Arkadaşlar diş teliyle bilgisi olanlara sorum bu. Zorlukları nelerdir, ilk kaç ayda etkisini gösterir?
Hangi renk taktırmalıyım?
Hangi renk taktırmalıyım?
Ilk basta cok felaket agriyacak. Kivranacaksin ilk basta. Yiyemiyeceksin. Sadece sulu seyler. Corba vs icebileceksin. Hemen faydasini gormezsin. Sabret. En az 6 ay gececek. Snra inan faydasini goreceksin. 2 sene tak. Cook guzel olacak disin. Ilk basta acisini cekeceksin ama snra olene kdarr cok guzel gulumseyeceksin. Iki renk var. Gri renk o gorunuyo. Beyazi var o pek gorunmuyo. Beyazi pek gorunmedigi icin az daha pahali. Ama ben sana beyazsini onermem cunku saraliyo o beyaz yerler. Snra sari sari gorunuyo sen gulumsedigin de. Ama ozel yere sor yani bunu yapan ozel disciler. Onlar sana daha iyi yardimci olur. Yasin ilerlemeden yaptir. Snra yaptirmak istemiyeceksin. Iyi gunler ;)
Birşey sorucam bende takalı 5 gün oldu, dediğin gibi çok ağırdı ama çok şükür azalmaya başladı şimdi merak ettiğim benim dişlerimde çok hafif çapraşıklık var köpek dişimden sonraki azı dişlerimde çapraşıklık yok onlar düz sadece ön diş ve onun yanındakinde çok hafif çapraşık var? dizilimlerde bir sıkıntıda yok sence ne kadar zamanda düzelir
Ilk basta lanet okuyacaksin cunku cok agriyacak ilk zamanlarda sonra iki uc bilemedin bes ay icinds tellerle arkadas gibi olucaksin alisicak artik agizin olsun dislerin olsun ve 5 ay icindede duzelmeye basladigini farkedeceksin ilk zamanlar sulu ya da sivi besinler tuketmeye calis salatalik elma ona benzer seyler sakin yeme inan cok agrir ve bakimini son derece guzel yapman lazim braketler dusmesin bakim cok cok cok onemli fircalaman son derece duzgun olmali ki disler tellerle ilerlemiyi daha rahat sekilde tamamlasin :) gecmis olsun
Birşey sorucam bende takalı 5 gün oldu, dediğin gibi çok ağırdı ama çok şükür azalmaya başladı şimdi merak ettiğim benim dişlerimde çok hafif çapraşıklık var köpek dişimden sonraki azı dişlerimde çapraşıklık yok onlar düz sadece ön diş ve onun yanındakinde çok hafif çapraşık var? dizilimlerde bir sıkıntıda yok sence ne kadar zamanda düzelir
İlk ay cok zorlanırsın ilk 1-2 hafta ağzında yara yapar hiçbirşey yiyemezsin sadece çorba. Ama sonra alışınca diş teli yokmuş gibi oluyor ağzının içi. şu an bende var 5. Aydayım benimde köpek dişim yukardaydı altında bir diş daha vardı yavaş yavaş düzeliyorlar. Metal braket yaptırmanı öneririm şeffaf olanlar tedavi süresini uzatıyor dedi doktor
Açıkçası ben şeffaf yaptırdım metalden 1000 tl fark var arasında ve başta sordum hani sararıyor diye. O da lastikleri sararıyor biz onları değiştiriyoruz dedi. Bir fark yok aralarında dedi. Sonuç olarak zaten ikisi de aynı şey yapıyor sadece renk farkı yani. Ben daha dün taktırdım doktoruma da güveniyordum şeffaf yaptırdım. Sızlıyor şu an ama inşallah alışırım. 1 ay sonra alta takılacak
zorlukları şöyle ; sert birşey yiyemiyorsun elma vs. ısırarak yiyemezsin. bir nevi ısırma yeteneğini kaybediyorsun yumuşak şeyler dışında tabi. ilk ay çok zorluk çekersın ağzın falan içden yara olur ama zamanla alışırsın. sürekli fırçalanamn lazım çünkü kirli oldupu zaman çok itici oluyor. ama alışında fazla sıkıntı çıkmıyor.
Cevap
4Cevap
Ön dişlerimden biri çarpışıktı ve köpek dişlerimden üstten çıkmıştı hoş görüntü yoktu ve özelde tel taktirmaya karar verdik 4 disimin cekilmesi gerektiği söylendi üstten iki ve alttan iki azı disim çekildi ama küçük azi dislerim, sonrasında 3 gün önce teli taktırdık ve ilk 2 gün sadece tellerin dişlerimi sıktığını hissettim. Onun dışında ne ağrı ne acı hicbir sey yaşamadım. Tabi ki yemek konusunda dikkat etmemiz gereken seyler var lokum, jelibon tarzı seyler dis tellerine yapıştığı icin yememin dogru olmadığı söylendi asitli içecekler icmemem söylendi fındık gibi sert kuruyemişler yememem gerektiği söylendi bunun dışında daha yumuşak bir diş fırçası önerildi ve yaşında eger 18 üstü falansa renkli tel önermem cok sırıtıyor ve hoş durmuyor bana göre sade bir tel tercih edebilirsin Ve doktorum 2-3 ay içerisinde baya bir değişiklik düzelme olacağını söyledi
Burda yazılanlar çok abartı 3 aydır diş teli kullanıyorum ilk taktırmaya gittiğim de korkarak gittim bende buradaki yorumlardan çok ağrıyor falan filan yara falan hepsi yalan alışma süreci olarak ilk başta braketlerimi taktı 2 gün sonra telleri taktı ilk taktığında ağzında gerginlik var ama kesinlikle hemen ağrı olmuyor bı kaç saat sonra dış etlerine baski uyguladığı için. Isıramiyorsun sulu şeyler yemek gerek. Gece sadece ağrı oldu aman şiddetli bı ağrı yoktu ağrı kesici içip uyudum çiğneme konusunda biraz zorlancan ama 3 gün sonra herşey normal oluyor o kadar korkma bence hemen taktir buradaki yorumların bazıları fazla abartı
aynen öyle arkadaş. tel taktırmadan önce bir sürü yazı okudum. hepsinin ortak noktası dişlerin sızlayacak yara olacak 1 hafta çorbayla besleneceksin acıdan kıvranacaksın falan yazmışlar. hiç öyle bişey olmadı ilk gün çok az sızladın2. gün sanki ağzımda yoklarmış gibiydi.
Ben 3 senedir kullaniyorum bir sure zorluk cekiceksin sert seyler ve asitli seyler yasak ama az az yaparsan birşey olmaz her randevuda dis tekin degisir ya da telini skılastirirlar ama telini kirmamaya calis yoksa para ödersin istedigin birsey varsa sorabilirsin:)
ilk 3-4 ay renkli takrsın kendin seçersin zaten ben öyle yapıyodum ay 28 inde çıkıcak tellerim ya. ilk 1 hafta allah belasını diyiceksin hatta 6 ay ilk muaynelerden sonra 1 gün ağrın olur 2-3. ayda lastik verirler bir bela da ona okuyucaksın :D sonra düzgün kullanırsan biter duruma bağlı tabiki ilk haftada etki gösteriyo zaten o yüzden çok ağrı oluyo ve o dişlerin oturması lazım olduğu için 1-3 yıl sürüyo
şu an ben takıyorum. kaç ayda belli olduüunu hatırlamıyorum ama şu an bir yıl oldu ve baya gelişme var. bir dişim arkada idi öne geldi. böyle bariz farklar. zorluğu hiç yok diyebilirim. internette acıyor faln demeleri fasa fiso. sadece her ay sıkınca bir kaç gün ağrı yapıyor o kadar.
Ben yakın bir zaman önce takmıştım ama yaklaşık 2 aydan beri koruyucu tedaviye geçmiştim yeme ve içme de değişiklik oluyor dış teli kullanırken asla ısırmıyorsun asitli içecekler içmek yasak ama ben bazen iciyordum bir de sakız çiğnemek yasak renk seçimi için ben hep yeşil taktırdım hep
2 hafta oldu ilk taktırdım çok rahattı akşam sizlamaya başladı 😂 daha sonra 1 hafta sızladı çorba yiyebildim bişey isiramiyosun sızladığı için diş ağrısı gibi düşün ama sadece bişey ısırmaya calisirken acı hissediyosun yapmazsan bişey olmaz yanagim yara oldy işte sürekli beraket batıyo ne zman düzelir Allah bilir
Dişlerin ne durumda ne kadar ilerleme oldu:)
Ben bugün taktırdım telimi özel bir muayenehane de taktırdım 5500₺ gibi bir fiyata ilk gün olmasına rağmen hiçbir ağrı hissetmiyorum sadece yamukluk olan dişim sızlıyor o kadar onun dışında bir ağrım yok eğer olursa da bunu bir hafif ağrı kesiciyle giderebilirsiniz.
Zorluğu yok sadece cok temiz tutman lazım sert seyler yememen lazım. İlk bikaç aydam sonra etkisini net görürsin ama benim cok problem olmamasına rağmen 2,5 yıl taktım. Porselen yani şeffaf gibi olanlardan taktım beyaz gibi insanlar fark etmiyordu bile. Fotoğraflarda da çıkmıyordu. Metal taktırma sakın.
bendede diş teli var ama bunun zorlukları kişiden kişiye değişir çümkü herkesin diş ve çene yapısı aynı değildir mesela benimki ilk gün çok ağrıttı ama geçti...
Tek zorluğu takıldığı ilk gün ve her kontrolde biraz ağrı olması. Etkisi senin yapına bağlı ilk haftadan da düzelmeye başlayabilir 2-3. Ayda da. Renk konusu tamamen sana kalmış bir şey ister metal olarak ister sevdiğin bir renk :)
Beyaz taktırma çabuk kırılır metal renk iyi ama kapalı braket taktırırsan daha erken dişkerin düzelir ilk bir iki hafta çok ağrı çekersin 6 ayda dişlerinde belli olur değişim
Beyaz zaten taktırmam çünkü porselenleri çabucak kırılıyor ve çay kahve içince rengini alıyormuş hiç uğraşamam :D
Şeffaf demek istemiştim :)
1 haftada bile hissedersin farkı hemen düzelmeye başlar 1 ayda gözle görülür düzelme olur ilk başta aşırı yara yapıyo ağız içini vr dişlerde ağrı oluyor ama sonuç mükemmel 😂😂
Takalı 5 gün oldu sürekli içten fotoğraf çekip bakıyorum henüz ilerleme göremedimm:))
gümüş taktır ilk haftalardan sonra zorluk geçiyor yemek çok karışıyor arasına
Bende merak ediyorum cevapları benimde alt dişlerimin belli bir kısmı yamuk 😁
çok ıhtıycn yoksa taktırma ınsann salıgını etkılıyor
Ne gibi etkiliyor?
@Vitoandolini 22 yasındayım 3sene taktım ve 43kıloya dustum cunku yemek yemek ıstemıyorsn canın acıyor gece uykudan uyandırıyor tab bu tedavınede baglı ve Şu an eskı halıme donemıyorm cunku cene artk uyusmus tembellesmıs ve en kotusu yanaklarımı kesen ve ız kalan o yanagımın ıcındekı kesık et parcaları ve daha kotusu cıkarttıgın zaman kayması
Hmmm zor birseymis ozaman benim dislerimin sadece birinde egiklik var? Kac sene kalir sence. ?
@Vitoandolini benım ustten gelen azı dısım vardı komple taktı yok 20lik dıslere yer acmak ıcın 1haftada 4 dısımı cektı falan fılan o canım dıslerım telden sonra berbat oldu canlılıgını beyazlıgını kaybettm ve sallanıyor hep hepsı agrıyo yanı daha hassat durum oluyo varsın kalsn buyuk rahatszlıgı yoksa taktrma ozellıklede diş 212 dıye bır kurum sakınnn
Uzulduum sana gecmis olsun. Bendede cok hafif bozukluk var porselen kaplama falan nasil oluyor peki?
@Vitoandolini bılmıyorm ama taktırma derım
Hmmm iyi biryerde taktirsam peki sikinti olurmu?
@Vitoandolini doktorunla konuş yınede bn yazmk ıstedıım cunku bn kucuklugumdn berı dişten cok ıstedım bak sımdı dişler devamlı acıkca diş oldugu ıcın kayıp yer acıyo bunu tel tutyor ama tel cıktında boşta kaldı ıcın tekrar sekılsz kayma oluyor
Benim arkadaşım 2 yıl taktı, şimdi de şeffaf bir şey kullanıyor o da altı ay kalacak.
37 yasindayim bende bugün tel taktirdim damağım çok öndeydi 5500 tl taksitle ödeyeceğim evet bir baskı var ama ağrı yok yanak işlerim yara oldu açıyor ama tavsiyem benim gibi geciktirmeyin
Dişlerinin bozukluğuna göre değişir. Sabit bir süresi yok
1 ay cok zorlanrsn disetinde bazen kanamar olabyr yemek yedikten sonra falan ama aomra alirsrsn
Diş tellerimi taktıralı daha 1 ay olmadi ve 3 4 tanesi düştü bunun için ne yapmam gerek?
Yemek esnasındamı oldu bunlar?
ilk takıldığında yemek yiyemiyorsun
Bunun cevabını bende merak ediyorum
çenen mi geride yoksa
Hayır çenem geride değil. Köpek dişlerimden bir tanesi arkaya doğru bastığı için çenem yamukmuş gibi duruyor. Onu telle öne ittirecekmiş.
benimde çenem geride
Cene geriligi telle duzeliyormuki?
@Vitoandolini düzeltiliyo
Cene geriligin disle ne alakasi var peki?
@Vitoandolini ceneyi cekiyolar lastikle benimkini oynatmışlardı
Kac sene kalicak peki diste? Benim sadece on alt dislerin birinde egiklik var hafiften?
@Vitoandolini ona doktor karar verir benimkiler inşallah 28 inde çıkıcak ve 2 yıdır kalmış olucak dişlerin tam oturması içinde süre uzayabiliyo eğer hemen 1 yıl gibi kısa bir sürede tedavi biterse genelde dişler eski yerine gidiyo bir de aparatı takmıyolar bazıları daha kötü duruma bile gelebiliyo sonra :(
Baya zormus ya peki benim ustten bir disim biraz geride gibi duruyor sanki az cikmis gibi o duzelirmi telle. ?
@Vitoandolini düzelir bende o yüzden taktırdım tabi başka şeylerde yaparlar sınıf 2 tanısı koyarlar falan daha fazla soru sorucaksan mesaj atabilirsin
@miyyuu bende var ya sorun ameliyat ne kadar sağlık olur bimiyorum ya
@miyyuu
@miyyuu ne kadar var sende üst ileride şimdi baktım da yemke yerken zor oluyor kaç para
@miyyuu nasıl oluyor ya eer menun kalırsan haber ver takip ediyorum seni bak
@miyyuu nerde olcan amliyatı İstanbul'da mı sen nasıl bedava oluyon ya çokmu para harcadın ki özel dmi
@miyyuu bana haber ver mutlaka ama tamam sende takip et beni cidden zorlanıyorum 2 3 parmak var kayma
Muayene olman lazım
6 ayda düzelir
Neye göre?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar