bugün özel hastaneye gıttım umutluydum ama hıc bekledıgım gıbı olmadı.
Kulak çınlaması derdinden kurtulan var mı?
bugün özel hastaneye gıttım umutluydum ama hıc bekledıgım gıbı olmadı.
merhaba kulak çınlaması birçook insanda var bende de var birkaçkez bende gittim fakat bunun bir tedavisi yok dahası altta yatan sebepler bulunamıyor... aklına getirmessen sorun kalmıyor ortada aklına getirir durursan cınlar durur psikolojik olarak kendini ayarlaman gerek..
ıste bunun ıcın rahat bı hayatım olmalı. sınav calısmk kurtulmaya calısmak derdım olmamalı. psıkıyatrıye gttınmı ben en son bıse bulamadılar ona gtmıstm bı ılac vermıstı oda boşvermıslk verıyodu.
ilaç kullandınmı hıc
Sadece bir dr ilaç vermisti özel bir hastanede ama bn bikacgun sonra çöpe attım ilacları Dr a hic ısınamadım bir halttan anlamıyodu muayene etmesini bile dogru düzgün bilmiyordu he he iş yapıyodu.. digerleri ilac falan yazmadı hiç... yüksek sese maruz bırakma kulaklarını vs gibi şeyler söylediler.. dedigim gibi aklıma getirecek bişey olmazsa duymuyorum o sesi... aklıma gelirse sürekli çınlama sesini duyuyorum... aklından benim kulağım çınlıyo nolucak böyle bu sorusunu sil...
ben ılk gttım kulagımda doluluk vardı ondan oluyodur dıye avutuyordum temızlendı fakat eve geldım baktm gecmemıs. o gunlerde cok agladım cok uykusuz kaldm bunla nası yasıcam dıye belkı mutlu sosyal bı hayatım olsa cok takmazdm. sora baska bı devlet hastanesıne gttım kan testı ısıtme testı yaptı bısı cıkmadı ben cok taktgm sınav calısamdgımı söledgmden emar cekelım dedı. bısey cıkmadı. sora baska bı doktra gttım oda kameralı bıseyle baktı bı sorun yok dedı oda bı hap verdı ıkı hapıda kullan dedı 6 ayda etkı edermıs ama etmeyedebılr dedı. psıkıyatrıyede gt dedı. gıttım oda bı hap verdı beynımn arkası cok kötuydu orada bı rahatlama yaptı ama cınlama aynı tabı.
gecen yıl bu hapı hep kullandm ama bıyandan sınavıma calısmadm dedım lanet olsn mahvettı yıllardr yasadıklarm.. ses vardı ama takmamaya calıstgmdan böyle degıldm. Sımdı sınava buyıl bakmam gerek yanı köseye sıkıstım kucuk bıyerdeyım atanmadkca aynı seyelrı yasıyp duruyrm e zaten tüm bunlar sonucnda cıktı bu hastalık..
evet ama bunun ıcın rahat bı hayatım olmalı. Ben yılladr kucuk bıyerdeyım ve atanmak ıcın kpss calısyrm hıc cevrem yok yalnızım ve bunun yanında bıs suru sorun yasıysun apartman ınsaat gurultusu , bıcok arkadslarınn atanması evlenmesı cocugu olması yanı tüm bunlarla zaten hayatın berbat buda bundan cıktı zaten sinir stres sonucu.
az baslıyım calısmaya dıyorum aklıma gelıyo mıllet gun boyu calısyo ben az bakabılıyorum gece uyuyamıyorum bu seklde nası olucak kurtulamıcam düşüncesı gelıyo bu sefer ıyıce uykularm kacıyo cınlama artıyo.. bırbrıne baglı bı durum
Seni anlıyorumm herşey üst üste gelmiş iyice sinir olmuşsun üzüldüm bak... pes edemezsin yaşadığın sürece mücadele devam edecek tabi olduğu kadar... biraz şanssızlık varr sende umarım bir gün açılır önün sende elde edersin bişeyler üzülme.. arkadaşların gibi seninde bir işin olur sende evlenirsin __ hiç mi evlenmedin mi Ben alırım seni yaaa :) :)
:) ben hep atanıp hayatımı kurup sonra kendım tanımak ıstedım bulundugum yerde öyle haber gönderdıklerınde bıle üzüluyrm böylemı olacaktı dıyorum. Ben 8 yıldr mucadele edıyorum bı gecen yıl cınlama yuzunden sınava calısamadım benden daha az emek gösteren arkadaslarıma bıle sans vurdu ben daha olumsuz bıcok sey yasadımm onlarda hıc öyle seyler yoktu yınede Allah onlra verdi nıye hıc sans bana gulmuyo dıye cok üzüluyrum.
ekımden berı aglıyorum evdeyım ve sinir krızı gıbı oluyo annemlerle tartısma yasıyorum. bı haftadır az az calısyım dıye toparlamaya calıstım ondada ıste cınlama engellıyo yıne dıyorum ee bu oldukca böyle ne mümkün. kafayı toplayamadımmı uyuyamadımmı bılmıyrm. Ne olck hep bunlamı yasıcam sorusu ıcıne düştümmü ıyıce berbat oluyorum. neden bunca laylaylom yasayan degılde ben. mesela son atanan arkadasla telde cok dertlesırdık ama benm kadar kötu seyler yasamıyodu nıye o veya baskası degılde ben. :(
ıkı uc gundur cok cınlıyor ve cınladıkca aglıyorum nası kurtulcam dıye..
bugun randevu aldım yarın özel hastaneye gıdıcem ılk defa... daha once devlette emar ceklmıstı bu tekrar ıstemez ınsallah cunku orda cektıremem pahalıdır. sorasındada gun bıtmeden yetısebılrsem psıkıyatrıye gıdıcem bılmıyorm bakalım kulak doktoru ne dıcek.
merhaba gecen gün yıne hastaneye gttım kan tahlılımde seker troıt yuksek cıktı.. seker sanırım yanlıs sonuc oldu ac degıldım. sonra baska gun yıne gttım dahılıye test verdı seker norml cıktı troıt yuksek cıktı dı vıtamın dusuk cıktı. Kulak doktoru d vıtamını yapar cınlama demıstı ondan dahılıyeye yönlendırmıstı.. ıste dahılıye troıte hap verdı d vıtamınıe ıkı ampul verdı ıc dıye. bırde öncesınde psıkıyatrıye gtmıstım gecen yıl kullandgm hapı verdı yıne ama ben daha baslamadm ona cunku yan etkılerınde cınlama yazıyo ama doktor dedıkı öyle her yan etkılerıne bakacak olsak hap hıc ıcılmez yanı degısmedı yıne onu verdı. bende bekledım dahılıye falan sonuclansn sonra ıcıp ıcmeye bakarım dedım. Inetrnette arastrdım bı ıkı doktor yazısında gördum troıt yapabılıyomus kulak cınlaması.. ınsallh ondan dolayıdır ve zamanla gecer... bırde dahılıyecı nörolojıye yolladı gttım ama basın agrıyomu vs bıse sormadı dırek beyın mr verdı. Aynı gun kulakcıya yıne randevum vardı gttım durumu anlattım troıtı falan
ıste kulak doktoru gerek duymadı beyın emarına dedı ben gerek duymuyorum. Yanı 2014te ıc kulak emarı ceknıstım ama bu beyın mr konusunda arada kaldım ama kulakcıda cok emın sekılde gerek yok dedı. Sen cektırdınmı hıc. Sence troıtten olabılrmı benm cınlama... cunku bı ıkı sıtede okudum.
anlattgm gıbı troıt yuksek cıktı dahılıye hap verdı kulak doktoru d vıtamınıde yapar dedı oda dusuk cıkmıstı. Internette bı ıkı yerde okudum troıt yapar yazıyo ınsallh ondandır ılacıyla ıyılesır.
nörolojı beyın emarı dedı cektrmedım sence ıyımı ettım yanı kulak doktoruna sordum gerek yok dedı ben gerek duymuyorum dedi. zaten öncedende kulak ıcı emar ceknmıstım.
ınsallh olur ama ben hıc ıyı degılm aglıyrm bunla nası yasıcam dıye. gun boyu sureklı evdeyım kalkıyrm ev yatıyrm ev gtcek bıyer yok. bı annem var ona söleyıp duruyrm napcam dıye. sınava az calısym dıyorum az bakıyrm o sesle moralım bozuluyo bırakıyrm. bunla nası yasıcam nası evlencem dıyorum. dızı ızlerek duymamaya calısyrm ama hep bölemı yasıcam. psıkıyatrı gecen yıl verdgı hapı yıne aynısını vermıstı yan etkılende cınlama yapar yazıyo bunu dedım ama o yınede verdı. ıcmedım yarn baska doktra randevu aldm one dıcek bakıcam. ınsallh hafıf ve ıyı bı ılac verır. sen hıc kullanmısmıydın
ama varlıgını hıssettırıyor ve hep evdeyım nasıl duymazkı ınsan. sanırım agladgm ıcınde falan artıyor. acaba psıkıyatrının verecegı ılacla hafıflermı.. düşnsene sureklı evdesın ve hıc cevren yok bıyere gtmeye kalksan ılcedesın tek yer market herzamn merkezede gıdılmıyo.. ama sımdı ıyıce çöktm hersey anlamsz gelıyo bu varken hep mutsuz olucam dıyorum. ıyıce zayıfladım bu yuzden.
bu varken hayatımda hıcbısey yapamıcam gıbı gelıyor. bu varken nası mutlu olurum. kuzenım cagrıyo sınemaya falan gıderız dıye bıraz uzaktalar gıdesm gelmıyo cunku bununla hıcbısey mutluluk vermıyokı.
sanmıyorum :(
sınavımada calısamıyrm 8. yılm ve bu olmasa sımdı baya yol katetmıstım.
sen ne iş yapıyosun yanı nası durduk yere gectı senn anlamıyrm ya da hafıfmıydı acaba
özür dılerım ama benm o kadr hafıf degıl.
yarn psıkıyatrıye gtcem bakalm gecenyılkı ılacla sankı hafıflemıstı.
ıste oyalanmak ıcın sınava bakayım dıyrm az sonra duydukca beynm uyusuyo gıbı hıssedıyrm sesszlkte
bugun doktora gttım bak ssoru yazdım bunu okurmusun www.kizlarsoruyor.com/.../q4564287-depresyon-ilaclarindan-anlayan-var-mi
Canım ben o ilacı falan hiç bilmiyorum ben öyle ilac falan pek kullanmadım o şikayet için... bilmiyorum bir dene kullan istersen.. ben senin sağlığına kavuşmanı çook istiyorum.. üzülüyorumda senin icin.. bana herzaman yazabilir paylaşabilirsin.. benim elimden gelen bisey olursa yaparım... umarım kurtulursun
ıste hangısıne baslasam sorun orda yanı bu gecen yıl adın psıkıyatrı vermıstı prozac buyıl gttgmde yıne onu verdı. baska bı psıkıyatrıye gttım oda o yazdgm ıkı ılacı verdı ısrarla söledım bagmlılık yapmıyo dımı dıye hayır dedı bılışsel seylerını etkılemıcek unutma vs yapmaz dedı demkkı yapanlarda var. ıste eczaneye danıstım prozac kullan dedı onu daha hafıf gbıı söledı.. napsam hangısıne başlasam
bı pskıyatrıye gtmısken tekrar baska psıkıyatrıye gtme nedenım o kadının verdıgı ılacı gecen yıl kullandım bu sene yan etkılerınde cınlama yapar dıye yazı gordum dedımkı bunda bu var ama kadın ısrarla onu verdı yıne.
bakayım dedm baska psıkıyatrı ne dıcek bu sefr oda baska ıkı ılac verdı prozaca göre daha hafıf dedı ama eczacıda yok prozac daha hafıf dedı.
troıttendr ya da degıldır o kesın degıl bu nedenle kaygılıyım. troıt ılacımı kullanıyrm ama bu surecte ses cok fazla duramıyrm ya ondan degılse endısesı sarıyor. bı kesınlestrsemde kullansam ılac dıyorum. sımdı sence bu eskı verılenımı ıcsem anneme gore ıc ıste bırını dıyo ama onlar cok bılemıyo psıkıyatrık ılaclar öyle sıradan ılac gıbı degıl.
mesela annem dıyo eskı ıctgınle gecen yıl ıyıydın böyle degıldın dıyolar ama onda şu etken olabılır ılk basıma gelmıstı bu olay ve umutluydum gecer dıye sımdı öyle degılm belkıde o zamn hala vardı ama umutluydum fazla sölemıyodum sımdı cok söluyorm
ama psıkıyatrık ılaclar cabuk etkı vermıyokı uzun surecte sanırım etkı gösterıyo
bu son gttıme guvenmek ıstyrm ama olmuyo yanı ya dıyorum ılaclar agırsa sonrasında baska ılaca gecırırse ötekınde en azından tek ılactı
bırde bu eskı gttgıme bu sene tekrar gttm ya dedıkı gectımıydı bunu kullanırken ama esın cvp veremıyrm hatrlamıyrm ıyı hıssedıyo olmak baska aynı zamnda sesıde duyuyor olmak baska. ıste kesın bısı dıyemeyınce gecermı dedıgmde dedıkı ama ne dıyım sana sen bırakmıssın falan dıyo
hala hangısını ıcecegıme karar veremedım napıcam ben nasıl ıkıcam bu ısın ıcınden. bı suru eczanye sordum
benim 1 gün boyunca cınlamıştı 1 gün nasıl gecti ne sen sor ne ben söyliyim cok kötü :s ertesi gün düzeldi
ben buna yakalandıgımdan berı denemedıgm sey kalmadı ve muzık dınlemek berbat yapıyor daha beter oluyor. sen gecıcı bısey yasamıssın.
Cevap
6Cevap
Banada bir ara kafayı yedirmişti tam 2 hafta doğru dürüst uyuyamadım tamamen psikolojik hala ara sıra oluyor ama yaşamaya alıştım artık çınlamayla.
2014te basladı gecen sene bu yuzden sınav calısmadım yeter dedım yıllardr olmuyo mahvoldum cınlama var rahat olucam dedım ama tabı yıne kaybeden benım sonucta yıne atanmadım yıne köşeye sıkıstım. Normalde sıradan normal hayatını yasayan tv ızleyen bıseklde takıldgımda dert etmıyorum bukadar.
senın iş güç var mı yanı uyumanı engellıyomu
ıste bende gecen yıl öyle hıcbısey yapmayıp nomal takılınca fazla takmadım bıde psıkıyatr ılac verdydı onu kullanıyordum. ama sımdı atanmak ıcın bısey yapmadıkca bulundugum yerden kurtulamıyrm gercı yıllardr sınav calısyorum. Gece uyuyabılsem yıne az az derse calısmaya baslamıstım uyuyamayınca cok gec kalkıyorum. yıne psıkıyatra mı gtsem ama o ılacta bıraz bosvermıslık verıyor sınava zaten zor bakıyorum ıyıce koparsam dıyorum
siz cınlamayla ılgılı hıc ılac kullandınızmı ya da psıkıyatrıye gıttınızmı
senın hafıf o zaman cunku ben sessızlıkte duramıyorum gece uyutmuyor.
çalışıyormusun pekı yanı aktıf bı hayatınmı var.
ben gecen yıl bu baslayınca sınava calısmadım dedım yeter bu sene bakmıcam tv seyret falan sanırım psıkıyatrının hapıda etkılı oldu. Ama sımdı takmamın nedenı hayatım hep böylemı gecıcek yanı köşeye sıkıstım sınav calısamıyrm e sureklı tv seyrederekmı hayatım gecıcek.. bıde bı kac aydır cok üzüntü yasadım hemen hergun aglıyodum ondanmı arttıda yoksa öleydıde sınav calısmıyodum ondan takmıyomuydum bılemıyorum
ama sıddetlı baya ve süreklı beynım dınlenmıyomus hıssı gelıyo. Ben bundan öncekı halımı cok özluyorum. Atanmak tek kurtulusm ve bu benı engellıyo çalısamıyorum. sureklı evde olmak ve yapayalnız olmak streste kafaya takmamı dahada etkılıyodur. Ama gecen sene bıgun kuzenlerımle cok eglenmıstık gunduz ve aksam dısardaydım sora eve geldgmde baktım yıne acayıp cınlıyo yanı dıyorum mıllet barlara gıdıyo ıcıyo falan bı halt olmuyo ben buna sessız kalsam boş gurultu olsa boş.. Yarın ılk kez özele gtcem ama caresı olmadgını blmek cok kötü. Sorada psıkıyatrıyemı gtsem
güncellememı okurusun verılen ılaclarla ılgılı sordum
merhaba gecen gün yıne hastaneye gttım kan tahlılımde seker troıt yuksek cıktı.. seker sanırım yanlıs sonuc oldu ac degıldım. sonra baska gun yıne gttım dahılıye test verdı seker norml cıktı troıt yuksek cıktı dı vıtamın dusuk cıktı. Kulak doktoru d vıtamını yapar cınlama demıstı ondan dahılıyeye yönlendırmıstı.. ıste dahılıye troıte hap verdı d vıtamınıe ıkı ampul verdı ıc dıye. bırde öncesınde psıkıyatrıye gtmıstım gecen yıl kullandgm hapı verdı yıne ama ben daha baslamadm ona cunku yan etkılerınde cınlama yazıyo ama doktor dedıkı öyle her yan etkılerıne bakacak olsak hap hıc ıcılmez yanı degısmedı yıne onu verdı. bende bekledım dahılıye falan sonuclansn sonra ıcıp ıcmeye bakarım dedım. Inetrnette arastrdım bı ıkı doktor yazısında gördum troıt yapabılıyomus kulak cınlaması.. ınsallh ondan dolayıdır ve zamanla gecer... bırde dahılıyecı nörolojıye yolladı gttım ama basın agrıyomu vs bıse sormadı dırek beyın mr verdı. Aynı gun kulakcıya yıne randevum vardı gttım durumu anlattım troıtı falan
ıste kulak doktoru gerek duymadı beyın emarına dedı ben gerek duymuyorum. Yanı 2014te ıc kulak emarı ceknıstım ama bu beyın mr konusunda arada kaldım ama kulakcıda cok emın sekılde gerek yok dedı. Sen cektırdınmı hıc. Sence troıtten olabılrmı benm cınlama... cunku bı ıkı sıtede okudum.
benım 2014ten berı var anlatmıstım ama 2015te rahat takıldım ıyıydım.. ekımden berı cok agladım cok uzuntu yasadım ondan sanırım cok fena hale geldım. Yaklasık 3 haftadır doktor doktor gezıyorum. Özele gttım cınlaa hapı ıkı tane bı bıtkısel hap ıkı tanede psıkıyatrık hap verdı. Gecen yıl gttıgm psıkıyatrıye gıdıp sordum ıcme bunları agır dedı. ıste sonrasında az önce anltgm gıbı dahılıye troıt falan. Yanı nörolojıyede gttım dırek emar verdı ürktüm ınsan zaten gırmeyede korkuyo... ama kulakcıya gttım gerek yok dedı hıc sen bılrsın falan bıle demedı sence cektrmemekle ıyımı yaptm. Sımdı troıt hapı kullanıyrm ve ıkıde cınlama hapı kullanıyrm. psıkıyatrının gecen yıl kullandgm hapı vermıstı onu baslayamadm.
Bak bu hayatta hiç bir şeyi kafana takmıyacaksın bende çok ağır bunalım geçirdim öyle böyle değil hep onun sonucu oldu bu insan psikolojisi öyle bir psikolojiki vücut anında reaksiyon veriyor kendini ms hastası sanıp 2 sende bacağını kullanamayan tanıdığım var adam doktor doktor gezdi sonunda bir şey olmadığını anlayınca düzeldi bacağı :) hem sende bunun farkındasın düzgündüm sonra çok ağladım çok üzüldüm diyorsun bu çınlaman bencede tamamen psikolojik akışına bırakırsan emin ol bu çınlamayı unutacaksın benden sana tavisiye bu dünya hiç bir şeyide kafayı takmaya değmez kafana tokadan başka bir şey takma ben bir şey takmıyorum kafama artık rahatım
işte ama öyle bı durumdayım kı yas 31 oldu ögrtenm 8yıldr atanmaya calısyrm kucuk bıyerdeyım bıhayatım yok kurtulmam ıcın ya atanmalıyım ya bıyere gıdıpp işe grmelıyım. Ama sıdmı bu cınlamayla basım yogun gıbı hıssedıyrm yanı sınav calısamıyrm beynm cabk yorulyo gıbı oluyo cunku sureklı ses var basımda. Bu seferde baslıyrm üzülmeye aglıyrm dıyorum ee ben nası bu seklde sınav calıscam ya da bu seklde nası işe gırıp basarılı olucam. hatta nası evlenıcemde dıyorum.. ıste sımdı troıttendır umuduyla onun hapını kullanıyrm ıkı cınlama ılacı kullanıyrm. psıkıyatrının verdgınıde ıcsemmı dıyrm yanı onunla gecen yıl ıyı olmustum ama sımdı daha baslamadım ona... baslamama sebebım ıse yan etkılernde kulak cınlaması yazıyodu doktra söledım ama onu önemsemedı öyle bı suru yan etkıler var dedı.. tekrar aynı doktra gıdıp konussammı baska pskıyatrıyemı gtsem kararsız kaldm.
ama benm anlamadgm yanı baya bı ses var basımda bu nası gecer bu nasıl yok sayılır anlamıyorum. Sabah az erken kalksam felaket ses oluyo ıyıce uyumam gerekıyor anca öyle daha az cınlıyo. ankarada iş ıcın okul basvurularım var ama korkuyrm yanı böyle nası calıscam nasıl aktıf olcm dıye. sence calısınca azalırmı. Yasamadan bılınmez tabı ama o psıkıyatrının hapıyla gecen yıl baya ıyı hıssedıyodum.. sınav az az bakmaya basladım ama bukadarcık bakmaya atanmam cok zor.. sence troıttenmıdır yanı bı ıkı sıtede bunla ılgılı okudum yanı troıtte yapabılıyomus
bakalım görüşmek ıcın bı yer aralıkta cagrmıstı ıste bundan gıdememedım cesaret edemedım calısamam dıye.. sımdı dıgerlerınden Mart nısan gıbı alım oldugunda cagrırlar o zaman gıderım dıyorum. sınavada cok asılamıyorum az az bakıyrm ıkı gundur ama aksamustu artıyo ses bırakıyorum. ınsallh böyle böyle gıder bu dert kafamdan.
banada sankı yogun olunca fena olucakmısım gıbı gelıyor. cunku meslegım kafamı kullanmam gerekıyor öğretmenlık.
sımdı evde fazla bısı yapmadgm halde böleysem dıyorum. sabah az erken kalksam daha cok ses oluyo sankı.
anlatgm kadaryla beyın emarı cektrmemekle ıyı mı yaptım yanı en son kulakcı gerek yok dedı kesın sekılde.
evet bıde zaten önceden kulak ıcı emarı cekınmıstım. öyle bı bas agrım falan da yok nörolojıyede öyle dedım ama o hemen emar dedı. kulakcıda gerek yok ben gerek duymuyorum dedı. Troit ıcın dahılıyeye gttgımıde bılıyodu kulakcı.
evet o acıdan bakınca şükürler olsun. Ama bu ses benı mahvedıyor ınsallah troıttendır ve ılacı kullandıkca fark eder azalır.
gecen yıl psıkıyatrının verdgı hap ıcıyodum demıstım ya prozac adı ve gecen yıl rahattım sankı.
sence yıne onu ıcmelımıyım aynı psıkıyatrıye gttım onu verdı dıyo yan etkısıne bakma ıc. ben yan etkılernde cınlama yazıyo onu demıstım doktr fazla üsteletmedı.
baska doktoradamı gtsem dıyorum ama sonrada arada kalıyorm hangısı ıyı dıye.
onun tamamen gtmeyecekmı dusuncesı benı mahvedıyo. bugun az az sınav calıstm ama süreklı basımda ses ve tam odaklanamıyorum gıbı. senınde sessılkte öylemı. bırde öyle ses kulagnda degılde kafanda gıbı oluyomu.. bununla hep nası yasıcam düşncesı cok üzüyo nası evlencem nası tam mutlu olucam..
bu beyın emarıda aklıma takılıyo ama kulakcıda cok kesın seklde söledı gerek yok dıye.
yanı emarı kafama takmıyım mı sence kulakcıyı dınledım cektırmedım
kulak ıcı emar ceknmıstım once ılaclı sonra ılacsz cektıler baya durdum pat küt sesler oluyo oda cınlamayı etkılıyo yanı gurultu sonucta.
bı sure troıt ılacı falan kullanıp soramı bakarım dıyorum. yanı eger bundansa bakalm ne olur.
kulakcıda yok dıyo cokta kesın dedı ben bana sen bılrsın dıcek sandım cok kesın konustu.
işte ama bana yognlkta daha kötu olur gıbı gelıyo cunku ıyı uyuyamamıssam daha kötu oluyorum. mesela aksam 1 gıbı uyuyorum sabah 9 da ılac ıcmek ıcın saat kuruyorm uyandgmda cok cınlıyo gıbı gelıyo hemen az daha yatıyrm buseferde 12 ye anca kalkıyrm.
öyle ortam olck bıyerde degılm bıde sınav baskısıda var uzerımde bakayım ıstıyrm ama cok az bakabılıyrm. yok bakmıyım gezeyım desem cok bı secenekte yok..
işte ancak yasayınca bılebılırm ıyımı gelır dahamı kötu olurum. Ama böyle uykunun önemlı olması ne bılıyım korkutuyo benı nası işe gırıp bas ederım dıye. Ankara olayında henuz zaten bısı yok okullara gırıs mayıs gıbı oluyo cagrılırsa o dönem cagrılır. Benım korkum ıste gırersem başedemezsem hayatım hep bölemı olck nası evlencm vs annem bunları sımdı dusunme dıyoda yınede korkuyrm 2014te basladı cunku.
ınsallh mucıze olur gecer gıder.2015te rahattım yanı martta ankaraya gtmıstım bı ıkı yerle grstum yazın falan ıyıydın dıyo aılem bana.. dedgım gıbı prozac dıye ıac kullanıyodum psıkıyatrı vermıstı o rahatlatıyodu galıba.
Şu an kullandgm ılaclar bı troıt ılacı dıger ıkıtanesı cınlama ılacı psıkıyatrıde prozacı verdı ama baslamadım. Ya gıdıcem baska bı psıkıyatrıye ya aynı kısıye gıdıcem ya da dırek ılacı kullanmaya baslıcam bılmıyorum napsam dusunuyorum.
buarada benı dınledgn ıcın vakıt ayırdgın ıcın teşekkurler
sence bu psıkıyatrı yan etkıyı takma ıc dedı ya napsam ıcsemmı yoksa aynı psıkıyarıye gtsemmı gercı oda öyle bı kadın kı iç dıcek..
yan etkılerınde kulak cınlaması yazıyo dedım ona taklma dedı bana dedgı gıbı baska agır ılaclarda daha buyuk yan etkıler oluyo.
ama ben evde sessızlıkte hep bununlayım. bılmıyrm sımdılk troıt ve cınlama ılacı ııcyrm bı haftadr psıkıyatrı ılacını dusunuyrm napsam dıye. hala bı karar veremedım. maksadım bı an önce hafıflesın gunlerımı harcamasın. Gercı her durumda az bakabılyrm sınava bu seklde cok zor...
senın sımdı bukadar takmıyosan daha az belkıde yanı böyle beynındeymıs ses gıbı gelmıyomu böyle odaklanamıyomussun gıbı olmuyomu
ben ıc dıs öyle bıse farkedemıyrm basımda bı ses var gıbı gelıyo.
dun cok agladım seslı seslı aglıyrm anneme soruyrm napıcam ben dıye
bugun doktora gttım soru yazdım burdan okurmusun psıkıyatrıye gttım
www.kizlarsoruyor.com/.../q4564287-depresyon-ilaclarindan-anlayan-var-mi
okumadını cvp vermemıssın :(
Merhaba tedavisi oldu mu düzeldi mi kulaklarinizdaki cinlama benim de kpss senem ve 3 aydır çekiyorum bu durumu.. Bir gün uyandığımda geçmesini ümit ediyorum..
İlk kez mi oldu sende çınlama
3 aya yakındır bende de var kulak kireçlenmesi dedi doktor son günlerde iyice şiddetlendi çınlama ve çenemi çok oynayınca çat çut sesler geliyor kulağımdan uyku problemlerim başladı sizde durum nedir
Geçmiş olsun kardeş acil şifalanırsın inş
tşekkürler inşallah
aynen öyle. :( ama ınan bana yasadıklarımdan böyleyım.8yıldr atamaya ugrasıyorum kucucuk bıyerdeyım ve hıc cevrem yok. hep kendı kendımeyım. bı yıl boyu gece gunduz sınava calısyosun ve bıanda yıkılıyosun sora yalnız basına yaz boyu evdesın. sene bası ne yapıcam dıye tutusmaya baslıyosun. Bu yıl buna yaşım tehlıkleı zamana geldı nası kurtulcam kaygısıda eklendı. Apartmanda ınsaatgurultusyle sınav calıstgm zamnlar oldu her yıl bı talhsızlk yasadm. cevrenın konusmalarıda ekle buna.2015te yeter dedım calısmadm sınava cınlama ıcın rahat olucam dedım bı kacyl sınava calısmayan arkadsm calstı ve sorular cok kolay geldı atandı.3aydr aglıyrm nıye hep ben yasıyrm talıhszlklerı o kız sadece atanmamayı takıyodu bense bı sürü derdım vardı.
O arkadaşınla çok bir farkınız yok. Sen sadece kendini şanssız görüyosun kurban rolüne bürünmüşsün. Algıda seçicilik yaratmış bu da sende. Yaşadığın iyilikleri çok düşünmezsin çünkü görmezsin. Ama kötü bir olay oldu mu hep onu hatırlarsın hep böyle oluyo vb şeyler dersin. Rahatla biraz. Kaygılarını düşündükçe boğuluyosun ama bir faydası olmuyor. Genellikle yıkıcısın. Yapıcı şekilde düşünmeni tavsiye ederim. Unutma herkes talihsizlik yaşayabilir
arkadsımla aramda cok fark var o sadece atanmamayı hayatımızın degısmemesını takıyodu benım hem bunlar vardı hemde saglık sorunlarım ışte en buyugu bu cınlama ınsanı mahvedıyo, aılemde evde yasanan srunlar, apartman tam bır stres yerı ınsaat halı hıc bıtmedı fare derdı falan..
dusunsene 8 yıl yas kıs evdeyım yalnızım ve hep napıcam kaygısı.2013te alan sınavı ekledıler yıne azımle calıstım bıarkadsım cok umutsuzdu calısamıyrm dıyodu o sınav ılk geldgnden bı karambol durumu yasandı ve bu arkads atandı. Hayat bana sureklı tanıdıgm benden daha az caba gösterenlern kurtuldugunu yasattı. Bu son atananda uzaktan tanıdgı kısılern atanmasını takıyodu dıyodum onu görmezsın umursamazsn ama dıbınde oldumu benm halım daha kötuydu yanı
Abımdede var çaresi yokmus 7 senedir cınlıo kanks
ya bıde öyle bı durumkı zaten yıllardır sınav belasıyla mutsuzm umudun kalmıyo kurtulmam ıcın atanmam gerekıyor ama buda bana bı buyuk engel oldu.
Kulak çınlaması panik atak belirtisi dir
kulak doktrları bısey bulamayınca psıkıyatra gttım prozac verdı o rahatlattı bıraz ama cınlamayı gecrmedı tabı o yıne devam edıyo. Sınırlı oluyosun yasadıklarmdan dolayı zaten sınırlerım yıpranms durumda bıtmıs haldeyım cınlamada olunca dahada sinirım artıyo artınca cınlamada artıyo döngü gıbı.
Evet anlıyorum. Ben sadece panik atağın bir belirtisi oldugü için söyledim. Kulak çınlamasınin
bu dertten kurtulabildinmi?
Malesef kurtulamadım onunla yaşıyorum. Sinir stres olursam artıyor seviyesi bir de yüksek ses müzik dinleyemiyorum tv seyredemiyorm. Psikiyatri bi kaç vermişti onunla mı tahammül edebildim bilemiyorum
Bi ilaç yazıcaktım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?