Hepsi değil fakat doktor olmak karakter gelişimini tamamlamış olmayı gerektirmiyor. Karakterini geliştirmeyi hedef olarak almamış doktorlar egoistler evet. Tıp sektöründe olan birisi olarak gördüklerim buna yeterlidir. Burnundan kıl aldırmıyorlar. Kimsenin kimse üzerinde ego tatmin etmeye hakkı yoktur. Ego kullanan birisine verilecek en iyi tepki ego olacaktır.
Gerçekten başarı kazanmış doktorlar çok mütevazı. Ben egolu bir profesör hiç görmedim. Hepsi de çok tatlış insanlar. Normal doktorlarda var biraz o durum.
Asla bırakma aslaaaaa. Sınıf atladıkça daha da güzel bilgiler öğreneceksin. Klinik apayrı güzel zaten. Mezun olduktan sonra işe macera başlıyor:) kolay gelsin inşallah harika geçer sınavın
Kimse onlara silah dayamıyo tıp oku diye. Bünyesi kaldırmıyorsa okumıycak. Millete hava atmak için tıp okuyo. Sonra sıcmığın teki olup çıkıyor. Ben tıp okumadım. Çünkü 1. si soğukkanlı değilim. Oraya kolu kopan da geliyor yanıp kömür olmuş adam da. Sakin kalamam. 2. si çok duygusal sayılmasam da hassas biriyim. Ölümler beni yıpratır. Duyarsız olamam. 3- kan tutuyor fenalaşabilirim. 4- o stresi kalabalığı nöbetleri kaldıramam. Kısacası benim bünyem doktorluk hemşirelik tarzı sağlığa yönelik meslekleri kaldırmaz. Bunun farkına 17 yaşında vardım. O yüzden de tıbba oynamadım tıbbı yazmadım, düşünmedim. Ötekinin kafası basmayıp bunları düşünemeyip havam olacak derdinde tıp okuduysa
Kusura bakmasın bu benim suçum değil. Ona da bana köpeklenme hakkını vermez. Okumasınlar banane. Daha stressiz yoğunluğu az iş istiyosa mimar olsaymış. Zaten egolu tipler " desinler takdir etsinler" kafasıyla giriyo genelde tıbba. E bitirince de bişe değişmiyor zaten. Stres falan işin bahanesi. Adamlar megaloman
@hoşafınferyadı Kimse tıp okumaya zorluyo demedi size. Ayrıca ‘köpeklenmek’ ciddi anlamda çok çirkin bir tabir oldu. Okuduğum bölümden memnumum, mimar olasım yok. Doktorun egolu olması ile mimar olmanın da bir bağlantısını kuramadım açıkçası. Okumadığından bilmediğinizi varsayıyor ve açuklama yapıyorum öyle egolu desinler siye okunacak bir bölüm değil. Öyle gelen zaten okuyamaz bırakır bu bölümü. Ne güzel anlatmışsın sen yapamazmışsın bir çok insan gibi. Onlar yapabiliyorlar demekki, ve bunun haklı özgüvenini yaşıyorlar.
Ben anlamıyorum arkadaşım. Ülkede en kıytırık bölümü okuyan bile "bizim okul çok zor ya hele bizim bölüm diğerleri gibi değil" diyip duruyor. Yahu biz ağzımızı açmıyoruz. Bize "sizin bölüm zor diye amma tatava yapıyorsunuz" diyorlar. İlk kazandığımda çok sinir olurdum. Okul bitince gülüp geçmeyi öğreniyorsun
Kız bir de şey var bak görürsün kliniğe geçince. Sen 36 saat acil nöbeti döndürmüşsündür. Kaç hastayı ölümden kurtarmışsındır. bir amca gelir, 1 aydır gözüm seğiriyor der. Ya amca 1 aydır varsa Niye bu gece geliyorsun hem burası acil dersin. Sana o meşhur lafı söyler. "SENİN MAAŞIN BENİM VERSİĞIM VERGİLERLE ÖDENİYOR BAKMAK ZORUNDASIN". Diyemezsin ki amca senin de emekli maaşın benim verdiğim vergi ile ödeniyor napayım vurayım mı seni:D
@egzaegzo İnsan vediğğ vereceği emeğe inan acıyor ya. Bir de para için statü için seçilecek bölüm olduğunu söylüyorlar. Ya Allah aşkına daha statülü daha çok para kazanan meslek mi yok? Değer mi bu sıkıntıya çileye. Neyse bir şeyleri insanlara anlatmaya çalışmayı acilen bırakmam lazım. Değişecek gibi değil kimse
Ben yukarda uzunca bir tartışmaya girdim biriyle. Yine emin oldum. Hiç gerek yok. Vallahi gerek yok. Koskoca ömrümüzde 1 hastaya bile iyi gelsek ne kutlu bir görev demeli. Çok sevdim ama seni ben:) inşallah çok başarılı bir hekim geliyor!!!
@egzaegzo ben de bayıldım kuzucun sana, muhteşem bir hekim olduğu. o kadar bariz ki. O tartışmayı da girdim üşenmeden okudum. Aynı tas aynı hamam napıcaksın
Bugün Tıp seçen bir çok kişi işin maddi boyutuyla seçiyor doktorkedi. Sen seçmemiş olabilirsin ama seçenler çoğunlukta. Ve maaş dağılımları arasında adaletsizlik olduğu barizce ortada. Mesela Ftr ci ile Tıp doktorunu ele alalım. Ftr ci 4 küsür maaş alırken o da devlete atanabilirse Tıpçı 10-15 alıyor. Şüphesiz zor bir meslek ancak zordan kastınız, Görülen dersler ve tutulan nöbetlerse sağlık alanındaki bütün meslekler kendine zor. Ve bir çoğu da nöbet tutuyor. Eczacılığı ele alalım. Dibine kadar farma görürler. Tıpçılar ise yüzeysel görür geçer. Genetik, Dibine kadar mikrobiyoloji görür. Eczacı eczanede nöbetçi kalır, Genetik Uzmanı deneyi sonlandıramaz yeri gelir 30 saat aynı deneyi yapar durur. Her meslek kendine zordur. He bu senin sorunun değil, Bu ülkenin sorunu. Zaten eğitim denilen birşey olmadığı için yobaz ülkemizde Bilime yatırım yapmaması çok normal boyuna doktor yetiştirmeye uğraşır. He eğer zorluğundan yakınıyorsan her meslek kendine zor.
Evet aşırı egolular. O yüzden de millet ağızlarını burunlarını kırıp ellerine veriyor. Sırf doktorlar değil hemşiresinden veznedarına ambulans görevlisine kadar hepsi egolu. Veterinerlerde de başladı öyle tipler. Bir kaç kez rastladım. Tersime denk gelirse tekme tokat girişmekten korkuyorum.
Kimse onlara silah dayamıyo tıp oku diye. Bünyesi kaldırmıyorsa okumıycak. Millete hava atmak için tıp okuyo. Sonra sıcmığın teki olup çıkıyor. Ben tıp okumadım. Çünkü 1. si soğukkanlı değilim. Oraya kolu kopan da geliyor yanıp kömür olmuş adam da. Sakin kalamam. 2. si çok duygusal sayılmasam da hassas biriyim. Ölümler beni yıpratır. Duyarsız olamam. 3- kan tutuyor fenalaşabilirim. 4- o stresi kalabalığı nöbetleri kaldıramam. Kısacası benim bünyem doktorluk hemşirelik tarzı sağlığa yönelik meslekleri kaldırmaz. Bunun farkına 17 yaşında vardım. O yüzden de tıbba oynamadım tıbbı yazmadım, düşünmedim. Ötekinin kafası basmayıp bunları düşünemeyip havam olacak derdinde tıp okuduysa
Kusura bakmasın bu benim suçum değil. Ona da bana köpeklenme hakkını vermez. Okumasınlar banane. Daha stressiz yoğunluğu az iş istiyosa mimar olsaymış. Zaten egolu tipler " desinler takdir etsinler" kafasıyla giriyo genelde tıbba. E bitirince de bişe değişmiyor zaten. Stres falan işin bahanesi. Adamlar megaloman
İnsanlara çemkirmek aşağılamak asla haklı özgüven değil. He bunu yapıyorlarsa yok 6 yıl okudum yok iş stresli falan filan ben bu yüzden önüme gelene havlıyorum diyorlarsa kaldıramiyorlar demektir olla bunun yanında kan tutması hassas olmasi gerekmiyo. Sıkıya gelemiyorsa doktor olmayacak. Hayır. Sıkıya gelemeyenler doktor oluyor. Onlara sorulduğunda bu kasıntı hallerini cevapları bu. Biz çok zor şartlar altında çalışıyoruz envai çeşit insanla uğraşıyoruz diyorlar. E o şartları kaldıramayacaksan hava olsun diye bu işe girismeyeceksin. Köpeklenmek diyorum çünkü sebep olmaksızın kuyruğuna basilmadan gelene geçene havlamak köpeklenmektir. Evet ben tıp istemedim. Çünkü diğer sebeplerin yanında zora gelemem o şartları kaldıramam her çeşit insanla uğraşamam. Sinirlerim bozulabilir. O yuzden de hiç o topa girmedim. Ayrıca mimarlık ne alaka diyorsun. Puan olarak hemen hemen tıbba eşit ve ağırlık saygınlık olarak da.
Ego kasmak isteyen tıp yerine mimarlık falan okuyabilir. Sadece bir örnekti yani. Evet ego için okuyorlar. Bu öss lys vs.. birincilerinin hemen hemen hepsinin tıp yazmasından belli. Başka hiç bir hayalin mi yok be çocuk. Yoksa puanın boşa gitmesin saygın ve havalı meslektir diye mi yazdın 😂
Kızlar yayından milleti kovup orada olmayan kişinin arkasından atıp tutan 3. sınıf kadın programlarının alt tabaka sunucuları gibi arkamdan atıp tutacağınıza buyrun buraya yazın. Ben sizin gibi kaçmam. Sizi engellemem korkmayın.
Hayır, ama bilerek mesafeli davrandıklarını biliyorum. Çünkü çoğu insan güler yüzle başka şeyi çabuk birbirine karıştırıyor, sonra birazcık haddi aşıyorlar. Tabi ki hasta yakınıdır, yakını hastadır, buna kocaman eyvallah ama tecrübeyle sabit ki sağlık çalışanlarına bazen nelerle geliyorlar bir biz bir Allah biliyor.
Doktorun egosu Uzmanlığa geçiş yapana kadardır. Okuldan mezun olduktan sonra bir b. k olmadığını, Hastanede çalışan hemşire kadar sıradan biri olduğunu anlar. Zaten erkek doktorlar bunun farkında kızları baya kezban. Da onların havası da evde kaldıktan sonra sönüyor.
Cogu öyle degil evet arada tek tük cikiyor özelde karsilasmisdim öyle bayan bir doktorla muayne odasindaym etwgini düzeltiyor birsey söyledim ona kralicemisim gibi muayne etti beni hatta hemen 3 gün sonraya tekrar cagirdi dedim icimden böyle hizaya gelirsn iste 😂😂
Ego, bencillik demek. "Egolu" ifadesi yanlış geliyor bana. Bencil olsalardı hayat kurtarmayı seçmezlerdi. Narsistler mi? Evet. Nereden biliyorum? Çünkü babam doktor ve bunu sonuna kadar da hak ettiklerini düşünüyorum. Zaten bence aşağılık kompleksiyle narsizmi ayıran da bu. Aşağılık kompleksi altı boşken sırf o ezikliği bastırmak için havaya girmekle kendini gösterebilir ama narsist tanıdığım ne kadar insan varsa hepsi dünyada nadir rastlanacak derecede dolu insanlardı.
Evet genel olarak düşünüyorum.. Yüksek sorumluluk gerektiren bir meslekleri var ve bir insanı hayatını kurtarmak ya da yaralı birini ölümden kurtarmak az birşey değil. Ama diğer taraftan düşününce de tevazu kişinin karakterindedir. Yani ya vardır ya da yok.
Ailemde çok doktor var ve zerre egoları yok. Hatta doktorlar egolu diyenleri kınıyordum. Ama örneğini gördükten sonra pes yani dedim. Boyu kısa olduğu için mi bilmiyorum ama serumu askısına takamayan bir hemşire doktordan yardım istedi. Doktorun tepkisi “ Ben doktorum haddini bil benden nasıl yardım istersin” oldu. Her şeyde olduğu gibi doktorların tümü mükemmel değil. Haklı bir egoları olsa neyse de bazıları işi abartıyor.
Ben bir doktora gittim. Önümde bir hastaya yuru dedi kadin doktorun masasına yaklasinca " burasi benim bolgem yaklasamazsin" dedi, bana yuru gel dedi sasirdim. Herkese farklı davranıyor bazıları
Ego, kibir, ukalalık, saygısızlık herşey var. Özellikle hemşirelerde sanırsın eşsiz kendisi.. baştan sağar şekilde muayene ediyolar mesleğini hakkı ile yapan çok nadir buna rağmen egoları tavanda takla atıyor.
Tabiki egolu olcam. günde 10 saat dirsek çürüteceğim. Karşımdaki rahat rahat yaşayıp boş beyniyle benden mi egolu olacak. Egoyu en çok hak eden doktorlardır.
Ne kadar doktor tanidiysam bir ego hakimiyeti var.. Aldiklari egitim dogrultusunda eksik bir sey birakmamislar ogrenmeye yonelik , ondan dolayi ben bilirimci durumunda olabiyorlar..
Doktorlarin hepsi diyerek genelleme yapmayalim kişilige gore degisiyor fakat egolu da olmalilar hanginiz 7 yil okuyup ustube 4 yil iktisat yaptinjz 11 yil omurlerinj veriyorlar yinede siz bilirsiniz
Doktorlar baştacıdır egolu olduklarını düşünmüyorum kimi zaman tavırları sert gelebilir ama yaptıkları iş kolay değil oturup iyi bir maaş almaları böyle düşündürtmemeli
Yok fazla denk gelmedim ama geçende öyle bir kadın vardı. Soru soruyorum cevap verirken çok bilmiş soruların saçma gibi yansıtarak cevap verip durdu. Aman bence doktorda olsa karakter önemli
Özgeçmisini muayene sırasinda hastasına sözlü anlatanlar da bir gariplik var birde tepkisiz yorumsuz sizi sadece dinleyenler de. Adı egomudur başka birşey mi bilmem
Gerçekler nedir? 🙂 Bak sana gerçekleri söyleyeyim.2 sene tus hazırlığı,4-6 uzmanlık 4 zorunlu doğu görevi 4 de hzimet puanı toplama 15 seneden sonra ancak rahata erersin ki yaşın 40 ların ortasına gelir. Sonra herhangi bir eğitim araştırmada bir odada tıkılıp kalırsın hasta alırsın, Ara sıra ameliyatlara girersin bu kadar işte.
He kıskanacağımız maaşın ise, O sürede bir şirkette işe başlasan müdürlüğe çıkarsın zaten 8-10 dan aşşağı almazsın. Benim abim dandik bir mühendislikten mezun oldu 30 yaşında 9 bin tl maaş alıyor ve Koç şirketinde müdür. Yani parası için bile tercih edilmez :)
Canımın içi benim babamın babası, annemin babası, 2 amcam, 1 dayım, 2 yengem, babam ve annem Doktor. Kendim de doktorum. Onun için bilmediğin konu hakkında konuşma. Konuşmayın işte atıp tutmayın bir konu hakkında da bilmiyorum demeyi öğrenin
Anlat madem bu kadar ustasın :) Pratisyen 9 mu alıyor? Uzman doktor tanıdığım 40 yaşında adam 11 aldığını söyledi. Pratisyen maaşı da 4500-5000 lira saf Dönerlerle 6-7 arası. Bol keseden atma. Koç Tıptan mezun adam anca alırsa özel bir hastanede 9 alır. Sen Koç Tıptan mı mezunsun? Öyleyse tamam :)
Nah farketmez. Koç Tıp mezunu koçun anlaşması sayesinde gider Avrupada Abd de sınavsız çalışır. Sen de Eğitim araştırmada oturursun fark burada. Koç-Hacettepe-Cerrahpaşa mezunlarının yurtdışı denkliği olduğunı bilmeyecek kadar cahilsin.
Ya canım misin arkadaşım. Akreditasyonun Ne olduğunu bilmiyor muyum acaba ordan bakınca. Nerden mezun olduğumu da bilmeden konuşma. Ayrıca yurtdışıni zaten katmıyorum benim dediğim o miktarlar türkiye içinde gayet de. Allah aşkına sus ya
Allah bizleri birşeyi bilmeyip KULAKTAN DOLMA bilgilerle kendini savunanlardan korusun. Ne yazık ki böyle insanlara da hizmet vermek zorundayız. Üzülüyorum
Ülkemizde akreditasyonu olan tek tip fakültesi o saydığın 3 ü değil öncelikle bunu bil. O saydığın 3ünden birine türkiye de ilk 100 e girerek girdim ben, bol keseden atmadan önce nereye çarpar bir kontrol et yani. Ayrıca ister van ister koç mezunu ol, sen tus sınavında iyi puan alırsan en iyi fakültede uzmanlık eğitimi de alırsın, üniversite sınavında türkiye 1. si olsan da tus da bir halt yapamazsan 9 bin liraya talim pratisyen hekim olarak da kalırsın. Canım arkadaşım ben sana diyorum Ki araştır, öğren, bilgi eksiğin var. Bilmemek ayıp değil. Ben genetik bölümü ile ilgili atıp tutuyor muyum? Hayır. Çünkü bilmiyorum. Bu kadar basit
Koç mezunu arkadaşına sor o söylesin maaşımı eminim onu da o söyler maaşımın virgülüne kadar biliyordur, dönerim kaç yattı biliyordur, tus puanıma da bir el atsın mümkünse
Yurt dışında bir firmada çalışacağım zaman aylık gelirim 7-8 bin EURO oluyor 45-50 bin tl ye tekabül eder. Ki alan Genetik uzmanları da tanıyorum. Parayla hava atacaksak eğer?
Arkadaşın MANYAK MISIN YAHU. Ben ne dedim taaaa en yukarıda. Bizi kıskanıp egolu görüyorsunuz dedim. Deminden beri yazdığın her mesajla kanıtladın bunu vslla. Lütfen yurtdışına git ve 50 bin euro kazan. Ama bu ülkede kalma, kendini Türk Hekimlerine emanet etme yalvarırım
Basit çünkü egolusunuz. Bende sağlıkçıyım bana anlatma bu masalları. Bir erkek sizden hoşlandıysa mesela tıp okumuyor diye şans bile vermiyorsunuz çünkü aşk kriterinize kadar Para.
Alakası bile yok. Atalarımız Hafriyattan Çıkma kamyon Tıptan çıkma kız alınmaz demişler. Çok da haklılar. İyi ki sevgili olmamışım kurtuldum kezbandan.
Daha dur be bitirmedim öğrenciyim hala. Ayrıca ne varmış halimde gerçekleri söylüyorum :) Erkek doktor kankalarım bile Bizim fakültedeki kızların Maximusu çok havada hemşireyle evlenmek istiyoruz diyorlar. Bunlar gerçekler dostum.
Bir çok erkek tarafından sadece paranız olduğu için tercih ediliyorsunuz ve edileceksiniz. Çünkü Sizin de kıstasınız sadece Para arkadaşım. Nasıl biri olduğuma gelirsek Kitap kurdu, Kendini geliştirmeye uğraşan, İdeallerinin peşinde koşan hayta, Serseri olmayan bilinçli bir gencim. Ve bunları söylüyorum. Beni tanısan keşke bütün fakülte mezunları böyle olsa derdin de neyse 😂
@TheScientist minik bir düzeltme koç hacettepe cerrahpaşa gibi saydığın üniversitelerin yurtdışı denkliğine akreditasyon deniyor, ve pamukkale üniversitesinde okuyorum. Aynı düzeyde akreditasyondan bizim tıp fakültemizde de var. Türkiyedeki bir çok tıp fakültesinde var.
1 gün kucağında çocuğu ile gözleri aplamaktan şişmiş bir şekilde gelen annenin senin sayende iyileşen çocuğu ile birlikte hastaneden güle oynaya çıktığını göstermen lazım. Doktorluk bu çünkü, parası pulu okulu değil. Ne parası çok ya da az diye yapılıp yapılmayacak bir meslek ne de okulu zor diye cayılacak. Bu yüzden böyle bir şeyi anlatman mümkğn değil. Gelip çocuk servisinde 1 günü yaşayacak
Akreditasyon ile benim demek istediğimi karıştırdınız doktor kedi hanım bağyan. Akreditasyon ile geçerli sayılırsın. Çoğu üni bunu zaten sağlar. Suriyedeki üniden doktorun da Geçerliliği var afganistanınkinin de. Ancak sorun şurada başlıyor, Sen eğer avrupada çalışmak istersen ki çoğunlukla almıyorlar çalışamıyorsun. Sen Suriyeli doktoru kendi özel hastanene alır mısın almazsın aynı mantık. Amerikada ise Usmle denilen tıp sınavına giriyorsun, Ki dehşet ül vahşet zor bir sınavdır. Oxford cambridge med school ayarındakilere yapılır sağlam bir ingilizce eğitim almadan sınavı geçmeyi bıraktım soruları anlamanın bir imkanı bile yok. Ve Türkiyeden geçen varsa dehşet ingilizce bilen bir kaç hekimdir. İşte Koç-Hacettepe-Cerrahpaşa ayrımı burada devreye girer. Mesela Koç Avrupadaki Suna Kırac Faundation a üyedir ve mezunları sınavsız bir şekilde kabul alırlar. Sen Usmle Teofl cart curtla ugrasirken bu okul mezunları sınavsız gider avrupa amerikaya. Ayrım burada
Rica ediyorum cahil demeyiniz araştırmacı kişiliğim sayesinde 2.5 gibi b. ktan bir ortalamayla İngilterenin en iyi 3. okulundan staj daveti almış biriyim doktorlar 😏😂
Evet düşünüyorum bu arada @funda_a @xxaryaxx @doktorkedi @novel @doktorkedi otomobillerle ilgili olarak bir bence hazırladım görüş paylaşın hadi bakalım
Saçma ve cahilce düşüncelerden kurtulun artık her meslekte egolu insan da var egosuz insan da kimisine bakarsin çok ukala havasından geçilmiyo kimisine bakarsin helal olsun keşke böyle cömert alçakgönüllü insanlar olsun dersin
En İyi Cevaplar