Zamanında bağımlılık yaşayanlar ne yaptı da kurtuldu bundan? En ufak bir krizde sürekli canım içmek istiyor. Evde şişelerle bira içtiğim yetmiyormuş gibi bazen özellikle de duygusal açıdan krizli zamanlarımda dışarı çıkıp saçma sapan insanların olduğu mekanlarda da aşırı içtiğim oluyor ve çoğu zaman kötü bir şekilde sonuçlanıyor durum. Başım daha da belaya girmeden nasıl kurtulabilirim? Zamanında yaşamış olan ya da çevresindeki birilerinin böyle durumlarına ve iyileşmelerine şahit olan birileri varsa ve tavsiyede bulunursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler. 🖤🖤
Durumun ne kadar vahim olduğunu zaten kendin biliyorsun. Bir şeylerden kurtulmak ya da ona yapışmak sadece senin seçimin. Yapmak istemediğin hiçbir şeyi yapmazsın o zaman önce istemeye başla. Ben şahsen sigarayı bırakmak istediğimde bir anda bıraktım ve 5 yıl hiçbir şekilde içmedim. Ama kendimi de şartlamadım içmek istersem her zaman elimin altındaydı çıkarır içerdim. Sigara çok basit bir örnek ama bir şeyleri direnebiliyor olmak küçük de olsa büyük bir adım. Sen istemedikten sonra zaten sana hiç kimse Yardım edemez.