Diyette Nescafe içilir mi?

Merhaba 😊
Beslenmemizde kahve tüketimindeki dengeden bahsetmeden önce kısaca kahvenin besin bileşenlerinden ve vücudumuza etkilerinden bahsetmek istiyorum. Kahve dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerden biri olup karbonhidrat, lipit, azotlu bileşikler, vitaminler, mineraller, alkoloitler ve fenolik bileşikleri içermektedir. Yani anlaşılacağı üzere besin bileşenleri yönünden oldukça zengin bir içecektir.
Kahve içindeki kafeinin vücudumuza birçok etkisi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları santral sinir sistemini uyarmak, katekolamin salınımını artırmak, düz kasların gevşemesini sağlamak, kalp hızını artırmak, mide asit salgısını uyarmak, diüretik etki yapmaktır. Bu etkilerin yanında fazla tüketimi taşikardi, hipertansiyon, bulantı, kusma ve gastrit gibi yan etkilere neden olmaktadır. Bundan dolayı kafein tüketimindeki doz alımına dikkat edilmelidir.
Her kahve farklı miktarda kafein içermektedir. Örneğin ; Filtre kahve 150 ml ‘sinde 112 mg kafein, Expresso 30 ml’sinde 40 mg kafein, Nescafe Gold 225 ml’sinde 52 mg kafein, Nescafe Klasik 225 ml’sinde 72 mg kafein, Türk kahvesi 85-90 ml’sinde 60 mg kafein, Nescafe 3’ü 1 arada 225 ml’sinde 70 mg kafein bulundurmaktadır.
Sağlıklı ve dengeli beslenmemize kahve tüketimine yer verebiliriz ancak seçeceğimiz kahve tercihi iyi olmalıdır. Eğer kahvemizde süt tüketiyorsak o günkü süt ve süt ürünleri tüketimimizi ona göre ayarlamalıyız. Kahvelerimizi şekersiz tercih etmeliyiz , bundan dolayı paket halinde bulunan Nescafe 3’ü 1 arada iyi bir tercih olmayabilir. Enerji ve tatlı ihtiyacınızı bu gibi ürünlerden sağlamak yerine daha verimli tercihlerden yana kullanmanız diyetiniz için daha iyi olacaktır. Ayrıca kahve tükettiğimiz öğünlerde diüretik etkisinden dolayı bir bardak su içmenizde oldukça iyi olacaktır. Günlük 650 kalorilik bir diyet programı sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı için pek uygun olmayacaktır. Size uygun , yaşınıza , boyunuza, hayat tarzınıza göre yapılmış sürdürülebilir bir diyet programı uygulamanızı tavsiye ederim.
Umarım en yakın zamanda güzel sonuçlar alırsınız 😊
nescafe
hazır çorbalar
tüm abur cuburlar
bunlar diyette olmaz çünkü kimyalsaldır hepsi
nescafe şekersiz olsun ya da şekerli olsun farketmez içindeki kahve oranı %2 gerisi kimyalsaldır bu sebeplle uzak dur
650 kalori ne ya. Ben bir öğünümde 1500 kalori alıyorum. Kalori miktarını biraz arttırmalısın bence. Bide nescafeyi 2si 1 arada al.
Nescafe'nin içinde krema var çok saglikli değil diyette diye biliyorum amaa bende iciyorum :( Bu arada 630 kalori çok az değil mi ya
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Onun yerine sade filtre kahve iç. Kalorisiz ve oldukça sağlıklı.
Şekersiz ve yukarıda ilave edilmiş ekstralar dışında kahve kilo alımına sebep olmaz şeker ve sade nescafeyi de buna dahil edebilirsiniz çünkü kahve çekirdeğinde bulunan karbonhidrat ve yağ oranları çok az miktarda olduğu için neredeyse hiç kalori alımına sebep olamamaktadır.
Merhaba, önemli olan kalori miktarı değil o kaloriyi nasıl aldığın günlük 1500 kalori alırsın dengeli ve sağlıklı bir içeriği vardır günlük 500 kalori alırsın yağ şekerden hiçbir etkisi kalmaz. Aç kalarak zayıflamak hem sağlıksız hem kalıcı değildir. Düzenli dengeli beslenip sporu dahil ederseniz hayatınıza daha net ve güzel bir sonuç alınır mutlaka. Kahve Çay türü içecekler vücuttaki suyun emilimini hızlandıracağından dolayı susuzluk elde ettir bu tür içecekler çok tüketiliyorsa eğer mutlaka fazlası ile su içilmelidir.
Diyette açıkçası,özellikle hazır satılan nescafe diyetisyenler önermiyor diye biliyorum. Kahve çok seven bir insan, sade türk kahvesi veya sade filtre kahve tüketebilir. Oda bir fincan. Ben genelde kilo almamak için bunu uyguluyorum. Hazır gıdalar ve kahveleri hayatımdan çıkardım..
Bende son birkaç aydır kahve bağımlısı oldum :D Süt tozuyla içiyorum ve bırakmayı düşünüyorum. Bol su iç, kahveden ziyade bitki çayına başlayabilirsin ama onu da sık içme. Bir de kalori miktarı çok düşük, işlerini yapamayacak kadar yorgun düşersin. Günlük 1200 kalori ideal olanı. Su içtikçe kahve aklına gelmeyecek.
650 kalori ile diet mi yapilir? Ben 54 kilogramim, günlük hareket yapmadan yaktigim kalori miktari 1300 civari, hareket ile 2000 kcal i buluyor. 650 kcal ile bedeninizin hicbir ihtiyacini yerine getiremezsiniz.
Diyette her şey tüketilebilir kilo aldıran yiyeceğin kendisi değil miktarı. ayrıca uzun süre bazal metabolizmanın altında beslenirsek vücudun yağ yerine kasları yakar
Zararlı ben 58 kg verdim ve bunu spor kahve sigara ile yaptım 3 ü bir arada değil de classic veya Gold öneriyorum
650 kalori yiyince metabolizman o kaloriye adjust edecek bir daha kilo veremez olcaksin ve azcik yiyince kilo alcan
3ü bir arada gibi kahveler yerine 1 küp şekerli sade kahve çok iyi gider diyette 3ü bir aradaya koyulan şekerin şeker olduğundan bile emin değilim
nescafe granürden yapılır vücutta ki demiri eritir buda kansere yol açar. Kahve demlenerek içilmeli Türk kahvesi gibi.
Haftada 1-2 kere falan tatlı yesen veya nescafe içsen bir şey olmaz merak etme ama çok içipte yeme
Sakın içme süt tozu olması problem diyet için diye düşünüyorum
Sade kahve ya da 2 si 1 arada öneririm. Diyetteysen şekere dikkat etmelisin
Abartma canım o kadar da iç tabi ya. Afiyet bal şeker olsun aşkoma
evet içilir fakat üstüne başka bişey içmemek ve yememek şartıyla.
Nescafenin içindeki Kahve Oranı yok denecek kadar azdır o yüzden bence normalde de içmee
ben asla içmem sizi bilemem onca emeğime saygısızlık yapmış gibi olurum
elbette içebilirsiniz hanımefendi ama şekersiz için
neskace kanseröjen ürün olduğu için tam tersi anti kanseröjen olan türk kahvesini içmemiz daha sağlıklıdır hem kalorisiz
Öncelikle selam,
Yaptığınızın diyet değil, tamamen kendinizi aç bırakmaya odaklı bir program olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Günlük 650 kcal alacağınız bir beslenme programı, size uzun vadede açlık, bağışıklık düşmesi, insülin hormonları düzensizliği, saç dökülmesi, halsizlik vb. gibi bir sürü sorunu da beraber getireceğini düşünüyorum.
Kadınlarda en düşük kalorili diyet miktarının 1200 kcal olması kanaatindeyim. Eğer amacınız zayıflamaksa da bunu böyle yapmamanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum :)
Bunun dışında kahveyi sağlıklı beslenme programlarında ben de yazıyorum. Özellikle ara öğün olarak sütlü kahveye listelerimde oldukça yer veriyorum. Kahvenin yağ metabolizmasına destek verdiği çeşitli çalışmalar da var fakat bu tamamen ya süt bazlı kahve, ya türk kahvesi, espresso, amerikano vs. gibi kahvelerle olmaktadır(veya bunların hayvansal-bitkisel süt kaynaklı hali).
O yüzden paketli gıdalar gibi paketli kahveleri de hayatımızda olabildiği kadar uzakta tutmakta fayda var. Eğer kahveyi süt tozu olmadan içemiyorsanız, süt ile beraber tüketmenizi öneririm. Eğer şekersiz tüketmiyorsanız kahvenizin yanına meyve eklemenizi öneririm. Bir french press edinip kahvelerinizi öyle demlemenizi tavsiye ederim.
Merhaba Diyetisyen hanım😊Ben önceden 500,600 maksimum 800 kalori ile besleniyodum ve tartıda ince görünsem de gerçekte o kadar da ince değildim. Şimdi ben 1200 kalorilik diyete ve spora başlıycam. Acaba bana metabolizma hızlandırıcı bir çay söyler misiniz ve ya bir kaç tavsiye verir misiniz?
@Alina12344 Merhabalar, çook çok iyi yapmışsınız. Günlük aldığınız protein miktarına bakın kilonuz x 1.0 gram protein tüketmeye çalışın, metabolizma hızlandırmak için de en temel olan şey hareket ve düzenli su içmek. Minimum su miktarınız kilonuz x 0.3-0.35 litre su Yaptığınız her şey düzenli olursa kilo verme süreciniz çok daha kolaylaşır, sevgiler..
merhaba gökçe hanım diyette iken Nescafe gold u soğuk süt ile şekersiz içmekte sıkıntı var mıdır acaba cevap verirseniz sevinirim :)