Gizli Üye(25-29)+1 yılAşkım bende senin gibiydim geçen sene öncelikle şunu önereyim kiloyu bu kadar takıntı haline getirme 57-58 kilodan 43e düştüm bu takıntı yüzünden alamıyorumda. 50yken gayet iyiydim 50ye nasıl geldiğime gelirsek boool bol yürüyüş ve yemekte porsiyon küçülttüm ama istediğimi yedim bugün çok yediysem yarın dengeledim eğer bunu yapmazsan yeme bozukluğu ortaya çıkar, protein diyeti uyguladım oda işe yaradı 💪🏻
07 Yorumla
Soran+1 yılOhaa seninki hastalık derecesindeymiş. Ya ne biliyim sanki zayıflarsam her şey düzelicekmiş gibi. Bide hormon bozukluğum var zayıflarsam o da yatışıcak bundan istiyorum zayıflamak. Her yemeği yedin mi yani patates , pirinç ayırt etmeden ekmek falan? Bana bir günlük yemeğini örnek verir misiin🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılŞunuda söyleyim zayıflayınca vücudunun tüm dengesi bozuluyo regl olamıyorum 6-7 aydır.
Yedim tabiki önceden yediğim patates kızartmasında mutlaka mayonez ketçap kullanırdım onları kaldırdım domates rendeledim onu kullandım onun yerine üşenmezsem fırında yaptım patatesi, salatasınıda yedim onda çok kalori yok kızartmaya nispeten, pirinci pek sevmem bulgur pilavını yedim hem sağlıklı hemde daha doyurucu çok yağ kullanmadan yaptım onuda mesela 3 kaşık koyuyodum ama gözümünde doyması için onu tabağa yayarak koyuyodum yoksa doyduğumu hissetmiyorum pirincide biber kabak dolmalarında yerim, en büyük avantajım tatlıya düşkün olmamam ki halada öyle ekmeği bir ara kesmiştim ama doymayınca başka yemeklere saldırdığımı farkettim 1-2 dilim yedim kepekli, tam tahıllı falan
Soran+1 yılYa bende adetim düzene girsin dye kilo vermeye uğraşıyorum. Varya her şeyin azı da çoğunda zarar. Ben kiloluyum olmuyorum sen zayıfsın diye olmuyosun. Ay kıız seni çok yakın hissettim kendime yaşın kaç? Benim tiroidler normal, insülin direncim yok daha geçen hafta gittim doktora ama polikistik over var kilolar ondan sanırım. Kilo vermemi kolaylaştıracak bir ilaç verdi doktor bide şeker isteğini azaltıyomuş. Her şey normalken kilo vermem gerekli benim. Ben özel yemek yapamıyorum ya kalkıp kendime. Annemin yaptıklarından azıcık da olsa yiyeyim bari.. Olmaz mı dersin
Cevap sahibi+1 yılbir günlük yemeğe örnek verirsem kahvaltıyı hafif yapıyorum haşlama yumurta, salatalık domates, öğlen biraz reçel ya da tahin pekmez yiyorum, 1-2 dilim ekmek yanında menemen, ara öğünlerde genelde ya süt içerim ya yoğurt yerim ya da elmanın yarısını, akşamda tavuğu çok seviyorum onu yerim tostta ızgara gibi yapıyorum göğüs etini harika oluyo 👌🏻 yanında salata, 10 gibide yoğurt kürü yapıyorum genelde o sırada da yürüyüşe çıkarım 1 saat yürürüm sabah kahvaltıdan sonrada 1 saat bide spora gidiyorum mekikler falan, ip atlıyorum günde 1000 tane e ben kilo vermeyimde kim versin 😂
Soran+1 yılOha harbiden dödmd yok ya ben spora haftada 3 gün gidiyorum yürüyüşü düzenli yapsam aslında verebilirim de kilo bakalım ya hayırlısı
Cevap sahibi+1 yılAyyy o kilondan değil polikistikten kuzenimde de vardı o kilo veremiyo o yüzden sen dengele ama veremem diye de düşünme, doktor sana muhtemelen ilaç verir olman için o da kilo yapar yapmaması için kendini tutman gerek tuzu çok tüketme bu dönemde ödem yapar hemen, sürekli bir açlık olur bu ilacı kullandığında o yalancı açlık ona inanma asıl kilo aldıran o açlık işte 🔫 19 yaşındayım bu aradaaa
Soran+1 yılBende 19. Ben o ilacı kabul etmesim kilo alırım korkusuyla o yğzden bana metformin verdi insülin direnci kırıcı ve kullananlar hep kilo vermiş. O yğzden vermeye çalışıyorum şu an bende.
En İyi Cevaplar
+1 yılBoyuna göre kilon gayet iyi Türkiye de yaşıyoruz sonuçta bir deri bir kemik kızı kimse sevmez illa kilo vericem diyosan öğün atlamak yerine her öğününde ye. Bide düzenli spor haftada 4 gün değildir 😊 her gün sabah 2 km yol yürüsen daha faydalı olacaktır
09 Yorumla
Soran+1 yılHaftanın her günü spor yapılır mı saçmalama 😂 Salona gidiyorum step aerobik pilates ama 3 gün sadece. Geneldese her yere yürüyorum. Kilom iyi değil malesef çok dengesiz yağlanmam var abartmıyorum yeminle göbeğim 3 aylık hatta 5 aylık hamile gibi
- +1 yıl
Diyetisyene çıksan nasıl olur? Mekik çek göbeği eritmek için 1 ayda kurtulursun 1 gün çek 1 gün çekme. Bide yürüyüşten bahsediyoruz her yere yürümekle tempolu bir sabah yürüyüşünün arasında çok fark var
Soran+1 yılDiyet de yapamam et galan yemiyorum. Aman bıktım ya. Yürüyüş çok güzel de tek başıma yürüyemiyorum arkadaş yok😭
- +1 yıl
Kulaklık tak müzik eşliğinde yürü. Ya da bir arkadaşına aa sen kilo mu aldın ya gibisinden psikolojik baskı yap yürüyüşe çıkıyorum istersen gel fazlalıkların gider gibi birşey diyebilirsin
Soran+1 yılYazlıktayız şu an. Burda arkadaşım yok ve yollar çok ıssız korkuyorum tek başıma 😭 Belli bir mesafese volta atar gibi git gel mi yapsam ne yapsam hahshah
- +1 yıl
Sabah yürüyüşü yap gündüz kim ne yapacak sana
Soran+1 yılİnsan yok burda zaten korkum o hahshah heran bir hayvan çıkabilir karşıma köy burası sksjsj
- +1 yıl
Hayvan napıcak sana ya 😁😁
Soran+1 yılBöcek bile çıkda bayılırım korku😭
+1 yılNeden 50 kg ye dusmeye calisiyosun ki sağlıklı bişey bile değil. Bunu yıllardır fitness yapan ayrıca diğer spor dallarıyla ilgilenip araştırma yapan birisi olarak söylüyorum. Bence şu linke özellikle fotolara bak simplybegum.wordpress.com/.../kas-kazanmak-yag-yakmak
Sorun olursa yazarsın.07 Yorumla
Soran+1 yılYok çok haklısın ama cidden yağ birikimim var ve gözle görülür.. Göbeğim var garip bir göbek hepsi orda birikmiş başka yok hatta. Sağlığım için vermem gerekiyor doktorla da konuştum.. Bilmiyorum ya bir yerde yanlışlık var *
- +1 yıl
Öncelikle doktora Gitme!! Cogu bu konuda 0 bilgili. Spor yaparken enerji harcarsin. Ve gün içinde aldığın enerjiden fazla harcaman gereken durumlarda yağlar yakılır enerji için. Üstüne kaslarını sikilastirirsin. Çok guzel bir fiziğe sahip olursun ama kilon ilk başta azalır sonra artar ama görünümün eskisinden sürekli daha fit olucaktır.
Soran+1 yılÖyle doktor değil adet düzenliği için gittim zatıflarsan azalır dediler. Napayım ben şimdi öğrenciyim ve spora çok vaktim yok bu 1 ay dışında
- +1 yıl
Hayatından şekeri çıkar. Şeker gluktoz ve fruktoz olarak karaciğere gider fruktoz ayrımı çok zordur. Spora evde devam et bir hobi haline getir. Erkek kası yaparım diye korkma bünyen el vermez :) ağırlık, sınav çalış ne kadar efor sarfedersen o kadar enerji harcarsin. Fakat proteini de unutma yıkılan kas proteinle tamir olucak:) evde suya limon sık iç. Salata tüket bol bol. Yemeği kesme boşuna bir işe yaramaz. Diyeti bende yapıyorum ama bu sadece daha yağsiz ve daha hatlı bir vucud için. Sende kas yok , hat yok diyet yapınca ne olcak 😀
- +1 yıl
Gluktoz degil glikoz. Diyet yağ yakar dedim ama onu direk diyet yapınca yağ yakılır olarak anlama , gerekli besinleri alınca , spor yapınca yoğun bir uğraş sonunda ise yarar o , fitness-bodybuilder lar misali.
Soran+1 yılYa çok doğru şeyler söylemişsin. Öğrenciyim yurtta kalıyorum derslerim yoğun olacak bu sene ünvde. Pilatese gitmeyi düşünüyorum düzenli ama o da sıkılaştırıuo zayıflatmıyo. Şekeri çıkardım ya büyük oranda abur cuburla beslenen biriydim çıkardım tamamen düşün😂 Hayırlısı artık çok saoll
- +1 yıl
Ne demek yardımcı olabildiysem mutlu oldum :) dersler daha önde gelir ama bu sporu ve sağlığı es geçmek demek değil. Hedefine ulaşirsin inşallah 💪👍
O yapi ile alakali biraz. Ben de 55 65 arasi gidip geliyorum. Bir haftada 10 kilo aldigim da oldu. O kilolari geri verdigim de, biraz meslek yuzunden de oyle ya.
010 Yorumla
Soran+1 yılMesleğin ne ki. Benim hayatımda çok monoton sıradan yani bir ekşın da yok
Soran+1 yılHım hemen öğretmen olayım onzamsn smsns
Soran+1 yılÖğreymenlik okuyorum zaten hiç de sevmem 😭
Soran+1 yılİngilizce
Soran+1 yılBenim matematik😁😁
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Öncelikle boyun kaç? Bide yemeyerek kilo veremezsin yemez yemezsen metabolizma kendini korumaya alır ve yağ depolar. Yiceksin ama ölçülerine dikkat ederek yiyerek kilo vereceksin.
08 Yorumla
Soran+1 yılYediklerinle aç kalmıyorum zaten. Boyum 162. Be önerirsin ne yemeliyim
- +1 yıl
Yağ oranın az olabilir. Boyuna göre evet 50 51 belki52 ideal. Kendine bir ajanda al kalori hesabi yaparak günün diyetini hazırla kendine. Limon soda yesilcay üçlüsü yararlı. Spor olarak herkese Önerdiğim üzere callenetecs gerçekten faydalı 9 saatlik cardioya bedel diyorlar. bir diyet uygulama kendi diyetini kendin hazırla akşamdan.
Soran+1 yılO nedir anlatır mısın biraz. Ya kalori hesabı yapamıyorum açıkcası. Her şeyden yesem ama az yesem?
- +1 yıl
Bölgesel sorunun olduğunu anladım. Ve bu iş için dediğim spor kısa sürede sonuç ve gelişme sağlıyor 1ay yapsan incecik olursun. Akşam otur evde ne var domates peynir yumurta her neyse ajandaya yaz mesela
sabah
1yumurta haşlama
Bir tane domates
şekersiz çay
1 parça peynir
Saat 11.00 de 3 bardak suyunu ic.
öğlen yemeği
salata
yoğurt
saat 13.00 bir saatlik sporunu yap
öğle arasi
bir kase kuruyemis
saat 16.00
bir adet salatalik
akşam
yemeklerden cok az ekmesiz ye gibi
aksam olunca nettrn bunlarin calorisine bak topla yaptığın spordan aldığın kaloriyi çıkar mesela alman gereken kalori 1500dur sen 1000bin kalori almissindir bu senin için iyi demektir daha ne diyim bilemedim ki :)
Soran+1 yılBu dediğin sporu araştırdım da yapamam şu an imkanım yok malesef. Sanırım sadece yürüyebilirim
Soran+1 yılYazlığa gidicem bugün orda net yok malesef o yüzden😭
+1 yılHerkes boyundan 10 kilo az olacak diye bişey yok. Muhtemelen şişman gözükmüyorsun. Kemiklerinin ağırlığı fazladır. Yoksa vermen lazımdı. Senin ideal kilon o demek ki.
04 Yorumla
Soran+1 yılYok biriken yağlar var rahatsız oluyorum kesinlikle abartmıyorum ama göbeğim hamile gibi birde üst baaklarım kalın başka sorunum yok
- +1 yıl
Armut tipli vucudun var sanırım. Armut tipi vucudun kilo vermesi zordur zaten. Sabretmen gerek. Kilon fazla olmadığı için geç kilo verirsin zaten
Soran+1 yılYok armut değil. Dümdüz bir vücudum var arkadan bakanlar zayıf der, hatta zayıfsın diyo herkes inanmıyo ama göbeğimi gösterince şaşırıyolar. Çok garip top gibi bir çıkıntı ve sadece göbek yanii
- +1 yıl
A aa :D Bilemiyorum..
insülin direncine baktır guatır testi yaptır onları yaptırında iyi olur glifor kullan galvus falan kilo verirsin tabi doktor kontrolünde
09 Yorumla
Soran+1 yılAdet düzenliği var zaten gittim insülinim normal çıkmasına karşın doktoe ilaç verdi metformin diye insülin direnci kırıcı ve kullananlar hep kilo vermiş.. Ben kullanalı 15 gün oldu ama tık yok
Soran+1 yılNe kullandın sen de mi ilacı kullandın
Soran+1 yılYa hormonlar hakkında bilgin var mı? Tiroid değerleri nasıl olmalı
Soran+1 yılGeçen hafta test yaptırmıştım da şimdi bakıyorum tsh t3 t4 ün yanına tik atmış doktor sanırım bu normal demek. Yani tiroid yok şeker de yok e ilaç da kullanıyorum neden veremiyorum bilemedim
Soran+1 yılYa işte yapabildiğim diyet bu bundan ötesi olmuyoo
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında bunları gerçekten yapıyorsan zayıflaman lazımdı 😊 Düzenli olarak denemeye devam et zayıflarsın 😊
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBüyük ihtimal metabolizman yavaştır Hızlandırmak için de bol lifli yiyecekler ye mesela en iyi lif kaynağı yulaftır bence ara öğünlerde falan 2 kaşık yoğurt 3 damla limon ve yulaf ezmesini karıştır üzerine de biraz pul biber koy ye Bu hem tok tutar hem de metabolizmayı çalıştırıyor 😊 Her gün sabah kalktığında da ılık suya limon sıkıp iç o da vücuttaki toksinleri arındırıyor Bunları da bence denemelisin 😊 He bide çok sık yemek ye ama az az ye ara öğün şeklinde Beyaz şeker ve tuz dan kesinlikle uzak dur Sonra senin yaptıklarınla benim dediklerimi uygula Bunları düzenli ve doğru yaparsan kesinlikle zayıflarsın garanti veriyorum 😊 Ayrıca kafaya da takma rahat ol biraz kendini inandırırsan zayıflaman kolaylaşır 😊
Cevap sahibi+1 yılAz ve sık yemek metabolizmanın çalışma açısından çok faydalı Sen yine az çok yapmaya çalış 😊 Yulaf ve yoğurdu da mutlaka ye 😊 Zayıflamak için en güzel ikili onlar 😄
1 haftada 4 kilo vermiş biriyim sonra vazgeçip diğer hafta geri almıştım 4 kilo benim metobolizma on numera didndiddn neyse sana taktigim bol su iç
00 Yorumlakabızlık sorunu mu var
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet oluyo genelde
Soran+1 yılYa çok ciddi bir kabızlık yok ama az çıkıyorum tuvalete ve genelde katı oluyo nasıl olması gerekiyo bilmiyorum ki normalin🙄 Sma söylediğin mantıklı geldi. Genel cerraha gittin ne yaptı tahlil mi anlatır mısın
+1 yılilginç. ben 2 gün diyet yapsam 2 kilo veriyom.
04 Yorumla
Soran+1 yılYok abi ya yemin ederim kaayı yiycem
- +1 yıl
ben çok az yiyorum ama. mesela kahvaltıda bişey yiyemem kahve içerim. öğle yemeği niyetine 1 haşlanmış yumurta satlatlaık domates yerim az yerim bunları yarım saatlaık yarım domates gibi. akşam da gene ya haşlanmış sebze ya da yoğurtla bişeyler kombinelr yerim.
Soran+1 yılYuh böyle olmaz ben bunu yapsam metabolizmam iyice yavaşlar kilo alırım kesin..
- +1 yıl
ben de senin yediklerini yesem sabit kalırım belki bir iki kilo alırım da
Sabır edeceksin, yediklerin güzel, devam et.
00 Yorumlametobolizman yavaşdır.
016 Yorumla
Soran+1 yılEe nolucak öleyim mi hiç mi yemeyeyim
Soran+1 yılNasıl anlat hemen
Soran+1 yılGöbek çevremde çok var. Hatta arkadan bakılırsa zayıf derler herkesde zayıfsın diyo ama göbeğim inanılmaz bak abartmıyorum çok komik bir şekilde top gibi çıkıntı hamile gibi 😭
Soran+1 yılYaşım 19 demiştim.. Spor olarak step aerobik pilates karışık 1 saat haftada 3 gün
Soran+1 yılVücudumda ençok göbekse yaplanma var ve üst bacakda özellikle iç bacak. Basen popo falan yok sadce bu bölgelerim sorunlu. Ne mi istiyorum. Düz zayıf fit bir vücut. Özellikle düz karın! Bölgesel zayıflama diye bişey zaten yok onlar hikaye biliyorum
Soran+1 yılMaleseeff vaktim yok off offf
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir diyetisyene git bende senin gibiydim
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl aştın? Ya da aştın mı?
Cevap sahibi+1 yılAstim dostum bu lanet olasi diyetisyenler isi biliyor nasil oldugunu soylersem bir ise yarar mi bilmiyorum herkesin farkli vucudu metabolizma calsima sekli farkli ona gore ayarliyo
Soran+1 yılOlsun ya söyle. Ben diyet yapamıyorum ama öyle klasik listeler falan. Et yemiyorum mesela
+1 yılboyun kaç acabaa
04 Yorumla
Soran+1 yıl162
- +1 yıl
bence pek kasma yhaa cok degilki sonucta kilon.. ama yinede boyle biraz daha devam et mutlaka ise yariycaktir..
Soran+1 yılDengesiz yağlanma var kilom fazla enaz bir 4 kilo. Hele göbeğim sorma... 3 aylık hamile göneği
- +1 yıl
ha bak göbek var diyosan onu bilemem.. 😐
+1 yılSık sık ye kilo ancak boyle veriliyor
00 YorumlaDoktora git
00 Yorumla
+1 yılİlaçlardan olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılKullanmıyorum
+1 yılBoy?
05 Yorumla
Soran+1 yıl1.62
- +1 yıl