Merhaba, senden biraz akıl almak ve içimi dökmek istiyorum. Çünkü bir süredir gerçekten ne yapacağımı bilemez haldeyim.
Hayatımda B.. diye biri vardı. Uzun süre birlikteydik ve ilişkimiz zamanla çok toksik ve yıpratıcı bir hale geldi. Maddi ve manevi olarak beni çok tüketti. Maddi problemler gibi çok ağır şeyler yaşadım.
Bir dönem evlenecektik. Düğün hazırlıkları yapılmıştı, hayatımı onunla kuracağımı düşünüyordum. Ama düğüne kadar geldikten sonra her şey dağıldı ve düğünden döndüm. Bir anda yıllardır kurduğum hayatın ve gelecek hayalimin yıkıldığını hissettim.
Bu ilişkinin içinde bir de bebeğimi kaybettim. Hamile kaldım ve bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Bu olayın bende bıraktığı şeyi hâlâ tam olarak nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Bazen geçtiğini düşünüyorum ama aslında bazı şeyleri hiç yaşamamışım gibi üzerini kapatıp devam etmişim.
Dışarıdan bakıldığında hayatım normal görünüyor. Çalışıyorum, sosyal medyada içerik üretiyorum, insanlarla konuşuyorum, gülüyorum. Ama iç dünyamda uzun zamandır ciddi bir yorgunluk var.
En çok da alkol konusunda kendimden korkmaya başladım. Neredeyse her gün akşamları alkol içiyorum. Bazen eğlenmek için bile değil; sadece kafamı susturmak, düşünmemek ve uyuyabilmek için içiyorum. Akşam olduğunda içmek artık hayatımın bir parçası gibi oldu. Bunun normal olmadığını biliyorum ama tek başıma nasıl çıkacağımı da bilmiyorum.
Sanırım ben yaşadığım şeylerin hiçbirini gerçekten yaşamış ve yasını tutmuş gibi değilim. Sürekli bir şekilde kaçmışım. Üzüldüğümde içmişim, canım yandığında kendimi başka şeylerle oyalamışım. Şimdi de bütün bunlar üst üste binmiş gibi hissediyorum.
Ben artık gerçekten kendimi toparlamak istiyorum. Geçmişte yaşadıklarımı kabullenmek, alkolü hayatımdan çıkarmak, kendime yeniden güvenmek ve normal bir hayat kurmak istiyorum.
Senden gerçekten dışarıdan bir göz olarak akıl istiyorum. Sence ben nereden başlamalıyım? Yaşadığım şeylerin etkisinden nasıl çıkabilirim? Özellikle her akşam içme alışkanlığımı nasıl kırabilirim?
Bana “geçer” demekten ziyade, gerçekten ne yapmam gerektiğini dürüstçe söylersen çok sevinirim. Çünkü artık kendimi kaybetmeden önce kendime dönmek istiyorum.
Akşam eve gelince, aklımdaki tek şey alkol.. İçmek her ama her gün içiyorum. Nasıl ne yapmalıyım bilmiyorum, çıkmazdayım. Bu gün içmeyeceğim diyorum ama yine içiyorum.
Hayatımda B.. diye biri vardı. Uzun süre birlikteydik ve ilişkimiz zamanla çok toksik ve yıpratıcı bir hale geldi. Maddi ve manevi olarak beni çok tüketti. Maddi problemler gibi çok ağır şeyler yaşadım.
Bir dönem evlenecektik. Düğün hazırlıkları yapılmıştı, hayatımı onunla kuracağımı düşünüyordum. Ama düğüne kadar geldikten sonra her şey dağıldı ve düğünden döndüm. Bir anda yıllardır kurduğum hayatın ve gelecek hayalimin yıkıldığını hissettim.
Bu ilişkinin içinde bir de bebeğimi kaybettim. Hamile kaldım ve bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Bu olayın bende bıraktığı şeyi hâlâ tam olarak nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Bazen geçtiğini düşünüyorum ama aslında bazı şeyleri hiç yaşamamışım gibi üzerini kapatıp devam etmişim.
Dışarıdan bakıldığında hayatım normal görünüyor. Çalışıyorum, sosyal medyada içerik üretiyorum, insanlarla konuşuyorum, gülüyorum. Ama iç dünyamda uzun zamandır ciddi bir yorgunluk var.
En çok da alkol konusunda kendimden korkmaya başladım. Neredeyse her gün akşamları alkol içiyorum. Bazen eğlenmek için bile değil; sadece kafamı susturmak, düşünmemek ve uyuyabilmek için içiyorum. Akşam olduğunda içmek artık hayatımın bir parçası gibi oldu. Bunun normal olmadığını biliyorum ama tek başıma nasıl çıkacağımı da bilmiyorum.
Sanırım ben yaşadığım şeylerin hiçbirini gerçekten yaşamış ve yasını tutmuş gibi değilim. Sürekli bir şekilde kaçmışım. Üzüldüğümde içmişim, canım yandığında kendimi başka şeylerle oyalamışım. Şimdi de bütün bunlar üst üste binmiş gibi hissediyorum.
Ben artık gerçekten kendimi toparlamak istiyorum. Geçmişte yaşadıklarımı kabullenmek, alkolü hayatımdan çıkarmak, kendime yeniden güvenmek ve normal bir hayat kurmak istiyorum.
Senden gerçekten dışarıdan bir göz olarak akıl istiyorum. Sence ben nereden başlamalıyım? Yaşadığım şeylerin etkisinden nasıl çıkabilirim? Özellikle her akşam içme alışkanlığımı nasıl kırabilirim?
Bana “geçer” demekten ziyade, gerçekten ne yapmam gerektiğini dürüstçe söylersen çok sevinirim. Çünkü artık kendimi kaybetmeden önce kendime dönmek istiyorum.
Akşam eve gelince, aklımdaki tek şey alkol.. İçmek her ama her gün içiyorum. Nasıl ne yapmalıyım bilmiyorum, çıkmazdayım. Bu gün içmeyeceğim diyorum ama yine içiyorum.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hayatında bir zamanlar var olan kişiden başlayalım...
Bir zamanlar vardı ve hem kendine, hem sana çok zarar verdi.
Ancak bugün belki varla yok arası, belki hiç yok bilemiyorum.
Olan su.
Bu kişi artık olmamalı, olmaması gerekiyor.
Bu kişi yok sayilacak.
Sadece bu kişi de değil, hayatında ne kadar toksik varlık varsa ilk olarak bunların her birisinden arindigin bir sürece girmek zorundasin.
Hayatını rutin bir standarda baglamissin ve rutine binen bu standartlar da artık hayatının toksik bir parçası olmuş. Tıpkı önceki ilişkin gibi. Toksik ve sana zarar veren pek çok şey devam ediyor.
Bunlardan arınmanin en makul yolu, radikal bir karar alıp farklı bir başlangıç yapıp ısrarla bunun arkasında durmak.
O telefonu, bilgisayarı bugün açma.
Herhangi senin canını sıkan bir işi bugün ertele.
Kendine vakit ayır. Öncelikle sağlıklı beslen. Kan değerlerini ölçüsünlerr,. doktora git, sağlık çok önemli çünkü. Organlarına baksınlar neyin var neyin yok iyice bir sağlama yap bu konuda.
Mucizeler basarmana gerek yok, bugün yürüdüğün yolu değiştir, bugün alışveriş yaptığın dükkanı değiştir, bir kediyi, köpeği sev, besle, gülümse.
Gelelim alkole.
O kolay bir şey değil. Kuruyemiş tuket, kahve ic, alkol ile meşgul olduğun zamanlara farklı bir mesgale ekle. Düşünmene mahal verecek boş zamanı minimuma indirip, çünkü düşünmeye çok zaman bırakırsan zihnin yine eskilere ve bugün ki toksik alışkanlıklarına sarılmak için, bunlara sarilmani haklı çıkaracak çok tatlı yalanlar söyleyecek.
Örnek ; öyle de yaşlanıyoruz, böyle de, yarın bakarız, icicem lan bugün !
Ekleme ;
-Zamaninda kaçtığın ne kadar düşünce ve sorgu varsa yeniden yüzleş. Doğru yanıtları ver, dürüst yanıtları ver, yani kendini mahkemeye çek, gerektiği şekilde yargıla, gerektiği şekilde hüküm ver.
Ve açılmamak üzere bu konuları kapat. Kaçmak, sadece ertelemektir.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için nede güzel konuşmuşsunuz laf değil icraat gerekli bende sanıyorum ki. bu gün içmeyeceğim umarım
Kırılma noktaları yaşayacaksın
İraden kırılacak
Sözünü yiyeceksin
Bunlar olacak
Bugün icmeyecegim dedin mesela
Ama oldu ki içtin
Pes etme
Ertesi güne artık kararlı ol
Bu iş bitecek de
Ben bu işe son vericem de
Hiç olmadı azalt
Ancak kendinde şunu test etmeyi kendine borç bil
Bir gün icmesem ne olacak
İki gün icmesem ne olacak
Önce kendinde bunu bir görmen lazım
Muhtemelen çok daralacak, sıkılacaksin, ancak mevzu bu değil, mevzu alkolsuz iken o vakti nasıl degerlendirecegin.
Bunu bulmanın yolu o yoksunluk krizini yasamandan geçiyor
Yazdıklarını okuyunca bence nereden başlaman gerektiği aslında belli Bütün bunları artık tek başına taşımaya çalışmaktan vazgeçerek. Aynı döneme bir ilişkinin yıkılması evlilik hayalinin bitmesi maddi manevi tükenmişlik ve gebelik kaybı sığmış. Sen bunları atlatamamış olduğun için güçsüz değilsin anlattığın kadarıyla yasını tutmaya fırsat bulamadan ayakta kalmaya çalışmışsın.
Alkol de bir noktada eğlenmek için içtiğin bir şey olmaktan çıkıp kafanı susturmanın ve uyumanın yolu olmuş gibi. Bugün içmeyeceğim deyip yine içmen de bunu sadece irade meselesi olarak görmemen gerektiğini düşündürüyor.
Sonra yalnızca alkolü değil seni her akşam alkole götüren şeyi de ele almak gerekiyor. Çünkü şişeyi kaldırıp altında duran acıyı olduğu yerde bırakırsan insan başka bir kaçış yolu bulabiliyor. Yaşadığın ilişkinin kaybettiğin bebeğin ve yarım kalan hayat planının yasını gerçekten yaşayabileceğin bir alan sana iyi gelebilir.
Bir de bunu güvendiğin en az bir kişiden saklama. Akşamları içmemi kontrol edemiyorum ve yardım almaya çalışıyorum diyebileceğin birinin olması bile yalnız mücadele etmekten farklıdır.
Bence sende önemli bir şey hala çok canlı Bütün bunların farkındasın ve kendime dönmek istiyorum diyorsun. Oradan başlanır. Her şeyi bugün düzeltmek zorunda değilsin bugün yapacağın ilk şey gerçekten seni anlayan biriyle konuşmak bazen sadece konuşmak anlatmak ve yanında birinin olması ve sana destek çıkması emin ol çoğu psikiyatri ve psikoloğun yaptığı da tam olarak konuşmak ve güvende hissedeceği birinin yanında olmak
Bunun bağımlılıkla falan alakası yok
Bu tamamen sizin elinizde
Bende içmeyi severim ama her akşam içmem.
Şişelerin arkasına saklanarak sadece kendinizi cezalandiriyorsunuz
İnsan kırıldıkca içine kapanır ve içine kapanarak sadece kendini cezalandirirsin. Her bitiş yeni bir başlangıçtir diyerek hayatına devam edeceksin
Emin ol bu farkındalığa ulaşman için onları yaşamanız gerekiyordu geçmişinizi tamamen böyle yorumlayın. Ve bitmesinde sizin için hayırlı şeyler vardır buna emin olun
Peki bunun için bağımlılık polikliniğinden destek aldın mı aslında senin içtiğim şey yaşadıklarını bastırma iç güdüsü bir tür kaçış
Hayır destek almadım , deli diye beni alırlar gidersem direk. Psikolojim mokoko. Eskiden antidepresan içiyordum iyi geliyordu en azından uyuyabiliyordum erkenden ama şimdi öyle değil alkole sarılmak daha kolay kaçış geliyor
Her destek alan deli diye nitelendirilmiuor yanlış düşünüyorsun bu konuda yaşadıklarının ağırlığını bir şeye bağlamak bir tür bağımlılık bu konuda atlatabilirsin ama bu düşünceden sıyrılıp destek alarak
Kendinin farkında olman güzel. Alkol alma. O parayla meşgul olacağın başka şeyler al. Mesela kek malzemeleri al. Kek yap komşulara dağıt. Çocuk oyuncakları al. Çocuklara dağıt. Yabboz al. Bunlar sadece örnek. Kafanı meşgul edecek şeyler al. Çay demle kahve yap. Sevmesende yap iç. Ununtma içinde bulunduğun durumdan seni ancak yine sen kurtarabilirsin
Bende iciyorum bunu bi gereklilik olarak gordugun icin birakamiyosun
Özellikle akşamları çok zor oluyor
2 duble ic yat
Rabbim yardımcın olsun bu bağımlılıklar insani bitirdi
İçme
Melek?
Tedavi görmelisin