Kanal tedavisi olmuş diş tekrar ağrıyorsa ve daha fazla çürüdüyse çekiliyor mu tekrar kanal olmuyor mu?
ağrım var
Kanal tedavisi olmuş diş tekrar ağrıyorsa ve daha fazla çürüdüyse çekiliyor mu tekrar kanal olmuyor mu?
ağrım var
Endodonti uzmanı bulabilirsen tekrar kanal yapar. Onun haricinde mecburen çekilir
Öyle dediler o zaman endodontiye mecbur
Evet başka çaresi yok. Merak ettiğiniz veya şikâyet ettiğiniz başka konular varsa yardımcı olabilirim diş hekimiyim ben. Şimdiden geçmiş olsun.
Teşekkür ederim ağrım çok artınca bu gece panik oldum biraz devam eder mi diye
Çünkü çene eklemine kadar geliyor ağrı alveol içinde ağrım o nedenle 6 gün daha devam eder mi geçmez mi şimdilik diye endişe ettim
yansıyan agrı olması cok normal evde antıbiyotik varsa al tercihen augmentin eger yoksa en yakın adsm ye acile git yazdır agrı kesici de alırsan kesilir 4 5 gün sonray kadarda Endo uzmanına basvurbilirsin bende hekimim antibiyotik alabilirsin
Teşekkür ederim 🙏🏻
Özellikle akşamları ağrıyor 4 gün daha bekler umarım majezik aldım şimdi antibiyotik başlamadım sizce başlamam daha mı doğru olur alabilirsiniz demiştiniz
baslamaman hata zaten uzun sureli agrı antibiyotıkle gecer herhangi bir sistemik rahtsızlıgın var mı kalp seker tnsıyon falan
Hayır sistemik hastalığım yok sadece sınav var stresliyim ondan gitmiyorum doktora hala
Ağrı kesicilerle geçiştirmeye çalışıyorum
Antibiyotik de biraz relaksasyon yapar çalışmamı etkiler diye içmek istemedim
Majezik + parol mu alsam direk arveles /apranax gibi bir ağrı kesici mi
Tek majezik aldım geçmedi
Anlıyorum Allah kolaylık versin ama yaşadığın durumu ihmal etme;
Antibiyotik tedavisi genellikle 1 haftalık periyot aralığında düzenlenir. 1 hafta sonunda gidip tedavi olman gerekir. Düzenli olarak kullanmadığın takdirde hiç bir faydasını görmezsin çünkü ağrı ve iltihap tekrardan nükseder. Ayrıca antibiyotiğin etmenleri vücuttan zor atılır bu sebeple çok fazla kullanmamak gerekir.
Ağrı kesici kullanımı anlık olarak fayda eder etkisi geçtiği zaman ağrı tekrardan başlar. Ayrıca fazla ağrı kesici kullanımıda vücudunda ilaca karşı bağışıklık yaratacaktır. Bu sebeple 1 hafta düzenli olarak antibiyotik kullan ve ertelemeden tedavini ol ve kurtul.
Teşekkür ederim. Siz dus ‘a hazırlanmış mıydınız daha önce
Hayır ama hazırlanacağım
Ben tusa hazırlanıyorum da sinirlerim alt üst oldu yarın sabah erkenden gideceğim mecbur 2 saate hallolsun da sınava da 4 gün kaldı çok kötü etkiledi o yüzden
Sınavına çok az kalmış şimdiden başarılar diliyorum umarım emeklerin boşa çıkmaz. Zaman kaybı yaşamak istemiyorsan eğer antibiyotiğe devam et sınavdan sonra tedavi ol. Ağrı çok artarsa eğer Adsm'nin aciline git antibiyotik ve ağrı kesicinin iğne versiyonunu uygulattır seni çok rahatlatır.
Teşekkür ederim. Tamamdır öyle yaparım. genelde geceleri artıyor 2 gündür. stres de tetikledi bence son hafta böyle kaslarım da ağrıyo çünkü
Anksiyetem de var akşamları artıyor malum. Sınav sabahı olmasın da kalanı bi şekilde hallederim sınav sabahı olmaz di mi
Sorunun psikolojik boyutuda var elbette. Söylemiş olduğun gibi sınav stresin ve anksiyete durumun kendini kötü hissetmen için dahi geçerli bir sebep ancak kendini telkin etme yollarını dene ve rahatlamaya çalış. Zaten şu 4 günlük zaman evresinde antibiyotiği düzenli kullanacak olursan sınav gününe kadar ağrın sancın kesilmiş olur için rahat olsun ☺️
Onu da hiç istemiyorum uyutacak beni diye majezik +minoset plus devam edicem bakalım
4 gün diye düşündükçe çok daha kötü hissediyorum tekrarlarım çok yavaş gidiyo diyorum ki aklın nerdeydi 2 haftadır
Cevap
6Cevap
ilk önce röntgen kontrol diş çürükse apse yoksa çekilir çürük yoksa hava alıyorsa dolgu yaparım
Apse vardır ağrı var çünkü
sinirleri düzgün alamamış o zaman
Var kardeşime sormam lazım kendisi asistan
Kanal tedavii yapariz genellikle dis cekimi olmaz
Dr musunuz
Evet
Ağrı var da lidokain enjekte etsem 6 gün sonra yaptırsam önemli işim var öyle tekrar eder mi ağrım sizce
Bence onceliginiz bu olsun
Tusa gireceğim de :((
Kendiniz bilirisn ben onerme hersey saglikta degerli degil bence
çekilir
Tekrar kanal olmaz,,,
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar