10 gü

Çocuklukta ateşli havale geçiren ve annesi epilepsi tanısı alan biriyim, bende epilepsi riski var mı ve nörolojiye başvurmalı mıyım?

Merhaba, son zamanlarda anneme epilepsi tanısı konuldu ve bu durum beni çok etkiledi. O günden beri sürekli bu hastalıkla ilgili düşünüyorum ve kafamdaki endişeler bir türlü geçmiyor. Annem çocukken yüksek ateşli havale geçirmiş. Ben de çocukken yüksek ateşli havale nedeniyle nöroloji takibinde olmuşum ve yaklaşık 7 yaşıma kadar ilaç kullanmışım. Doktorlar o dönemde tedavimin biteceğini söylemişler. Ancak şimdi anneme epilepsi tanısı konulunca kendim için de çok korkmaya başladım. Sürekli "Acaba bende de ileride epilepsi gelişir mi?", "Çocukken ateşli havale geçirmiş olmam beni yüksek riskli yapıyor mu?", "Şu an hiçbir nöbet yaşamamış olsam bile ileride ortaya çıkabilir mi?" gibi düşünceler aklımdan çıkmıyor. Bir yandan da annem için çok endişeleniyorum. İlaçlarını düzenli kullanırsa nöbetleri tamamen kontrol altına alınabilir mi? Nöbetsiz, normal bir hayat yaşayabilir mi? Epilepsi hayatını çok kısıtlar mı? Hastalık zamanla kötüleşir mi? Bunları düşündükçe çok korkuyorum. Bu kaygılar nedeniyle internette sürekli araştırma yapıyorum ve aynı soruları defalarca düşünüyorum. İçimdeki korku bir türlü geçmiyor ve bu durum beni psikolojik olarak çok yoruyor. Bu nedenle hem kendi durumum hem de annemin durumu hakkında tıbbi açıdan gerçek riskleri öğrenmek istiyorum. Çocuklukta geçirdiğim ateşli havale nedeniyle bugün benim için ek bir risk var mı? Bunun değerlendirilmesi için nörolojiye başvurmam uygun olur mu? Gerekirse EEG gibi tetkiklerle durumum değerlendirilebilir mi? Amacım sadece doğru bilgiyi öğrenmek ve içimi rahatlatmak. Çünkü bu endişeler günlük hayatımı etkilemeye başladı ve kafamdaki korkuları tek başıma kontrol etmekte zorlanıyorum.

Çocuklukta ateşli havale geçiren ve annesi epilepsi tanısı alan biriyim, bende epilepsi riski var mı ve nörolojiye başvurmalı mıyım?