Tehlikeli bir şekilde her şeyi unutuyorum ve odaklanma sorunu yaşıyorum doktora gitmeli miyim?

Dün bilgisayardan kitap okuyordum ve ailem yanımda televizyon izliyordu. En az 5 kere okudum bir cümleyi ama sanki hiç okumamışım gibiydi. Ne zaman cümleye başlasam kendimi televizyonda söyleneni dinlerken buluyordum. Bu yüzden bilgisayardaki yazıları kocaman yapıp okumaya çalıştım belki küçük diyedir diye ama nafile. O kadar sinirlendim ki kalkıp televizyonu kapattım ve aileme açmamalarını söyledim. Ardından rahat bir şekilde okumaya devam ettim. Ablam yan odadan sessiz bir şekilde şarkı mırıldanırken bir anda neden anlamadım sinirle ona susmasını söyleyip bağırdım. Üstümü değiştiriyorum ama aynaya bakınca ne zaman değiştirdim ya da nasıl karar verdim diye düşünüyorum ama hatırlamıyorum. Hatırlamaya çalışınca ya da odaklanmaya çalışınca başıma ağrı giriyor. O kadar berbat hissediyorum ki gözlerim doluyor neden hiçbir fikrim yok.. Mutlu mutlu film izlerken ablam yanıma gelip bir şey sorunca bir anda o kadar sinirleniyorum ki! Hatırlayamadığım şeyler yüzünden, ya da odaklanamadığım şeyler yüzünden sinirden kıpkırmızı oluyorum. Film izlediğimde ya da bir arkadaşım bir şey anlatırken onu dinliyorum ama bir zaman sonra bir anda onu dinlemediğimi fark ediyorum! Bilgisayarda bir yazı ya da resime bakıyorum ama sanki hiç bakmamışım gibi geliyor. Minibüse biniyorum ve bir anda yol boyunca neler olduğunu hatırlamadığımı fark ediyorum. Ailemi görünce bazen yabancı geliyor yani bu benim dayım mı, teyzem mi? gibi Bazen aynaya bakınca bu ben miyim diyorum. ya da su içmeye gideceksem tuvalette buluyorum kendimi ve nasıl geldiğimi de anlamıyorum. Bir şey anlatırken bir anda duraklıyorum ve neler anlattığımı ne konuştuğumu her şeyi unutuyorum. A yazacakken B yazıyorum. Yatarken yatağımın ne tarafta olduğunu unutuyorum Düşündüklerim ile söylediklerim farklı oluyor. Mutfağa gidip bardağı alıyorum su şişesi çıkarıyorum kapağı açıp dökecekken bir anda dalıyorum, kendime geldiğimde ne yapacağımı unutuyorum. Sizce aileme söyleyip psikiyatriste ya da doktora başvurmalı mıyım? Çünkü dayanamıyorum.
Tehlikeli bir şekilde her şeyi unutuyorum ve odaklanma sorunu yaşıyorum doktora gitmeli miyim?