Bugün diyetisyene gidip yağ oranımı ölçtürdüm ve 91 kiloyum yağ oranım da %14 çıktı ama ben bunu 8e indirmek istiyorum ama doktor bana deli muamelesi yaptı :D yani 4 yıldır spor yapıyorum insan daha iyisini istiyor normal olarak ama doktor bana fırça attı :D Sizce 7-8lere inmek kötü mü abartı mı? Resmi de örnek olarak şöyle link atayım
Vücut Kitle Endeksini %8e düşürmek sizce de iyi değil mi? Olması gereken oran kaç?
işte bunu merak ediyorum esasında çok araştırdım ama vücut direncimin düşeceği dışında herhangi sağlık problemi oluşturması dışında bir şey öğrenemedim senin var mı bilgin şöyle yan etkisi olur gibi diyebileceğin?
aslında vucudunun nasıl tepkı gosterecegı konusunda emın degılım ama genelde rastladıgım durumlardan bahsedıyım sızın dedıgınız oranlar cıddı oranlardır cunkı damar darlıgı yasayabılırsın buna sebep olarak kalbın beslenmesınde gereklı olan saglıklı yagları kaybedecegın ıcın hızla kalp kaslarında erime meydana gelebilir vucut dırencın ve soguga karşı hassasıyetlık başlar ciltte döküntü ve kuruluk yaşayabilirsin damarların hassaslaşacaktır ve kansızlık başlayabilir
biliyorum çok zordur fazla düşürmek ama bir arkadaşım %4e düşürmüştü ilaçsız, adam aylarca hiç karb. almadı. Müsabık sporcuyudu. O kadarı abartı ve tabi ki çok sağlıksız ama disiplini bırakmayıp %8e falan inilebilir tabi bu kalıcı olmaz birkaç ay sonra geri 10lara çıkar. Benim kafamı karıştıran şu an 14müşüm ve bildiğin göbeğim var. Doktor çok az var dese de oturduğum zaman falan az değil. Sence %4 yağ yaksam karnım sıfır olur mu? %4 bu kadar fark eder mi onu merak ediyorum?
%10 un altina inince karin kaslari belli olur gobek gider zaten. Dedigin gibi o seviyelerde kaliciligi yakalamak zor oluyor. beslenmeye cok dikkat etmek gerek.
yağ oranın doğrudur da bu resimdekilerin kas oranı çok farklı yani orda 2. 3. ve 4. resimdekiler muhtemelen fitness model. Yani herkeste tabi ki böyle durmaz. Ben akıllarda canlandırabilmek için öyle rastgele örnek buldum sadece :)
En İyi Cevaplar