35 yaşında bekar bir bayanım çok şükür çok güzel bir işim var satış pazarlama olarak çalışıyorum. Ama şöyle bir sorunum var ölümü çok fazla düşünüyorum örnek veriyorum bu akşam yolda bir kaza gördüm bir bayana araba çarpmıştı o bayanın kendim olduğunu hatta ve hatta defnedildiğimi düşündüm. Sürekli şehirler arası yoldayım maksimum git git 5-6 saatim yolda geçiyor zaman zaman yolda daralabiliyorum nefessiz kalıp kısmi veya şiddetli panik atak geçirebiliyorum. Evet bir son olan ölüm var ve ben bu durumla baş edemiyorum. Evim 5. katta olmasına rağmen yan dairemden gelen 1 ses beni korkutuyor ve acaba eve biri mi girdi gibi düşüncelere giriyorum. Nasıl bir yol izlemem lazım antidepresan kullanmak sorun olabilir belki bende yolda uykum gelebilir diye düşünüyorum. Lütfen bana yol gösterin. Daha yazmak istediğim çok şey var ama yeterli harf sayım yok ne yazık ki. Şimdiden teşekkürler
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yazdıklarından anladığım kadarıyla bir psikoloğa görünmen gerekiyor bence. İçini döküp üstünde yük olarak taşıdığın neler var görmen lazım. Bilişsel terapi işe yarayabilir. İlaç durumuna ihtiyaç görürse psikolog, o seni psikiyatri bölümüne yönlendirir. Geçmiş olsun. İyi geceler.
çok teşekkür ederim ilginiz için
Rica ederim.
Takıntı kaygı bozukluğu artı aşırı empati farkindalik
merhaba, empati çok fazla yaparım hiç tanımadığım birine bişey oldu diye ağlayabilirim çünkü o olumsuz durum o evdekileri ne hale düşürdü diye düşünürüm
Seni anlıyorum bendede var senin kadar olmasada
nasıl baş ediyorsun bu durumla mesela
Öncelikle farkındalık gelistirmen gerekiyor
Öncelik kendin olduğunun ve herkese uzuldugunde hayatın berbat oluyor
Bak bu hayatta yasamak için tek bir şansımız var hayalkerin ve hedeflerin varsa onunla uğraş. etrafx fazla bakma
ruh hastasıyım ya valla dün lüleburgazdan geliyordum havaalanın orada tesise girdim. ya yemek bölümünde bir adam çalışıyordu masadan tepsi vs topluyordu ya adamı gördüm içerlendim yemek yiyemedim. Ultra premium zengin olsam o adamı ordan cıkarır yardımcı olurdum yani çok içerlendim ona orada
hayal hedef var yapabiliyorum da o bu durumumdan bağımsız işliyor
Bir kaç defa yavaş yavaş dene
Gün boyu empati kurma de kendi kendine veya bileklik yap bilekten oku ska yapmıyorum o anda başka şeyle ilgilen
önerini denicem bakalım inşallah işe yarar yaraması lazım hayatı kendime zindan ediyorum
Evet bir de düşündügunde gerçekten degermi düşünmeye bu insan için de
Çünkü bak KS bir çok insan var
Ne kadar kötü sapık empatiden yoksun onlar aklına gelsin
doğru diyosun desteğin önerin için teşekkür ederim
Gittin mi
fiziksel olarak zayif hissediyor musun kendini? ben de ergenken böyle düşünüyordum bir ara
hayır asla o şekilde zayıf asla hissetmiyorum
hmm ben istediğim vucuda kavuşup dönüşmeyi ogrenince tamamen kurtuldum o düşüncelerden aklima bile gelmiyor artık. sende kendi sebebini bulmalisin
darısı başıma inşallah
dövüşmeyi ogrenince olacaktı. sen sanirim çok fazla empati yapıyorsun gördüğün başkasının basina gelmiş kötü seylerden
bende dövüşemem yoramam kendimi o kadar biber gazım filan var arabamda ancak onu sıkabilirim :) empati çok fazla var aman diyip kenara geçemiyorum işte
yok zaten senin için çözüm dövüşmeyi ogrenmek değildir 😄 bende zaten hiç karışmam kavga işine hem spor olsun hem de kendime guvenim artsin diye yapiyorum.
o kötü olaylara empati yapman iyi bir şey ama çok fazla yaparsan artik bitirsin kendini evet senin de başına gelebilir ama sen kendince önlemini aldiktan sonra stres yapman hic bir sey değiştirmeyecek. mesela tek yaşıyorsun sanırım, ses duyduğun zaman kitle kapini pencereni keyfine bak çünkü yapabileceğini yaptin sen korkunun faydasi yok
gerçekten çok teşekkür ederim bu akşam bu uygulama geldi aklıma dedim yazayım bakalım dönüş olacak mı diye ve oldu bir nebze olsun farklı bakış açılarını görmek iyi geldi diyebilirim
iyi yapmışsın işte ne guzel istersen cikayim gizliden konuşuruz yine
Kaygı bozukluğu
İLeri seviyeye cıkıyor gibi sürekli kendimi koruma modundayım
Bir zamanlar bende de vardı şimdi ise en kötü senaryolarda bile korkum kalmadı çünkü Yaradan ölümü yazmamışsa ne olursa olsun gelmez buna inanınca her şey düzeliyor
çok teşekkür ederim belki hayatım gerçeğini kabullenemedim hala ondan da yaşıyor olabilir bu durumu
Rica ederim ne demek
Ne gibi bir gerçek ki tam olara
hayatın son bulacağının gerçeği
İşte ben kendimi o gerçeğe alıştırdığım için kafam rahat yani ölüm haktır bunu bilerek yaşamak lazım çünkü bu dünyada bir misafiriz kazık çakmaya gelmedik ki
Ben bunları 24 yaşında düşünüyorum 🤣🤣🤣
yanlız değilim yani size şöyle söyliğim 23-25 yaslarında kalbim atmıyor diye kendi aracımla acile gitmiştim :)
Abla 24 yaşındayım ve ara ara kalbim sıkışıyor 😒
hepsi panik atak işte bak sana faydam olur inan ki ama kendime yok ya gece ambulansı filan arıyorum bana bieşy oluyor diye ne olduğunu bilsem ona göre doktora gidicem ama bizi billinmezlik bu duruma getiriyor çünkü ölümü hiç yaşamadık nasıl bir şey bilmiyorum tecrübemiz yok tecrübe edende yok
Abla inan olmekten değil hesap vermekten korkuyorum günah sevap vs birde her ne kadar günahım olsada ölüm artık bana korkunç gelmiyor şahsen hayattan bıktım gençliğim bu ülkede bok yoluna gidiyor olsemde gözüm arkada kalmaz ne zengin bir yasammim var ne muhteşem bir ailem ne güzel bir evliliğim ne güzel bir yaşantım ne güzel bir gençliğim
hayır böyle karamsar asla olma hayat inişli çıkışlıdır. Çok ince meseleler aslında yaşayıp göreceğiz artık. Ülke zaten bok oldu silahlanma arttı sapık arttı bi yerde otursan ne olacağı belli değil Allah yardımcımız olsun çiçeğim
İşte burada arada kalan taraf biziz çünkü 30 ve sonrası bir şekilde yolunu buluyor 20 yaş altı zaten daha hayata atılmadı ama 20-29 arası her şeyi gördük ve en kötü döneme denk geldik 2003 doğumluyum eğer doğduğum tarihte genç olsaydım güzel bir gençliğim olurdu fakat şu an leş Z kuşağı her şeyi gördü deprem sel yangın korona sosyal çürüme her şeyin en alasını gördü offf
kesinlikle haklısın 91 liyim bende şu an olan şeyler bizim zamanımızda yoktu yani evin yolunu bulmazdıl yaz aylarında ama hiç bi sıkıntı yaşamadık cok gizel dönem yaşadık Allah kalanlara gercekten yardım etsin yani bir ülkeyi yıkmak için top tüfek gerekmiyor sosyal medya gayet yeterli bizim ülkemiz için sana önerim kariyerine odaklan sana kapı açıcak bölüm oku özellikle mutlaka yabancı dil öğren kolay kolay işsiz kalmazsın
😢😢evet çok haklısın. oyleki okumanında anlamı kalmadı ben 2000 lerin başında doğduğum için y kuşağından bazı şeyler kaptım sayılır yani benim. kucuklugumdede sokak oyunları vardı ve bunun gibi şeyler şimdi etrafıma bakınca hani ne bileyim ne dizilerin ne şarkıların ne insanların eskiyle alakası yok artık yaşlı insanlar gibi eskileri özlüyorum. yazikki bir gün 30 40 olucam ve hep içinde kalan bir gençliğim olacak
tabi ki okumanın gercekten pek anlamı kalmadı ara eleman eksiği çok fazla var ben mesela ağır vasıta sektöründeyim Allah daha çok versin zaman zaman şoför arkadaşlarım benden fazla kazanıyor. Değişik bir düzen oldu ve geçmiş yılları bende cok cok özlüyorum
Aynen
Ölüm hak emin ol
çok haklısın ama bunun nasıl aşmam lazım bunu çözemiyorum tamam ibadet vs de yapıyorum ama çamura saplanıp patinaj yapan araç gibiyim
Ulaşsana bana burdan
seviyem mesaj göndermeye uygun değilmiş :) hey yarabbim böyle bir platformda bile iki kelam edemiyoruz :)
Takip yolla
İşsiz misin knk
yok kanka işsiz değilim satış pazarlama kordinatörüyüm sürekli yollarda oluyoruz kazalar ölümler görüyorum ister istemez etkileniyorum işsiz olsam olağan yaşamdan uzak dururdum daha iyi olurdum diye düşünüyorum
Cok takma kafaya
o moda geçmen lazım işte bu durum uzun süredir vardı 22 nisanda tetiklendim kuzey marmarada bi anda kötü oldu sağda durdum otoyol ekibi geldi zaten belli bi yere kadar bana eşlik ettiler eylül ayına geldik ve ben toparlanamadım yani
Psikoloğa gidebilirsin
psikologa gittim ya canım canım konuşuyor bu niye oluyor diyor bilsem zaten sana gelmem dimi. devletede gittim özelede sanırım doktoruna denk gelemedim varda öneriniz önerin giderim hiç sorun değil
Gecmis olsun kardeşim
çok çok teşekkür ederim zaman ayırıp okuyup düşünceni paylaştığın için
Rica ederim her zaman 🫠