Ailemin haberi yok bu işe bulaştığımdan ama ciddi anlamda bu işte iyiyim parada kazanıyorum başlarda ufak darbeler alıyordum, örnek: Bu seferki maçta ağır darbe aldım diz yedim çünkü ve defend kullanamadım. Resim: (sadece bir kısmını attım)
Şimdi bana bu işi bırak demeyin çünkü bırakamayacak kadar çok seviyorum ama bunu nasıl geçirebilirim? Önerileri olan? İnsanların sorması hoşuma gitmiyo
Mma kafes dövüşünde bacağıma ağır darbe aldım yardım edin? ? (Resimli)?
Ezilme, çarpma, darbe alma, sıkışma, yanma da temel fizyoljik süreç o bölgede kan akımının hızlanmasıdır (kızarıklık) bu ısınmaya neden olur. Isınınca damarlar genişler ve damar duvarındaki endotel hücre denen hücreler bir birinden ayrılır, damar içi sıvı dışarı kaçar, şişme olur. Buna ödem denir. deri fazla genişleyemeyince baskı içe doğru olur ve kan akımını çok yavaşlatır. Bu morarmaya neden olur. Morluk temiz kan gelmiyor, etraftaki hücreler hemoglobine bağlı oksijeni bitirmiş demektir. Ödem ve şişmeyi engelleyebilirsek demekki morluğuda engelleyebiliriz. Ödemi engellemek için soğutma gerekir. Soğutma buz veya buzlu su veya buz kompresleriyle olursa işe yaramaz. Soğutma oda sıcaklığında jel şekline getirilmiş su ile olursa etkili olur VESTAGEL bu için en iyi üründür. su gibi akıp gitmez. VESTAGEL emdirilmiş örtüyü örterseniz bir kaç dakika içinde acı ağrı, zonklama geçer. 30-40 dakika sonra kaldırınca ne kızarıklık, ne şişme ne morarma olur. VESTAGEL etkisi ve kullanımı www (nokta) yanikilkyardim (nokta) com internet sitesinde görülebilir. VESTA ürünlerini bu tür riski olanlar yanlarında taşımalıdır. Hiç bir yan etkisi yoktur.
Şahsen bende aynı işi yapıyordum :) Kafes dövüşü zevklidir ama ben daha kuvvetli dayak yedim :D Sana tavsiyem bu tarz şeyler için hidroid fort gel kullan bide silverdin plus kullanabilirsin. Hidroid şeffaf renkli jeldir morluk gidermede çok işine yarar. kokusu biraz kötüdür ama. Silverdin plus ta gümüş içeriklidir. cildi onarmaya yardımcı maddeler de bulundurur. ek olarak bepanthen sürebilirsin :D
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hah tamamdır işte aradığım cevap çok çok teşekkür ederim aynen öyle birebir antremanlar gibi olmuyor ki bu olay bilmiyorum tutku haline geliyo kendimi koruyabildiğim kadar korudum bence çünkü bir erkekle dövüşmedim ama dövüşseydim daha ağır darbe alabilirdim. Çok teşekkürler
bide ekleyeyim maçlardan önce soğuk kompres yap. zaten antrenman yapıyosundur maçtan önce ısınma hareketlerini fazla yapma. maçlardan sonra da soğuk kompres yaparsan kas ağrıların azalır :)
kadınlar daha hırçın oluyo bu konuda :D mma i iyi yapmak istiyosan box ve kickbox ta çalış. gölge dövüşü çok işine yarar. kendin gibi bir sevgili bulursun antrenmanların daha iyi olur :D Ve unutma kafeste kural yoktur. Ne yaparsan yap kendini koruyamazsın :D arkadaşımın bacağındaki defender kırıldı parça çocuğun ayağına girdi. ben o günden sonra hiç kullanmadım sende kullanma :D
Çok daha hırçın ya biz resmen daha çok sinirleniyoruz yani ben darbeyi aldıktan sonra acısını maç bitince hissedebiliyorum hahahah inşallah başka türlü biriyle yapamam sanırım anlamaz beni yani
zaten maç sırasında terliyosun ateş atıyosun. soğumadan maça çıkarsan tekrar harika (biz 3 maça falan çıkıyoduk gecede) fakat soğuduktan sonra maçın çıkarsa sıçtın. ağrıların artmaya başlıyo :D Ayrıca dövüşçü bir manitam olsun isterdim :D Birlikte kavgaya girmek. Sırtını ona dayamak ona güvenmek falan süper bişey. Ayrıca evet kadınların canı acıyınca daha asabi oluyolar. Bide kız kavgası kötü olur derler. bu gün hızlı ve öfkeli 7 yi izledim kadınlar süper dövüşüyo :D Bende öyle manita isterdim diyom ya :D Neyse dediğim gibi kompres yapmayı unutma. ve kondisyon çalış koşuya gidebilirsin (Ben her gün 2 saat koşardım) ilk başta ayakların ağrıcak ama sonra geçer. onlara da kompres yap. tayt gitme kan dolaşımını yavaşlatıyo. Ayriyetten yüzebilirsin de hem vücudun çalışmış olur kondisyonun daha iyi artar :) her maçtan sonra da eve gidince hidroid i sür ama insan içine çıkma :D
Bırakma tabii ben de dövüşçüyüm bu gayet normal bir durum çözüm olarakta Thailand yağı kullan varsa hocandan iste en iyisi
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bir tane yakan var adını tam hatırlamıyorum genel olarak bir ara onu kullandım hocam yüzünden ama ciddi anlamda sürdüğüm anda ısınmaya başlıyordu. Bu yağda aynı şekildemi?
Kızlar siz narin yaratıklarsınz niye böyle şeylere bulaşıyuorsunz
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten beni gören insanlar özellikle antrenötüm bile yüzüne bir zarar gelmesinden çok korkuyorum güzel bir kızsın bırak bu işleri diyo ama ben bırakamıyorum
pardon ama kafes döğüşü yapıp ilk defamı darbe aldında buraya soruyosun yoksa egon içinmi belkide uydurma o kadar dövüş yapan insan ilacınıda bilir
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten dövüşen insanlar var aranızda benim gibi sorum onlara zaten alınan darbelerin özellikle ilk resimde low kick darbeleri ikinci resimdede diz darbesi olduğu açık ego falan değil ezilme olabilir doktorada gidemem yani aldım zaten cevabımı sağol yinede
demek istediğim ilk defamı darbe aldın ilk dögüşünmü? daha önce hiç darbe almamışmıydın diyorum bunları bilmiyosan ne döğüşüyosun neyse erik pestili koy dicemde nerden bulcan
bu işi yapan bunların nasıl ıyıleştiğinide bilir bence fazla atmışsın
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aldığım son darbese kas ezilmesi olabilir yoksa nasıl geçtiğinden bende haberdarım fakat doktora gidemem olay bu yani o yüzden bilen vardır diye sordum sakin olabilirsin bişey kanıtlamaya ihtiyacım yok
En İyi Cevaplar