Alkolün zararlarını görsem de bırakamıyorum nasıl değiştirebilirim bu alışkanlığı?

Son zamanlarda maddi manevi çok sorunlarla uğraşıyorum, hayattan tamamen soğuduğum bir dönemden geçiyorum... Sosyal ortamlarda kendimi ifade etmekte güçlük çekmeye başladım, olmadığım biri gibi davranıyorum... İnti*hara meyilliymişim izlenimi veriyorum, güçsüz, aciz bir insan gibi görünüyorum... Esasında böyle bir insan değilim ancak her akşam alkol tüketimi sanırım psikolojimi çok daha olumsuz etkiledi... Psikolojik destek aldım alkol alışkanlığımdan kurtulmak ve özümdeki kendimi bulabilmek için... Ancak o da fayda etmedi şu an hem antidepresan, hem alkol kullanıyorum... Anlamsız hareketlerim var... Param artık dayanamadığı için normalde en yakınlarımdan bile maddi bir şey talep etmezken en anlamsız hiç tanımadığım insanlardan bile gelen maddi desteği kabul ediyorum... Karşılığı yok yalnız onu söyleyim... Öylesine destek çıkıyorlar bende kabul ediyorum... Normalde kabul edebileceğim bişey değil, kimse kimseye boşuna iyilik yapmaz diye düşünen bir insandım ben... Sürekli gördüğüm kişilere karşı da kendimi rezil ediyorum alkolün etkisiyle... Ben sakın, kendi halinde, etliye sütlüye bulaşmayan, çok gülmeyen bir insandım bi kaç ay öncesine kadar... Şimdi hiç tanımadığım kişilerle bile muhabbet etme girişiminde bulunup tüm hayatımı anlatıyorum alkollüyken... Kendi yakın arkadaşlarımdan uzaklaştım, kendimi kendimle başbaşa bırakmak istedim... Ama bu defa da yabancılara yöneldim ki bunun sonu hayır olmaz biliyorum... Alkolden nasıl uzak durabilirim, onun yerine neler yapabilirim var mı bir fikriniz? Alkole vereceğim parayla sokak hayvanlarına mama alır dağıtırım ruhen iyi hissederim dedim, yaptım da ama alkol almaya yine devam ettim miktar düştü sadece... Günde 6 bira yerine 3-4 bira, 70 lik rakı yerine 50 lik rakı gibi...

Güncellemeler
+1 yıl
Herkese teşekkür ederim... Tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım...
Alkolün zararlarını görsem de bırakamıyorum nasıl değiştirebilirim bu alışkanlığı?