Arkadaşlar dişlerim çok ağrı yapıyor. Zaten 16 tane dolgum vardı. Bir süre fırçalamadım. Şimdi aşırı derecede ağrı yapıyor. Ama çok çok değil. Böyle sanki dişimin içinde iğne batırılıyormuş gibi. Hafif zonkluyor. Elmacık kemiklerime boynuma ve başıma da vurmakta. Resmini atıyorum. Birazdan majezik içeceğim.
Öncelikle geçmiş olsun muayene olmadan ne olduğu anlaşılamaz ama sana bir kaç tahminde bulunayım. 1- Mevsim değişikliği (ne alaka demeyin insanın dişler dahil yüm vucudu etkileniyor) 2- Hava alan dolgu 3- Diş eti çekilmesi 4-Diş kök kırığı ve çatlakları
Bu örnekleri çoğaltabilirim fakat zaman kaybetmeden muayene olman gerekiyor.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim. Ağrı bir kaç noktadan geliyor. Açıkçası insanı çileden çıkartan bir ağrı. Dişlerimin belli noktalarında siyah ve beyaz-kahverengi noktalar var. Bir siyah nokta dişin ortasında ve en arkadaki dişte (çene) onun hemen üst tarafında iki dişin arasında. Yan tarafta iki diş daha var onda da beyaz noktalar var (çenemde) Dün yatmadan önce dişlerimi uzunca fırçaladım. Ağız suyu ile gargara yaptım. Sabah kalktığımda ağrı kesilmiş durumda şu an. Ancak bu ağrıları şeker yerken yaşıyorum. Bazen ise o kadar şeker yiyorum hiç olmuyor. Acaba çürüdü mü? 1.5-2 yıldır dişlerimi düzensiz ve çok büyük aralıklarla fırçalıyorum. Ayrıca ben diş macunuda kullanmıyorum çok midemi bulandırdığı için. Diş hekimim de ilginç bir şekilde gerek yok. Dedi. Ben cidden şaşırdım. Doğru mu yapıyorum?
Şaşırdım Şu an hekimin öyle demesine. Demek ki seni baştan savmış. Belli ki bazı maddelere karşı savunmasız kalmış dişlerin. Bu yüzden şeker yerken rahatsızlık duyuyorsun. Bu diş hassasiyetinden dolayı kaynaklanıyor. Başka bir hekime git ve dişlerinin çok hassas olduğunu söyle, eğer seni baştan savma yapmayan bir hekimse sana göre bir diş macunu verecektir. Dediğim gibi baştan savma olduğunu anlaman çok zor değil, iyice bir muayene etmesi lazım, dişlerine hava vermesi lazım ve tazikli su sıkması lazım. Bu oturduğunuz koltuk (baks) ta olan aletler. Daha sonra diş etlerine yavaşca vuracak, sonra dişlerine vuracak. Öyle anlayacak. Hekim değiştirmeni öneririm. O sana uygun olanı zaten verir. Bu arada tuz ile suyu karıştırarak gargara yapabilirsin, o da çok işe yarıyor. Denemeni tavsiye ederim. Tekrar geçmiş olsun 😽
Misvak kullanabilirsin eğer dişlerini fırçalamıyorsan, hala midem bulanıyor diyorsan bunu da hekime anlat tatsız tuzsuz bir macun varsa (ki ben bilmiyorum) onu kullanırsın. Misvak daha yararlı ama.
En İyi Cevaplar