Ya neden böyle bilmiyorum, sanırım bizde ırsi bu durum. Şimdi bir de çürük var, sprey aldım, ayın 14'üne randevum. Sağ alt dişim kök diş ama eksik dişim olduğundan çektirmek de istemiyorum. Ama kanal tedavisi yapılmaz derse ne yapacağım? Acilden bir göstersem bakarlar mı?
1 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
O çürüğün durumuna bağli biraz. Eğer çürük ilerlememişse dolgu veya kanal+dolgu yapılır. Çekilme durumunda doktor bilgi verir zaten. Doktorun kararına kalmış.
Çürük olan tarafla yemek yiyemiyorum erken farketsem dolgu yaoilirdi şimdi uğraş dur
O zaman ilerlemiştir, büyük ihtimalle çekilebilir.
hadi yaa ama bende zaten eksik diş çok 2 si yalnis kanal tedavisi diğerleri çürük olduğu için cekildi valla ne şans var bende bahtzikk piyade gibiyim
Valla benimde 1 dişim çekildi ve o da ysnlış dolgudan yapacak bir şey yok
Toplam 1 tane mı eksik
Evet
Sen gene iyisin benim buda cekilrse 5 olcak arkdaslarimda yalandan beni avutuyo zaten alt dişler 2 var on dislrinde de 2 implant yaptırırsın falan implantanda korkuyorum bu arada
Valla brn askerden sonra implant ysptıracsğım direkt, bi dişimin daha çekilmesi lazım galiba onda da çökme olduğu için ama yaptırabilirsin korkma boşa
Devlete mi yaptıracaksin özel mi bı tane güvenli yer buldum yorumlar çok iyi yurt dışından gelen bile var ama benim iki tane tanıdığım öldü implant dişten yapılmaması gerekiyormuş
Yani korkuyorummmm
Korkmaa, yaptırmazsan iyicene dişlerin çekildiğinde daha fazla acın olur ve daha fazla çivi takılırr
Eksik diş yüzünden diş mi cekiliyor birde diş etleri
Kemik eriyor, kemik tozu falan filan uğraştırıyor
Ay Allah korusun
Sallanan yirmilik dişim bile kurtarılmıştı zamanında yani değişir
Kanka zaten yirmilik diş çektirmen lazım ikerde ağrı yapıyor bende 4 tane var bı tanesini çektirdim sadece sıkıntı yapıyor diye 20 lik dişi nasik kurtardın onu anlamdım benimki sallanmiyon sadece çürük olan tarafla yemek yiyemiyorum
Kanal tedavisi ve dolgu ile kurtarılmıştı benim yirmilik diş
Kemiklerinde bile çürük olabilir detaylıca baktır
20 lik dış çürüyor küçülüyor veya yan çıktığı için çekiliyor o dişin kurtalirdigi ilk defa duydum ben
Ben de şaşırmıştım hatta bu 8 yıllık bir olaydı ondan yıllar sonra da kökünden değil de görünen kısmı kırılmıştı
Kırılsa kurtulurum benim sağlamdı ve yan çıkmış sol üst dişim bende 4 tane var sizde kaç tane var
Yalnız onlar ilerleyen yıllarda ağrı yapıyor kurtuldum tarzı düşünme anneminki kök salmış bayan doktor cekemedi 3 doktor zor çıkardı
Kanka benim bazı dişler ayrı zamanlarda kırıldı yan yana çıkan olmadı hiç ama o kırılan yirmilik dişin tabanında hiç ağrı sızı kalmadı benim
Kaç eksik diş var toplma vey avarmi neden kiilirdi kemiklerin çürük dedin ya ne demek istedin çay kahve şekerli içerdim bıraktım zor olsada meğer bir neden varmis
Evet bende eskiden sigara pek yoktu mesela ama çay ve şeker çok sık tüketirdim ondan sonra sağ üst dişlerden biri kemik kısmına kadar çürüdüğü için çekildi kemik de düzeldi implant yapılacak ilk fırsatta
şu an tek eksik dişi mi var sizde sigarada mi yapıyormuş çürük ben bırakmıştım yine başladım maalesef 19 yaşında içiyordum bıraktım 24 de başladım bende vitamin eksikliği vardı kanım düşüktü ondan dolayı yiyordum bide çay şekerini kıtır kıtır millet toprak yer ben şeker her insan bünyesi farklı sanırım
Ben çok film çektirdim öyle bişey olsa çıkardı ama yine gittigimde sorarimm
Evet tabii ki yapar sigarayı acilen bırakmalısın
Ne kadar içiyor sunuz günde ben keyifçiyim çayın yanına kahvenin yanına bir tane iki tane bazen hiç almadığım içmediğim zamanlar bile oluyor
Bende de öyle bagimlolok seviyesinde değil ama ağır işlerde çalıştığım için çok sarıyor ve günde 1 pakete yakın kadar içtiğim oluyor
Günde bir paket çok zaten bende stresten basldim içmem diyordum ama sarıyor işte kahve müzik gibi
Kesinlikle öyle maalesef
Yenisini koydur yerine
İmplant her hastene yapmıyor ozellerde pahalı devlete gitmek zaten uğraşmıyor
Anladım, çalışıyor musun sen
Evet
O zaman yaptırırsın kendi bütçenden kimse etkilenmez dimi
Korkuyorum yaa
Siz yaptirdinizmi
Burdan zor oluyor, konuşalım mı di yerrrrr
Olur muuuu
Selam naber iyi misin
Yaş kaç kanal yaparlar
28
Devlete gitcem ama yorumlara baktım iyi dediler özeller pahalı umarım yeniden dişimden olmam yaa özele gittim 2 dişimden oldum meğer adam kanal tedavisi yaoamiyormus yorumları oku saydım hem oaramdan hem dişimden oldum o olayda biraz karışık
Yaş kaç şiakyet et
Pandemi yılında yapmıştı
Oho
Ee tabi sen yeni sandın ama bı görsen ağzı bir laf yapıyor esnaf olucakmis ama diş hekimi olmuş onuda nasıl olduysa bizim akrabamizin dişlerini yaptı memnunum dedi güvendim hittim ama sonuç mağdur olan ben oldum
Meslek ne senin nası inandın
Satış danışmanı
İyi
Ne bilim
Yazma o zaman anlamiyorsan
Sende sorma
Bilenler için sormuştum sanane
Bilenler için sormuştum sannnenw
Maalesef buradan cikmaz
Evet burası abaza dolu ama ben her ihtimale karşı başına gelen varsa diye sordum
Yok olsada orada cahil
Cahil derken
Ac sozluge bak
Nerede cahil ben miymism cahil git işine kızım bı yaaa
Ben burdakiler cshil doyorum sen ne anlatiyorum harelde sende goriyorsun
Çok açık uçlu konuşuyorsun ne bilim kime dedin
Hangisi anlamadım