27 gü

19 yaşında dinlenirken nabız 100 üstü, stresle 145’e çıkması normal mi kalp sorunu mu?

Merhaba 19 yaşındayım 20 yaşıma gireceğim yakında ama buna rağmen kalbim her şeyde çok hızlı atıyor mesela örnek vereceğim bir keresinde bir şeye stres yaptım falan ve kalp hızım 145,150 gibi bir şey oldu, onun dışında dinlendiğimde bile 100-90 arası bazen normal durduğumda bile 110 gibi rakamlar hatırlıyorum. Duştan her çıktığımda bayılacak gibi oluyorum kalbim aşırı hızlı atıyor başım dönüyor her duş, yürüyüş, koşu, spor sonrası bazen oturduğum yerde bile öyle oluyor, doktora kaç defa gittim anormal bir şey görmediler ama genç bir insanın kalp hızı nasıl 145 olabilir? Bu durum beni ciddi anlamda korkutuyor doktorlar panik atak stres yüzünden böyle olabileceğini söylediler ama ben bu yaşımda stresten 145'e kadar çıkabiliyorsam biraz daha yaşlansam ne olacak o zaman? Sizce bu normal mi? Doktora tekrar gitmem gerekir mi? Sizde de oluyor mu? En yüksek kalp hızınız neydi sizin bu arada tansiyonum da genelde yaşıma göre bazen hafif yüksek çıkıyor

19 yaşında dinlenirken nabız 100 üstü, stresle 145’e çıkması normal mi kalp sorunu mu?