Geçen hafta ikili test sonuçlarım çıktı doktor riskler yazan yerin normal olduğunu söyledi ama düzeltilmiş MoM'lar da Down sendromlu olabilir diye bana fetal DNA önerdi ama ben her türlü bebeğimi dünyaya getireceğim o yüzden yaptırmak istemedim 3.79 düzeltilmiş MoM 2,10 düzeltilmiş MoM yazıyor sizce öyle bir şey var mı daha yaşım 23
14 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Klinik muayene raporunu görmeden kesin konuşamam. Ama ben perinatoloji çalışanıyım. Yaşın 23 olduğu için avantajlısın. İkili testteki düzeltilmiş MoM değerlerinin 2.0 sınırının üzerinde çıkması Down sendromu taramasında serbest beta-hCG ve PAPP-A bağımsız değişkenlerinin saptığını gösterir. Doktorun da bu biyokimyasal izolasyon nedeniyle tedbiren Fetal DNA önermiş. Fetal DNA yaptırmak istemiyorsan, gebelik takibinde sonraki en kritik adım 18-22. hafta detaylı ultrason muayenesidir. Orada perinatoloji uzmanının yapacağı ultrasonografik marker incelemesi içini tamamen rahatlatır. Sen yine de korkma stres yapma.
Benim bebeğim engelli de olsa aldırmayacağım için bu testleri yaptırıp psikolojimi bozamam
evet bende o yüzden yaptırmak istemiyorum ama içim içimi yiyor yine de birisi içimi rahatlatsın istiyorum anlıyorsunuzdur
Hamilelikte şeker yüklemesi ikili testler kadar bebeğe zarar veren bir şey yok devlet hastaneleri sezeryan doğum yapmaktan başka bir şey bilmiyor sezeryan ile doğan bebekler de alerjik oluyor aileler çeşitli bahanelerle korkutulup apar topar sezeryana alınıyor bilmediğimiz çok fırıldaklar dönüyor çok eğer imkanınız varsa evde su havuzunda doğum yapın bebeğin göbek kordon bağında ki kan tamamen bebeğe geçmeden kestirmeyin topuk kanı verdirmeyin evladınız için bilinçli uyanık anne baba olun
Bence doğur bebeğini inanmakta serbestsin Allah hayırlısini versin
Bilmiyorum ama umarım sağlıklı doğum yaparsınız.
Burdakiler bilmez yanlış yönlendirme olmadnankadin doğuma gorunsen iyi olur sağlık bu önemli💛inşallah bişey çıkmaz💛
insallah teşekkür ederim 🌸
Hiç anlamam
Dr sordun mu bunu
sordum o söyledi düzeltilmiş mom sonucuna bakarak down sendromu olabilir dedi ama riskler sonuçları normal dedi ben bi ihtimal olarak söylüyorum dedi ama benim içime dert oldu
Eh işte