Herpes simplex için bkz: link Bu sabah uyandım ki dudağımın kenarında bir herpes virüsü halay çekiyor :( Çok moralim bozuldu. Çok canım sıkıldı. En canımı yakanı da bu virüsten kurtulana kadar kızımı öpemeyecek olmamdı :( Şu uyuz illet virüsten kurtulmak için ne önerirsiniz? Yok mu kocakarı ilacı yöntemi bişeysi neyim olan? Beni herpesle başbaşa bırakmayın korkuyorum ühü :(
Özet: Dudağımda uçuk çıktı. Var mı öneriniz?
Herpes simplex virüsüne yakalandım. Tedavisi için önerisi olan var mı?
Herpes virüsü hatırladığım kadarıyla 1 defa yakalanıldığında ömür boyu kronik devam eden bir virüs. Virüsler kulak arkasında kristalize olarak bağışıklık siteminin düşmesini bekler. Zayıflayan bağışıklık sistemi ile start alır ve aktif olur. İyileşse bile kulak arkasında bir sonraki atağı bekler.
hsv1 ve hsv2 diye iki çeşidi vardır
hsv1 Oral bölgede hsv2 genital bölgede aktiftir
hsv-1 taşıyıcısı olan kişilerin çocuklarına bulaştırmaması için dikkatli olması tavsiye edilir. yoksa sizin bundan muzdarip olduğunuz yetmezmiş gibi çocuğunuza da bu işkenceyi çektirirsiniz.
Uçuk olarak tabir edilen dudaklarda çıkan kaşıntılı su torbacıkları vücut ısısına dayanıklı herpes simpleks virüsü nedeniyle çıkar. dudaklarınız uçuk çıkmadan önce kaşınmaya başladığında, tahta kaşığı ocakta azcık ısıtın. sonra kaşınan yerlere bastırın. tabi köz edip de medyum keko'ya çevirmeyin kendinizi, azcık ısıtın yeter. kaşıntı gidecek ve uçuk çok daha hafif bir şekilde atlatılacaktır. ha su kabarcığı gene çıkar, ama kaşıntı olursa tekrar edin tahta kaşık olayını. o ısıda herpes simpleksler ölecektir.
şimdi konuyla alakalı ikinci mesele ise, yeni doğmuş bebekleri tutup millete öptürmeyin, hemen hemen herkeste herpes virüsü bulunur ve vücut zaaf gösterince uçuk çıkartır. çoçuğu öpünce virüs bulaşırsa, bağışıklık sisteminin zayıflığından dolayı çoçuğun ölümüne neden olabilir o öpücük.
İkinci kısım alıntı evet ama 1. kısımı kendim yazdım. Sık kullanılanlara eklemiştim ''öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler'' başlığı altındaydı. Bir de favorilemiştim.
Alıntı kısım ''Uçuk olarak tabir edilen dudaklarda çıkan kaşıntılı su torbacıkları vücut ısısına dayanıklı herpes simpleks virüsü nedeniyle çıkar. dudaklarınız uçuk çıkmadan önce kaşınmaya başladığında, tahta kaşığı ocakta azcık ısıtın. sonra kaşınan yerlere bastırın. tabi köz edip de medyum keko'ya çevirmeyin kendinizi, azcık ısıtın yeter. kaşıntı gidecek ve uçuk çok daha hafif bir şekilde atlatılacaktır. ha su kabarcığı gene çıkar, ama kaşıntı olursa tekrar edin tahta kaşık olayını. o ısıda herpes simpleksler ölecektir.
şimdi konuyla alakalı ikinci mesele ise, yeni doğmuş bebekleri tutup millete öptürmeyin, hemen hemen herkeste herpes virüsü bulunur ve vücut zaaf gösterince uçuk çıkartır. çoçuğu öpünce virüs bulaşırsa, bağışıklık sisteminin zayıflığından dolayı çoçuğun ölümüne neden olabilir o öpücük. ''
Geçmiş olsun en etkili yöntem eczaneden 'vectavir' veya ' Zovirax' adlı kremlerden birini alır ve kullanırsanız etkisini hemen görürsünüz. Zovirax pahalı bir krem diğerine göre iki ilacında etkisi aynıdır. 1-2 saate alıp 2 saate bir kullanırsanız gün sonuna dogru iyileştiginj görürsünüz.
Doğal bir yöntem isterseniz sarımsak kullanabilirsiniz ama hemen kesin etki göstermez sadece azaltır.
Evet 2 saate bir sürerseniz ve sürerken kremi yedirin ayrıca kremi sürmeden önce ellerinizi yıkayın akşama geçmeye başladığını görürsünüz. şu an kaşınabilir Kaşımayın geçmiş olsun
Bende de çok çıkar 😞 HERPCLAIR marka uçuk kremi kullanıyorum. Şeffaf jel şeklinde. Jel orda donuyor ve uçuğun büyümesini engelliyip kısa sürede kurumasını sağlıyor. Onun dışında yağsız bir ruj sürebilirsin oda çabuk kurutur. Uçuk bir virüs olduğu için buzunda ordaki virüsleri öldürdüğünü duymuştum. Tam tersi sıcağında iyi geldiğini söyleyenler var. Kaşığı ısıtıp oraya bastırma tekniğini söyleyenler var. Birde beslenmene dikkat et. Genelde bağışıklık sistemi çöktüğünde, D vitamini eksikliğinde ve vücut ısısı arttığında çıkar. Geçmiş olsun. Bebişe öpücükler senin yerine 💋💋
Şimdiye kadar hiç genital bölgeye varacak boyutlara gelmedi senede 1 2 kere çıkar bende ama hiç doktora gitmedim önemsemedim. Şimdi işin içine kızım girince iş ciddiye bindi :D
O dudak senin mi? :O :S Sen ağla en iyisi :( Bebeğine bir kaç günlüğüne ver biz bakalım anne - babam evlen de TORUN sevelim diyorlar heveslerini alsınlar :))
Aaa site manyadi baskasina gondersigim mesaj baska birine gitmiyormus gibi baska soruya verdigim cevap buraya gelmis.
Neyse, bu virusu en iyi ben tanirim bu sene hic cikmamasina ragmen (çoş kükür) yılda 1,5 ayda bir 6 7 kere cikan bir virüs idi kendiSi.
Neyse, evde zovirax bulundur hep aninda surersen en etkilisidir. koca kari olarak da en etkisilisi kolonya veya limon. Limonu daha cok oneririm mumkunse 24 saat limon tut defolup gidecektir
Sana bu yolun yolcusu olarak soyluyorm cok cektim bu virusten her yolu denedim patatesler mi koymadım. cakmaklar mi cakmadim sarimsaklar mi surmedim. En iyi bunlar geliyo. bir ara dudaklarimi kesmeyi dusunuyodm o derece 2 haftada bir cikiyodu. Bu sene masallah de hic cikmadi
En İyi Cevaplar