Saçımı bulaşık deterjanıyla yıkadım bir zararı olur mu evde şampuan bitmişti bende üşendim gidip almadım evdeki bulaşık deterjanıyla yıkadım.Saçımı bulaşık deterjanıyla yıkadım
Saçımı bulaşık deterjanıyla yıkadım, zararı olur mu?
Saçlarımızın her zaman bakımlı ve sağlıklı olmasını isteriz. Bunun için de her zaman saç tipimize, saçlarımızın problemine uygun olan bakım ürünleri kullanmamız gerekir. Şampuan kullanımı saç bakımımızın en temel ve en önemli parçasıdır. Evimizde şampuan olmadığı zamanlarda da saçlarımızın kirli durmasını istemez, alternatif yöntemler ararız.
Bulaşık deterjanı ile saç yıkanır mı?
Bulaşık deterjanı ile saç yıkanır mı?
Şampuanlar tamamen saç derimizin hassaslığına, saçlarımızın ihtiyacına göre üretilir. Bu sebeple saçlarımızı başka bir ürünle yıkamayı tercih etmemeliyiz. Dolayısıyla bulaşık deterjanı ile saç yıkamak doğru değildir ve saçlarımıza zarar verebilir.
Bulaşık deterjanı ile saç yıkamanın zararları nelerdir?
Bulaşık deterjanı ile saç yıkamanın zararları
Bulaşık deterjanı içeriğinde lekeleri çıkarmayı kolaylaştıran kimyasal maddeler barındırır. Bu maddeler saçların kurumasına, dökülmesine yol açabilir. Aynı zamanda saç derisinde tahrişe de neden olabilir. Saçlarını arındırmak için bulaşık deterjanı tercih edenler var ancak saçlar için son derece yanlış olan bir uygulamadır. Saçlarınızı arındırmak istiyorsanız mutlaka arındırıcı şampuanlar tercih etmeli ya da evdeki malzemelerle yapabileceğiniz saç maskelerinden yardım almalısınız.
Evde şampuan yoksa ne kullanabiliriz?
Evde şampuan yoksa ne kullanabiliriz?
Şampuan her zaman evde bulunamayabiliyor ve biz de bu durumda kirli saçlarla kalmak istemiyor, alternatif yöntemler arıyoruz. Evinizde şampuan yoksa saçlarınızı sabunla yıkamayı tercih edebilirsiniz. O da yoksa saçlarınızı yıkamak için sadece ılık su kullanın derim. Bulaşık deterjanı, duş jeli gibi ürünlerle saçları yıkamak zarar verici olabilir. Çünkü her ürün kullanılabileceği alanlara yönelik üretilir.
Evde şampuan yoksa duşa girmeden önce saçlarınızı karbonat ve su karışımıyla ıslatıp, yarım saat kadar bekletebilirsiniz. Sonrasında duşa girer, saçlarınızı yıkarsanız saçlarınız daha temiz görünecektir. Karbonatın saçları arındırıcı özelliği vardır.
İyice durula bari kalıntı hiç kalmasın. Gazi Üniversitesinin yaptığı bir açıklamada en çok kansere yol açan kimyasal maddelerde bulaşık detarjanı vardı bir de düşün saç derisi elimizin derisinden kat kat daha hassas.
bir şey çekmedim :D olamaz mı iki dakika gidip o lanet olası şampuanı alamadım işte ne var bunda keşke el sabunuyla yıkasaydım sonradan aklıma geldi ama neyse olan oldu saçım mis gibi limon kokuyor :)
En İyi Cevaplar