Yardım edin lütfen, yardımcı olabilir misiniz rica etsem ne olur?
21 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer anksiyete kaygı demek. Ama gündelik hayatla veya şizofreni ile karıştırılmamalı. Gündelik hayatta herkes stres olabilir ama eğerki insan içine girince telaşlanıyorsan veya bir durum karşısında aklına en abartılı ve kötü düşünceleri getirip kendini strese sokuyosan bu anksiyetedir. ölüm korkusuyla karıştırma o şizofreniye giriyor biraz. ve unutma anksiyete kriz olarak gelmez daha düzdür ve uzun sürelidir kısa süreli oluyorsa ani gelen çarpıntı terleme durumları varsa bu panik ataktır. madde ilaç kullanma veya travmayı tetikleme durumlarında sıkça görülür. eğerki kendini gergin hissediyorsan geceleri uyumadan önce sakinleştirici sözsüz klasik müziklerden aç duygularını ve düşüncelerini bir kağıda yazmayı dene. sonra o kağıdı sakla. rahat hissetmiyorsan yakadabilirsin. ama eğerki panik ataksa ve geleceğini hissediyorsan 4 saniye nefes al 7 saniye tut 8 saniyede ver bunu birkaç kez yap sonra etrafındaki 3 nesneye bak rengini şeklini söyle içinden 3 sesi duy ve tanımla 3 uzvunu hareket ettir parmak el veya ayağını. elinde soğuk bir şey tutmak çoğu zaman seni rahatlatır. ensene yüzüne ve göğsüne soğuk birseyler tutmak iyi gelebilir ve o anlarda boğazın elin göğsün sıkışıksa rahatlatmanı öneririm. başka sorun var mı.
Cevap
4Cevap
mesela günler sonra önemli bi görüşmen var sende bugünden acaba nasıl olucak ne yapmalıyım gitmek istemiyorum gibi endişeleniyorsun stres yapıyorsun
kötü tabiki kötü düşünceler geliyor
Cogumuzda olan bir şey yalniz değilsin mesela otobüse bindin ve ineceğin durağı söylemeye çekindiğin için durak durak gezdin
Her şey aslinda bir kelimeye yüklenen agirliklardan hoslaniyor
Yani kısaca bu bir yalan
A
Sakız al insan icinde çiğne agzini acmadan ve komik reels kesfetimi izle
sanki panik atak krizi yaşıyor gibisin.
yasiyorum
Çoğunuzda var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?