Arkadaşlar Demir ilacı metabolizmayı hızlandırır mı?

Arkadaşlar, bende Demir eksikliği çıktı ve kendimi bildim bileli balık etliyim. Birkaç sene öncesinde de vardı ama ilacı Demir tadıyor diye içmemiştim yaklaşık 10 yaşındaydım. Yazın bile üşüyordum, kaloriferi yakıyordum. Sürekli elim ayağım burnum buz gibi. Doktora gittim test yaptılar ve Demir eksikliği tespit ettiler. Bu sefer doktor hap verdi şu anda onu kullanıyorum gündüz aç ve gece aç karnına yemekten önce yani ve şunu farkettim, bu ilaçtan sonra sürekli tuvalete çıkıyorum. Acaba bunun yani demir ilacının metabolizma hızlandırıcı etkisi var mıdır, zayıflatır mı çünkü kilo kaybı olmaya başladı. Acaba önceden tespit edilseydi balık etli olmamın sebebi Demir eksikliğinden kaynaklanan metabolik sorun olabilir mi? Bu arada boyum 1.78 ve kilo normalde 1.76 dı ama geziye gittiğim için yeme düzenim su içemedim günlük 2 litre çünkü farklı bir ülkedeydim suları gazlıydı ondan değişti şu anda 78 ama o kendi kendine düşüyor onu önceden de gördüğüm birşey farklı bir yere gidince düzen bozuluyor ama 1.78 Boya 76 kg normal diye görülüyor ama yani ilaçtan sonra acayip metabolizmam hızlandı merak ettim
Arkadaşlar Demir ilacı metabolizmayı hızlandırır mı?