Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır Ferrum Fort kullanıyorum. Kilo yapar diye internette yazıyor ama kullandığımdan beri sürekli acıkıyorum. Normalde bir sabah bir de akşam yerdim, şimdi her saat başı yemek istiyorum. Sizce Ferrum Fort ilacından mı kaynaklıdır? Daha önce Ferrum Fort kullananlar böyle bir şey yaşadı mı? Genel olarak Ferrum Fort ne işe yarar?ferrum fort
Ferrum Fort ne işe yarar? Ferrum Fort kullananlarda iştah artışı normal midir?
Ferrum Fort; demir ve folik asit eksikliği tedavisinde kullanılıyor. Çeşitli hastalıkların sebebi olarak görülen bu eksikliklerin giderilmesi ve kansızlık için doktorlar tarafından reçeteye ediliyor.
Ferrum Fort nasıl kullanılır, nelere dikkat edilmelidir?
- Özellikle demir eksikliğine bağlı durumlarda doktorlar tarafından reçete edilen Ferrum Fort, kan yapımının ve oksijen taşımasının sağlıklı hale gelmesi için kullanılmaktadır.
- Daha önce demir ilacı kullanıp herhangi bir alerjik reaksiyon gördüyseniz bu ilacı kullanmadan önce doktora mutlaka danışın.
- Ciddi derecede karaciğer, böbrek veya anemik bir durumunuz varsa bunu mutlaka doktorunuza belirtin ve ilacı kullanmaktan kaçının.
- Ferrum Fort kullanırken süt, çay gibi demir emilimini olumsuz etkileyecek besinlerin tüketilmesi önerilmemektedir. Bu sebeple ilacı içtikten en az 2 saat sonra bbu tüketimleri gerçekleştirmelisiniz.
Ferrum Fort yan etkileri nelerdir?
Öncelikle Ferrum Fort kullananların çoğunda dışkı rengi değişikliği ve kabızlık görülebilmektedir ve bu durum ilacın yapısından ötürü gerçekleştiği için normal kabul edilmektedir. Ayrıca;
- hazımsızlık, - bulantı-kusma, - karın ağrısı, - mide yanması gibi hafif yan etkilerin yanı sıra - deride kızarıklıklar, - ağız, boğaz, el ve ayaklarda şişlik görülebilir. Bu etkilerden birini dahi görürseniz mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidin.
Gelelim Ferrum Fort iştah açar mı mevzusuna... Esasen Ferrum Fort, tipik bir demir ilacı olduğu için bağırsak hareketlerinin artması gayet normaldir. Dolayısıyla hafif yan etkilerin iştah artışına benzerlik göstermesi, Ferrum fort'un direkt iştah açıcı ilaç olarak düşünülmesine neden olmaktadır fakat böyle bir etkisi mevcut değildir.
Geçmiş olsun. Kısmen de olsa iştah açabilir. Demir eksikliği için. Çok önemli bir rahatsızlıktır; Ama elde çok fazla önemsemeyiz. Halsizlik, yorgunluk sürekli uyku hali, ellerde ve ayaklarda soğukluk belirtileridir
Demir eksikliğini gidermek için:
- 250. gr çökelek - 1 çorba kaşığı keten tohumu - 1 çorba kaşığı çörek otu - 1 tutam ceviz
Hazırlanışı: Çökeleğe keten tohumu, çörek otu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilebilirsiniz. Sabah kahvaltıda yalnız bu karışımı yiyiniz.
mesela 2 ay sonra ilacı bıraktın, normalde iki öğün yiyor isen onu bile yiyemiyorsun, bu ara kilo alabildinmi, ben kullandığım ilaçla 3 haftada 3 kilo aldım, e vitamini hapı balık yağı ve keçiboynuzu pekmezi kullanıyorum
Yok daha almadım geceleri yatmadan once balık yagı kapsulunu iciyorum doktor zayıflattıgıbı soyledi belkide kilomu o sayede dengede tutuyorum bilmiyorum ama hapı 3 ay kullanıcam
Ferrum fort bir demir ilacıdır, demir eksikliğinde kullanılır. Kendi başınıza almayın tabi, önce doktora görünüp kan tahlili yaptırın ve doktor demir eksikliği tanısı koyarsa bu ilacı yazar zaten. Demir eksikliğinde kullanılan ilaçlar iştah açabilir.
Yani dr vermediyse kullanmayin herseyin fazlasi zarar sonucta boyle ilaclarin kan tahlili sonucu verilmesi uygundur eger aneminiz yoksa vucuttaki demir degeri yukselcektir ve baska sorunlar ortaya cikacak ayrica tuvalet problemi de yasarsiniz bu ilaci kullanirken istah arttirmak icin baska seyler deneyin diyetisyenle gorusun mesela bence daha dogru yontemler sunacaktir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ferrum fort, demir eksikliği ve kansızlık tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kilo aldırdığını söylenmesinin sebebi iştah açmasıdır. İştah açar, çünkü kan hücrelerinin üretimi arttığı için vücut daha çok enerjiye gereksinim duyar. Bu yüzden ilacı kullanan kişi yemek yeme ihtiyacı hisseder. Beslenmene dikkat edebilirsen sorun olmaz.
En İyi Cevaplar