Yatan hastaları servis çok dolu diye hızlı hızlı çıkarma yoluna gitmeleri mesela...
Cevabın nedir?
+1 yılTürkiyenin asıl problemi herkezin acilde birikmesi öksüresi gelen acile gidiyo kardeş nasılsa beleş..
Kimse kendine ne olduğunu bilmiyo bilsede karşılığını bilmiyo.
Ortopedi üroloji nöroloji dahiliye bunların anlamını bilmiyo hastalarımız yoksa olacak birşeyler cahillik başa bela hiçbir hastanenin acilinde veya bekleme bölümünde eğitimli bir abla kardeş göremezsin hep bıyıklı göbekli amcalar teyzeler. Tıpkı komşum verdi bu bana iyi geliyo diye aile hekimine ilaç yazdıran zihniyet gibi. Bunlar aklıma geldikçe hasta olamıyorum arkadaş yemin ederim hasta olayım kendi kendime tedavi oluyom acilde grip verem vs vs olmaktan evde ateşi kontrol altına almak daha kolay10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Senin dediğin sorun sistemin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Mesela yatması gereken hasta oluyor ama yer olmuyor doktor napsın servistekini çıkarmazsa alması gereken hasta daha kötü olucak oda mecbur servisten durumu stabil olan evde bakımla düzelebilecek hastayı çıkartıyor. Sistem yetersiz çalışan sayısı yetersiz ama bakanlık personel alımı yapmıyor. Şuanki malum bakan özel hastanelere taviz veriyor ne kadar ironiktir ki kendinin de özel hasteneleri var
18 Yorumla- +1 yıl
Ama bir şeyler hiç mi yapılamaz? Çıkan hastayı duyunca ben şok olmuştum çünkü hiçbir şekilde düzelme gösteren biri değildi ki hastaneye bir dahaki gidişimde yine gelmişti.
- +1 yıl
hastanın durumunu bilmiyorum. Bazı hastalar var ki yaşlı evde bakım hastası oluyo yapılacak bir şey kalmıyo durumu stabil olunca taburcu ediliyor. Çünkü ev enfeksiyon bakımından hastaneden daha düşük risk taşıyor. Şöyle ki hastane enfeksiyonları sürekli dezenfektanlara maruz kaldığı için kendini güçlendiriyor dezenfektanlara karşı tolerans geliştiriyor. Şöyle örnek veriyim evde grip olursun bir haftada iyileşirsin hastanede grip olursun bir ay çekersin (grip bir örnekti). Doktor da bunu göz önünde bulundurup eve yolluyor. Bazı arkadaşlar kirli çok kalabalık ilgisizlik var falan demiş Kirlilik şöyle ki hastanede hasta üzerinde kullanılan şeylerin yüzde doksanı tek kullanımlık. çevresel kirlilikse günde hastaneye binlerce kişi geliyor artı bide hasta yakınları ne kadar temizlersen temizle bir yere kadar temizleniyor.(bu konuda da sistemde yetersizlik var yok değil) Kalabalık dediğim gibi sistem yetersiz yeni hastanelere ve personellere ihtiyaç var ama herhangi bir çalışma yok
- +1 yıl
Bahsettiğim servis psikiyatri servisi bu arada, belirteyim onu önce. Yani ne bileyim çıkartsalar da bir kontrol sistemi kurulamaz mı, bilemiyorum nasıl yapılır ama benim hoşuma gitmedi o iş.
- +1 yıl
ilgisizlik ise zihniyet meselesi. Bide hasta insan çok ajite olur. Genelliklede acile gelinir
Acile siz geldiğinizde rahatsızlığınıza göre yeşil sarı ve kırmızı olarak sınıflandırılırsınız. Yeşil hastası az acil demektir ve yasal olarak 120 dakika bekleye bilir. Grip soğuk algınlığı gibi hastalıklar bu gruba girer.
Sarı hastalar ise: Orta derecede kan kaybı, solunum sıkıntısı, nöbet geçirme öyküsü (uyanık), ateş yüksekliği olan onkoloji hastası veya steroid kullanan hasta, inatçı kusma, kafa travması olan ancak bilinci açık hasta, kardiyak öykü ile uyumlu olmayan göğüs ağrısı, 65 yaş üstü karın ağrısı olan hasta, şiddetli karın ağrısı, ezilme yaralanması içeren ekstremite yaralanması, suistimal riski veya şüphesi olan çocuk , stresli ve kendine zarar verme riski olan hasta, basit göğüs yaralanmaları, solunum sıkıntısı olmayan yutma zorluğu, dehidratasyon belirtileri olmayan kusma ve ishal, gözde yabancı cisim, ayak burkulması, şiddetli olmayan karın ağrısı, şikayetleri olan hastalardır - +1 yıl
Bahsettiğim şey servis. Yatan hastalar yani. Yatan hasta iyilesmedigi (tamam yüzde yüz bir iyileşme zaten beklenmiyor ama, hiçbir ilerleme kaydedilmedigi) halde çıkarılıyor. Yok benim aklım ermiyor cidden :/
- +1 yıl
(yukarının devamı)
sarı hastaları 60 dk bekleye bilir
Kırmızı hastalar ise acildir beklenmeden müdahale edilmesi gereken hastalardır.
Bunlarda Kardiyak arrest -kalp durması- arter kanaması olan ve bunun gibi hastalardır. (Biraz teferruata girdim fakındayım ) Ama acile gelen hasta soğuk algınlığı bile olsa 'bende acil hastasıyım biz acile gelmedikmi niye ona bakıyosunda bana bakmıyosun...' diye sitem etmeye başlayıp ortalığı ayağa kaldırıyor. Sonra personel ilgisiz ilgilenmiyo oluyor. bir soğuk algınlığının acile gelmesi bile aslında mantık dışı avrupada bu tür hastalara acillerde bakılmıyor kimsede acile soğuk algınlığıyım diye gitmiyor zaten
Bü tür hastalar gitsin diye sağlık ocakları var ama bizim insanımız sağlık ocaklarını beğenmiyor hani doktor hap yazıyo yolluyo ya ama acilde öyle mi serum falan takıyolar serumu sihirli bişey sanıyolar soğuk algınlığı olduğunda evde iki gün yatsan geçecek hastanede serum taksalarda iki günde geçecek ayrıca enfeksiynlu ortamada girmemiş olacak
+1 yılEksiklerin olduğu doğru ama bu da bizlere yeterli alan sağlanmadığından kaynaklı. Hangi insan evladı vicdansız olabilir ki? Biz evlerimizde vakit geçiremiyor , uyuyamıyor , sosyal çevre edinemiyor , hastayken bile hastalarımıza bakıyorken böyle bizi suçlamak doğru değil. Sağlık Bakanlığının eksikleri sürekli konuşulsa da bu konuda yapılan hiç bişi yok. Bizde isteriz özel hastane koşullarında devlet memuru olmak. Ama bu kadarıyla bile çok iyi işler başarıyoruz. Biraz empati ve anlayış lütfen. Sağlıklı günler.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben zaten doktorları vs suçlamadım, hastanelere yeterli kapasite sağlanmaması sebebiyle olduğunu biliyorum :)
- +1 yıl
Yorumlara kısaca bakıldığında bir tek hastanelerdeki yetersiz alanlar bahsedilmemiş tüm personellere yorumlar hakaret edici bir şekilde yapılmış. Aynı şeyleri kendi çalıştığınız yer için sizler de düşünün.
+1 yılHastalarin dünyadaki en önemli insan kendileriymis gibi davranması, boşu boşuna personelleri meşgul etmeleri, randevu sisteminin içine edilmesi, hiçbir çalışanın yerinde bulunmaması, özellikle acil servislerin pislik yuvası olması. Danışmanların yetersiz olması, bilinçsizce gelen kişilerin yanlış yerlere yönlendirilmesi. Yogunluktan dolayı hastalarla ilgilenmemeleri -evet cidden bu basıma geldi şok oldum!
21 Yorumla- +1 yıl
Kalça kırığı için "eve git dinlen gecer" diyen doktor gördüğüm için inanırım evet.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
34Cevap
Devletimiz her yere sağolasun yeni hastane yapıyor ama gel gör ki içi bomboş. Yeteri kadar doktor yok , hemşire yok, ekipman yok, hijyen yok ekipman yok. Sonra geleni direk göndermek peşindeler. Bu yüzden ne kadar çok insan hayatını kaybediyor. Yazık çok yazık. Ayrıca bu konuya dikkat çektiğin için teşekkür ederim.
10 YorumlaUzun zamandan beri devlete gitmiyordum dün gece 4:00 diş ağrısından uyandım ve kendimi acile zor attım. İnan bana kendimi mezbahanede ki koyun gibi hissettim..
Benim anlamadım dava bu hemşilere özel hastanede devletten aldıklarından cok daha az maaş veriyorlar ama devlete gectiklerinde tavır ve tutumları değişiyor..
Para adamı bozuyor dedikleri bu olsa gerek :)
Ayrıca hijyeninden tavır ve tutma kadar herşey çok kötüydü..20 Yorumla
+1 yılOzeldede öyle napsin adamlar yatak yok hastane kuralları saten hastanın yoğun bakimlik bir halı kalmamkssa gitsin yani evde rahat rahat birde enfeksiyon riski var saten hemen devlet 😉😉😉
16 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatrik hasta evde "rahat rahat" olamıyor maalesef. Elbette yatak yok kapasite yok onun farkındayım ama bir şeyler yapilabilmeli.
- +1 yıl
Psikiyatrik te hangi bölüm bunu için devlete değil özel e gitmeniz gerek daha ince ayrıntılı olması için birde ozeller daha sakin olur 😉
- +1 yıl
Niye göz kirparak konuştuğunu sorabilir miyim?
*Doktora giden ben değilim. Ben stajyerim. Serviste ağır psikoz hastaları yatarken onları taburcu etmek bana göre haklı olmuyor. Yani dediğim gibi kapasite yok evet ama bir şeyler yapilabilmeli. - +1 yıl
Tavsiye anlayasim ağır psikolojik hastalara ilaç tedavisi harici bir tedavi sosyal etkinlik dir terapi ise yaramaz eğer evde saldirginlasiyorsa ya da zarar verme eylemi varsa saten ilaçla onu sakinlestirip hiç birşey dusunmemesini sağlıyorlar ya da timarhane yani onların hastanede durması acil hastaların yerini boş boşuna doldurmasi demek mantıklı düşünün lütfen hastanede durupda bir ilerleme kAYdolmuyor
- +1 yıl
Yahu acil psikiyatri her türlü aynı zaten :) çoğu aynı şikayetlerle getiriliyorlar, hangisini tutacaksın o zaman serviste? Hastane zaten ruh sağlığı ve sinir hastalıkları hastanesi. Terapi falan yaptıkları yok yani. İlaçlarını düzenlemeye çalışıyorlar ama çıkarttıkları hasta 1 hafta sonra geri geliyorsa bunda bir terslik yok mudur sence?
- +1 yıl
Aynı hastaların alınma sebebi aynı ilacı düzenleme yapma 1 hafta sonra gelme sebebide ya ilacın dozu tutmamistir ya da onlar oraya eski haline dönmek için geliyor ama dönmemek le beraber sürekli baygın olmaları sebebi ile niye tedavi ise yaramadı diye geliyorlardir bilmem 😕😕😕 neyse kafanı yorma butur seylerle😊
+1 yılBu tam da beni ilgilendiren bir konu :D
Çok kalabalık ve personel çok ilgisiz diye biliyorum. Hastaneye giden biri değilim :)13 Yorumla- +1 yıl
Neden sen, anlatsana biraz...
- +1 yıl
Bölüm sağlık yönetimi :D
- +1 yıl
Hah, tamam o zaman 😌
+1 yılşu var hiç bir zaman öyle bişey söz konusu olamaz, bu tabiki farklılık göstere bilir kimse bu sorumluluğu alamaz,
15 Yorumla- +1 yıl
Söz konusu olamaz derken, yalan mı atıyorum gözüm mü yanlış gördü?
- +1 yıl
orda farklılık göstere bilir diye bir ibare kullandım dikkatli okursanız, dikkat eksikliği söz konusuysa onu bilemem
- +1 yıl
KİMSE bu sorumluluğu alamaz demek bunu kimsenin yapmayacağı demektir. Türkçenizde sıkıntı varsa onu bilemem.
- +1 yıl
sen dışardan bakarak basitce söylemen çok basit evet kimse o sorumluluğu almaz merak etme
- +1 yıl
Doğrudur almıyorlardir evet.
Bizim burdaki devlet hastanelerinin hepsi 3-4 sene once universite hastanesine donustu simdi. artik iyi ilgileniyolar.. Ama onceden gittigimiz zaman kovmaktan beter ediyolardi.. bir keresinde oluyordum ne oldugunu bile anlayamadik igne yapalim gecer demisler!!!
10 Yorumla
+1 yılen büyük sorun şu; doktorların kibirleri ve dünyayı ben yarattım havalarında olmaları. Kendi özel işleri ve sohbetleri için sırada hasta bekletmeler, nasıl olsa muhtaç bana diyerek insanları mağdur etmeleri.
41 Yorumlaburada devlet hastanesine gittik annemde kanser dediler, günlerce ağladık sonra özele gittik kadın menepoza girmiş sadece
11 Yorumla- +1 yıl
Ay tövbe.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirazda saglikcilarin gözünden bakmak gerekir. Bizlerin neler yaşadığını anlamadan bilmeden havaya yorum yapmak cok kolay.
22 Yorumla- +1 yıl
Ben de kıyıdan köşeden bir sağlıkçıyım. Ama gidip de bir hastaya ters davranmam, ters davranacaksam o mesleği daha fazla yapmam. İnsan yorgun olabilir bunalmış olabilir, ona lafım yok, ama bu hastalara kötü davranmayı gerektirmez.
Cevap sahibi+1 yılTabiki bunu savunmuyorum bende. Vicdan merhamet meselesi. Bu ozelliklere sahip olmayan insanlari matematik türkçe sorup o sınav sonucuna göre devlette saglikci yapan sistemin bozuklugu bunlar. Lafım 'bazi hemşireler dayağı vs hakediyor beteri olsun' diyen , bahsettigi hemsirelerden daha vicdansiz olan yurdum insanina.
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/0mg3NW.jpg picaklayasim geliyor oylelerini
10 Yorumlaherkes yığınla hastanelere üşüşürse çıkarırlar tabi avrupada hastaneler bomboş türk insanı doktoru çok sever hiçbir şeyi olmasa bile doktorla konuşmaya gider çoğuda hastalık arayışında gerekten hasta olanlar evlerindeler
20 Yorumlakapasıte artmadan duzelmez hastahenede yatmak ıcın bekleyen baya hasta oluyor kalpden cıgerden olsun ama sıralamaya koysan hepsının durumu bırbırınden kotu bu yıgılmadan bunalan bazı bolumdekı doktorlarda normal olarak ınsanlıkdan cıkıyor
10 Yorumla-sağlık ocaklarinin yetersizligi
-g*ötü bası agriyan hemen devlete gidiyor igne vurulmaya
-aile hekimligi sisteminin yetersiz calismasi
-kalabaliktan dolayi olusan kirlilik
-danismada duran memurlarin kendilerini hastane sahibi sanmalari
-herhangi bir birim tarafindan kontrol olmadigi icin doktorlarin bir sure sonra islerini salamamasi10 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Şunu biliyorumki hani bazen doktor ve hemşireler dayak yiyor haberlerde görüyoruz ya bırak dayağı katli vacip doktorlar var insanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan hemşireler var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim servisde yatacak yer yoksa genelde baska hastanelere naklediliyo
11 Yorumla- +1 yıl
Direkt taburcu ediliyor benim gördüklerim. Her ne kadar 1 hafta sonra geri gelseler de. Böyle bir döngü, onlar geri gelince olanlardan çıkarıyorlar haftaya onlar geri geliyor yenilerden çıkarıyorlar falan falan.
+1 yılHemsirelerin cerrah egolari bence. Alti ustu hemsiresin kizim ne cemkiriyon saga sola? En cok ona uyuz oluyorum. Kimi hemsirelerde var ki insan hastaligini unutuyo oyle yardimci oluyolar ama bunlar %5 lik dilimde
10 Yorumla
+1 yılDrların kolaya kaçması, ince işleri yapmaması hastaları kaderine terketmesi.. paran varsa git özele kurtul yoksa kadeeerrr
10 YorumlaKeyiflerine göre yatırmayıp göbdermeleri ilgilenmemeleri şimdi hastanedeyim vehepsini daha öncedende yaşadım şimdide yaşıyorum ben 13yıldır hastanelerdeyim hala aynı.
30 Yorumla
+1 yılDevlet Hastanelerine laf atanlar geçmişini unutan insanlar. Yazık onlara.
121 Yorumla- +1 yıl
Bana mı laf attınız şimdi anlamadım? Bir şeyin geçmişten daha iyi olması su anda mükemmel olduğu anlamına gelmez. Eskiden 10 üzerinden 2ydi, şimdi 10 üzerinden 4 oldu ama hala mükemmele yaklasmadi. Her şeyi koyun gibi kabul etmek yerine OLAN ŞEYLERİ eleştirmeyi bilmelisiniz, yoksa hiçbir şekilde gelisemeyiz.
- +1 yıl
Koyun demeyi size yakıştırmam. Hakarete varmadan konuşan insanlarla herşeyi tartışırım. 80 senede yenilen her haltı 15 sene temizleyemedi kusura bakmayın. Türkiye'de şuanda eskiye göre mükemmel bir ivme yakaladı. Bunu görmezden gelip sadece eleştirmek için konuşanlardansan hiç konuşma. Ha ben tarafsızım iyiye iyi kötüye kötü derim diyorsan buyur. Türkiye'de şuanda herşey mükemmel değil ama çok şey muazzam. Böyle bir realite var.
- +1 yıl
Hakaret etmedim, bir şeye körü körüne inananlara koyun denir, siz olan bir şeyi hala olmamış gibi savunuyorsaniz bu kategoriye giriyorsunuz. İyiye iyi tabi ki diyorum, ben de gördüm sabahın köründe buz gibi hastanelerde sıra bekleyip daha sonra yetismediginden dolayı eve döndüğümüzü. Şimdi evde 2 dakikada randevu alıp gidip 5 dakikada işini halledip çıkıyorsun. Önceden milyarlar verip yaptıracağımız ameliyatı tek kuruş ücret ödemeden yaptırdık. Bunları biliyorum ve söylüyorum. Ama eksiklikleri var, yok mu?
- +1 yıl
Elbette eksik var. Ayrıca sizin mantıkda çok minik kesim hariç bu ülkede herkes koyun. Çok şeyler yapıldı ülkede. Ama şunu unutmamak lazım hiçbir demokraside %100'ü memnun edemessin. İlla ki birine dar gelen başkasına bol gelecektir. Böyle bir dünya yok yani. Ve insanların kendi çapında yaptığı en iyi şey sebepsiz ve manasız eleştileri. Bunlar hep var.
- +1 yıl
Olan bir şeyi olmamış gibi kabul etmek herkeste olan bir şey değildir. Ya gözünü muhafazakarlık bürümüş insanlar (ki şu an bunu yapanların büyük bir kısmı bu kategoride) ya da açıkçası sağlığı pek yerinde olmayan insanlar bunu yapar. Siz su anki sistemi korumak için her şey mükemmel her şey harika derseniz aslında göz ardı ettiğiniz çoğu yetersiz şey o yetersizlikte kalır.
Birine dar gelen birine bol gelecektir gibi bir mantık yanlış bence, en azından benim bahsettiğim konuda. Yani biz sağlığa önem gösteriyoruzdur başkası dinine önem gösterir, biz hastane isteriz başkası cami ister ama sadece biri yapılır, bu evet sizin dediğinize çıkar. Ama benim bahsettiğim şeyde genel geçer bir gerçek var; hastanelerin az çok nasıl olması gerektiği belli çünkü. - +1 yıl
Hastanelerde eksikler var. Ama bunların birden yani her sorunun birden anlık çözümlenmesini beklemek çok çocuksu olur. Zamanla bu eksiklikler giderilecek. Yatak sayıları arttırılacak, Şehir hastaneleri artacak ekstra klinik düzenine geçilecek. Yani bir çok şey var. Bu arada siyasi danışmanım.
- +1 yıl
Peki benim sorumda "bu sorunlar neden düzeltilmiyor, acil hepsini düzeltin!" gibi bir ibare gördünüz mü?
- +1 yıl
Görmedim. Ama aklında bir yerlerde olduğunu biliyorum :D
- +1 yıl
Niye. Akıl mı okuyorsunuz siz? Şu an yukarda yazdığınız su yazma eylemini, benim aklımı okuduğunuz yanılsamasıyla gerceklestirdiniz yani. Garip :)
- +1 yıl
Danışman olmak böyle birşey :D Herşeyi fazlasıyla açıklamak gerekir :)
- +1 yıl
Doğrudur.
Asıl soruma cevap alabilir miyim şimdi? - +1 yıl
Asıl sorunu tekrar alabilir miyim şimdi?
- +1 yıl
Her görüş yaptığımda soru bildirim olarak karşınıza çıkıyor zaten :)
- +1 yıl
Tekrar alabilir miyim :)
- +1 yıl
Siyasetçileri sevmediğim gibi siyasi danışmanları da sevmiyorum galiba, teşekkürler 😅
Size göre devlet hastanelerindeki sorunlar neler? Geçmiş senelere göre iyi olabilir ama hala yeterli gelmeyen. - +1 yıl
Şimdi bu soru bana göre değil :D Ben sorun çözen veya çözmeye çalışan meslekdeyim :D Sorunları saymak benim düşüncemle tezatlık oluşturur :D
- +1 yıl
Kızıyorsunuz ama hala koyunluk yapmaya devam ediyorsunuz gibi geliyor bana su an. Biz de sorun çözen meslekteyiz, o zaman hiçbir şeyi tartismayalim? Kusura bakmayın ama çok gereksiz bir mantiginiz var.
- +1 yıl
Bence sende konuşmak için konuşanlardan ve benim dediiğim doğrudur mantığından çıkamayanlardansınız. Her görüşte benim şahsımı eleştirmek neden? Bu kadar eleştiri hayranlığa dönebilir. Örneği çok bende. Tartışmak böyle olmaz. Sen sana göre sorun olanları söylersin. Bende karşı görüş olarak düşüncelerimi paylaşırım. İllaki seninle aynı şeyi mi düşününce doğru bir karakter oluyorum? ya da deyiminle koyun olmuyorum? Koyun bence size yakışıyor :D Çünkü çocuksu konuşuyorsun. Birde yaşını sorsam?
- +1 yıl
Yaşım yazıyor orada. Sizden 1 yaş küçüğüm yani.
Ortada bir soru var ve inatla cevaplamak istemiyorsunuz. Bunu da mesleğinize bağlamak gibi dış faktörlere yönlendirici bir tavıra bürünüyorsunuz. Hayatta en yapmadığım şeydir "benim düşüncem doğrudur" mantığı. Herkesin farklı istekleri zevkleri ve düşünceleri olduğunu kavrayabiliyorum. Benimle aynı şeyi düşünmek zorunda değilsiniz ancak bir şeyler düşünmek zorundasınız, ben soru sorduguma ve cevap beklediğime göre de bana cevap vermeniz gerekli. Cevap vermeyecekseniz de soruma görüş yazmanız alakasız görüşe girmiş oluyor, çünkü sorduğum şeye cevap vermediniz. - +1 yıl
Tamam seni kırmayayım madem. Devlet hastelerinde bana göre tek sorun hekim eksikliği. Buda kısa zamanda giderilebilecek. Başka bir sorun görmüyorum.
- +1 yıl
Tamamdir, cevap bu. Teşekkürler.
Sağlıklı gider hasta çıkarsın, enfeksiyonlar havada uçuşuyor
20 Yorumlagereksız bürokrasi.. hastaya yapılan kötü muamele.. yetersız muayene ve park sorunu
20 YorumlaMüdahale etmeleri için kisinin ölmesini beklemeleri.
20 YorumlaSağlık konusunda 783 cevap paylaştı. İlgilenmiyorlar. Ne doktor ne hemşire ne hasta bakıcı, kimse umursamıyor hastayı. Özellikle doktorlar çok sinir bozucu.
Gidilmez devlete gidilmez...20 YorumlaDevlet oldukları için.. milleti başlarndan sağıholar, nasılsa aylık maaşları tıkırında.. oraya gelen kendi anaları bacıları olsa böyle olurmu sence?
30 Yorumla
+1 yılSaniyeler bile önemli iken sorumluluk almamak için 40 kilometre uzaktaki hastaneye sevk edilmesi hastanın ve orda da yer yok denip başka hastaneye gönderilmesi bence ölmeliyiz
10 Yorumla
+1 yılTurkiyede ney dogruki canlisina bakamiyolar hastasina nasil baksinlar
10 Yorumla
+1 yılBence tüm sağlık personelleri vicdani yeterlilik sınavından geçmeli
20 Yorumla
+1 yılDoktor ve hemşirelere performans sistemi getirilmeli. Gizli müşteri gibi kavramlarla, personelin ilgisi ölçülmeli
20 YorumlaSağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı. ben de servısler dolu dıye başka hastaların ıcınde yatmıstım , maalesef hastaneler çok dolu , yetmıyor
10 Yorumla
+1 yılDaha çok hasta bakmak için hastaları tam incelemeden geçiştirmek,
10 Yorumla- Sağlık konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılEmar ve tomografi günlerinin çooook uzunca bir süre ileri tarihe alınması 😃
10 Yorumla Sağlık konusunda 375 cevap paylaştı. Acillerin şu saatlerde ana baba günü olması ve mikrop yuvası olması bile başlı başına büyük bir sorun.
10 YorumlaSağdan soldan hastaneye doktorlara atıp tutuyorsunuz elinize ne geçiyor eleştirmesini de bilmiyorsunuz sadece yermek için laf kalabalığı yapıyorsunuz hiçbir zaman süreklş olumsuz taraflardan söz edip , empati yapmadan yapıcı ürün ortaya çıkmaz.
13 Yorumla- +1 yıl
Amacın ne güzel ablacim? Gördüklerimizi söylüyoruz. Koyun gibi ne deseler he mi diyelim? İyi yanlarını da söylüyorum ben sen merak etme.
- +1 yıl
Hastanede yaptığım staj dogrultusunda hiçbir şekilde psikiyatrik problem için devlet hastanesine gidilmemesi gerektiğini fark ettim. Bu kadar savunduğunuza göre sağlıkçısınız, benim eleştirdiğim kısım doktorlar değil, sistem. Doktorlar keyfine göre çıkarmıyor tabi ki, hastanedeki kapasite eksikliği sebebiyle çıkarıyorlar.
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. eskiye göre çok yol alınmış olsada olması gerkenin yakınında bile değil hemen hemen herşey eksik
10 Yorumla
+1 yılBakımsız ve yetersiz ekipman yetersiz hizmet yetersiz bilgi
10 Yorumla
+1 yılben geçen gtmiştim adam bana dokunmadan bişeyin yok dedi (nefes almakta zorlanıyorum) way be tıp ne kadar ilerlemiş dedim çıktım odadan
30 Yorumlaİlgi pek fazla yok, doktorlar sinirliler.
10 YorumlaSağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı. hangi birini sayalım ki
10 Yorumla
+1 yılSağlık Bakanlığı Müfettişi değilim.
14 Yorumla- +1 yıl
Bir şeyin eksik olduğunu görebilmek için insan olmak yeterli, uzman olmaya gerek yok.
- +1 yıl
Sorun zaten görmekte olsa şu an soru gören herkes de gördü. Çünkü hemen hemen hepsinin bir anısı ve başına gelmiş bir olay var. O yüzden insan olmak değil mesele, soruna çözüm bulacak insanların görevlendirilmesi ve onların bunu görmesini sağlaman. Gerçekten sorunun buysa tabi.
- +1 yıl
Bunu düzeltmek için yapılacak bir şey varsa yaparım, her şeye lafı olan ama iş icraata gelince geriye kaçan biri değilim. Ama bunu sorma amacım kimin neyden şikayetçi olduğunu görmek, herhangi bir amacım yok. Bu site change org falan da değil, soruyoruz sadece.
- +1 yıl
Görüşleri almaya devam öyleyse @PrettySweetyWoman :)
- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAsık suratlı tipler, çakasım geliyor ağızlarına.
10 Yorumla Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hastaları tek tek almıyor çoğu yer
10 Yorumladoktor dışı personel genelde çok embesil oluyor
10 YorumlaÇok kalabalık olması
İlgisizlik
Kirlilik10 Yorumla- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılsağlam gidip hasta çıkman
10 Yorumla Nokia sadece...
12 Yorumla- +1 yıl
Hi?
+1 yılKeşke bu soruyu 15 20 yıl önce sormuş olsaydın
10 Yorumla
+1 yılİyide çok normal
19 Yorumla- +1 yıl
Normal olan ne?
- +1 yıl
Devlet Hastanesi nde çok güzel hizmet var neden dersen 2 bin kişilik hastane 5 bin kişiye bakıyor bırak ında ufak tefek şeyler olsun
- +1 yıl
Ufak tefek? Bıraktığı kişiler gripli hasta değil yalnız. Tehlikeli olan şizofreni hastaları. Ki çıkan hastaların çoğu 1 hafta sonra ADLİ vaka ile tekrar geri geliyor. Bu size ufak tefek mi görünüyor?
- +1 yıl
İnsanlar çok çalışıyor ve yoruluyor yorulan insan hata yapar madem öyle devlet hastanesi nde yatma iki büyük kaza geçirdim özel hastaneler doktorlar bu yaşamaz derken Ankara numune hastanesi beni hayata getirdi trafik kazası sonucu ayak bileğim kırıldı hiç bir hastane yer yok alamayız derken numune hastanesi kabul etti ve Dunyanın en zor kırığı olan bilekte talus kırdığını ameliyat edip ayağa kaldırdı madem beğen miyorsun gelme benim devletimin hastanesi ne
- +1 yıl
Hiçbir şeyi elestirmez her şeyi körü körüne kabul ederseniz hiçbir gelişme kaydedilmez. Ben iyi şeylerini söyleyebildigim gibi kötü şeylerini de söyleyebiliyorum çok şükür.
*sizi tedavi eden doktorlar bana eve git 1 hafta dinlen geçer dedi kalça kırığı için. Şu an sakat kalma ihtimalim vardı yani, bunu ne yapayım "aa yorgunlar tüh tüh" diye mi karsilayayim? Yapmayın. Ha beni tedavi eden yine bir devlet hastanesi doktoruydu ona lafım yok. Ama eksiklikleri de var. - +1 yıl
Sen yinede bundan sonra devletimin hastanesi ne kardeş umarım daha iyi hastanede daha güzel hizmet alırsın saygılar iyi geceler
- +1 yıl
Yahu sizin devletiniz benim de devletim, amacınız ne su an anlayamadım?
- +1 yıl
İyi geceler
- +1 yıl
Komiksiniz gerçekten.
İyi geceler.
Kirli cok
20 Yorumla
+1 yılCok sira beklenmesi
10 Yorumlacok sıra oluyo
20 Yorumla
+1 yılMecburiyet.
10 YorumlaÖzele gitmek lazım