Hangi yiyecekleri karıştırıp yersek zehirler?
Cevaplari bekliyorum
Cevaplari bekliyorum
Balık - Süt ürünü diyen çok olmuş.
Arkadaşlar balık bayat ise zehirleyebilir. Yanında süt ürünü olsa da olmasa da bir şey değişmez. Aynen balık taze ise ama yanında bozuk süt içerseniz yine zehirlenirsiniz. Aynı durum taze balık, taze ayran, bozuk etli dolma için de geçerlidir. Burada bozuk etli dolma zehirler.
Bir şey dikkatinizi çekti mi burada? Çekmediyse gerisini okumayın.
Eğer yenilen gıdanın kendisi zehirli değilse (zehirli mantar gibi) iki şekilde zehirlenebilirsiniz.
1) Bakteri ve küf gibi canlıların toksinleri
Beklemiş gıda üzerinde kolonileşen bu canlılar besin rekabetinde öne geçebilmek için diğerlerini zehirlemeye çalışır. Bu süreçte ürettikleri zehirli maddeler gıdayı tüketirsek bizi de zehirler. Yani kaynak besin değildir. Buna da en iyi örnek C. Botilinum dediğimiz bakterinin toksinleridir. Gayet de tehlikelidir, ciddi zehirlenmelerde tedavi edilmediğinde ölüme gitme ihtimali vardır..
2) Gıda bozulurken bu süreçte içinde oluşan başka canlı tarafından üretilmeyen maddelerden zehirlenme
Bunda da gıda tüketilmeden önce bekletilir ve uygun olmayan koşulda saklanırsa oluşan zehirlenmelerdir. En iyi örnek sıcakta uzun süre kapalı naylon içinde bekletilen kültür mantarıdır. Normalde zehirli olmayana bu mantar oksijensiz ortamda çok uzun süre bekletilirse böbreklere zarar veren toksinler üretir. Bu da başka bir zehirlenme türü.
Bir de yenilen gıdada pek toksin olmaması ama bakterilerin yeterli sayıda olması durumunda oluşan sorunlar vardır ki bu da zehirlenmeden çok öncelikli olarak enfeksiyon olarak ele alınabilecek bir olgudur.
Beraber tüketildiğinde zehirli olabilecek gıdalar ise çok çok çok nadirdir. Şu an aklıma örnek gelmiyor.
normal yiyecekleri karıştırırsan zehirlemez. en fazla mideni rahatsız eder, bulantı yapar en sonunda da kusturur, ishal yapar falan.
Sakın öyle bişey yapma, kendini başkaları için yakma sakın.
Cevap
13Cevap
Normal zamanlarda sağlıklı bir şekilde tüketilebilen hiç bir besin maddesi, bir başkasıyla karışınca "zehir" oluşturmaz.
Tuz Ruhu ve Çamaşır Suyu. Diş macunu ve çamaşır suyu. Hemi de ne zehirler var ya flor gazı. :)
- Süt ve meyve suyu
- süt ve balık
- tuz ruhu ve çamaşır suyu
- zehirli mantar
Daha çok varda yazmaya gerek yok..
ne yapacan kız kimi öldürücen yoksa intihar mı edicen
şu an bu mesajını polise yollarsak anında tutuklanırsın kendine zarar vermekten !
Sadece soru sordum korktmayin beni
Cidden diyorum sanal ortamda olsa bu mesajın verilirse yakalanrsn
Tamam kaldiririm o zaman
Sen bilirsin ama sakn kendine zarar verecek bisey yapma hele bugun regaip kandili dua et😊
şimdi bişeyi karıştırma yemeğe biraz barut ekle o yemeği iyice pişir zaten ev havaya uçar ölü ya da yaralı artık ne olursa :)
siyah kola ile sari kola ahaha :D
olmadi sutu 1 gun acikta beklet afiyetle ic :D
Psikopatmisiniz siz ya
Olabilir ama bu durumun onunla alakası yok
Bunu niye soruyorsun kendini zehirlemek icin mi
@LoveBites he bildin 😂
Tuzlu siyanür. Ama denemeyin çok acı
:D normal yiyecekler niye zehirlesinki
@ufuk4581 :D 3. Biraya geçince kafa yapmaya basliyo zaten
Taze olmayan Balikla sütü biliyorum ben sadece :D
balıkla yoğurt :D kesin çözüm :P
Balik taze degilse süt mamulleri ile zehirler...
Ölüme sebebiyet vermek istemiyorum söylemem
intihar mı ediceksin
Hayır ya :D
neden sordun ki :D
Hayrola
Balıkla yoğurdu
balıklar öldükten sonra histamin salgılamaya başlarlar. eğer tutulan balık bekletilmeden soğuk zincirine dahil edilirse zehirlemez. süt ürünleriyle birlikte tüketilmesi de aynı sebepten çünkü sütte de histamin var ve bu da zehirlenme şiddetini arttırır. KRİTİK NOKTA BAYAT BALIK. ama %99 öldürmez sadece kusturur falan işte.
Bayat balıkla süt
Bayat balikla ayran
Kimi zehirlicen
Birisini zehirleyecek olsam buraya bunu yazacak kadar salak da olmam heralde
Ee npcan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar