Meditasyon, çok basitçe ifade etmek gerekirse, zihnimize doğru şeyleri düşünmeyi öğretmenin bir yoludur.
Meditasyon Yararları Nelerdir? Ruhta ki Zorluk ve tehditlerle başa çıkabilmesi Kişinin; Kendisini fazlasıyla "iyi" hissetmesi Amacını bulmuş olma hissi Kendisini anlaması Zihinde ki
Korkulardan ve endişeden kurtulmak
Geri kazanılan sükunet ve mutluluk
Kolaylıkla konsantre olabilme (…daha rahat yoğunlaşabilme)
Meditasyon, tam farkındalığa ulaşmak için harika bir araçtır. Şimdi yaşadığımız anı, geçmişte yaşanılanların kırgınlığı, öfkesi ya da geleceğin kaygıları, korkuları ile doldurmak yerine eylemsiz kalmaktır.
Bir süreliğine sürekli düşünen, bir yerlerde bir şeyler yaşayan, kendi senaryolarını yazıp, çizip kurgulayan benliğimizin sakinleşerek özümüze dönmesidir.
Meditasyon, zihni tamamen boşaltmak ya da yeni düşünceler üretmek değildir. Şu an içinde olduğumuz deneyimle yoğunlaşabilmektir. Tam farkındalıkla, şu an bu satırları okurken, elinizin hareketini, kirpiklerinizi kırpışınızı, duruşunuzu fark etmektir.
Gördüğünüzün sadece şu andaki zamanda gerçekleştiğinin farkına varmak, biraz sonra, bir ay sonra, bir yıl sonra ne olacağının beklentisine girmeden yaşamaktır.
Meditasyon yaptıkça, dış dünyaya karşı duyumuz açılır. Daha çok şey görmeye, duymaya, hissetmeye, koklamaya başlarız.
Bir ay önünden geçip, görmediğiniz dükkanları, tabelaları, yeni yerleşen komşunuzu, kuşların sesini, baharın geldiğini hissetmeye, görmeye başlarsınız.
Meditasyon, bizi tutsak eden, geçmişten ve gelecekten arındırarak, anı yaşatan özgürlüğümüzü sağlar.
Meditasyona yeni başladıysak, gerçek anlamda durmak eylemini hemen gerçekleştiremeyebiliriz. Zamanla daha sakin, daha hareketsiz durmak eylemini yaşayabiliriz. Durduğumuzda etrafımızdaki her şeyle bağlantımıza mesafe koymuş oluruz.
Son olarak huzursuzlukların yatışması için tam farkındalık şarttır.
Yahu iyi düşün iyi olur derler evet ama kötü olma ihtimali var ise nasıl iyi düşünebilirim ki hep? 0_0 Ben ALLAH diyorum hayırlısı neyse benim için onu ver Ya Rabbim diyorum şükür ki kötü bir şey olmadı şimdiye dek ;-) Allah var gam yok :) ♥
Evet ama Allah'a ortak koşmadan Yalnız Allah'ı anmak için namaz kılındığı zaman mutlu olur insan // Onların çoğu iman etmişler fakat müşrik olarak yaşarlar Yusuf suresi 106 . Ayet yani Allah'a ortak koşarak iman eden çok ayete dediği gibi Biz kendimize Rehber yol gösterici olarak Kur'an'ı okumalıyız Allah'ın sözünden başkasına İnanmak bizi Müşrik eder çünkü Allah şöle buyuruyor // İşte sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah'ın âyetleridir. Artık Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar? Casiye Suresi 6.#Ayet diye söylüyor oysa çoğunluk yukarda da belirtiği gibi Allah ortak koşup mezheplere imamlara fetvalara hocaların sözlerine inanıyor Allah ise benim sözümden başkasına inanma diyor uyanık ol
Ben teşekkür ederim ne demek yeter ki menfaatsiz bir şekilde en iyi görüşü hakikati söylemek istedim hakikat en doğru olandır ama insan özgürdür sadece hesabı Allah'a verecek o yüzden kendi ne istiyorsa insan onu yapabilir bu özgürlüğü Allah vermiş bana bir şey düşmez ben sadece bildiğimi söylerim :))
cidden ihtiyaç duymuyorum işini insanları doğayı hayatı seven kendiyle barışık hayatı olduğu gibi kucaklayan insanların böyle şeylere ihtiyacı yoktur inan bana siz kadınlar çok takıntılı olduğunuz için böyle şeylere ihtiyaç duyuyorsunuz.
namazın meditasyon etkisi olduğu doğrudur ama namaz bunun için kılınmaz ki bana göre kul yataıcısına olan sadakatini sevgisini saygısını hayranlığını dile getirir bence. bana göre namaz budur.
Hmm ben sildim onun için bana mesaj atamıyorsundur. Doğrusunu istersen sana yazma sebebimi açıkladım ve düşüncemi ilettim. Başka konuşacak birşey kalmadığı için de mesaj sildim beyefendi ;))
konuşulacak bir şeyler her zaman vardır hanımefendi çünkü kafalarımız aynı ama tabi zorla da güzellik olmaz kimseye yapışmayı sevmem istenmediğim yerde de durmam asla.
Meditasyon, tam farkındalığa ulaşmak için harika bir araçtır. Şimdi yaşadığımız anı, geçmişte yaşanılanların kırgınlığı, öfkesi ya da geleceğin kaygıları, korkuları ile doldurmak yerine eylemsiz kalmaktır.
Bir süreliğine sürekli düşünen, bir yerlerde bir şeyler yaşayan, kendi senaryolarını yazıp, çizip kurgulayan benliğimizin sakinleşerek özümüze dönmesidir.
Meditasyon, zihni tamamen boşaltmak ya da yeni düşünceler üretmek değildir. Şu an içinde olduğumuz deneyimle yoğunlaşabilmektir. Tam farkındalıkla, şu an bu satırları okurken, elinizin hareketini, kirpiklerinizi kırpışınızı, duruşunuzu fark etmektir.
Gördüğünüzün sadece şu andaki zamanda gerçekleştiğinin farkına varmak, biraz sonra, bir ay sonra, bir yıl sonra ne olacağının beklentisine girmeden yaşamaktır.
Meditasyon yaptıkça, dış dünyaya karşı duyumuz açılır. Daha çok şey görmeye, duymaya, hissetmeye, koklamaya başlarız.
Bir ay önünden geçip, görmediğiniz dükkanları, tabelaları, yeni yerleşen komşunuzu, kuşların sesini, baharın geldiğini hissetmeye, görmeye başlarsınız.
Meditasyon, bizi tutsak eden, geçmişten ve gelecekten arındırarak, anı yaşatan özgürlüğümüzü sağlar.
Meditasyona yeni başladıysak, gerçek anlamda durmak eylemini hemen gerçekleştiremeyebiliriz. Zamanla daha sakin, daha hareketsiz durmak eylemini yaşayabiliriz. Durduğumuzda etrafımızdaki her şeyle bağlantımıza mesafe koymuş oluruz.
Son olarak huzursuzlukların yatışması için tam farkındalık şarttır.
Sağlıkla Ve Sevgiyle Kalın.