Bulaşık Deterjanı İle El, Yüz ve Saç Yıkanırmı, Bulaşık Deterjanı İle El-Yüz Yıkamak Zararlımı?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ben de yaptım maalesef 😂 benimki narlıydı aynı traş kolonyası gibi koktu 😂. Hem derinlemesine temizlik yapmış oldum, daha ne isterim değil mi? 😂 Haydi hep beraber bakalım...

'Bulaşık Deterjanı İle El-Yüz Yıkamak Niçin Bu Kadar Yaygın?' Bunun iki sebebi vardır. Birinci sebep insanların bulaşık deterjanının zararlı olup olmadığı hakkında bilgisinin olmamasıdır. Bu yüzden mutfaklarda çoğu kişinin evinde sadece bulaşık deterjanı vardır. Misafirliğe gittiğiniz evlerde dikkat edin dediğim şeyi fark edersiniz. İkinci sebebi ise ele bulaşan yağları normal el sabunlarına oranlar daha iyi bir şekilde çıkarmasıdır. Herkes bulaşık deterjanı ile elini yıkamıştır yalana gerek yok. Normal sıvı sabundan daha kolay ve hızlı bir şekilde yağı elden temizleyebiliyor.

Çoğu kişi yemek yaparken, mutfak temizlerken bulaşık deterjanı ile elini yıkamıştır. Hatta sizin de söylediğiniz gibi zorunluluktan yüzünü yıkayan bile olmuştur. Ama yıkamamak gerekir aslında. ‘’ Bulaşık deterjanı ile el-yüz yıkanır canım‘’ diyenlere inanmayın. Bunların amacı kişisel temizliği sağlamak değildir. Bulaşıklardaki bakterileri, mikropları yok etmesi amacıyla insan sağlığına zararlı olan kimyasal maddeler kullanılarak üretilmiştirler. Fakat şöyle bir şey var. İnsanlar mutfakta el yıkarken bulaşık deterjanı kullanmayı artık alışkanlık haline getirdi. Bu alışkanlığı bırakmak gerekir. Çünkü gerçekten zararlıdır.

Kesinlikle böyle bir hataya düşmeyin arkadaşlar. Normal şampuan bile kullanırken bir markadan farklı bir markaya geçiş yapıldığında bile saç olumsuz etkilenebiliyor. Sizsiz olun sakın bulaşık deterjanını saçınıza vurmayın. Eğer şampuanınız biterse normal kalıp sabun kullanın.
Saçınızı bulaşık deterjanıyla yıkamak güvenli midir? Kısa cevap: Seni öldürmez ama saçını mahvedebilir.

Bulaşık deterjanıyla el, yüz ve saç yıkamak maalesef zararlıdır. Temel amacı kişisel temizlik değil bulaşıklarda bulunan bakteri ve mikropları yok etmektir. Bunun içinde içerisinde insan cildine zararlı olan kimyasal maddeler koyulmaktadır. Bulaşık deterjanı her cilt türüne zararlı olmasına rağmen özellikle kuru cildi olanlar, sedef ve egzama gibi cilt hastalıkları olanlar için daha büyük tehlike barındırmaktadır. Bu tip ciltlerde kalıcı yaralara sebep olabilir. El ve yüz cildini bozarak içerisindeki doğal yağları yok edebilir. O yüzden zorunda kalmadığınız sürece bulaşık deterjanınla bırakın yüz yıkamayı el bile yıkamayın.
Cevap
12Cevap
Daha önce deneyimlediğim durum. Hiç bir şey olmuyor merak etme
Yüzünde yağdan eser kalmamıştır.😄😄
Benim şu an aynısı oldu. biraz yanıyo zeytinyağı ve kantoron yağını karıştırıp yüzüme sürdüm biraz geçiyo.
aşırı derecede kurutur yüzünü hemen bi nemlendirici sür
Bende yıkadım bişey olmadı jzshsh
Zararlı tabi bulaşık için o
Direk makinanın içine girseydin ya
Telle yıkasaydın keşke daha etkili olur
Birşey olmaz
Hastanelik olacan yüzün düşecek evet
yüzün soyulabilir jksdlg
Bişi olmaz knk
Olmaz ama bol suyla yikayaydin
olmaz işte mis gibi pisliklerden arındın
Sertleşir gerilir suratın
Heralde olur
Öleceksin
Şaka bu de
Şampuan farklı mi bebegim
Şaka de nolur
Ay sanki sampuaninizin içinde kimyasal yok ta hep organik mucizevi bişey konuşturmayim şimdi beni😂
Aynı oranda değil 😂
olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?