Tahlil sonuçları aşağıda arkadaşlar. demir eksikliğinden kaynaklanan anemiden şüpheleniyordum ellerimin çoğu zaman soğuk olmasndan dolayı, doktor tahlil sonuçlarna baktı herşey normal kansızlık yok, kanında mikrop falan da yok dedi ama ferritin değerinin alt referans değeri 30 iken bende sınıra yakın 32,86 çıkmış. yani alt sınıra yakınım. 30 altına düşersem anemi başlıyor anlamına mı geliyor bu? Bir de demir depolanıyor mu vücutta? çayı kahveyi herşeyi 1 aydır kestim demir emilimini engelliyor diye. belki de çay kahve içmediğim için bu son 1 ayda demir depolarımın değeri düzelmiştir.
Kan değerleriniz normal çıkmış ayrıca sadece ferritinin 30un altında olmasına bakılarak demir eksikliği anemisini tanısı konulmaz. İnternettem bakarak bende bu var demeyin, sadece kendinizi korkutursunuz. Demir vücutta depolanır. Ellerin soğukluğu bazen her şeyin normal olmasına rağmen devam etmesi yapıyla da alakalı olabilir. Demir içerikli gıdalar alırken emilimi bozacak Ca içeren gıdalar almamaya ve demirin emiliminin hızlanması içinde, demir içeren gıdayla C vitamini içeren gıdalar almaya dikkat ederseniz demir depolarınızı normal sınırlarda tutabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Öncelikle teşekkürler ilginiz için :) son 1 aydır sadece bakliyatlarla besleniyorum ve ekmek ve beyaz unlu insan yapımı her işlenmiş gıdaları komple hayatımdan çıkarmış durumdayım, doğa zaten fazlasıyla veriyor bedenin ihtiyaçlarını :) kapitalist düzenin insanları almaya zorladığı işlenmiş ve paketlenmiş herşeye savaş açtım. c vitamini olayına gelince sabah öğlen, akşam tüm öğünlerime başlamadan önce 1 bütün limon tüketiyorum demir emilimini artırsın diye. tabi bunu son 1 aydır düzenli yapıyorum daha önce düzensiz beslenmem vardı maalesef. Tahminimce bu son 1 ayda demir değerim bu sayıya geldi, çünkü bu beslenme tarzını 1 aydır uyguluyorum. Ellerimin üşümesi de kısmen azaldı gibi hissediyorum öncekine göre daha az şu an ama hala var.
Rica ederim, vücudumuzun her besin öğesine ihtiyacı var. Dengeli ve yeterli beslenebildikten sonra sorunlar da azalır. Azminizin devamını diliyorum. Zaman geçtikçe ellerinizdeki soğukluk azalıp yok olacaktır. :)
işte bu saçma bilinçsiz kültürü yok etmek gerek. zarardan başka bişey değil. tamam içilir de, bokunu çıkarıyo bizim toplum günün her saati içerek. zaten toplumumuzda demir anemisi görülme oranı %40-50 lerdeymiş galiba. dün bir yerde okumuştum.
Yok bir şey ya rahat ol tahlil sonuçların gayet iyi. Ama sen gene çay ve kahveyi azaltmaya devam et.
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Süpersin. :D Böyle devam et. :) Limon tüketmeye devam, kansızlığı önlemekte birebirdir. :) Kanı temizler, damar sertliğini önler, kalp damarlarını açar... Yani ye daha birçok faydası var ben mesela küçüklüğümden beri yavan yavan limon yerim baya. :D Bende alışkanlık oldu, hatta yemeden rahat bile edemem. :D Kan değerlerimde Allaha Şükür gayet normal hatta normalin üstünde. :) Ama sen aşırı limon yeme fazla limon diş etlerinde kanamaya yol açabilir ya da mide rahatsızlıklarına... :) Benim olmuyor da ben alıştım artık. :D
Evet diş etini kanatabilir doktor değilim ama sağlıkla ilgili konuları araştırmayı, öğrenmeyi severim. :) Aynen limon candır ya çok harika bir şey. Limon dünyanın en muhteşem meyvesi. ♥ Aşığım resmen o kadar diyim sana tabi sütü de unutmayalım. ♡ :D
Süt ve süt ürünleri fark etmez zaten yoğurt yiyebiliyorsan bol bol yoğurt tüketmeye devam. :) Aynen öyle sağlık açısından hep ev yapımı yoğurt tüketirim. :)
En İyi Cevaplar