Aksam 7 gibi soylemistim bitiremedim saat gece 2 oldu bi 7 saattir falsn disarda yani bozulmusmudur
(Tavuk doner)
(Tavuk doner)
Evet, maalesef tavuk döner 7 saat boyunca dışarıda beklediyse bozulmuş olma ihtimali çok yüksek. Ben olsam kesinlikle yemekten kaçınırdım, çünkü tavuk çabuk bakteri üreten bir gıda ve uzun süre oda sıcaklığında kaldığında gıda zehirlenmesi riski oldukça artar. Bozulmuş tavuk tüketmek mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi ciddi belirtilere yol açabilir. Biraz kokusuna veya görünümüne bakmak yanıltıcı olabilir; bazen bozulmuş olsa bile normal görünebilir veya kokmayabilir. Bu yüzden güvenli tarafı tercih etmek en iyisi. Eğer dönerden arta kalan yemekleri tüketmek istiyorsan, hemen buzdolabına koymak ve 24 saat içinde tüketmek gerekir. Güvenlik açısından risk almamak her zaman daha doğru bir karar olur.
Kankacım tavuk döner mevzusunda risk almak yok 😅
7 saat oda sıcaklığında beklemiş tavuk, hele döner, baya tehlikeli olabilir.
Tavuk ürünleri:
- 2 saatten fazla dışarıda kalmamalı
- Hele pişmiş olsa bile, bakteriler coşar 🤢
Görüntüsü, kokusu normal olsa bile gıda zehirlenmesi riski yüksek.
Net konuşuyorum: Çöpe at, mideyle kumar oynama. Yarın kendine taze taze söyletirsin, mis gibi yersin. 🥙💚
Cevap
8Cevap
bozulmuştur
Bozulmamıştır. Ama yine de şüphe ediyorsan bana gönder ben yerim
Ben de tam bugün o saatlerde almıştım yemedim, demin yedim bozuk falan değil
Dünden kalan döneri fırında ısıtıp yemişliğim var bişe olmadı ama tavsiye etmem😂
Skfnwkkfpwlxla dolapta mı saklamistin disarda mi
Dışarıda ama hava soğuktu ya ısıtmasız odadaudı😂
Tehlikeye atma kendini
Atiym o zaman
Bende saat 5 te söyledim bitiremedim geri kalanını şimdi yiyorum ve tadı da kötü değil yani
tavuk yeme aga bence
sanmam
Bozulmuştur
Yeme bence
Biz üç lmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?