El temizliğinizde hangisini tercih ediyorsunuz?
Katı el sabunu
Sıvı sabun
Köpük
Kolonyalı mendil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
eğer sabunu tek kişi kullanıyorsanız katı sabun özellikle de dove gibi ph ayarlaması olan sabunlar en iyi tercihler olacaktır.. sabunu çok kişi kullanıyorsa sıvı sabun daha iyi bir tercih olabilir.. ancak şu da bilinmelidir ki antibakteriyel yahut ekstra koruyuculuğa sahip ürünler elinizin kendi florasını bozarlar.. bu da size yol su elektrik olarak geri döner.. deriniz bozulmaya başlayabilir farklı floralar oluşabilir falan filan.. mesela hastanelerde alkol bazlı dezenfeksiyon ürünleri bulunur el için.. mümkün olduğunca onları kullanmamak en iyisidir.. 20-30 saniyelik bir el yıkaması gerekli hijyeni sağlar ancak bu dezenfeksiyon ürünleri günlük 15-20 defa kullanıldıklarında ellerinize ve florasına ciddi zararlar verebilir mantar oluşumlarına fırsat tanıyabilir.. (cerrahi işlemlerde povidon iyotlu sabunlar kullanılır, bu gerekli bir işlemdir.)
Haklısınız gerçekten su an yüzün ve el derilerimde denge falan kalmadı çokça sabun kullanırım.Ya ben doue hakkında çok iğrenç olan şeyler duydum doğruluk payını bilmiyorum ama evde var aylardır kullanmıyoruz sonuçta şüpheli.
ne duydupğunuzu merak ettim.. ancak dove ürünleri genellikle ciltle oldukça iyi anlaşan ürünler.. sınıf arklarımdan birinin ablası gatada bir araştırma yapmıştı çeşitli ürünlerin cilde etkilerini karşılaştıran hem şampuan hem sabun hem krem falan gibi.. dove u oldukça öneriyordu =)
link bu sabunlardan:D:D
sivi sabun kullaniyorum genelde ama köpükte iyi olur
kati el sabunlarini pek sevmem cünkü sadece bir kisi kullanmiyor genelde
Sıvı sabun ...kolonyalı mendıl benım bıldıgım sabun kategorisine girmiyor
El temizliği için detayda belirttim sabun yerine kullanan oluyor,sabun çeşidi olmaması konusunda verilecek cevabım da yok :P
Cevap
48Cevap
Birçok markayı denedim hatta cevaplarda candır diye tabir edilen markaları da.. Ama Lifebuoy Antibakteriyel gibisi yok bence :)
Kesinlikle katı el sabunu. Sıvı el sabunu daha elden çıkmayan hissi ve de elleri çabuk kurutma hissi yaratır. Katı el sabunu en sağlıklı olanıdır.
Evde katı sabun tercihim böyle köpürtüyosun filan güzel.Dışarda sıvı sabun tercihim.
sıv sabunu sevmiyorum durulamak çok zor oluyor . kalıp sabun kullanırm
kati el sabunu kullaniyorum ben evde sivi sabun filan var ama.
sabunla el yıkanmazz...ayrıca yüzünede sürme sabunla banyo yapanları bile tanıyorum el iiçin sıvı sabun
Sabunla el yıkanmaz ve el için sıvı sabun? is it possible?
sert sabunlar varya cok kötü
yurtta olduğum için sıvı sabun daha kullanışlı oluyo.
Elimi en son ne zaman yıkadığımı hatırlamıyorum lan :S :D
katı sabundan asla şaşmam belgeselde gördüm eli ve yüzü en iyi temizleyen sabun katı sabundur diye
Dove salatalık özlü nemlendirici sıvı sabun kullanıyorum çok güzel kokuyor
valla 1 tane sıvı sabun var ailecek ondan kullanıyoruz onun yerine katı sabun olsaydı hepimiz hasta olurduk heralde 40 tane el değecek ona. He özel sabunsa olabilir o ayrı da evde var 10 kişi 10 tane sabun 10-20 tane şampun ohey ohey :)
kolonyalı mendille el mi tamamen temizlenir katı el sabunu kullananlarıda anlayamıyorum ben varsa sabunlamam elimi daha iyi yani köpüğü bi kere kullandım sıvı sabundan asla vazgeçemem
Katı el sabunlarını köpüklü bıraksak bile mikrop barındırmazmış bu yüzden katı el sabunu.
sıvı sabun
ya da dalin kullanıyorum cildim çok hassas olduğu için
sıvı el sabunu tercih ederim daha hijjenik geliyor bana
sıvı sabun el için protex şaşmam arada bir de actıvex alırım oda iyidir
sıvı sabunu daha fazla hijyenik bulduğum için onu kullanıyorum.
katı sabun elimi çok yıkadğm için sıvı sabun tahriş edio. zaten sabunumu başkasınada kullndrmyrm :)
Sıvı sabun.. yıkadıktan sonrada antibakteriyel jel sürüyorum.
Hepsini kullanıyorum. Köpük AVM lerde oluyor, evde kullanabileceğim formu olsa onu alırdım.
katı sabun çok daha iyi olur kirleri daha iyi temizliyor
katı el sabunu kullanıyorum...sıvı sabunun elimi temizlemediği hissine kapılıyorum
Don yağı
bu olur mu ? link
6 ayda bir koltuk altlarımı kolonyalı mendille siliyorum
El, cilt, mekan temizliğinde sadece hacışakir yetiyor bana.
Bana öyle geliyor ki buradakilerin kahir ekseriyeti delikli sabun kullanıyor. :)
Bırak sana dove baksınn.. :D
:D
evet o olmadan olmaz ama erkegini bir şeklini bulup rahatlatman lazım canım
Ne diyon birader :D beni tehlikeye sokma,hangi soruya gideceksen git :P
sıvı sabun kullanırım
sıvı sabun kullanıyoruz
protex 'in üzerine tanımam
ortası delik hacı şakir
sıvı sabun katı sabun sevmiyorum.
sıvı sabun antibakteriyel
Mikroplardan arınalım :)))
aynen öyle:))
:)))
Activex antibakteriyel sabun.(Sıvı)
Sıvı sabun daha hijyenik olduğu için :)
çamurla temizliyorum bazen toprak
Hangisi denk gelirse..
sıvı sabun ama katı sabun da kullandığım oluyor
Sıvı sabun.Daha hijyenik çünki...
protex sıvı sabun , amwaay sıvı sabun
TuzRuhu Yada Kasarsuyu Kesin cözüm :D
kolonyalı mendil sabunu kullanıyorum :D
karışık ikiside var elim hangisine giderse
Steril sprey ve sıvı sabun
sıvı sabun kullanıyoruz bimden
bal aromalı doğal katı sabun
Köpük çok hoş oluyor yahu.
genelde sıvı sabun köpükde kullandığım oluyor
O anki psikolojime bağlı ikisi de yan yana :)
Genelde katı sabun. Sıvı sabundan nefret ediyorum
Köpük yada sıvı sabun
Sıvı sabun daha hijyenik gibi geliyor bana
arap sabunu efendim.
Sıvı sabun kullanırım
sıvı sabun candır,sağlıktır
Sıvı sabun ilk tercihim :D
sıvı sabun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar