Merhabalar,
Anksiyete, vücudun strese verdiği doğal bir tepki olarak kaygı, korku ve huzursuzluk gibi duyguların ani ve yoğun bir şekilde artması ile kan basıncının yükselip, hızlı kalp atışı, nefes alışverişi ve terleme gibi fiziksel değişikliklerle karakterize ruh sağlığı durumudur. Kaygı normal bir duygudur. Beynimizin strese tepki vermesi ve tehlikelere karşı bizi koruma biçimi de diyebiliriz. Aslında kaygılanmak günlük hayatta sorunlarla baş edebilmek ve hayati durumlar anında hızlı karar verme için gereklidir. Ancak fazlası birtakım sorunlara yol açabilir. Anksiyete belirtileri arasında kas ağrıları, mide bulantıları baş dönmesi yer alır. Bu tür durumları sık sık yaşıyorsanız anksiyete yaşadığınızın göstergesi olabilmektedir. Anksiyetesi olan kişiler çoğunlukla endişeyi yoğun bir şekilde hissettiklerinin farkında olurlar ancak bunu kontrol edemezler. Eğer durum bu seviyeye ulaşırsa kişilerin sağlıklı yaşam sürmesi için tedavi olması gerekir.
Anksiyete Belirtileri Nelerdir?
Gergin, huzursuz ve endişeli hissetme
Endişe duygusunu kontrol edememe
Kalp atışında ani artış
Titreme ve terleme
Nefes alış verişin hızlanması
Konsantre olmakta zorluk
Baş, kas ve midede açıklanamayan ağrılar
Çabuk yorulma
Uykusuzluk
Bir durumu tekrar tekrar düşünmek (ruminasyon)
Nefes darlığı
Mide bulantısıAnksiyete Tedavisi için Neler yapılabilir?
Anksiyete tedavisi için ilk olarak uzman bir psikolog eşliğinde psikoterapi uygulanabilir. Yaygın bir psikoterapi yöntemi olan bilişsel davranışçı terapi ile olumsuz ya da paniğe neden olan düşünce ve davranışları olumluya nasıl çevireceğiniz öğretir. Bilişsel davranışçı terapi, kişilerde anksiyeteye sebep olan düşüncelerin köküne inmeyi ve sorunun çözümü için farklı davranış alışkanlıkları edindirmeyi sağlamaktadır. Anksiyete krizi anında doğru nefes almakta sakinleşme açısından oldukça önemlidir. Nefes egzersizleri ile bedeni sakinleştirip kaygıyı biraz olsun azaltabiliriz.
Sağlıcakla Kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
28 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Peki, anksiyetesi olan birisi intihar gibi bir düşünceyi aklından geçirir mi? Benim bir arkadaşımda varmış. O bana böyle bir şey demişti.
- +1 yıl
Bazı kişilerde anksiyete ve depresyon bir arada görülebilir. Anksiyetenin yarattığı duygudurum sorunu buna neden olur ve bu nedenle intihar düşünceleri de açığa çıkabilir.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
@41_bj Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz belirtiler anksiyete bozukluğuyla ilişkilendirilebilecek belirtilerdir. Anksiyete bozukluğu, yoğun endişe, korku ve gerginlik hisleriyle karakterize olan bir durumdur. Anksiyete atağı olarak da bilinen panik ataklar, beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan yoğun korku ve endişe duygularıyla birlikte fiziksel belirtilerle kendini gösterebilir. Bahsettiğiniz belirtiler arasında yer alan bacakta titreme, elde titreme, baş dönmesi, sersemlik, huzursuzluk ve yerimde duramama hissi gibi belirtiler anksiyete atağının bir parçası olabilir. Bu belirtileri yaşadığınızı düşünüyorsanız, bir psikolog ile görüşerek değerlendirme ve doğru tanı almanız önemlidir. Uzmanlar size uygun tedavi planını belirleyerek semptomlarınızı hafifletebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirler.
- +1 yıl
Hocam denge bozukluğu oluyor kafam sürekli oynuyor yolda yürürken de aynı sürekli kafamla oynuyorum beni çok etkiliyor ilk önce bende elim çok titremeye başladı sonra hastaneye giderken yürüme bozukluğu yaşadım 2 adım atiyorum sonra dinlenip devam ediyordum ama şu an yürümem iyi sadece denge bozukluğu sersemlik bide kafamı sağa sola oynatinca basim donuyor bana buspon 5 mg verdi onu kullanıyorum Şu an
- 1 yıl
Geçmiş olsun
+1 yılAnksiyete günümüz insanının büyük bir sorunu psikolojik olarak bununla mücadele etmek için bireyin kendini konfor alanından çıkmak için ikna etmesi ve aksiyonlar beyinle koordineli gerçekleşmesi örneğin anksiyete fiziksel boyuta ulaşmadan psikolojik olarak bireyi yer bitirir. mesela topluluk içinde konusamama ozguvensizlik değil toplumsal anksiyetedir. Bu tarz durumlarda danışmanlar önerilen bireyin kendini en kötü ihtimal karşısında gelebilecek tepkilere karşı savunma ihtiyacı duymaması gerektiğini benimsetmek eğer topluluk içinde konuşurken hata yaparım rezil olurum diye düşünülürse muhtemelen başa gelir. Rezil olma konusu ise şaibeli. cunku insanlar size sizin izin verdiğiniz şekilde davranır. kendinize insanım hatam olur diyebilmek eksiklerden kaçmak yerine bebek adımlarla eksiklerin üstüne gitmek gerekir. Sevdiginiz aktivitelere ağırlık vermekle başlayabilirsiniz 🙂)
01 Yorumla- +1 yıl
Bende yok. Çok sevdiğim birinde var.
En İyi Cevaplar
Bence çok kötü bir hastalık. Bende var. Bu arada buraya bende var diye birçok kişi mesaj atacak ama ben herkeste olduğunu sanmıyorum. Her kaygılanan insan gelip burada anksiyetem var diyor. Kaygı her insanda olan bir şey ama bunun seviyeleri var bizi biz yapan şeylerden birisi de kaygıdır her insan kaygı duymak zorunda böyle yaratılmışız. Ama bu kaygı bazen hastalık seviyesinde olabiliyor. Ben psikolog desteğinde anksiyetem olduğunu öğrendim. 3 yıldır anksiyete ile yaşıyorum. O kadar kötü bir şey ki her anksiyete atağı geçirdiğimde Allah'ım benden bunu al kaldıramıyorum diyorum zaten 2 gündür anksiyete atağı geçirip duruyorum. Ya berbat bir his bunun aslında tarifi yok yaşadığında anlayabileceğin bir şey ama Allah kimseyi yaşatmasın. Böyle sanki duvarlar üstüne üstüne geliyor nefes alamıyorsun kalbi hızlı atıyor böyle sanki birisi yüzüne yastığı bastırmış da yarım bir nefes alıyormuşsun gibi ellerin titriyor sürekli elini ayağını sallama isteği duyuyorsun böyle üstündeki kıyafetleri parçalamak istiyorsun çünkü daralıyorsun böyle sanki omuzlarında bir ağırlık varmış da o ağırlıkla duruyormuşsun gibi hani küçükken çok uzun süre sırtımızda ağır çanta taşırız da çok ağrır ya öyle bir ağrı bu tarz birçok şey burada anlatmakla anlaşılacak bir şey değil sadece çok zor bir şey ve bütün hayatını etkiliyor. Tabii anksiyetenin çeşitleri ve değişkenlik gösteriyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda atlatırsın.
- +1 yıl
Herkeste mutlak yoktur. Böyle bir iddiam yok zaten. Benim bir arkadaşımda varmış. İlaç kullanmaya başlamış. Zaten diyordu bir süredir "Hayattan zevk almıyorum. Yaptığım hiçbir şey bana zevk vermiyor. Bazen intihar etmeyi düşünüyorum." diye ama vaktinde çok yalanını yakaladığım için acaba dikkat mi çekmeye çalışıyor diye düşündüm. Ta ki ilaç kullanmaya başlamış olduğunu öğrenene kadar... Ondan sonra da işte acaba bundan dolayı mı böyle diyor diye düşündüm.
- +1 yıl
Gecmis olsun. Bana da psikiyatri tarafından tanı koyulmuştu. Cidden o zamanlar çok kötü zamanlardı ya. Eve gelip her gün ağlıyordum. Ve inan sen iyileşmek istemedikçe hiçbir güç seni iyileştiremiyor. Psikiyatri de söylemişti. Ben sana sadece destek olurum ancak sen kendini toparlayabilirsin. Çok şükür şu an bir sıkıntım yok. Anksiyete illaki vardır hala ama hayatımın merkezine koymadikca bana etki etmiyor. Umarım sen de en kısa sürede atlatırsın❤️❤️
+1 yılAnksiyete tanısı aldığım zaman bende olan belirtiler çok fazlaydı. Sürekli bir kalp çarpıntısı, ölüm korkusu, baş dönmesinden ayakta duramama ve dahası… Kafanın içinde hiç susmak bilmeyen bir ses oluyor. Onun yüzünden sürekli bir endişe halinde oluyorsun. Ya bu olursa? Ya böyle değilse? şeklinde. Baya kötü, Allah düşmanıma bile yaşatmasın derim. Çok zor atlattım, şükür iyiyim şimdi. Bir daha yaşamam inşallah, kimsenin başına gelmemesi dileğiyle.
510 Yorumla- +1 yıl
Nasil atlattin
- +1 yıl
Psikiyatriye gittim ilaç yazmıştı. Düzenli olarak kullandım onları. Hayat şeklini de değiştirdim. Kafamı başka şeylerle oyalamaya çalıştım. Çok zor oldu ama geçti.
- +1 yıl
Geçmiş olsun. Atlatmanıza sevindim. Benim de bir arkadaşımda var. Onun için sormak istedim. İkide bir hayattan, hiçbir şeyden zevk almıyorum diyor. Bazen intihar etmeyi düşünüyorum diyor. İntihar fikri de oluyor mu diye merak ettim doğrusu.
- +1 yıl
Orada mısın?
- +1 yıl
Kafanızda ses oluyor derken kendi iç sesiniz mi? Yoksa sürekli gelecekten sesler duyduğunuzu bunların başka insan sesleri olduğunu düşünüp mü endişeleniyorsunuz?
- +1 yıl
Kendi iç sesimdi.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim yanıtladığınız için.
- 6 ay
Merhaba benimle iletişime geçebilirmisiniz
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u +1 yılGeçmiş olsun. Anksiyete, yoğun endişe, korku ve gerilim hissiyle karakterize edilen bir psikolojik rahatsızlıktır. Anksiyete bozukluğu, birçok farklı türde ortaya çıkabilir, ancak genel olarak aşırı kaygı ve endişe duygularını içerir. Bu duygusal durum, günlük yaşamı etkileyebilir ve kişinin normal işlevselliğini ve refahını olumsuz yönde etkileyebilir. Anksiyete bozuklukları, genellikle kişinin zihinsel ve fiziksel sağlığını etkileyen çeşitli semptomlarla kendini gösterir. Bunlar arasında sürekli endişe hissi, irasyonel korkular, uyku problemleri, odaklanma güçlüğü, sinirlilik, huzursuzluk, kas gerginliği, terleme, kalp çarpıntısı, nefes darlığı, mide rahatsızlıkları ve panik ataklar bulunabilir. Anksiyete bozuklukları genellikle çeşitli faktörlerin bir kombinasyonuyla ilişkilidir. Genetik yatkınlık, çevresel stres, travmatik yaşam olayları, kimyasal dengesizlikler ve bilişsel faktörler gibi etkenler anksiyete bozukluklarının gelişiminde rol oynayabilir.
45 Yorumla- +1 yıl
Bende değil de bir arkadaşımda varmış. Vaktinde çok yalanını yakalamış olduğum için pek inanamıyorum her dediği şeye. O yüzden sormak istemiştim. Arkadaşım adına teşekkür ederim. 😊
- +1 yıl
Rica ederim :) çünkü ben de depresyon yaşadım çok kötü bir durum stres endişe
- +1 yıl
Bir şey daha merak ediyorum, ben. Arkadaşta ölmek isteği, intehara meyletmeyi düşünüp bunu henüz yapmama gibi bir düşüncesi de vardı. Bir gün yapmayı düşünüyorum ama diyordu.
- +1 yıl
gerçek düşüncesini bilemeyiz ama yanında olun bence. onu yalnız bırakmayın. sadece ilgi için de yapıyor olabilir ama dediğim gibi bilemeyiz gerçekten niyetini
- +1 yıl
İlgi için yaptığını düşündük başta bir arkadaşımla birlikte ve bugün öğrendim ki anksiyete ilaçları kullanıyormuş. Az önce bir video izledim. Belirtileri videodaki psikoloğun anlattığı şeylere göre var. Aynı şehirde olsam yalnız bırakmazdım da işte farklı şehirdeyiz. Telefondan olduğu kadarı ile artık.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılAslında kaygı bozukluğu diye geçen ama insanların her kaygılı olduklarında anksiyetem var dedikleri bir ruh hastalığı denilebilecek rahatsızlıktır. Hâlbuki gerçekten anksiyetesi olanlar olaylara karşı kaygılanmak yerine ya anksiyetem gelirse diye kaygılanïrlar. Günlük yaşamda herkesin kaygıları elbette olacaktır. Olmazsa sorun olur. Anksiyete, kaygılı olmak demek değildir! İki yıldır anksiyete tedavisi gören biriyim. Sürekli seslere karşı duyarlılığım var bir ses duyar duymaz aklımdan tramvam ile ilgili kendi elimde olmadan çok felâket senaryolar geçer. Her zaman kapıları, pencereleri kontrol ederim. Bazı anahtar kelimeler var ve onları duyunca krize girebiliyorum. Ne zaman, nerede olacağı hiç belli olmuyor. Böyle zamanlarda kalbim öylesine hızlı atar ki yerinden fırlayacak sanırım. Nefesim kesilir ve bağırarak, hıçkırarak sanki çok sevdiğim bir yakınımı kaybetmiş gibi ağlamaya başlarım. Bir yandan da titreyen ellerimi kulaklarıma dayarım. Normal zamanlarda ise her şeyde en ufak detayına kadar inceler olabilecek kötü sonuçları (istemsizce) aklıma getiririm. Kimseye güvenemem, kanıtı olsa dahi inanamam. Bir açık bulurum. Ben ne düşünüyorsam, ne hissediyorsam zihnim tam tersini düşünür ve hisseder. Çok sevdiğim insanlara karşı zihnim her zaman nefret hissetmiştir. Çünkü aynı şeyleri yaşamak istemez ve kendini koruma altına almaya çalışır. Sanılanın aksine çok iyi bir konuşmacıyımdır ve anksiyetem olmasına rağmen toplum içinde (ne kadar kalbim iki tek bir çift atsa, sesim ve ellerim titrese de) çok iyi konuşurum. Hatta bu hastalığa inat iletişim okumak istiyorum. Sevgilimle gayet güzel konuşurken zihnim durduk yere bir şeylerden şüphelenir (ortada hiçbir şey olmamasına rağmen) ve huzursuzluk çıkarttırır. Kısaca anksiyete önüne gelenin kendi kendine tanı koyabileceği basit bir rahatsızlık değil, böyle acı verici ve yorucu bir ruh hastalığıdır.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAh aksiyete adını bile bilmediğim beynımın bana oyun oynadığı hastalık ben 3 sene önce tanıştım aksiyete +panikatakla birgun yemek yerken gözlerim cama daldı nefesim kesildi kalbim öyle çarpıyor ki sankı ağzımdan çıkacak günü midem bulanıyor kusamıyorum kalkacağım ayaklarım zangır zangır titriyor ellerim öyle bi daraltı geliyor insana nefes alamıyorsun ya sonra korku müthiş bi ölüm korkusu sardı beni tamam dedim öluyorum eşim dışarı çıkarıyor yok içeri gelıyorum yok kalbim nasıp çarpıyor ama böyle ve ağlama krizleri daha hatırlamadığım bir çok şey en son acıle gittim ekg kan vs vs meğerse böyle bo hastalık varmış ve ben 2 defa çok kötü atak geçirdim ama ağır ama diğerleri normal en çok bende ölüm korkusu var bi yarım ağrıdığında çok kötü senaryolar kurarım mutlu değilim hep bi kaygı endişe içindeyım hastaneye gittiğimde ya birdaha çıkamazsam derım uçak otobüs hep kötü şeyler düşünürüm ve midem bulanır korku sarar benı ya çok kötü bi durum valla iğrenç hatta
11 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
Anksiyete bozukluğunun nedenleri tam olarak bilinmemektedir, ancak genetik faktörler, beyin kimyasındaki dengesizlikler, travmatik olaylar, stresli yaşam olayları ve kişilik özellikleri gibi çeşitli faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir.
Tedavi, bireysel duruma ve belirtilerin şiddetine bağlı olarak değişebilir. Tedavi seçenekleri arasında terapi (psikoterapi), ilaç tedavisi veya bir kombinasyonu yer alabilir. Terapi, bireye anksiyete ile baş etme stratejileri, stres yönetimi ve düşünce kalıplarını değiştirme becerileri kazandırmayı hedefler.
Anksiyete bozukluğu ciddi bir durumdur, ancak tedavi ve destekle birlikte yönetilebilir. Eğer anksiyete belirtileri yaşıyorsanız, bir sağlık uzmanıyla konuşmanız önemlidir.
10 Yorumla
+1 yılKötü bir hastalık. Bu konuda çoğu insanın bilgisi az. Yaşayan anlamını bilir. Stresli olduğunda daha fazla kendini gösteriyor. Mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtilerini yaşadım. Hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. İş konusunda da ayrı bir dert
41 Yorumla- +1 yıl
Size böyle bir tanı konuldu daha önce?
Yersiz korku, endişe hâli.. Yaşanılan ruhsal durum, nefes almayı bilmemekten kaynaklanır. Oksijeni yeterli gelmeyen beyin, zarar göreceği endişesiyle vücuda panik pompalar. Çözüm basit!. Fitnes ve spor. Günde 3-5 kere diyafram nefesi çalışmak. Bu da benden olsun, paranızı boş yere psikiyatristlere kaptırmayın Zaten öyle bir bilim yok. 19yy da çıktı.
31 Yorumla- +1 yıl
Oksijenle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Nefes egzersizi müzikçiler zaten yapıyordur. Ki zaten bir keresinde konuşurken bunun muhabbeti geçmişti. Sorduğum kişi zaten spora gidiyor. Vücudundan bu çok ortada. Psikoloji bilimi yoksa psikiyatristler neden var?
2 yıl önce anksiyete tanısı aldım ilk aldığım zamanlar kalp çarpıntısı ve Ayakta duramayacak kadar yoğun bir baş dönmesi yaşıyordum ve sürekli nefes darlığı çekiyordum son aylarda ise kollarımda uyuşma ellerim ve ayaklarımda üşüme mide bulantısı nefes darlığı etrafı yabancılama göz kararması ve titreme eşlik ediyor anksiyeteme genelde kötü hissettiğim bir olay hakkında düşününce bir tartışmanın ortasında kalınca veya tanımadığım insanlar bana sinirlenip hakaret edince oluyor ayrıca anksiyeteme kalabalık ortamlardan korkma ve bunalma da eşlik ediyor benim anksiyetem istismar travması üzerine oluştuğu için erkeklerden de aşırı derecede korkuyorum ve bir erkek yanımdayken overthing sendromu yaşıyorum acaba bana bir şey yapacak mı korkusuyla kendimi yiyip bitiriyorum teşekkürler okuduğunuz için
21 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun.
+1 yılSanırım herkes anksiyete hastasi ya anksiyete bana göre utangaçlıktan daha ağır bir hastalık ben nereye gitsem herkes bana bakıyor benim hakkımda konuşuyor bana gülüyor beni sevmiyorlar diye düşünürdüm ve ağlama krizleri başlardı panık atakta vardi tabi hepsi beraber çok ağır dı yani göründüğü kadar kolay değil aşırı zor bir hastalık.. buraya yazamadığım o kadar belirti var ki şu an
21 Yorumla- +1 yıl
Bilirsin ki bizim toplum insanları uzmanı olmaksızın teşhis koymayı sever. Onun için daha önce olup olmadıklarını sordum. Size daha önce böyle bir teşhis koyuldu mu?
+1 yılToplumun yaklaşık olarak %18’i kaygı bozukluğu probleminden muzdariptir ve problemin artış derecesi ile beraber hastalık seviyesinde seyredebilir. Anksiyetesi olan bir kişi, her zaman en kötü senaryoyu düşünür ve bu düşünceler kontrolü dahilinde gerçekleşmez.
Sürekli olarak kaygı, endişe yaşayan bir kişinin sosyal hayatı sekteye uğrayabilir, ruhsal sağlığı bozulabilir ve gündelik işlerde ki verimi azalabilir.
20 YorumlaBen gayet normaldim. Bir gece kalp krizi geçirdiğimi düşünerek hastaneye gittim. anksiyeteye bağlı panik atak dediler. ben gayet rahatım dedim. ama rahatlıkla olmuyormuş. hormon dengesi falan da gerekliymiş.
21 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
+1 yılSurekli acabalarla yasamak fazla dusunmek ve bu yuzden fiziksel rahatsiz olmak. Titreme terleme bas agrisi vs
31 Yorumla- +1 yıl
Baş ağrısı veya terleme değil de titreme bende de var.
Çok kötu birsey bende 8 senedir filan son zamanlarda iyice ilerledi böyle kişilerin ilgiye ihtiyacı var ama maalesef hayatin en katı şartlariyla yaşiyorlar. Gerek sosyal hayat gerek iş bildiğin halde başarını engelleyebiliyor maalesef. Hele birde toplum icinde yüzün kızarmaya başlıyorsa tuzu biberi oluyor
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl2 yıl önce falan vardı bende de. İnsanın olaylara baktığı bakış açısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet psikoterapi iyi gelebilir ama siz bakış açınızı değiştirmeye çalışmadıkça sürekli tekrar edecek. Bu iş hastalığı kabullenmeye kadar gider yani. Ve cidden zor bir hastalık. Çevredeki insanların daha hoşgörülü yaklaşması lazım.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKötü bir olay yaşadığım an nüksediyor. Sıkıntılı olduğum, üzüntülü bir olay yaşadığım hani en ufak bir korkuda bile anskiyetem tutuyor bir ara ilaç tedavisi gördüm ama faydası yok aynı zamanda panik atak hastasıyım.
23 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun canım
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim 🧡
- +1 yıl
💜
+1 yılHerkes sana bakıyor seni konuşuyor gibi hissediyorsun sosyalleşemiyprsun çünkü kimin ne dediğini çok takıyorsun bu rahatsızlıkta
21 Yorumla- +1 yıl
Daha önce hiç bu rahatsızlığı yaşadınız mı?
+1 yılDertten ve stresten tamamen uzak durman gereken, en ufak meselede kırıp dökeceğin, içinde sürekli kaosun koptuğu bir hastalık en basitinden. Kalabaliktan , olaylardan , akıştan koparsin , en boktan basit şeyleri kendine dert edersin bu yüzden öz güven düşer, verimlilik düşer, yerinde sayar ve hatta düşmeye başlarsın, lanet bir hastalıktır, girmesi çok kolaydır, bir iki tramya yeter. Çıkmak için uzun zaman ve çaba gerektirir.
30 Yorumla
+1 yılvardı ve belli bir yerden sonra sinir olmaya başladım sen hayırdır dedim ve anksiyetimin üstüne gittim. Dışarı çıktım insanlarla iletişime geçtim konuşmaya başladım yapa yapa geçti. Yani anksiyetenin benim hayatımi etkilemesine gıcık olmaya başlamıştım buna izin vermek istemedim bu yüzden anksiyeteme savaş açtım
20 YorumlaKorkunun uzerine giderek yenebilecegini dusunuyorum. Gecmiste kafanda buyuttugun seyler suanda karsina korku olarak geliyor. Ve sen ondan kactikca senin uzerine daha cok geliyor. Bu da senin icin zor olabilir ama zoru basararak kolaya ulasirsin. Iyi gunler :)
10 Yorumla
+1 yıl
Nefes almak bile güç geliyor insana.
Toplum içinde yemek yiyemiyorum
Göz teması kurmakta zorlaniyorum
Kalbim deli gibi atıyor
Dometes gibi kizariyorum
Geçen hocam çay istedi ellerim titriyordu nefes alamıyordum.
Anksiyete lanet bir şey kisaca20 Yorumla
+1 yılOkb var bende intihar etmeyi düşünmesi olası dikkat çekmeye çalıştığını düşünmüyorum bn de hayattan zevk almıyorum aynı durumdayım umarım iyi bir destekle hayata tutunur
22 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun ama onun geçmişte tonla yalanları oldu.
- +1 yıl
Sağol ona karşı inancınız zedelenmiş anlaşılan zor bi durum.
Bende var bence biraz mesela sosial ortamlarda darlanıyorum el ayağım titriyo konferansta falan soru sormak istediğimde aşırı heyecan yapıyorum sanki herkes beni izliyomuş gibi bir hisse kapılıyorum
18 Yorumla- +1 yıl
Kafanın içinde intihar etmek fikri var mı +Ben bunu merak ettim. Arkadaşta da varmış ama biraz yalancı birisi olduğu için doğruyu deyip demediği konusunda şüpheye düştüm. Bu arada geçmiş olsun.
- +1 yıl
Bende yok. Dedim ya arkadaşta vardı.
- +1 yıl
Evet, o diyordu intiharı düşünmediğim tek bir gün yok diye.
+1 yılİstediğim sadece huzurlu bi hayat ama olmuyo işte ailemin psikolojik sorunları var sinirlerini beni döverek beni aşağılayarak çıkarıyolar stresten sacim dökülmeye basladi 15 yasindayım
22 Yorumla- +1 yıl
Ailenin psikolojik sorunları olup olmadığı fikrine psikiyatrist mi karar verdi yoksa siz mi? Yani bu toplumda çok var karşındaki kişiye psikolojik bir kulp takan. Şimdi sana şiddet uygulaması doğru demiyorum ama dediğim gibi tanıyı sadece psikiyatrist koyabilir.
çok çok çok kötü bir durum kimse yaşamaz umarım sadece ruhsal olarak değil fiziksel olarak da çok yoruyor
10 YorumlaOdak sorunum vardi birisi azarladiginda hatta uyarsa bile gozlerim dolar ellerim titrerdi insanlarla sohbet edemezdim habire kotuyu dusunurdum bir konuyu dersi anlamadigimda vucudum titremeye ve usumeye baslardim nefes alsam rezil oldugumu dusunur habire icime kapanirdim
01 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun.
Valla abartıyor diyeceksin ama kanserle eş değer nerdeyse ben de de var , insanı kanser ediyor resmen. Bir de en çok şu zoruma gidiyor kime söylesem kendi kendine atlatırsın geçer diyor, bunu duyunca insan daha kotu oluyor
00 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/suala7eejpw
her şey bu videoda açık ayrıca diğerlerine de bakabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Video izledim de ben başka bir şey merak ettim.
+1 yılİlk başta yaşadığın etkilendiğin bir olay takıntı yaptığın bir konuyla başlıyor takıyorsun takıyorsun onu takmazsan eğer böyle hastalıklara dönmüyor, ama takarsan o konuyu bu sefer her anısı canlanıyor hatırlayınca beyin nefesini kesmeye başlıyor korku endişe yine mi oldu diyip panik yapıyor bu anksiyeteye dönüyor dönmemesi içinde olayın en başına gitmek gerekiyor ❤️🔥
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaşırı stresten kaynaklanan , tedavi görmezse çekilmesi güç bir hastalık/kişi diyebiliriz. Hap vs veriyorlar ama gerek yok bence. Kedi otu çayı iç günde 1 fincan dünya yansa umurunda olmaz.
10 Yorumla
+1 yılGülememekten korktuğumu hatırlıyorum. Çok saçma geliyor ama yaşayınca öyle değil.
10 Yorumla
+1 yılTüm dünya soyut bir hale dönüşüyor ve sadece kafanda yaşıyorsun sanki her şeyi çok zor bir durum
10 Yorumla
+1 yılEvwt bende var
Eger sendede vaesa doktora degil piskologq gi621 Yorumla- +1 yıl
Bir arkadaşımda vardı ama artık konuşmuyoruz
Balına gelen bilir kalabalık içinde bile kendimle uğraştığım çok oldu onu yenmeye çalışmayı bıraktım onunla yaşamaya anlamaya çalışıyorum Buda iyi oluyor. Ben xanax ve cipralex bir ay birliktelik yaşadım bu ilaçlar atakları ortadan kaldırdı bu arada bu atakları kendi kendime yaptığımı anlamama yardımcı oldu sonra ilaçları kesip zaman zaman gelen ataklarda çıkıp yürümeye ama 5-7 km yorulana kadar sonra nefes verme alma egzersizleri çok iyi geldi şimdi huysuz ataklarımla çok güzel yaşıyorum
00 Yorumlaanksiyete kaygı bozukluğu dur aşırı tepki titreme gibi durumlar meydana getirir ilacı var ve ben anksiyete hastasıyım en ufak bişey de panik oluyorum titriyorum ama ciddi bi şekilde titreme normal arada bi gelen titremeler den değil bide anksiyete hastaları kafayı kötü bişey e taktımı takıyo hemen panik oluyo ve ben geçen ay 2 kere anksiyete krizi geçirdim ama korkmaya gerek yok genelde 3-3 kuralını uyguluyorum ilacını kullanıyorum
00 YorumlaHayatla yaşam savaşı verir tek düze yaşamayı sever etrafındaki en ufak değişiklik onu endişelendirir korkar hayır demesi gereken yerlerde bunu çok zor yapar yaparsa fiziksel titreme dikkatsizlik gibi durumlar gözükür kalp ritmini etkileyen bir ruhsal hastalık
00 Yorumla
+1 yılÇok fazla ve çok gereksiz kuruyorsun. Kafan rahat durmuyor bir türlü susmuyor. Doktora gitmedim ama bir psikolog sitesinden yapmıştım güvenilir. Şiddetli anksiyete çıktı..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMesela ben de sosyal anksiyete var sosyalleşmekten asır'ı korkuyorum sosyal ortamlarda hiç rahat değilim kendim gibi olamıyorum elimde olan bir şey değil sosyal bir ortama çıkacağım durumda çok heyecan yapıyorum panikliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun.
+1 yılSürekli bir kaygı halinde olduğun ve kendini huzursuz hissettigin duygu durumudur. Mevcut sorunların büyüdüğü, çözülemedigi, çözülse dahi endişenin devam ettiği bir sarmal durumdur. Bu şekilde hissediyorsaniz profesyonel destek almalısınız.
10 Yorumla
+1 yılBende var sosyal anksiyete. Çok kötü bir durum. ALLAH kimsenin başına vermesin
11 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
+1 yılÇok berbat bir hastalık. Rabbim kimsenin başına vermesin. Yavaş yavaş sanki varlığını kaybediyormuşsun gibi oluyor.
00 Yorumla
+1 yılBende var son 1 haftadır çok kötüyüm uyuyamıyorum uyusam da uyanıyorum geceleri kafamı rahatsız edici düşünceler kaplıyor. Uyku tutmuyor.
00 Yorumla
+1 yılendişe kaygı ve korku gibi duygulara karşı aşırı ve kontrol edilemeyen tepkiler vermesine neden olan yaygın görülen psikolojik bir hastalıktır anksiyete
10 Yorumla
+1 yılBenim vardı. sevdiklerim için çok ama çok endişenirdim sanki her an başlarına kötü bi şey gelecekmiş gibi hissederdim çok can sıkıcı. herkesin farklı olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim var. Anksiyete bozukluğu ve duygudurum bozukluğu
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPsikiyatri doktorum söyledi ve ilaç reçete etti. 3 ay önce de hastanede yattım Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde.
Oo bende bol bol var içimden sürekli bir ses öyle mi yapılır canım niye öyle dedin ya öyle olmadıysa ya yapmadıysam ya unuttuysam iyi değilsin ya ben ben değilsem diye durmadan vır vır konuşuyo
10 Yorumlaanksiyete sosyal ortamda huzursuz hissetme, rahat olamama hastaligidir. psikolojik biseydir. zor konusur kendisini zor ifade eder.
10 Yorumla
+1 yılYanında güvendiğin biri olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Ben değilim
Bence cok zor bir süreç cunku karabalık ortamda ter basması aniden gelen utangaçlık gibi gibi örnekler var hatta minibüste inememek yol tarifi sormamak gerçekten çok zor ama atlatılmicak Bi durumda değişir destekle 🥹
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende var bunaliyom evliliklerimde basarisiz oluyom calisma hayatimda oyle 6 ay soruyo sįkıliyom herseyden
00 Yorumla
+1 yılFeci bir hastalik Allah kimseye vermesn bende yasadim cok kisa sure önce Şükür su an atlatmak uzereyim ilaclarla tedavi oldum. Cok zor cok zor bi hastalik öleceğini dusunuyorsun
022 Yorumla- +1 yıl
İntihar fikri sizde de var mıydı
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Intihar fikrim olmadi cok şükür ama öleceğimi düşündüm bu hastaliktan siz neler yasiyorsunuz
- +1 yıl
Ben değilim. Bir arkadaşım kendinde olduğunu demiş idi. Yalnız geçmişte çok yalanını yakaladığım için güvenmedim. Dikkat çekmeye çalıştığını düşündüm.
- +1 yıl
Halinden tavrından belli olur aslinda istahi kesilir zayiflar disari cikamaz vs. Eger yalansa belli olur yani
- +1 yıl
Arkadaşımla aynı şehirde değiliz. O yüzden gözlem yapamıyorum ama dışarı çıkamadığını düşünmüyorum. Çünkü çalışıyor. Formasyona falan gidiyordu. Klip falan çıkarmak hayali vardı. Stüdyoya falan da gitmiş. Bana stüdyoda kardeşiyle düet olarak söylemiş olduğu şarkıyı atmıştı ama bir psikiyatrist YouTube:de dediğiniz şeyleri pek hafızasında tutamaz. Çünkü aklından o sırada farklı şeyler geçer, size odaklanamaz diyordu. Bu kısım uyuyor. Bir şey deyince bazen dediğimi okumuyor gibi düşünüyordum. Soruyordum okudun mu diye. Okumuş olduğunu diyordu bana. Bir de sizde yokmuş ama eig görüş seçtiğim bir kız yapabilecek olduğun için değil ama benim de aklımdan geçiyordu demişti. Onun için herkeste var mı bu intihar düşüncesi diye merak ettim.
- +1 yıl
Gerçi o psikiyatrist her insanda farklı şekillerde görülüyor diyordu.
- +1 yıl
Evet herkeste farkli sekillerde görülüyor ama bu dediklerini yapıyor ve hayatjna devam ediyorsa cokta biseyi yok gibi ben inanamadim pek. Cunku aksiyete insani sosyallesmekten de alıkoyar
- +1 yıl
Olabilir. Dediğim gibi pek dürüst biri zaten değil.
- +1 yıl
boş ver salla gitsin o zaman 😉
- +1 yıl
Zaten şimdi konuşmuyoruz artık.
- +1 yıl
Cok iyi sen kendine bak boş ver baskasini sen daha degerlisin
- +1 yıl
Ne kadar yalancı birisi de olsa benim için değerliydi.
- +1 yıl
Ama ben de değerliyim. Biliyorum ve teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim cansın 👋👋
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum. 😊
- +1 yıl
Beni takip edermisin takipci sayim artin xperleri alalim :)
- +1 yıl
Artsin demek istedim
- +1 yıl
Ettim
- +1 yıl
10 yil once bu uygulama vardi ozamanlar üye olmustum sonra sildim gitti ve dün bi baktim bu uygulama hala. duruyor sasirdim ve kullanici adimla girmeyi denedim girdim sok oldum. kc sene once yazdiklarimi gordum cok duygulandım;)
- +1 yıl
Doğrudur. O zaman hoş geldiniz.
- +1 yıl
Mersi efendim🫠
+1 yılPsikolojik rahatsızlık sürekli en küçük birşeyde ağlamaklı olur indan vb birçok şey
10 Yorumla
+1 yılgenelde toplum içinde bayılacakmış gibi bir his gelir, kalp çarpıntısı oluşur
10 Yorumla
+1 yılBende savaştım anksiyeteyle, sorun varsa alabilirim 🙃
10 Yorumla
+1 yılKötü :(( korku kaygı içinde oluyorsun hep youtubede videolar onları izle rahatlatır
00 YorumlaHer zaman kaygılıyım gece yatarken bile. En mutlu olduğum vakitlerde bile kendimi endişeye mutsuzluğa götürecek bir sürü şey buluyorum ve kalbim çarpıntı yapıyor el ayak titremesi başlıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMilleti tarik eden pusu kuran hapcı sahtekar gibi gibi
00 Yorumla
+1 yılKimse seni izlemiyor ama sen izleniyor ve yargılanıyor gibi hissediyorsun bazen daralıyor ve kalbin yerinden çıkacak gibi oluyorsun titreme krizlerin nefes alma problemlerin vs vs
00 Yorumla
+1 yılgerçekten çok zor soguk terleme yüz kizarmasi baş dönmesi göz kararması oluyor. ve çok gergin korkuyorsun sosyal ortamlara asla giremiyorum bazıları çok özeniyor ama çok korkutucu.
00 Yorumla
+1 yılTerleme , kalp atışı hızlanması , felakete götüren düşünceler titreme gibi bir hastalık dir etkisinden çıkamadığın sürece mutsuz olursun
06 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatrist mi tanı koydu yoksa sen İnternet üzerinden araştırıp da kendinde bu belirtileri mi buldun? Çok var böyle kendi kendine teşhis koyan.
- +1 yıl
Psjkologa da gitmiştim verdiği hapın gramı az olmasına rağmenagir geldi acillik olunca gitmedim
- +1 yıl
Anladım. Peki bir şey soracağım. Benim arkadaş intihar etmeyi düşünmedim tek bir gün bile yok diyordu. Sende de böyle bir düşünce var mı?
- +1 yıl
Bu arada geçmiş olsun.
- +1 yıl
Tabiki faça var kollarımda intihar girişimim oldu hap içtim sağ olun 💕
- +1 yıl
Siz de sağ olun. 💙💐
+1 yılBunun yüzünden hiç arkadaşım yok🫡🫡
Ciddili kimse ile konusamiyorum genelde çok Soğuksun falan diyolar xd00 Yorumla
+1 yılDışarı çıksam bile kapalı kutuda gibi çok garip bir duygu her şey sanalmış dokunsam kaybolacak gibi garip bir şey
02 Yorumla- +1 yıl
@Sevvalll_7 nasil yani
- +1 yıl
Ne nasıl
Anksiyete kaydı bozukluğudur ve genellikle hasta olan kişiler birşeyleri kafasına takar sinir stres yapar sürekli kaygılidir ve hep depresiftir
10 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Anksiyetenin bir çok sebebi olabilir. Bir durumdan kaynaklı davranışsal, ruhsal ve bedensel tepkilerle kendini gösterebilir. Anksiyete ile savaşmak gerekir , yaşadığımız sorunun üzerine gidebilmek gereker. Psikoterapi ile kolayca çözüme kavuşabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Bende değil de bir arkadaşımda vardı. İlaç kullanıyormuş. Bana intihar etmeyi düşünüyorum. Hayattan hiç zevk almıyorum. Şu an kendimi intihar için hazır hissetmiyorum ama bir gün etmeye kendimi hazır hissettiğim an bunu yapacağım diyordu.
Anksiyete hastalarında böyle bir ruh hâli olur mu yoksa dikkat mi çekmeye çalışıyor diye düşündüm.
çok da kolay değil yaşayan bilir
ben birinden hiç tanımadığım kişinin kalp krizi geçirdiğini duydum
ve bi anda sanki bendede olacak gibi hissettim bu hep böyle oluyor neden dir
Güneş__00 sende denge bozukluğu ellerde titreme sersemlik var mı?