Geçmişi çok kafaya takıyorum, geçmişte çok dışlandım hele ortaokul yıllarımda çünkü özel bir çocuktum, kaç yıl geçti yaş 20 oldu, bunu hâlâ aşamadım ve bu hayatımı çok kötü etkiliyor, antidepresan kullandım gene faydası olmadı
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmişi çok kafaya takıyorum, geçmişte çok dışlandım hele ortaokul yıllarımda çünkü özel bir çocuktum, kaç yıl geçti yaş 20 oldu, bunu hâlâ aşamadım ve bu hayatımı çok kötü etkiliyor, antidepresan kullandım gene faydası olmadı
Bana göre burada asıl sorun geçmiş değil, geçmişin bugününü yönetmeye devam etmesi. Ortaokulda yaşadığın dışlanma seni derinden etkilemiş ve zihnin o anıları sürekli tekrar ederek sanki hâlâ o dönemdeymişsin gibi davranıyor. Eğer gerçekten OKB'n varsa, bu takıntılı düşüncelerin bir parçası da olabilir. Antidepresanın tek başına fayda etmemesi de alışılmadık bir durum değil; bazen ilacın değiştirilmesi, dozun yeniden düzenlenmesi ya da özellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT) ve OKB için uygulanan maruz bırakma ve tepki önleme (ERP) gibi terapi yöntemleri gerekebiliyor. Ben olsam bunu "İlaç işe yaramadı, demek ki düzelmeyeceğim." diye düşünmez, bir psikiyatristle yeniden görüşür ve terapi desteği alırdım. Çünkü yıllardır süren, günlük hayatını bu kadar etkileyen düşüncelerle tek başına mücadele etmek zorunda değilsin; uygun tedaviyle birçok kişi belirgin şekilde rahatlayabiliyor.
Bide otizimim var keşke onunda tedavisi olsa
Terapi desteği gerçekten işe yararmı benim çok zor bir beynim var allah kahretsin
Terapi desteği gerçekten işe yararmı benim çok zor bir beynim var
🙁
Cevap
2Cevap
bu tamamen seninle ve yanında birilerinin olmasıyla ilgili bişey doktor bir yere kadar gidiyor ama uzman birine gorunmeni tavsiye ederim yine de
Agır atipik otizimliyim ve bu hayatımı çok kötü etkiliyor ne iletişim kurabiliyorum ne bi sosyal çevrem var yapa yanlızım kimse beni aramıyor ağır takıntılarım çok ve çok zor bi beynim var kaç tane doktora gittim işe yaramadı en son gittiğim doktor profösör oda cabalican diyor vallaha çok kötüyum sabahtan akşama kadar ağlıyasım var ağlayamıyorum
Agır atipik otizimliyim ve bu hayatımı çok kötü etkiliyor ne iletişim kurabiliyorum ne bi sosyal çevrem var yapa yanlızım kimse beni aramıyor ağır takıntılarım çok ve çok zor bi beynim var kaç tane doktora gittim işe yaramadı en son gittiğim doktor profösör oda cabalican diyor vallaha çok kötüyum
ilaç kullaniyorsundur sanirim iyi gelmiyor mu hic allah yardimcin olsun bide ne kadar zamandır tedavi görüyorsun ve umarim devlete gitmiyorsundur hastane olarak
2 senedir tedavi görüyorum bi ara antidepresan kullandım mani oldum ondan sonra ilacı bıraktım 1 sene sonra başka ilaca basladım ve pekte etkisi olmadı bu arada özel hastaneye gidiyorum
Terapi görmek iyi gelecektir bence
Daha farklı bir doktora git
Bu gittiğim zaten en iyi doktor bundan daha yükseği yok
Takma kanka
Tedavi ol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?