Gün içerisinde ara ara tansiyonuma bakıyorum
sürekli yüksek son ölçümde büyük 15 küçük 10.5 genelde bu yükseklikte sizce bir sakıncası var mı?
sürekli yüksek son ölçümde büyük 15 küçük 10.5 genelde bu yükseklikte sizce bir sakıncası var mı?
Büyük tansiyon 15 ise bunun sana yan etkileri olması gerek. Büyük ihtimalle yanlış ölçüyorsun bunu hastanelerde tecrübeli hemşireler dahi yanlış ölçebiliyor. Dijitaller özellikle yanlış. Yüksek tansiyon ailende genetik olabilir ama sağlık ocağına gidip ölçtürmelisin
14 - 15 arası genelde ben son ölçümü soyledim
Ama geçenlerde uyandığımda ellerim şişmiş gibi hissediyordum ama şişlik yoktu
Var tabi ya. olgunlar için bile yüksek bu. Lütfen ihmal etme bir doktora git
Benim tansiyon hep bu yükseklikte aşırı kilodan desen fazla bir kilom yok
1.75 boy 80 kilo
Yarın gidip bir görünim o zaman çok sağ ol tesekkur ederim içime kurt düşmedi değil.
limonlu su iç
Şimdi yapıp ictim sağ ol
Cevap
0Cevap
Yuksek de değil düşük de değil genetik olabilir kalk sabah sağlık ocağına tahlil yaptır 10 dk almaz
Tabiki var böbreklerine bakdır kesin orda ya da kalpde bir sorun var ya da çok tuzlumu yiyosun tuzu şekeri bırakman lazım
Normal tuketiyorum
İhmal etme kardeşim git böbreklerine bakdır yüksek tansiyon hiç iyi bişey degil beyin kanaması geçirirsin felç gelir birden acil. kardeşimde tansiyon magduru tuz kullanmıyo kilo verdi öyle dengeledi. kilolumusun
1.75 e 80
Biraz kilo ver. tuzlu tatlı hazır gıdalardan uzak dur. gir bir bakdır ciddi durum şişlikde oluyomuş böbreklerde olabilir ya da kalpde bir çaresine bakarlar daha gençsin ileride düşünemiyorum seni. bilekden ölçer tansiyon aletiyle. Sık sık bak namzına. zaten sen tansiyondan gidince hastanede tansiyonu bir gün boyunca ölçücek bir alet takıyolar belirli aralıklarla o kendi kendine ölçüp kayıt alıyo sen uyurken bile. sonra ilaç veriyolar sen ilaç verip başından yollamalarına izin verme sorunun dibine kadar ögren için rahat olsun
Tabi vardır bir doktora görünmelisin
Ama herhangi bir sağlık problemi hissetmiyorum enerjim yerinde hareketliyim neden yuksek boyle acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar