Kil sabunu doğada saf olarak bulunan kil maddesinden üretilen bir sabundur. İçerisinde kil haricinde farklı maddeler de bulunabilir. İçerisindeki maddeler markaya ve ürüne göre değişiklik göstermektedir. Kil sabunu cilt ve saç bakımı için kullanılır. Birçok faydası var. Kil sabunu kullananlar ve çoğu kişiden faydasını gördüklerini duyarak kullanmaya başlamıştım ve benim de çok beğendiğim bir ürün oldu.
Kil Sabunu Faydaları Nelerdir?
Kil sabunun cilt için faydaları saymakla bitmez. Yağlı ciltler için uygun bir sabundur.
Cildi fazla yağdan arındırır. Cildin sebum dengesini sağlar.
Cildi derinlemesine temizler, gözenekleri arındırır. Siyah noktaları yok eder.
Kil sabunu lekeli ciltler için dost niteliğindedir. Lekeleri gidererek cilt tonunu eşitler.
Peeling etkisi yaratarak cildi ölü deriden arındırır.
Sivilce ve aknelerle mücadele etme konusunda oldukça başarılı.
Saçlar içinde oldukça faydalı. Yağlı saç tipine sahip olanların vazgeçilmezi olabilir.
Saç derisini fazla yağdan arındırır.
Saç derisini derinlemesine temizler ve gözeneklerin nefes almasını sağlar.
Kil sabunu nasıl uygulanır?
Kil sabununu yüz bakımı için kullanacaksanız öncelikle yüzünüzü ılık su ile ıslatın ardından sabunu elinizde ıslatarak köpürtün ve yüzünüze uygulayın. Masaj yaparak yüzünüzü 1 dakika boyunca yıkadıktan sonra ılık su ile yıkayın. Duşta vücudunuz için kullanacaksanız lif tercih edin. Lifi ve sabunu ıslattıktan sonra lif ile sabunu köpürtün ve lif ile vücudunuzu temizleyin. Durulanırken ılık su kullananın. Saçınız için ise önce saçınızı sonra sabunu ıslatın. Sabunu saçınıza sürerek bol bol köpürmesini sağlayın. Yeterli köpüğü elde ettikten sonra parmak uçlarımız ile saç diplerine masaj yapın. En son ılık su ile durulayın.
En İyi Kil Sabunu Hangisidir?
Killi sabun kullananlar en çok hangi sabunu kullanıyor araştırdım ve size bir liste hazırladım.
1- Saba Kil sabunu
Saba markasının kil sabunu saç ve cilt bakımı için kullanılabilir. Yukarıda saydığım tüm faydaları sağlayan bir ürün. Özellikle yağlı cilt ve saçlardan şikayet edenler için harika %100 doğal olduğu için güvenerek kullanabilirsiniz. Ayrıca el yapımı ürün. Duşta saç ve vücut bakımı için, ayrıca günlük cilt bakımı için kullanabilirsiniz. Fiyatı 26 TL. Online sitelerden indirim dönemlerinde satın alırsanız daha uygun fiyata bulabileceğiniz bir ürün.
2- Sabun Dünyam kil sabunu
Sabun dünyam sitesinde birçok farklı bakım sabunu bulunuyor. Kil sabunu da mevcut. Cilt bakımı için harika bir ürün. Özellikle peeling etkisi sağlayarak cildi ölü deriden arındırmak konusunda başarılı. Fiyatları da oldukça uygun. 9.95 TL gibi uygun bir fiyata satın alabilirsiniz.
3- Bade Natural Kil İçerikli Doğal Yüz Sabunu
Bade Natural markasının kil sabunu yüz bakımında uzman. Cildi yenileyici, arındırıcı özelliği ile cildi ölü derilerden temizliyor. Cildin pH değerini koruyarak kurutmadan temizliyor. Fiyatı 49.90 TL olsa da Trendyol'da 19.90 TL'ye bulabilirsiniz.
4- Thalia Doğal Kil Özlü Sabun
Thalia markasının sabunları oldukça kaliteli. Doğal kilden üretilmiş, cilt bakımı için harika bir ürün. Cildi kurutmadan arındırdığı için çok seviyorum. Duşta vücut için ve günlük cilt bakımı için ideal bir ürün. Hassas ciltler de güvenerek kullanabilir. Normal fiyatı 39.99 TL ancak Trendyol'da 11.30 T'ye satın alabilirsiniz.
5- Organique Yeşil Killi Sabun
Yağlı ciltler için özel olarak üretilmiş bir sabun. Ciltteki fazla yağı anında arındırıyor. Yağlanmadan kaynaklı akne ve sivilce oluşumunun önüne geçiyor. Sivilceleri kurutuyor. Ayrıca vegan bir ürün. Diğer sabunlara göre fiyatı biraz yüksek. 119 TL. Ama Trendyol'da 59.50 TL'ye bulabilirsiniz.
6- Salvera Doğal Kil Sabunu
Önereceğim bir diğer ürün Salvera markasına ait doğal bir kil sabunu. Yüz, vücut ve saç temizliği için güvenerek kullanabileceğiniz killi sabun. Tamamen doğal maddelerden üretilmiş. Cildi asla kurutmuyor ve tahrişe sebep olmuyor. Trendyol'da 29.90'dan 14.90 TL'ye düşmüş, bakabilirsiniz.
7- Duru Argan Yağı ve Kil Sabunu
Duru markasının kullandığım en güzel sabunu hem kil hem de argan yağından oluşuyor. Kil sayesinde cildi derinlemesine temizliyor, argan yağı ile de nemlendiriyor. Killi bir sabunda nemlendirici özelliği olmasını ben çok beğendim. Vücut için kullanıma uygun. Çevremde Duru argan yağı ve kil sabunu kullananlar arasından memnun kalmayan birine rastlamadım.
8- Bee Beauty Killi Sabun
Önerieceğim son ürün Bee Beauty killi sabun. Cilt, vücut ve saç bakımı için uygun bir ürün. Özellikle gül yüz bakımında etkili bir ürün. Cildi arındırırken kurutmaması güzel bir özelliği. Bee Beauty killi sabun kullananlar ve yorumlarını okuyarak tercih edip memnun kaldığım bir ürün.
taliani'nin kil sabunuu kullandım, iki yıldır geçmeyen sivilcelerimi geçirdi. ama onu bulamadığım için aldığım bir başka marka kil sabunu hiçbir işe yaramadı.