an dünyanın en büyük sorunu bu. ayrıca virüslere gelince evet katılıyorum yazdıklarına harfiyen.
- +1 yıl
Bazen doğal yaşamın bile gerektiği gibi yaşanamadığının bir göstergesi olmuş babanın yaptığı :D olsun tek gdo tavuktan gelsin ona da şükür en azından temiz havası ve köy gıdası bol bir yer çatalca, yapabilmek için birkaç yıla daha ihtiyacım var maddi açıdan yoksa bir dakika durasım yok
- +1 yıl
yolun açık olsun şimdiden.
- +1 yıl
sağolasın.
+1 yılİşin özü kişinin kendisiyle barışık olmasında saklıdır. Eğer biz kendimizi tanıma konusunda gerekli adımları atabiliyorsak yani kendimize yeme de içme de ve en önemlisi karşılaştığımız sıkıntılarda doğru adımları atabiliyorsak görüntünün fazla bir önemi yok diye düşünüyorum. Yani önemli olan içimizde saklı olan "ben"i bulmak Yunus Emre nin dediği gibi "Bir ben vardur benden içeru.." Emeğinize sağlık.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler hocam :)
- +1 yıl
Estağfirullah hocam. Saygılar :)
+1 yılÇevremde şu anki yaşımdan 10-12 yaş küçük gösterdiğimi söylüyorlar gerçek yaşımı söylediğimde inanmıyorlar kimlik gösterince ikna oluyorlar.😄
Hatta arada bazen öyIe üniversitedeki mekanlara takılmak için kampüsteki kafelere gidiyorum bölüm ne hocam diye soruyorlar..13 Yorumla- +1 yıl
ahaha güzel bişey bu.
peki bunlara dikkat ediyo musun kardeş? enflamasyonun etkisi büyük biliyosun yaşlanmada - +1 yıl
Şöyle söyleyim hocam bizim ailede gelenek haline gelmiştir yemekler genellikle zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı olur et çok girmez eve bayramdan bayrama girer arada sıradada kıyma ve parça et girer kırmızı et çok tüketilen bir et türü değildir.
Genelde beyaz et tüketilir.
Kereviz enginar brokoli gibi sebze hiç eksik olmaz Cola fanta gibi asitli içecekleri çok tüketirim.
Tabii suda içerim günde iki litre kadar çayıda çok severim.
Pizza severim ama hiç hamburger yemedim öyle söyleylm..
Yurt dışından getirdiğim özel gıda takviyelerim vardır.
Absorbent-C, Omega3 yağ asidi, Probolis ve AloeVera içeceği, sarımsak hapı gibi bitki çaylarıda çok tüketirim... - +1 yıl
Arada sırada çok aşırıya kaçmadan bira ve şarap içerim
Ben rejimime dikkat etmiyorum açıkçası zaten bin tane sorunum var yani elbette yaşım ilerlese de yaşlanmak istemem ama bunu için emek sarf etmeyenlerdenim hoşuma ne gidiyorsa onu yer içer uyurum tabiki iyi bişey değil aöa peki zaten yaşlanmıyor uyuz ozaman da yasaklar başlicak 😉 yaşlanmak doğanın emri bırak yaşlanalım
12 Yorumla- +1 yıl
zaman zaten geçiyor yaşlanacaz diye kendini koyvermemelisin. yaşlılık bedendeki hücrelerin oksidasyona maruz kalmasıyla oluşuyor ve hücre kaybının eseridir. oksidasyon hücreleri yıpratır ve hızlı ölmesine sebep olur. Kim bile bile hücrelerinin ölmesini ister bu süreci yavaşlatmam mümkün iken?
+1 yılsaglıklı bir bireyin tanımını anlatıyorum size
vucudun fiziksel yası
bireyin kendini hissetigi yası
bireyin düsünce yası
bu üç yas birbirine olan yakınlıgı ne kadar iyi ise birey mükemmele dogru gider bir hayat yasar ama bunların birbirleri ile arasındaki fark ne kadar coksa bireyin vay haline hayatı zehir olur.10 YorumlaHayatım çokda rahat geçmedi ama pekde yaşımı göstermiyorum, şimdi seninle yan yana gelsek ve sen bana toplum içinde abi çeksen ayıp olur, üstelik istememde.. Resimdeki sensen ve 26 yaş ise bilemiyorum, sanırım daha çok biyolojik bir durum, iyi beslenme şart ama insan anatomisini pek değiştireceğini düşünmüyorum, ben 40 yaşındayım hatta 41 olacağım 18 gün sonra..
10 YorumlaKafana tokadan başka şeyler takarsan her yılın çizgisini suratında görebilirsin nokta net bu hayat sizin ve sadece siz varsınız saçma sapan şeyler için kendinizi triplere sokup üzülmeyin pozitif canlar pozitif 😅
11 Yorumla- +1 yıl
aynen
Merhabalar, ne kadar faydali bir paylasim, dogrusu okurkene mutlu oldum. Ks'te bu tur sorularin yapilmasini isterim. Tebrik ederim.
39 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler. Bir de diğerlerinin görüşlerine bakar mısın :) bu tür şeyleri hiç bir insan paylaşmaz fakat bunlar beleş bilgiyi okumaktan bile aciz.
- +1 yıl
asil ben tesekkur ederim, bende bu tur bilgileri edinmekten bayilirim. Ne guzel iste..
malessef ama ne bekliyorsun ki.. bu hem sitenin icerigni ceken bos insanlar ile alakali. Onlar bilgi edenmek isteseydiler bu sekilde yorumlar yazmazlardi.. bilgi ogrenmek cok kiymetli.
Bende cok stress var.. yanlis beslenme var.. bu aralar sivi tuketimimde az oldugu icin cildimin daha yorgun oldugumu gormekteyim.
- +1 yıl
kesinlikle işlenmiş gıdalardan uzak dur. kafana bişey takmamaya çalış çünkü stres enflamasyonu artırıyor. bol antioksidanlı besinleri tüket. bunlar genelde yeşil yapraklı sebzelerdir ve aynı zamanda meyvelerdir. stres çok felaket hızlandırıyor yaşlanmayı. bir de temiz hava solu. şehirlerdeki araçların yaydığı egzoz emisyonlarını soluman bile enflamasyonu artırıyor. ben brezilyada yağmur ormanlarında yaşayan bir adam gördüm, adam yaşını söyleyene kadar 30 zannediyordum ne bir ak var saçında ne de cildi kırışık. adamın gerçek yaşı 70 küsürdü. onu gördükten sonra anladım bol ormanlı temiz hava ve stressiz yaşamın etkisini.
- +1 yıl
insan yapımı işlenmiş her gıdadan uzak dur. tatlılar, şekerli şeyler, katkı maddeli şeyler vs. gdo da diycem ama onu mümkün değil yok etmek çünkü gıda sahtekarları heryerde. bunun için doğaya dönüp herşeyini kendin ekip biçerek bir yaşam sürmen gerek. gdolu gıdalar da enflamasyon yapıyor çünkü bünyesinde toksik madde barındırıyor gdolu tüm bitkiler.
- +1 yıl
Yasim Şu an 18 ve yasimdan daha buyuk gosteriyorum. Butun saydigniz faktorlere katiliyorum. Buyuk sehirde yasayip stressi hayattan uzlastirmak gercekten kolay degil. Zaman yetmiyor ama gorevler cogaliyor. Ama gercekten hayat tarzimizi kokten degistirmeliyiz. Stress cok buyuk bir etkense bende cok hizli yaslanacagmi dusunuyorum. Mukkemeliyetci bir kisilige sahip oldugum icin bu yonden kaybediyorum. Şu an ki imkanlar ile bu pekte mumkun gorunmuyor. Fakat ben mesela hemen kilo veriyorum, bu saydigniz urunleri yemeyince. Tabiki olcusunu bilirim fakat buna anlam veremedim. Keske bir sekilde kilomun dengesinide kurabilsem.
- +1 yıl
aynı senin gibiyim.
geçen gün şu soruyu sordum hatta:
www.kizlarsoruyor.com/.../q5790777-ince-fikirli-dusunen-bir-kiz-bulma-sansim-bu-ulkede-var-mi-acaba - +1 yıl
güncelleme geçtim işine yarayabilir.
- +1 yıl
Ilk paragrafi okudum sadece. :) biz genetik olarak yasimizdan kucuk gosteriyoruz :) ayrica soruyu gorunce aklima beyonce un forever young sarkisi geldi belirtmek isterim :D
12 Yorumla- +1 yıl
genetik olarak yaşından genç görünsen de bir noktadan sonra vücut işlemi tersine çevirecek bilgin olsun.
+1 yılYazi guzel aciklamalr iyi olmus ama bence insan hissettigi yasi yasar ve zaten her yasin guzelligi var ama tabi hissetigin yas kendi yasindan gencse eminim hayat dha renkli gecer :-)
12 Yorumla- +1 yıl
bahane, geç bence onları sen. millet hissettiğin yaşa falan bakmıyor görsel yaşına bakıyor.
- +1 yıl
Bende zaten milletin degil kendi gorusumu yazdim
+1 yılHayat baktıgın kadar dolu ve görmek istedigin kadar bostur ne öküzün altında buza nede dermansız bir sıkıntıya cözüm yoksa ne takıcan kafana..
Kimyanı bozum hormonel dengesizlikler hastalıklar ve bedensel yıpranma başlıyca
Hersey kafada bitiyo ve baslıyo aga.. 😊10 Yorumla
+1 yılYazdıklarınıza %100 katılıyorum , halk arasında "çok dert çekmedi tabi genç kalır " diyoruz aslında , kişi hissettiği yaştadır , yaşlanmaktan kaz ayaklarından korkmuyorum 😄
13 Yorumla- +1 yıl
evet stresin etkisi büyük. stres hormonları enflamasyonu ve oksidadif stresi artırıyor ve hücre ölümlerine neden oluyor. bu yüzden stresliysen bol antioksidan ağırlıklı beslenmek bunların etkisini zayıflatacaktır.
- +1 yıl
Bu sitede bu kadar bilgili birini görmek şaşırtıcı
- +1 yıl
valla böyle şeyler araştırmayı ve çevreme anlatmayı seviyorum fakat çevremde dinleyecek adam bulamıyom kafa dengi adamlar hiç yok, bu tip konular ilgilerini çekmedikleri için herkes sıkılıyor ben anlattıkça :D
Sağlık konusunda 485 cevap paylaştı. bu duruma inanmıyorum, genetiksel bir durumdur bu bazıları minyondur genç gözükür ama birden yaşlanır kimileride diğerlerine göre yaşlı gibidir ama yıllara meydan okur yemenin içmenin faydası yüzde 20 dir
22 Yorumla- +1 yıl
yanlış. ben de minyondum son 2 seneye kadar ama bir anda yaşımdan fazlasını göstermeye başladım. bunu nası açıkalyacaksın? ben söyliyim kafama çok şey taktıktan sonra oldu. yani stresin etkileri çok büyük yaşlanmada.
- +1 yıl
değil gözüm değil, işde yukarıda yazdığım gibi minyonlar bir süreye kadar genç gösteriyor bunlar avantaşları ama birden çökebiliyor çökme sebepleri uzun vadede yapısal hücrelerin dar calışması ve genetik eylemler tabi bir süre sonra artık genişliyor bu tamamen genetikseldir birde minyon durumu genelde annenin kısa olmasına bağlı ve yine annenin hamilelik dönemindeki beslenmesiyle ilgili folik asit v. s gibi
+1 yılBen pek önem vermem yalnızca bol su içip meyve bolca tüketirim ve kimse benim yaşıma inanmıyor sanırım faydası oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
antioksidan orac değeri yüksek meyveleri bol tüket.
Kronolojik yaş önemli, kuşak değişince illaki zihniyet değişiyor. Ama yaşlanmayı geciktirmek farklı konu 😄 O güzel bir şey her halükarda
11 Yorumla- +1 yıl
katılmıyorum, ben 30 um ama ruhum 20, kolayca uyum sağlayabiliyorum :D
+1 yılyaşa pek önem vermem önemli olan bilgi ve tecrübedir o yüzden daha uzun yaşamama sebep olacak ise yaşlanmayı durdurmak bile isteyebilirim
13 Yorumla- +1 yıl
uzun yaşamaktan ziyade, zamana doğru orantılı olarak eksilmemiş hücrelerinle daha dinç ve genç gözükmeyi herkes ister.
- +1 yıl
genç görünmeme lüzum yok yaşlı görünebilirim ama sağlıklı olayım kafi hatta tamamen sentetik bir bedenim bile olabilir sadece sorun çıkarmasın :)
- +1 yıl
vayy kendinle barışık olman güzel valla. helal sana bunu herkes beceremez.
valla cok uzun geldi okuyamadim ama sahsen yaşımdan daha genç görünmek isterdim sonucda bunu hangi kadın istemez ki 😂
15 Yorumla- +1 yıl
kaçsın kaç gösteriyon ki
- +1 yıl
o biraz genetiktir sende. hızlı olgunlaştığın için.
yaşlı görünmüyosan mesele yok bence. - +1 yıl
mesele yok. bundan sonrası önemli. bu görüntünü koruyabilmen için enflamasyona sebep olabilecek herşeyi azalltman gerek. yoksa çökmeye başlarsın.
Doğrusu, yaşlanmaktan korkuyorum ve hiç istemiyorum, sanki hayatım 35-40 yaşlarıma kadar olacakmış gibi. Güzel bence😊
13 Yorumla- +1 yıl
senin işine yarıycak şeyler yazdım öyleyse. :)
- +1 yıl
ricalar.
Sağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bir de hissettimiz yas var ki o da onemli bisey. genc olup yasli yasli olup genc hissedebiliriz. Sekerden sigaradan alkolden uzak durmak lazim fiziksel olarak da yaslanmamak icin
12 Yorumla- +1 yıl
aynen ama tek etken bunlar değil. şekerin etkisi çok evet ama soruda saydım enflamasyon sebeplerini.
fazla yaşamak istemem. yaşlanmak hiç istemem insan 25nde ölür 75 nde gömülür diye bir söz var sevdiğim 40 yeterli :)
11 Yorumla- +1 yıl
yaşama yine ama yaşlılık iyi bişey mi sanıyosun sen? hücre kaybı yüzünden yaşlılık insana uğruyor. yaşlılık sağlıksız bir durumdur. kimseye muhtaç olmadan yaşamak varken fazla yaşamak istemem demişsin. öyleyse kaza belaya kurban gitmek istiyorum diyosun sen.
Sen çok doğal bir insansın ya kızların bile dogalini seviyorsun😂😂😂
25 Yorumla- +1 yıl
evet ben napim makyajlı kızı :D
23 yasindayim 11yasinda ciktim on senedir degismedimm bir masllahinizi alirim
11 Yorumla- +1 yıl
maşallahh
ben hiç bir şeye önem vermiyorum kendim hangi yaşta hissediyorsam oyle yaşıyorum
16 Yorumla- +1 yıl
sen zaten yaşını göstermiyon artık neyden kaynaklanıyo bilmiyom az mı yiyosun, vejeteryan mı besleniyon anlamadım var bir sebebi mutlaka.
bazıları zaten yaşlancaz vs demiş ama zaten zaman geçiyor yaşlanacaz diye kendini koyvermek olmaz. yaşlılık bedendeki hücrelerin oksidasyona maruz kalmasıyla oluşuyor ve hücre kayıplarının eseridir. oksidasyon, hücreleri yıpratır ve hızlı ölmesine sebep olur. Kim bile bile hücrelerinin ölmesini ister ki bu süreci yavaşlatmak mümkün iken? - +1 yıl
anladım çok güzel.
yalnız hatırlatırım spor yaparken de oksidasyon oluşuyor bu sebeple spordan sonra veya önce antioksidan etkisi kanıtlanmış sağlam besinler almakta fayda var. antioksidanlar hücrelere zarar veren oksidasyonu bloke ederek hücrenin daha fazla zarar görmesini engelliyor. kuru erik bunların başında geliyor. O. R. A. C (Oxygen radical absorbance capacity) değeri abd tarafından belirlenmiş en yüksek antioksidan meyvedir. ahududu, çilek, nar vs bunlar da çok yüksek orac değerine sahip. bol bol tüket. - +1 yıl
rica.
- +1 yıl
+1 yılBen de bir eksiklik hissediyor idim, meğer soruna davet etmemistin
13 Yorumla- +1 yıl
:D :D ettim rahatladım
- +1 yıl
Bu defa ilk davetlilerden değilim, alındım
- +1 yıl
dün online olsaydın sen de :D
Kronolojik yaş önemli görülse de benim sülalem genç gösteriyor. Genetiğimiz sağlam :)
12 Yorumla- +1 yıl
bir noktadan sonra bir anda çökersin. dikkat et kendine.
+1 yılYaşım 22 genellikle çoğu kişi 27 28 yaşımda olarak görüyor.
12 Yorumla- +1 yıl
kötü bir durum.
- +1 yıl
Kafaya takmiyorum takarsam 28i bile zor görürüm. O yüzden boş koy gitsin
+1 yılKes kopyala yapistirmi yaptin yoksa kendinmi yazdin
13 Yorumla- +1 yıl
araştırmayı seviyom kendim yazdım.
- +1 yıl
Helal olsun ben burda kalkıp su icmeye bile useniyorken.
- +1 yıl
hmm
+1 yılGörüş bildiremem çok güzel yazı olmuş. Bunun üzerine konuşulmaz :)
12 Yorumla- +1 yıl
eyvallah reis.
- +1 yıl
Emeğe zaygı...
Yaşlanmak ve her yaşın hayatımıza getirdiği yükün külfetini görmek gerek. Herşey akışında olmalı. Birşeyleri sonradan değiştirmek gerekmez. Tabiatın yaşam döngünsüne müdahil olmamak gerek. Ha unutmadan sorunuz güzel. ✏🤔
10 Yorumla
+1 yılSakalı kesince 14 yaşında diyorlar :) neden olduğunu bilmiyorum işin açığı bizde genetik dedem 76 yaşında her sabah 6 da koşu yapardı 7 tane sevgilisi vardı :D
Bir kadının altında öldü herşey görüntü değil bence :D10 Yorumlaben isterdim mümkün olan bişey ve sağlık içinde iyi
12 Yorumla- +1 yıl
millet detayı bile okumuyor halbuki bu bilgileri ücretsiz kimse vermez onlara :D
+1 yılPsikopat_hatun diyor Kİ zaten küçük göstriyom 20 iken 13görünüyom böye iyi :)
13 Yorumla- +1 yıl
25-26 dan itibaren görürüm seni.
- +1 yıl
Psikopat_hatun diyor Kİ çok drğişeceğmi snmyom yne :)
- +1 yıl
zannetme sen.
Ticaret insanı zeki şey davetlemi bu kadar cevap alıyorsun sen?
Olduğum yasa inaniyorum ben11 Yorumla- +1 yıl
meslek sırrı orası :P
hmm peki :D
18im genelde görenler 21 22 diyo hayat bizi de yordu be😄
12 Yorumla- +1 yıl
yaşlı görüntün yoksa mesele yok. sendeki genetik ve hızlı olgunlaşmayla ilgili.
tuz şeker gluten içeren besinler sos lar diyet ürünler ve katkılı gıdalr bunları tüketmiyorum. ve streslede başa çıkabilmek bu konuda çok önemli
11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel.
aynen stres çok büyük etken.
İnsan kendi vücudunu keşfetmeli kendi vücudunu tanımalı ki neyin zarar neyin fayda verdiğinin farkına varsın
12 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılInsan kendine dikkat etmeli elbette. Spor yapmali ve saglikli beslenmeli. Bolca su içmeli.
Tabiki yaslanmayi yavaslatmak isterdim. Hayat çok kisa ve yapmak istedigim çok sey var.10 Yorumla
+1 yılBir bayan bence kronolojikten ziyade biyolojik yaşa önem verir ama genelleme yapamam tabi. İkisinin dengeli gitmesi sağlık açısından daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılNe biyolojik yaş ne de kronolojik yaş. Kalp yaşı diyorum ben. Yaşın önemi yok :)
11 Yorumla- +1 yıl
doğrusu bu :D heyt be
her seyin kendi dogasina birakin. yasa yasa nere kadar.. Ben zamani gelince olmek isterim bu dunyanin sikintisi varken. genc olsan ne olur yasli olsam ne olur.
10 YorumlaÇok uzun bir yazi olduğu için okumadım ve soruya cevap için davet ettiğinden gelip cevap vermek istedim.
Bence ikisinin toplamını alıp ikiye bölmek lazım. En güzeli bence bu.😉😉10 Yorumla
+1 yılHerşey tadında güzel, yaşlanmaya devam etmek isterdim.
11 Yorumla- +1 yıl
saçma.
O sayılar tecrübeyi temsil ediyo sayılardan öte yani birinin kırışıklarına değil hayatta edindiği tecrübelere bunca yıl başardığı şeylere saygı duyarız
10 YorumlaYok kanka ne yavaşlaması. o senin dediğin sıkıcı insanlar için geçerli. Dolu dolu yaşıyorum aklımda birşey kalmıyor bidaha 20 olsam şunu yaparım dicegin birşey kalmayacak bu hayatta.
10 Yorumla
+1 yılBildiğim bir şey yazmayacağım da, yaşlanmayı yavaşlatmak kesinlikle isterdim. Açıkçası yaşamak istediğim en uzun yaş 40-45 arası falan, daha fazla yaşayacağıma ölmek isterdim.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılSözde sağlıkçı olucam hiçbir bilgim yok :) Soruya davet ettiğin için sağol abi takipleşelim sevdim sorularını.
16 Yorumla- +1 yıl
valla ben ilgiliyim dostum. bu işin okumayla ilgisi yok bence.
- +1 yıl
Ben erken yaşlanırım bu kesin uyku düzeni yok hayatım boyuncada olmayacak 24saat aralıksız çalışıyorum
- +1 yıl
dikkat et kendine. uykuda tamir olayı gerçekleşiyor biliyosun.
- +1 yıl
Yapacak birşey yok hayat kurtarmak için hayatlarından olanlardanım :)
- +1 yıl
güncelleme geçtim belki işine yarayabilir verdiğim bilgiler.
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama meyvede sevmiyorum :)
Sağlık konusunda 331 cevap paylaştı. Köydeyim şimdi istanbula dönmiim mi onu diyorsun :)
12 Yorumla- +1 yıl
saçmalama :D temiz hava candır. egzoz emisyonlarını soluyarak hızlı yaşlanmak istiyosan gel sen bilirsin :)
+1 yılUsendim yemin ederim soruyu okumaya davet etmissin falanda çok sağol zatende pek anlamam ben biyolojiymis kronolojiymis amaaan. İyi geceler :)👋
10 YorumlaSağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sağlıklı beslenme, spor, içki ve sigara yok, gece hayatı yok en önemlisi kendi kendini yemek yok.. Kimlik yaşına asla bakmam
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu kronolojik yasa spor yapmanin nasil bir etkisi var bunuda eklerseniz super olur
11 Yorumla- +1 yıl
spor yapmak enflamasyonu artırıyor diye biliyorum.
nefes almak bile enflamasyona sebep oluyor hatta şehirlerdeki araçların yaydığı egzoz emisyonlarını solumak bile.
eğer sen bol antioksidan ağırlıklı beslenirsen bu enflamasyonun etkilerini azaltmış oluyosun. aynı şekilde sporda da geçerli.
Yasa önem vermem, insanin kendisine bakarim... yaslanmaylada bir sorunum yok... yasimla yaslanmak isterim😊
16 Yorumla- +1 yıl
Aynı yaştayız şekerim
- +1 yıl
@cigliklar_icindeyim aynen bebeğim
- +1 yıl
sana şekerim dedi ya bende ona bebeğim dedim anla işte
- +1 yıl
☺☺☺☺
- +1 yıl
@cigliklar_icindeyim kaybol abaza
- Sağlık konusunda 876 cevap paylaştı.
+1 yılher yaş zamanında güzeldir, onu durdurmak istemem... fazla yaşamaktansa iyi şeyler sigdirmak gerektir onlara
10 Yorumla
+1 yılBiyolojik yaş görüntüden ibaret ya ne kadar genç gösterirsen göster yaşadıklarını unutmuyosun kronolojik yaştan yanayım :)
10 YorumlaHerif kim yaşlanmak ister ki ama doğa kanunu bu ölüm gibi affı yok
15 Yorumla- +1 yıl
bu süreci yavaşlat kanka
- +1 yıl
insanlar hayat tarzlarını değiştirmeden merkez açsan ne yazar? önce şehir hayatının pis havasından kurtulmaları lazım.
+1 yılTam ddim yazıyı okuyim öyle bir üşengeçlik geldi ki anlatamam kusura bakma ya :/ :D
40 Yorumlareis cevap yazmak isterdim ama soru çok uzun yalan söylemim okumadım. ama başlıkta n yola çıkarak su akar yatağını bulur ister iste ister isteme...
10 Yorumla
+1 yılSigara içmemek, hergun en az 30 dk spor yapmak dengeli beslenmek sizin biyolojik yaşınızı inanılmaz derecede geri duşürür. 30 yaşındayken 15 yaşında gibi hissedebilirsiniz.
10 YorumlaReıshı mantarı
Gotu kola
Goji bery
Uzun yaşam için bunları araştır derim.13 Yorumla- +1 yıl
Goji bery antioksidan değeri en yüksek besin sadece onu biliyorum. diğerleri de muhtemelen öyledir.
- +1 yıl
aynen. eyvallah saolasın.
+1 yılYasliligi yavaslatmak istemezdim zira doğal akisin insana daha fazla anlam kattiginin inancindayim.
10 Yorumla- Devamını Gör (150)
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar