6 sa

Her akşam alkol içiyorum, bu alışkanlığı nasıl kırıp kendimi toparlayabilirim?

Merhaba, senden biraz akıl almak ve içimi dökmek istiyorum. Çünkü bir süredir gerçekten ne yapacağımı bilemez haldeyim.

Hayatımda B.. diye biri vardı. Uzun süre birlikteydik ve ilişkimiz zamanla çok toksik ve yıpratıcı bir hale geldi. Maddi ve manevi olarak beni çok tüketti. Maddi problemler gibi çok ağır şeyler yaşadım.

Bir dönem evlenecektik. Düğün hazırlıkları yapılmıştı, hayatımı onunla kuracağımı düşünüyordum. Ama düğüne kadar geldikten sonra her şey dağıldı ve düğünden döndüm. Bir anda yıllardır kurduğum hayatın ve gelecek hayalimin yıkıldığını hissettim.

Bu ilişkinin içinde bir de bebeğimi kaybettim. Hamile kaldım ve bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. Bu olayın bende bıraktığı şeyi hâlâ tam olarak nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Bazen geçtiğini düşünüyorum ama aslında bazı şeyleri hiç yaşamamışım gibi üzerini kapatıp devam etmişim.

Dışarıdan bakıldığında hayatım normal görünüyor. Çalışıyorum, sosyal medyada içerik üretiyorum, insanlarla konuşuyorum, gülüyorum. Ama iç dünyamda uzun zamandır ciddi bir yorgunluk var.

En çok da alkol konusunda kendimden korkmaya başladım. Neredeyse her gün akşamları alkol içiyorum. Bazen eğlenmek için bile değil; sadece kafamı susturmak, düşünmemek ve uyuyabilmek için içiyorum. Akşam olduğunda içmek artık hayatımın bir parçası gibi oldu. Bunun normal olmadığını biliyorum ama tek başıma nasıl çıkacağımı da bilmiyorum.

Sanırım ben yaşadığım şeylerin hiçbirini gerçekten yaşamış ve yasını tutmuş gibi değilim. Sürekli bir şekilde kaçmışım. Üzüldüğümde içmişim, canım yandığında kendimi başka şeylerle oyalamışım. Şimdi de bütün bunlar üst üste binmiş gibi hissediyorum.

Ben artık gerçekten kendimi toparlamak istiyorum. Geçmişte yaşadıklarımı kabullenmek, alkolü hayatımdan çıkarmak, kendime yeniden güvenmek ve normal bir hayat kurmak istiyorum.

Senden gerçekten dışarıdan bir göz olarak akıl istiyorum. Sence ben nereden başlamalıyım? Yaşadığım şeylerin etkisinden nasıl çıkabilirim? Özellikle her akşam içme alışkanlığımı nasıl kırabilirim?

Bana “geçer” demekten ziyade, gerçekten ne yapmam gerektiğini dürüstçe söylersen çok sevinirim. Çünkü artık kendimi kaybetmeden önce kendime dönmek istiyorum.

Akşam eve gelince, aklımdaki tek şey alkol.. İçmek her ama her gün içiyorum. Nasıl ne yapmalıyım bilmiyorum, çıkmazdayım. Bu gün içmeyeceğim diyorum ama yine içiyorum.
Her akşam alkol içiyorum, bu alışkanlığı nasıl kırıp kendimi toparlayabilirim?