19 gü

Nöroloji ve nöroşirurji doktorları kendini çok mu üstün görüyor?

İletişim becerileri çok mu düşük yoksa hastaneden mi kaynaklı acaba? Geçen yıl sonlarında beyin MR'ı çektirmeye gittim, doktor çekmek istemiyordu zaten. Biraz uğraştım yani ikna etmek için. Hep karşılarında bilincini yitirmiş insan görmeye alıştıkları için mi? Ya da ben neler neler görüyorum sen sağlamsın bana gelmişsin diye içten içe kızıyorlar mı? Sonuçta koruyucu hekimlik nerede kaldı? Aynı doktor birkaç sene önce başka bir hastanede beni muayene etmişti, o an çok daha iyiydi davranışları konuşması. Diğer hastanede çok daha saldırgan (offensive - tam Türkçesi yok sanırım) konuşuyordu. Biraz da hastanenin insanlara ne kadar değer verip vermediğiyle ilgili sanırım..

Bu kelimenin tam Türkçesinin olmaması da bize bir şey söylüyor. Biz halk olarak birbirimizi incitecek, kıracak şekilde konuşmayız, konuşmazdık. O yüzden tam karşılığı yok. Şimdi dilimize bu kelimeyi de almamız gerekiyor sanırım.. Önce tarihini sonra da özünü unutan, yozlaştırılan bir millet olduk..

Hele hastanede doktorun öyle konuşması hiç olmamalı yani. Doktorlarımız bizim hocalarımızdı, ne bileyim aydınlarımızdı, bir teyze gelince teyzecim diye konuşurlardı, bir genç gelince daha öğretici olurlardı. Şimdi şikayetleri bile yarım kulak dinliyorlar. Onlar da özünü unutuyor bence. Siz ne düşünüyorsunuz?

Nöroloji ve nöroşirurji doktorları kendini çok mu üstün görüyor?