Merhabalar ben 3 yıldır ağır depresyon tedavisi görüyorum bunun yanında paranoya, anksiyete bozukluğu, panik atak, sosyal fobi ve çekingenlik var yüksek dozda antidepresan ve yanındada destekleyici ilaçlar kullanmama rağmen hiç azalmadı ruhsal olarak rahatsızlık sıkıntı bunalmışlık oluyor Kendimi tamamen toplumdan soyutlanmış yalnız ve çaresiz hissediyorum sevdiğim kıza açılamıyorum,ölüm beni korkutuyor sürekli uykulu ve yorgun bir halim var hiç geçmiyor.
21 yaşındayım geleceğim hakkında hiç bir şeye karar veremiyorum sorumluluk almak istemiyorum, kendime hiç bir konuda güvenim yok kendisini tanıdığım samimi kız ya da erkek arkadaşım yok. Bazen unutkanlık oluyor.
daha aklıma gelmeyen bir çok şey var ben aklımdakileri yazdım sizce ne yapabilirim sakın dışarı çık gez eğlen dolaş arkadaş edin konuş gibi şeyler yazmayın çünkü hiç birini yapamıyorum ayrıca çok stresli gergin sinirli bir insan oldum sürekli uykulu ve yorgun olduğum için okula gidesim gelmiyor ödevlerimi ve derslerimi çalışamıyorum.
alkol sigara gibi şeylere yönelmekten korkuyorum.
21 yaşındayım geleceğim hakkında hiç bir şeye karar veremiyorum sorumluluk almak istemiyorum, kendime hiç bir konuda güvenim yok kendisini tanıdığım samimi kız ya da erkek arkadaşım yok. Bazen unutkanlık oluyor.
daha aklıma gelmeyen bir çok şey var ben aklımdakileri yazdım sizce ne yapabilirim sakın dışarı çık gez eğlen dolaş arkadaş edin konuş gibi şeyler yazmayın çünkü hiç birini yapamıyorum ayrıca çok stresli gergin sinirli bir insan oldum sürekli uykulu ve yorgun olduğum için okula gidesim gelmiyor ödevlerimi ve derslerimi çalışamıyorum.
alkol sigara gibi şeylere yönelmekten korkuyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Doç. Dr. Nurhan Fıstıkçı ve Empatist Ekibinden Merhaba!
Belirtmiş olduğunuz bulgulardan kesinlikle profesyonel bir destek almanızın şart olduğu düşüncesindeyim. Zira belirttiğiniz "yüksek dozda antidepresan ve yanında da destekleyici ilaçlar" kim tarafından önerildi ve hangi bulgulara dayanarak reçetelendirildi kontrol etmek gerek. En kısa zamanda bir Tıp Doktoru Psikiyatr ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.
Genel olarak bu ve benzeri bulgularda tek tedavi yöntemi antidepresanlar değildir. Hafif dereceli depresyon, anksiyete, vb. psikoterapi en etkili tedavi yöntemidir. Ancak orta ve ağır şiddetli depresyonlarda antidepresan tedavisi kişinin hayat kalitesini arttırır ve çektiği ıstırabı dindirebilir. Bu nedenle gerektiğinde hastanın da onayı ile birlikte antidepresan tedaviler kullanılabilir.
İnsanlar anksiyete ile genelde kaçma ya da kaçınma ile baş ederler. Kimi zaman da bazı zihinsel yöntemlerle sıkıntılarını azaltmaya çalışırlar. Panik bozukluğu olanlar düşüp bayılacakları korkusuyla kapalı alanları kullanmayabilir, toplu taşıma araçlarından uzak durabilir. Bazı kişiler aşırı alkol tüketerek kaygıdan kurtulmaya çalışır.
Tüm bu sorunlar psikoterapi ile çözülebilir. Özellikle bilişsel davranışçı terapi, anksiyete bozukluklarında oldukça etkilidir. Zorunlu durumlarda ya da danışanın ihtiyacına göre ilaç tedavileri gündeme gelebilir.
Daha detaylı bilgi için www.empatist.com sitesinden Anksiyete, Panik Bozukluğu ve Depresyon ile ilgili makalelere göz atabilirler.
Sevgiler...