Burun ameliyatı oldum ve sonuç hüsran. Doktora dava acabilir miyim? Haklarım neler?

Ben burun ameliyatı oldum geçen yıl , burnumde et vardı o alınacaktı. Doktorumun tavsiyesi üzerine hafif egri olan burun kemigimi de düzelttirecektim. Doktorum zaten estetik cerrahı degil sadece kemigi düzeltip kapayacaktı. Ameliyatım bitti , dikişlerim alındı edildi bir baktım ki burnum yamuk görünüyor. Doktor ödemden kaynaklı şişliği insin gececek dedi 6 ay boyunca. Sadece burun kemigini düzeltmekle kalmamıs kaydırak gibi kalkık bir burun yapmıs. Kendisiyle özellikle konusmustum dogal duracak degil mi sadece kemik düzelsin istiyorum diye. 9. ay muayenesinde doktora burnum hala yamuk dedim hani neredeymis yamuklul yok ya birsey falan dedi. Tartısmaya basladım , koltuga uzandırdı yukarıdan baktı ve fotografını cekti baktı yamuk oldugunu görünce de evet biraz var ama hos görünüyor dedi. adam bildiginiz üçkagıtcı , hem de kendisi prof dr ünvanı almıs kocaeli üni. kulak burun bogaz cerrahisi bölüm baskanlıgını yapmıs ünlü bir doktor. En iyi özel hastanede oldum ameliyatı da. Ben gercekten artık aynaya bakmak istemiyorum , psikolojim bozuldu. Ailem moralim bozulmasın diye yok birsey diyor ama yoldan gecen estetik mi burnun diye soruyor. Tek istedigim rahat nefes alıp vermek ve minicik kemerin düzeltilmesiyken yanlıs kıkırdakları da almasıyla burnum yampiri görünüyor. Simdi ben bu doktora ne yapabilirim? Haklarım neler bilmiyorum hukuki , bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Burun ameliyatı oldum ve sonuç hüsran. Doktora dava acabilir miyim? Haklarım neler?