Kalbim atıyor aynı zamanda göğsüm oynuyor bu beni rahatsız ediyor
anksitiye dendi selectra kullanıyorum ama kalbim güçlü atıyor
anksitiye dendi selectra kullanıyorum ama kalbim güçlü atıyor
Aç karna sırt üstü yatıp, dizlerini bükeceksin, Parmak uçlarını tam göbek deliğin üstüne sertçe bastır. Kalp gibi atan birsey hissediceksin göbek deliğinde. o atan göbekdir hep göbek deliginin altinda olsun. Buyuk ihtimalle gobek deliginde olmasi gereken atma yukarı cikmıs yukarı ciktıgı icinde yukariýa mideni ve kalbin sıkıstiriyor bu dediklerimi yap rahatliycaksın aynı durum bende olunca aynısıni yapiyorum geciyor.. Allah sifanı versin insallah
göğüslerini sallayacak kadar bir atım ise, kalbin göğüs kafesine çarpıyor olabilir. çarpacak kadar şiddetli çarpıntı ise, ritm bozukluğunda yani Taşikardi de mümkün. çok geçmiş olsun. bir kardiyolog ile görüştün mü?
Defalarca ekg
24 saat holter
Eko yapıldı ama zararsız taşikardı çıktı panik atak dendi şu an antidepresan alıyorum ama attığını hissediyorum
Hayır burdan yazın
taşikardi anlık atımlarla da olabilir. saatlerce de sürebilir. yakalanması çok ama çok zordur. eğer atımı göğüs kafesinde sürekli hissediyorsan ansiyetiye bağlı sinirsel atımlardır. atımlar terleme yapıyorsa ve göğüs kafesini ağrıtıyorsa taşikardi denilebilir. iyi bir kardiyologa görünmeni tavsiye ederim.
3 ayrı doktor gördü
Merhaba ben avuturyadan yaklasik 3ay önce bir elektrik carpti bana sonrasinda hayatim sanki hicbi anlam tasimamakta. kalbimi hergün yokluyorum ellimle nasil atiyo diye kendi kendine biseyler titriyo ayakta oluyo bacaklarda kollarda ensemde 30kez ekg cektirmisimdir özel baktirdim kalbime iyi dediler kac kez kan aldirdim bisey cikmadi bicakliyolarmis gibi agriyo kalbim basim dönüyo bir yanma giriyo kafama elim ayagim titriyo biyere cikasim gelmiyo. panikatak dediler bana kabullenemiyorum agliyasim geliyo sanki ölcem diye ama bazen hadi ordan et diyorum birgün hepimiz ölcez diyorum dua ediyorum sende öyle yap piskologa gittim kac kez yine ayni beynimde bile damarlar atiyo hisediyorum
@Denizsevinc durumunuzda düzelme var mı gelişmeleri merak ettim 9 ay olmuş bunu yazdığınız tüm şikayetleriniz bendede aynı başımdaki damarlar kol bacak damarları bütün vücut damarlarım attığını bende hissediyorum hatta yatağa yattığımda şiddetli nabız sallanma çok oluyor ekg ve eko çekildim temiz şimdi ritm holter takacaklar 3 gün sonra bakalım onda ne çıkacak
Panik atağa bağlı olamazmi?, kalp ayni ritimde atar sanki.. Geçmiş olsun 😐
Panik atak yaparmı bunuda
aynı sorun arada sırada bendede oluyor sıkıntı etme çok heyecanlanınca
Teşekkürler
sorun değil
Cevap
26Cevap
Kalbin nasıl atıyor öyle ya? Her saniye başında attığına göre, sürekli sallanırsa olmaz ki. Bir doktora görün. Normal değil böyle bir durum. Hiç duymadım daha önce böyle bir şey.
Sarkık olduğundandır belkş belkş de kendini çok dinliyorsun
Sarkık değil dolgunlar
Oha mk asdffasdgfgasfgas haykırdım :D :D :D Knk çok tehlikeli valla :D :D
Ben ciddiyim
nasıl bir kalp atışına ya da nasıl bir meme yumuşaklığına sahipsin anlamış değilim
Bende anlamadım resmen titriyorlar
kalp ritminde birşey olabilir
hahahah memelerin durduğu yerde zıpladığını düşünsenize 😂😂
Hafif titriyor ne zıplaması
e kalkıp çenene çarpacak değiller ya şaka yapıyoruz şurda :D
anksiyeti değil o panik atak belirtisi. hızlı atmadığı halde hızlı atıyor gibi hissediyorsun öyle değil mi?
Ya öyle antidepresan alıyorum hızlı ataklar falan geçti ama kalp attıkça parmaklarda göğüslerde titreme oluyor
vücudunda daha önce kaza geçirdin mi ya da bir yerini incittin mi hiç
Hayırda kanser korkusundan sonra oldu panik atak
kanser korkusunu vücuda yayan şey geçirdiğin bir incitme ya da vücudunda mekanizmada oluşan bir hasar. Bu yüzden kanser olacağını hissettin, sonra panik atak oldun
Bel boyun, bölgelerini spor egzersiz yaparak güçlendir , panik atak'tan kurtulacaksın, antidepresan kullanmak ömür boyu seni ona mahkum eder.
Bendede aynu durum oldu hastalık korkusu sonrası psikiyatriste gittim narkotik ilaç sonrası durumum bu göbeğim ve göğsüm sallanıyor senin olayın üstünden baya zaamn geçmiş durumun nedir hala ulaşabilirsen yazarmısın bende şu an senin durumundayım ya da eski durumundayım yardımcı olursan çok çok sevinirim
ğögüslerin bence büyük ve yumuşak en ufak şeyde oynaşmya razılar :D
Hala devam ediyomu yoksa anksiyete ilacı kullanınca gectimi
nasıl bir kalp ve nasıl bir göğüs çok merak ettim valla :D
Yeminle titriyor
görmek isterdim valla o anı
Sağlıkla ilgili problemin var evet.
Ne olabilir biraz anlatın
Aritmi rahatsizligin var mi?
Yok dediler
Sirt ustu yattiginda, yattigin yer sallaniyor mu bazen...
Yooo okdar değil
Ayni sorun bendede vardi, bir cok tetkikten sonra kalp pili takildi, simdi cok rahatim, kalbin sert atmasindaki sikintilari cok iyi bilirim... İnsallah sendeki stres gibi birseydir
Size holter takıldımı ultrasyonla bakıldımı 24 saat dinlendi kalbim bende hızlı atıyordu hiçbir ritim bozukluğu yok dendi korktum bak şimdi
Yani tetkiklerim normal çıktı ama hala kalp hastası olabilirmiyim sizindemi normal çıkmıştı
Bir hafta icinde iki kez holter takildi, eko, ekg, bir cok tetkik yapildi.. benim ki dogustanmis, son zamanlarda ozellikle son yil halsizlik, yorgunluk bıkkınlık, uyku hallerim, olur olnaz zamanda carpinti, kalbimin sert ve darbeli atimi sonucu dr gittim... Pil takildiktan sonra cok ama cok rahatladim...
Hayır demek istediğim holterde falan ne çıktı
Ritim bozuklugu teshisi kondu, dk da en son 35-40 atimim vardi...
Hmmm sizde düşüklük var bikardi deniyor geçmiş olsun
Evet, pil takildi gecti gitti... Sanada gecmis olsun
Sağolun bende en düşük 62 en yüksek 132 çıkmış zararsız ve kalbin sağlam dendi
Masaallah, kusura bakma ama sadece goguslerin icin degil kalp sagligin ve kendin icin takipcisi ol bu konunun...
Teşekkürler
sen kuruntu yapıyorsundur
Ne gibi
kadın milleti illa kendinde kusur bulur bir şekilde sana da o denk gelmiştir, o yüzden kaburganın altındaki kalp nasıl hareket ettirsin ki sana öyle gelmiştir
Resmen titriyor diyorum ne kuruntusu sizde oluyormu göğsüm oynuyor resmen
Yooo hatta şimdi baktım gogusu geç kıllar bile oynamıyor
Göğüslerin cokmu büyük ya da sarkık
Dolgunlar tabi
Cok abartili biseyse doktora got yoksa bosver
Abi o ne biçim kalp :-D
Bende anlamadım
İlk defa duydum 😲
Görmeden birsey diyemem
O kadar guclu atiyosa anksiyetedir
Normalmi bu titreme
Hahaha benimde gobegim 😄😄😄