Geçenlerde kan tahlili yaptirmistim kan degerlerim normal çıktı
Tansiyonun yükseldiğini veya düştüğünü nasıl anlarız?
Geçenlerde kan tahlili yaptirmistim kan degerlerim normal çıktı
Ensemdd bir ağrı hissedersem çıktığını anlıyorum. Fazla olmasa da ölçtüğüm zaman çıktığı görülmüş oluyor. Ama başım dönüyorsa, midemdd tuhaf bir his varsa, etraf kararmışsa, çok halsiz hissediyorsam vs. düşmüş oluyor. Zaten 3 defa falan ciddi manada düştü ve bayıldım. Öyleki nabzımı dahi alamamıştı alet. O zamanlarda bunların hepsini bir arada yaşamıştım. Bu belirtilerle amlayabilirsin. 😊
ense kısmında baş ağrısı oluyorsa yüksektir yoksa düşmüştür
mide bulantısı baş dönmesi baygınlık halsizlik tansiyon düşmesidir. şiddetli başağrısı ensede sertlik ve ateş basması da tansiyon yüksekliğidir.
Gözlerin kararır
Cevap
13Cevap
Tansiyon düşüklüğü= gözün kararmaya başlar aynı anda bayilma hissi gelir. Midedem yukarı doğru bir ateş topu ağır bicimdede gelmeye başlar. Bu tansiyon düşüklüğüdür hemen bir yere oturup geçmesini beklemelisin.
Tansiyon yüksekliğinde bilmiyorum onuda yaşayan anlatsın.
Göz kararması baş dönmesi mide bulantısı nabız değişikliği hepsinde değişiklik olabilir inip çıkmasını öyle kolay anlayamazsın tansiyonu indirmek için limon, düşmüşse çıkartmak için tuz kullanılır genelde ama kesin bilmeden hiç birini deneme belki ara ara inip çıkıyordur ayrıca tansiyonu hafife almayıp doktora gitmelisin
Ben tansiyonum ve şekerim düştüğünde bayılıyorum eğer sende baygınlık geçiriyosan ya da bayıldıysan bu yüzdendir ama yükselmesini bilmiyorum hiç başıma gelmedi
Tansiyonun çıkdıysa ensen başın agrır şakaklarına vurur agrısı, düştüyae ya da düşmeye çalışıyosa miden bulanır başın döner halsiz olursun
Nabız kontrolü yap dk da 80 normal olan, ama net bilgi vermez.
yükseldiğini hareketlerinden anlarsın (hızlı hareket etme ya da hızlı kalp atışı )
Düştüğünü ise genelde baş ağrısı ya da baş dönmesi
Başım ağrıyınca yüksek başım dönünce düşük oluyor benim
hiç yaşamadım o duyguyu ya da yaşadım haberim yok
Bileğim ve boynumdaki damarlarla nabzımı ölçer. Nabzıma bakarım. kalp atışı düşükse veya yüksekse normal değildir
Yüksek tansiyon baş dönmesi yapar, kendimden biliyorum.
Bayılcak gibi oluyorsanız
Siz terliyorsanız ama soğuksanız tansiyonunuz düşmüş demektir
Halsizlik, kafa dönmesi, denge kaybı
nabız say, internette hesap yöntemleri var
Halsizlesme olursa belki
başım dönüyosa düşüyo ağrıyorsa yükseliyo
Ensen de ağrı olursa yüksek uyku hali olursa dusuk
Başın döner elin ayağın titrer halsiz olabilirsin
nabzına bakarak
bas agırısı
Baş dönmesi var mı
Bilmiyorum